HTC päivittää pian Sensen, tulossa selkeämpi ja helpompi käyttöliittymä

4
Teemu Laitila

HTC päivittää pian Sensen, tulossa selkeämpi ja helpompi käyttöliittymä
Aiempien tietojen perusteella HTC olisi julkaisemassa myös Euroopan markkinoille saapuvan viisituumaisen M7-puhelimen ehkä jo helmikuun MWC-messuilla. Uusimpien tietojen mukaan puhelimen Sense-käyttöliittymä päivitetään versioon 5.0.

HTCSource-sivusto kertoo, että laitteen ulkoasu on lähellä jo aiemmin julkaistua Droid DNA -mallia. Mielenkiintoisin uudistus onkin Sense-käyttöliittymän uudessa versiossa, jonka kerrotaan olevan "yksinkertainen ja siisti".

Androidin alkuaikoina HTC:n Senseä pidettiin yhtenä parhaista valmistajaskineistä, mutta ajan myötä Sense paisui kuin pullataikina ja jo edellisessä versiossa HTC päätyi vähentämään käyttöliittymän animaatioita ja karkkikuorrutusta. Muutoksista huolimatta Sense on edelleen kohtalaisen välkkyvä, joten siistiminen tulee tarpeeseen.



Laitteen kerrotaan saapuvan markkinoille jo mahdollisesti vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Aiempien tietojen perusteella puhelimen ruutu on 4,8 tuuman kokoinen, se käyttää Full HD -resoluutiota (eli PPI-arvoksi tulee 468) ja käyttöjärjestelmää vauhdittaa neliytiminen Qualcommin Snapdradon-prosessori.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

Jarissimo
Jarissimo

1

Jo on aikakin. Samsung on mennyt ohi reilusti.. Toivotavasti HTC:llä ovattajunneet että pelkkä kuorrutuksen karsiminen ei riitä vaan toiminnallisuudet pitää saada lähemmäksi perus androidia. Näin myös valmistajan tuska päivitysten tekemiseen pienentyisi.. Se on jännä juttu kun näiden käyttöliittymä kuorrutuksien kanssa ammutaan jalkaan jokaista, itseä sekä asiakkaita.

Olen käyttänyt uusinta Senseä, touchwizia ja Nexus 7:lla perus androidia ja kyllä jälkimmäinen on tähän mennessä ollut paras. Touchwizistä on jäänyt vähän kaipaamaan muutamaa juttua (esim sovellusten poistoa), mutta muuten perus android on ollut paras, johtuen sulavuudesta.

Lisäksi Samsungin uusimmassa päivityksessä olevat ruudun jakamiset yms pikkuherkut ovat olleet hyviä juttuja.

saisivat valmistajat antaa vaihtoehdon käyttää alkuperäistä asiakkaan niin halutessa.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

2

Ite meni touchwizin kanssa hermo kanssa, kun sampan omia turhia ohjelmia ei voinut poistaa. Ja sitten niihin tuppasi päivityksiä viikon välein.

Vastaa
aaarne
aaarne

3

HTC:n pitäisi tajuta myös kohtuullistaa hinnoitteluaan ja parantaa laittaiden akkukestoa, sekä laajennettavuutta (muistikorttipaikat), mikäli meinaavat pärjätä kilpailussa Samsungille. Jännä että ainakin Samsung Galaxy S sarjan kanssa kilpailevat HTC:t ovat järkijään 100? kalliimpia, vaikka mainituilta osin heikompia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reittilihapulla89 (vahvistamaton)

4

Mulla on niin kova tarve hinkua perseptiivisen irrelatiiviyden markkinoille, ettei näin perussuomalainen käyttöliittymäohjelmisto alkuunkaan riitä täyttämään perseptiivistä oletusta siitä, että Sense on perseestä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.