AfterDawn logo

Mese lakkaa toimimasta maaliskuussa - käyttäjät Skypeen

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen
6 kommenttia

15. maaliskuuta 2013 on päivä, jolloin pikaviestinnän konkari Windows Live Messenger lakkaa olemasta. "Mese" yhdistyy Skypeen ja käyttäjät ohjataan käyttämään jälkimmäistä palvelua. Asiasta uutisoi muun muassa The Next Web.

Microsoft on alkanut lähettää käyttäjilleen sähköpostia, jossa ilmoitetaan Live Messengerin lopun lähestymisestä. Meseen kirjautuessa käyttäjää kehotetaan lataamaan Skype ja siirtymään käyttämään sitä. Samalla Microsoft-tunnuksella (Messenger ID) kirjautumalla yhteystiedot siirtyvät Mesestä Skypeen automaattisesti.

Palveluiden yhdistämisestä ilmoitettiin marraskuussa, minkä jälkeen Skype on alkanut omaksua Messengerin ominaisuuksia. Maaliskuun puolenvälin jälkeen Messenger lakkaa toimimasta.


Mikäli käyttäjä edelleen sinnikkäästi yrittää kirjautua palveluun, kerrotaan hänelle vain ystävällisesti, että Messenger on palveluna siirtynyt historiaan ja että olisi aika ladata uusi Skype.

Microsoft osti Skypen viime vuonna 8,5 miljardilla dollarilla ja on saanut sen käyttäjämäärän kasvamaan hyvää vauhtia. Skype on myös selkeästi liikkunut mobiilialustoiden suuntaan, esimerkiksi integroitumalla WP8-järjestelmään. Vaikka Messengerin loppuminen tuli joillekin pienenä shokkina, on se kuitenkin yhtiöltä ymmärrettävä liike, sillä ei ole liiketoiminnan kannalta järkevää pitää yllä ja päivittää kahta kommunikaatioalustaa, jotka ovat ominaisuuksiltaan niinkin vastaavat.

6 KOMMENTTIA

himpo1/6

Koitin siirtyä ja tunnukseksi skype pakotti live:mesetunnukseni, käytin mesessä @passport.com kirjautumistunnusta, ensin tuli erroria koska syntymäaika oli Live ID:n puolella rekisteröitymis päivämäärä vuonna 2005 (olin llian nuori), sitten meni läpi kun kävin Liven puoelella vaihtamassa sen ja se siitä sitten, en voi kirjautua skypeen, en tiedä salasanaa (ei ole mesen salasana), en voi pyytää salasanaa mihinkään koska @passport.com ei ole postilaatikko, eli se siitä siirtymisestä, pitää tehdä uusi skype tili ja menettää kaikki mese kontaktit.

Hyvin hoidettu tämä pakkopulla!

rambo132/6

Jep,itselläni ollut mese käytössä ja nyt kun siirsin skypeen ni eipä toimi skype lumia 610 puhelimessa vaik on kuin windows puhelin et se siitä,hyvin toimittu ms

Toimii (vahvistamaton)3/6

Itselläni toimi ainakin kun avasi skypen, kirjautui MSN tunnuksilla sisään ja liitin samalla siihen skype tilin, nyt näen itseni skypessä ja MSN:ssä samaan aikaan.

Wilkkis754/6

Itsellä käytössä Pidgin link, MSN tili vain niitä tuttuja varten jotka eivät osaa tai halua muuta käyttää. ...muille lähinnä ICQ ja Googletalk

jpa005/6

Juu Skype on omaksunut messengerin ominaisuuksia, ikävimmmät mukaanlukien. Samalla on lähtenyt Skypestä joitain monelle tärkeitä ominaisuuksia pois. Ei sillä, on se silti edelleen huomattavasti toimivampi viestintäkanava kuin MS:n Lync.

6715s6/6

Mulla oli ennestään skype-tili, mut siihen en voi liittää vanhaa mese tiliä.. mut mese-tiliin voit liittää vanhan skype-tilin? :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT