AfterDawn logo

Ranskalainen Bitcoin-pörssi sai luvan ryhtyä pankkitoimintaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Ranskalainen Bitcoin-pörssi Bitcoin Central on saanut viranomaisilta pankkitoimiluvan, mikä tuo virtuaalivaluutan uudella tavalla massojen saataville.

Bitcoin Centralin taustalla oleva yhtiö Paymium on solminut yhteistyösopimuksen ranskalaisen maksuvälittäjän Aqoban sekä ranskalaisen Credit Mutuel pankin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on kehittää Bitcoineihin perustuva maksupalvelu.

Pankkitoimiluvalla on merkittäviä vaikutuksia Bitcoin-pörssin toiminnan kannalta. Luvan myötä pankissa olevat varat saavat muun muassa valtion talletussuojan. Palvelun tilit myös yhdistetään osaksi Ranskan pankkijärjestelmää, eli halutessaan käyttäjät voivat esimerkiksi saada palkkansa suoraan tililleen automaattisesti Bitcoineiksi muunnettuina. Palvelun taustalla oleva Paymium-yhtiö myös harkitsee Bitcoineihin perustuvan maksukortin lanseerausta tulevaisuudessa.


Uusi palvelu tulee olemaan mielenkiintoinen kokeilu, sillä esimerkiksi anonymiteetti ja täysi vapaus keskitetystä hallinnosa on ollut perinteisesti yksi Bitcoinien käyttäjien arvostamista ominaisuuksista. Näiden ominaisuuksien yhteensovittaminen pankkijärjestelmien kanssa tulee olemaan hankalaa. Yksi Bitcoinin ominaisuuksista on myös peruuttamattomat transaktiot eli kerran tehtyjä virheellisiäkään siirtoja ei ole mahdollista peruuttaa. Tätä ominaisuutta on jo käytetty aiemmin hyödyksi Bitcoiniin liittyvissä huijauksissa.

2 KOMMENTTIA

teme5651/2

Tämähän kuulostaa ihan mielenkiintoiselta. En ole itse Bitcoineihin käytännössä tutustunut, mutta itseä ainakin on se arveluttanut, ettei sillä ole minkäänlaista virallista statusta. Ehkä se muuttuu nyt.

himpo2/2

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Tuli pari viikkoa sitten netissä vastaan jo kolmannen kerran bitcoin joten lukaisin tuon artikkelin ja olen nyt viisaampi, en kuitenkaan haluaisi palkkaani bitcoineina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT