1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyvä kotelo, teholähde, kovalevyt, levyasemat

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Albert18 06.12.2012.

  1. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Spesiaalitarkoituksiin erityisesti suunniteltuja ja erikseen valmistettuja. Ei saa kaupan hyllyltä. Mä en tee niillä muuta kuin kehitän ohjelmia.

    Jos päädyn käyttämään 64 bittistä Windows:a, niin en taida saada mistää mun äänikortille, piano-modulille enkä koskettimistolle tarvittavia USB-ajureita. On jo muutaman vuoden vanhoja joten tuskin valmistaja intoutuu tai ei ole jo konkkaa tehnyt. Jos kuitenkin otan ton 64-bittisen, niin mitä tuo professionaaliversio antaa enemmän (ainakin siitä saa valita haluamansa kielen):
    - Windows 7 Home Premium 64bit SP1 EN OEM 94,90
    - Windows 7 Pro 64bit SP1 EN OEM 139,80€

    Niin, ja kasiinhan minä en vielä lähde ollenkaan.


    Kartoitin mun USB tarpeita, ja sain seuraavan listan:

    Etupaneeliin (ei välttämättä jatkuvasti kiinni):
    1. Skanneri USB 2.0
    2. Ulkoinen kovalevy USB 2.0 musiikki
    3. Pianomoduli USB 2.0

    Takapaneeliin (Jatkuvasti kiinni olevat liittimet)
    1. Kirjoitin USB 2.0
    2. Bluetooth adapteri puhelimelle
    3. Ulkoinen kovalevy USB 2.0 varmuuskopio
    4. Ulkoinen äänikortti USB 2.0
    5. Koskettimisto USB 2.0
    6. Koskettimisto USB 2.0

    Joten (Kotelo Fractal Design Define XL USB3.0)
    - Etupaneelin 4 USB-liitäntää riittää
    - Takapaneeliin tarviin siis 6 USB-liitäntää

    Joten melkoisesti tarviin tonne takapeneeliin USB-liittimiä ja ilmeisesti myös lisäpaikoille kortin/kortteja, joista tohon "Sisäinen kaapeli USB 3.0,PCI-peitelevy, 1xIDC20 uros - 2xUSB" saa sitten liitannät. Ottaako noi suoraan slotista ton USB:n tarjoaman virran vai pitääkö korteille syöttää erikseen powerilta?

    Onko näitä USB-liittimien lisäyksiä kenelläkään ollut käytössä? Millaisia ratkaisuja?
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2012
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Noilla tiedoilla ei oikeen voi sanoa millaisen powerin ja emon niiden kaveriksi tarvitset ja mitä liitäntöjä pitäisi olla...
     
  4. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mä yritänkin vältellä vastaamasta tähän:)


    Kun nää mun ohjelmat ei meinaa sopia yhteen koneeseen, olen miettinyt kahden käyttiksen ratkaisua (kuten mulla tuossa hajonneessa koneessa oli - XP ja Vista 32 boottivaiheessa valittava). Siinä vaan en saanut luotua kunnon kuria itselleni levytilan käytössä. Samalla levyllä saattoi olla kummankin käyttiksen dataa, mikä aiheutti hieman ongelmia.

    Jos päätyisin käyttämään vaihdettavaa (kelkka) riittävän isoa (>TB) levyasemaa (2 kpl), enkä dual boottia, joista toiselle tuotekehitysympäristö ja 64-bit windows, sekä toiselle musiikki-ohjelmisto (DAW yms) ja Windows XP. Sitten voisi olla yksi nopea levy äänityksiä, kääntäjän työhakemistoja yms. nopean datan tarpeita varten.
    Ajatusta kun jatkaa, niin kolmas levy sitten kaiken maailman kokeiluja varten. Ja neljäs sitten yleiskäyttöön, jolloin tuotekehitys ja musiikki säilyy siistinä.

    Enkä siirtyis noihin SSD-levyihin ennen kuin niiden hinnat asettuu alle satasen luokkaan per 250GB.

    Täytyy ehkä kokeilla, kuinka hiljaiseksi saan tuollaisen XP-systeemin ja tuleeko sen huminat mukaan äänityksiin. Nykyisellä vehkeellä on pitänyt kone peittää täkeillä, kun on äänittänyt. Meinaa lämmöt nousta huomaamatta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2012
  5. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Terminologiaa noista kovalevytelakoista:
    - Kiintolevykehikko
    - Kovalevykasetti: tätä käytetään sekasin kasetin ja kehikon kanssa
    - HDD-telakka
    - Sisäinen kiintolevykotelo

    Mutta näyttäisi paremmalta vaihtoehdolta lisätä kovalevykytkin, jolla saa sammutettua halutut kiintolevyt. Varsinkin kun tässä kotelossa on tilaa noille levyille. Amazon:ssa oli ainakin 3 erilaista kaupan:

    - 6 BAY HDD Hard Drive Power Switch Power Controller -Orico HD-PW6101
    Supports up to 6 hard drives simultaneously
    2 x4pin/15pin Power Cable, 4 x4pin converting 15pin Power Cable
    Built in a 5.25 "bay
    Robust metal housing
    Support IDE & SATA I/II/III
    http://www.amazon.com/dp/B005NVV2GC...e=asn&creative=395105&creativeASIN=B005NVV2GC

    - Lian Li HDD Power Controller Model : BZ-H06B (Black)
    Supports SATA-I / SATA-II/ SATA-III HDDs.
    Single HDD 12V/2A & 5V/2A
    HDD Power-on LED
    Dimension: (W)149mm x (H)42mm x (D)65mm .
    Energy Saving - Power Switch For six HDDs, extend the HDD's life cycle

    - 4 BAY HDD Hard Drive Power Switch Power Controller
    Supports up to 4 hard drives simultaneously
    big 4pin/15pin Power Cable *2, small 4pin converting 15pin Power Cable *4
    Built in a 3.5 "bay
    Robust metal housing
    Support IDE & SATA I/II/III

    Kytkimestä vaan valitsee halutun ympäristön kovalevyn(t) (SSD tai pyörivä tai niiden yhdistelmä) ja pistää koneen käyntiin. Jess.
    Tässä on mun ratkaisu. Kun lisäksi teen niin, etten pääse vahingossakaan sekottamaan eri käyttisten alla pyörivien ohjelmien datoja enkä asennettuja ohjelmia samoille levyille, niin ei luulis tulevan sekaannuksia.

    Musiikkiympäristö:
    - Windows XP
    - (1) SSD 120GB
    - (2) SSD 120GB

    Tuotekehitysympäristö:
    - Windows 7 64bit
    - (3) Kovalevy 2TB

    Yleisympäristö:
    - Windows 7 64 bit
    - (4) Kovalevy 1 TB

    Kokeiluympäristö
    - Windows 7, Windows 8 etc
    - (5) Joku vanha kovalevy
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2012
  6. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Pakko myöntää etten aivan kaikkia viestejä lukenut kokonaisina joten vastaankin vain tuohon virtalähde asiaan.

    Mikäli oikeasti uskot tarvitsevasi 1Kw:n poweria, niin siinä tapauksessa suosittelen jompaa kumpaa seuraavista:

    Eneri

    SeaSonic

    Edullisemmallakin tietty pääsee, ostamalla esimerkiksi Corsarilta esimerkiksi tämän.

    Kaikilla noilla pyörittelee vaikka pientä ydinvoimalaa. Itselläni on loistavia kokemuksia Corsairin HX620W:stä, se on todella hiljainen laite vaikka olisikin isommmassakin rasituksessa (olen siis käyttänyt tuota kahdella HD4890:llä CrossFiressä, ja nuo laput vievät aivan tolkuttomasti virtaa), valitettavasti ko laitetta ei enään myydä eikä taideta myöskään valmistaa.

    Pitäisi tietää noiden erikoiskorttiesi virrantarve jotta voisi suositella sopivaa virtalähdettä.

    Kuten jo muut totesivatkin, niin virtalähteissä on valtavia eroja. Jotakin kertoo ainakin itselleni jo pelkästään laitteen hinta. Eli ihmettelen usein lähinnä sitä että miten toinen firma voi myydä 800W:n poweria alta satasella kun toinen firma pyytää vastaavasta lähemmäs 200 euroa... Selitykseksi olen ainakin itse havainnut juuri nuo erilaiset suojaukset, ja sitten tietty hyötysuhde on yksi asia joka kertoo laitteesta jotakin. Myös arvosteluja ja ennenkaikkea muiden käyttäjien kokemuksia lukemalla saa melko hyvin selvyyden laitteiden laadusta. Eli aivan mitä tahansa virtalähdettä EI todellakaan kannata ostaa, vaikka kyljessä olisi millainen lohikäärme tahansa.
    Laadukkaimmat virtalähteet ovatkin useimmiten ulkonäöllisesti varsin pelkistettyjä eivätkä koreile millään ledeillä ynm ylimääräisellä, tekevät siis vain sen mitä lupaavat. Sitten toinen asia mikä selittää hintojen eroja, on se että missä maassa ne virtalähteet ollaan kasattu. Kiinalaisessa hikipajassa, riisiviina krappessa kyhtätyt "powerit" maksavat sen 40-70 euroa, ja laatu sitten on juuri sitä itseään. Toki on poikkeuksiakin tuossa säännössä (esim XFX:n virtuskat), nämä poikkeukset ovat useimmiten firmoilta jotka vain brändäävät omalla logollaan jonkin toisen valmistajan virtalähteen.
    Esimerkiksi tuossa yllä mainittu merkki, Compucase, ei valmista omia virtalähteitään vaan lisensoi ne toisille osapuolille. Esimerkiksi Huntkeylle (joka tekee sekä täyttä paskaa että myös laatukamaa, riippuen tilaajasta/hinnasta/vaatimuksista), mikäli Compucasen powerista kuitenkin pilkottaa teksti HEC, on se erittäin suurella todennäköisyydellä laadussaan samalla tasolla kuin SeaSonicin tai Enermaxin powerit.

    Yksi hyväksi todettu keino tarkistaa virtalähdettä ostettaessa sen laadukkuus (tosin tämä ei ole täysin vedenpitävä keino kuitenkaan, koska aina voi omalle kohdalle koitua se huonompi yksilö) on lukea siitä kunnollinen arvostelu, ja mielellään sellainen revikka missä ko.poweri ollaan avattu. Noista purku kuvista näkee hyvin selkeästi ainakin yleisen laadun, kuten kolvaukset, materiaalit ja esimerkiksi käytetyt konkat.
    Kasaan työkseni tietokoneita ja samalla tulee välillä purettua noita powereita. Halpa laitteen erottaa melkeinpä välittömästi. Eli halvoissa powereissa suojaukset (jos niitä edes ollaan laitteeseen pistetty) ollaan toteutettu usein jollakin analogisella tavalla, kuten vaikkapa vastus putkella ja kolvauksissa ollaan joko säästelty tinaa ja/tai ne ollaan toteutettu hyvinkin huolimattomasti.

    Virtalähteen sijoittelussa koteloonkin on muutamia eri koulukuntia. Tiedän muutaman ihmisen jotka vannovat vieläkin sen nimeen että virtalähde on kotelon katossa ja osallistuu sen ilmankiertoon. Toiset kääntävät powerin kotelon pohjalla siten että se osallistuu jälleen kotelon ilmankiertoon, eli usein on vasten näytönohjainta tai jotakin muuta lisäkorttia. Itse kuulun siihen ryhmään joka pistää virtalähteen kotelon pohjalle siten että se ottaa viileän ilman kotelon pohjasta jossa siis on sille suunnitellut jäähdytys aukot sekä pölyfiltteri (minkä saa myös helposti irti siivouksen ajaksi).

    Mitä vielä tulee virtalähteen tehoihin ja riittävyyteen, niin esimerkiksi laadukas 850W:n poweri jaksaa mainiosti kahden GTX 680:sen kokoonpanoa, tämmöisiä powereita on esiomerkiksi Corsairin HX850W, AX850 ja AX850i sekä mm NZXT:n Hale 850W (joka on muistini mukaan Super Flowerin käsialaa).

    Viimeiseksi haluan kommentoida tuota ensimmäistä AP:n postausta. Koneen elinikää saa kasvatettua puhdistamalla se säännöllisesti pölystä ja muusta paskasta. Mikään ei ole niin tehokas tapa tuhota tietokone pitkällä aikavälillä kuin se että kaikki tuuletin aukot ovat tukkeutuneet pölystä.
     
  7. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Voin vahvistaa omalta osaltani tämän! Tossa mun prosessorituulettimen jäähdytysritilässä oli pakkaantuneena pölyä niin, että se ei tullut kilowatin imurilla sieltä ulos, vaan piti harjalla auttaa. Niin täynnä se oli, ettei siitä ollut mennyt ilmaa varmaan ollenkaan läpi.
    Perhana että ihminen voi olla tyhmä! Eikä voi syyttää kuin itseään!
     
  8. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Pientä täsmennystä, jos sopii Win XP =>HDD kovolle siinä ei ole TRIMM
    Win7/32=> SSD ja tai Win 7/64 tai8 halvalla samoin =>SSD
    Sinun systeemissäsi olis nyt käyttöä HDD-telakalle jossa vois vaihdella kaikki varmuuskopio-levyt joita EI kannata säilyttää kotelossa samassa virtapiirissä.
    Tommosen telakan vois rakentaa, 3.5"=> 5.26" adapteri, siihen tuommoinen telakan pohja (oliskoNZXT) ja peitekansi(Bitfenix)
    USB-hubit taakse lisäkorttipaikkaan (johdolla kiinni emon pinniportteihin)
    Sun systeemis haisee siltä että tuo Corsairin uusi digitaali-modu olis just.
     
  9. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    TRIMM on jotain mikä tarvitaan ton SSD:n kanssa?
    Toimisko tämmönen:
    Musiikkiympäristö:
    - Windows XP
    - (1) Kovalevy 500 GB käyttis ja ohjelmat
    - (2) Kovalevy 1 TB 7200 nopee r/w äänityksille
    - PATA yhteinen 80GB

    Tuotekehitysympäristö:
    - Windows 7 64bit
    - (3) Kovalevy 2TB
    - PATA yhteinen 80GB

    Yleisympäristö:
    - Windows 7 64 bit
    - (4) SSD 120GB
    - (5) Kovalevy 1 TB
    - PATA yhteinen 80GB

    Kokeiluympäristö
    - Windows 7 tai Windows 8 tai mikä nyt sit kiinnostaa
    - (6) Joku vanha kovalevy (40GB IDE 7200 RPM Hard Drive)
    - PATA yhteinen 80GB

    Mulla on varmuuskopiointiin USB:n päässä oleva levy. Ainut ongelma sen kanssa on etten jaksa ottaa kopioita riittävän usein kun se edellyttää piuhan kytkemistä ja kopiointiohjelman käynnistämistä. Tuolla ylhäällä laskeskelin, että jätän backup-levyn USB-piuhan kiinni, ja jos kone on riittävän hiljainen annan sen pyöriä lahes 24/7. Ottakoon sit automaattisesti BU:t. Riski tässä on varmuuskopioiden palamiselle, ainakin jos on vaan yksi levy.

    Oletan: Corsairin uusi digitaali-modu on poweri.
    Täytyy katsoa. Tuossa mun valkkaamassa Super Flower Golden Green Modular 800 mallissa on LED ropelli:) - ei vaikuta vakuuttavalta, enkä tullut lukeneeksi tuosta mallista edes testiarvioita.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2012
  10. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Toi Trimm on Windows juttu, karkeesti; SSD toimii lohkoperiaatteella jossa se pyörittää tietoja RAM-kammoissa ja järjestelee omaa pakkaustaan noin, tolla trimillä ei palauteta roskaa takaisin levylle
    Tarvitset emosta AHCI moden=löytyykö? sata2 vai 3=> molemmat toimii.
    Näihin mahtuis nyt Käyttis+ohjelmania(tarjous):
    Mitä on yhteinen PATA, ei aukea??? selitystä pleas.
    ÄLÄ asenna WINUKOITA samalle levylle yhteisboottiin(updatet vetää ketuiks)
     
  11. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tarkoitus on löytyä SATA III 6GB, tuosta AHCI modesta en tiedä mikä se on.

    Parallel ATA ts. IDE levy jonka aion hyödyntää niin että se näkyy kaikille kuudelle ympäristölle (siis yksi fyysinen 7200rpm/s levy jota en raski heittää roskiin) eikä sitä voi siis sammuttaa.
     
  12. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Nyky Emon Bios löytyy vaihtoehtoiset modet AHCI=> SSD IDE => HDD +DVD (tavallaan analogista) ja RAID joka saattais sopia sun
    systeeneihin.Raid 0= jako kahteen levyyn puol+puol Raid 1=jako kahdelle levylle eli automaatti kopiointi yksi+yksi raid 5 on monimutkaisempi kopiointi jossa kopiodaan 4-levylle 3-levyn tiedosto ristiin niin että yhden levyn hajoaminen ei tuhoa tietoja.
    Mitä isompi ja pätevämpi emo sitä paremmin nuo vaihtoehdot on yhtäaikaa valittavissa.
    Sitä nyt aprikoin miten saat tuon vanhan PATA-levyn kytkettyä toimimaan YHTÄ aikaa muitten osienkanssa (adapterilla sen saa kiinni SATA porttiin
     
  13. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Täytyy tutustua noihin BIOS:n moodeihin vielä.

    Raid 1:tä mietin, mutta päätin selviäväni ilmankin. Vaikka mielelläänhän sitä ottais vaikka Raid 1+0, jossa tulis nopeutus sekä varmistus yhden levyn hajoamista vastaan. Eo ole vaan noi massamuistihinnat vielä sillä tasolla että tällainen kotikäyttäjä haluais siirtyä edes "raidaamaan" kahdella levyllä.

    Sitten kysymykseen kuinka kytkeä jopa 8 kiintolevyä emolle, jossa taitaa tyypillisesti olla vain 2 SATA host porttia (Tämäkin on mulle outoa aluetta ... tarviiko toi DVD-asemakin nykyään kytkeä SATA-porttiin).

    Tutustuin SATA liitäntään, ja näyttää siltä että on riittävän mutkikas ilman PATA adptereitakin. Tosin tämmönen maininta "When attached to a PATA drive, a device-side dongle allows the PATA drive to function as a SATA drive" ja koska SATA porttimonistinta (port multiplier) käytettäessä levyn ei tarvitse huomioida monistinta mitenkään (the service is transparent to the disks attached. Because they believe
    they are communicating directly with the controller, any drive that holds
    to the SATA standard can be connected to a port multiplier.)

    Porttimonistin - port multiplier
    - Yhteen SATA host-porttiin voidaan kytkeä max 15 laitetta (levyasemaa). Systeemin nopeus sailyy kuitenkin samana kuin host portti tai levyasema maksimissaan kykenee.
    Jos levyasemat on kuitenkin keskenään eri nopeuksisia, niin en tiedä osaako hostin kontrolleri sopeutua tilanteeseen. Voiko ne edes olla täysin samalla nopeudella pyöriviä.
    Sitten toinen oleellinen kysymys
    - Porttimonistinta voidaan ohjata kahdella tapaa (jota ymmärtääkseni SATA host kontrollerin täytyy tukea):
    1. Command-based switching (asettaa muistikapasiteetin etusijalle)
    2. FIS–based (frame information structure) switching (siirtokapasitetti etusijalla)

    Näistä tuo jälkimmäinen olisi parempi mulle kun tuon nopeuden pitäisi säilyä.

    Sitten maininta:
    "Many common controllers do not support this feature, as it is not a requirement for a SATA controller." jossa tuolla ominaisuudella (feature) tarkoitetaan porttimonistimen ohjausta. Tästä tuli sitten vaatimus emolevylle, jos meinaan kytkeä levyjä enemmän kuin emolla on portteja. Onkohan tuolla "feature:lla" jokin nimikin, jota emovalmistajat käyttää spekseissään?

    *Siirtyy tutkimaan valitsemansa emon speksejä*

    ASRock Z77 Pro4, Z77 emon spekseistä:
    SATA 3:
    LIITTIMET:
    Mitä noihin nyt sitten saa kytkettyä?

    Koko emon speksi:
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z77 Pro4&cat=Specifications
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  14. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Päivitin osat seuraavaan listaan:

    1. Kotelo: Fractal Design Define XL USB3.0
    - The USB 3.0 versions simply have two of the four front ports wired for USB 3.0.
    - Hinta: 119,00€
    - Koko (L*K*S): 232 x 560 x 561.3 mm
    - Teholähde: Supports PSU's with a depth of maximum about 180mm
    - Emolevy: Mini-itx, micro ATX, ATX and E-ATX
    - Supports CPU coolers with height of 180mm
    - Korttipaikat: 7+1
    - Korttien enimmäispituus: Supports graphic card lengths up to 330mm when removable HDD-Bay is in place
    - Paino: 18kg
    - Etutuulettimet: 1 included 2x140mm Recommended for intake of air. 1x 120mm fan optional
    - Takatuulettimet: 1 included 1x 140mm Recommended for exhaust of air.
    - Kattotuulettimet: 1 included 1x180mm Recommended for exhaust of air.
    - Sivutuuletin: 1x 120/140mm Recommended for intake of air.
    - Asemat:
    ++ 4x 5,25" bays, 1x 5,25" to 3,5" converter included
    ++ 4x HDD trays in the HDD cage in the main chamber
    ++ 6x HDD trays in the lower HDD chamber
    - Liitännät: On top of front panel: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0 and Audio I/O

    2. Teholähde: AX860i Corsair AXi Digital ATX PSU
    - The DSP in the AX860i makes on-the-fly adjustments for incredibly tight voltage regulation, 80 PLUS® Platinum Efficienc
    - Hinta: 225,00€
    - Koko: 150mm(W) x 86mm(H) x 160mm(L)
    - Teho: 860W
    - ATX-versio: 2.31
    - Modulaarinen: Kyllä
    - ATX Connector 1
    - EPS Connector 2
    - PCI-E Connector 6
    - 4 Pin Peripheral Connector 8
    - SATA Connector 12
    - Floppy Connector 2
    - MTBF 100,000 hours

    3. DVD-asema: LiteOn iHES112, BD-ROM, DVD-RW
    - Hinta: 59,80
    - BD Family Read: 12 x
    - DVD Family Read Speed: 16 x
    - CD Family Read Speed: 48 x
    - Buffer Size: 2MB
    - Connection: Serial-ATA

    4. Käyttöjärjestelmät:
    4.1 Windows 7 Home Premium 64bit SP1 EN OEM
    - Hinta: 94,90
    4.2 Windows XP 32bit
    - Hinta: -

    5. Kovalevyjen tehonsyöttö
    Käynnistyshetkellä valitaan ne kovalevyt, joille syötetään virtaa, ennen kotelon virran kytkemistä.
    Valitut kovalevyt määräävät sen ohjelmaympästön, jossa kone käynnistyy.
    Kaksi etupaneelin 5.25" paikkaa uhrataan kytkinpaneeleille, joissa kummassakin 6 kytkintä. Kytkimiä
    jää siis ylimääräisiksi tulevia järjestelyitä varten.

    5.1 Kovalevyn virtakytkinpaneeli käyttöjärjestelmälevyille
    - 6 BAY HDD Hard Drive Power Switch Power Controller -Orico HD-PW6101
    - Supports up to 6 hard drives simultaneously
    - 2 x4pin/15pin Power Cable, 4 x4pin converting 15pin Power Cable
    - Built in a 5.25 "bay
    - Robust metal housing
    - Support IDE & SATA I/II/III
    - Hinta: $45.99

    5.2 Kovalevyn virtakytkinpaneeli data ja ohjelmalevyille
    - 6 BAY HDD Hard Drive Power Switch Power Controller -Orico HD-PW6101
    - Supports up to 6 hard drives simultaneously
    - 2 x4pin/15pin Power Cable, 4 x4pin converting 15pin Power Cable
    - Built in a 5.25 "bay
    - Robust metal housing
    - Support IDE & SATA I/II/III
    - Hinta: $45.99

    6. Ohjelmaympäristöt ja niissä näkyvät massamuistit

    6.1 Kaikissa ympäristöissä näkyvät asemat joita ei voi valita virtakytkinpaneelista:
    - DVD-asema
    - SATA Donglella varustettu mun vanha PATA-kovalevy

    6.2 Ohjelmaympäristö musiikki.
    - käyttöjärjestelmä Windows XP 32-bit
    - Kovalevy 500 GB käyttis ja ohjelmat (SSD levyä ei voi käyttää XP:ssä)
    - Kovalevy 1 TB 7200 nopee äänityksille

    6.2 Ohjelmaympäristö tuotekehitys.
    - käyttöjärjestelmä Windows 7 64-bit
    - Kovalevy SSD 120GB käyttis
    - Kovalevy 1 TB ohjelmille ja datalle

    6.3 Ohjelmaympäristö normaalikäyttö (netti, kuvankäsittely yms).
    - käyttöjärjestelmä Windows 7 64-bit
    - Kovalevy SSD 120GB käyttis
    - Kovalevy 1 TB ohjelmille ja datalle

    6.4 Ohjelmaympäristö kokeilut
    - Windows, Unix yms
    - Kovalevy kaäyttikselle, ohjelmille ja datalle


    Emolevy, prosessori, muistit ja grafiikkakortti säie liittyen tähän koneeseen:
    http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f...akortti-951285/
     
  15. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tilaus lähti silent rig:iin tänään kello 8:09:

    Ostoskorisi sisältö:
    Kpl Hinta Nimi
    =================================================================
    1 119,00 Fractal Design Define XL USB3.0, Titanium Grey
    1 139,80 Windows 7 Pro 64bit SP1 EN OEM
    1 59,80 LiteOn iHES112, BD-ROM, DVD-RW
    1 225,00 Corsair AX860i Digital ATX Power Supply 860W
    1 103,90 ASRock Z77 Pro4, Z77
    1 43,90 Corsair Vengeance DIMM Kit 8GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600), musta
    2 94,90 Intel SSD 330 Series 120GB, 2.5", SATA 6Gb/s, retail
    2 73,80 Western Digital Caviar Blue 1000GB, SATA 6Gb/s
    1 58,90 Noctua NH-U12P SE2
    1 217,00 Intel Core i5-3570K, 4 x 3.40GHz, 77W, boxed
    1 32,90 DeLOCK 89270, 2x SATA 6Gb/s, PCIe x1
    =================================================================
    Yhteishinta: 1350,60e

    Lisäksi otin toimituksen kotiovelle ( Itella Express Green) kun tuo kotelokin painaa jo yksin 18 kiloa.

    Kokonaishinta: 1 368,46€

    Osaa osista ei löydy hyllystä, joten toimitusaikaa noille tullee hiukan.

    Sitten pitäisi hommata jostain vielä seuraavat osat:

    1. Kovalevyn virtakytkinpaneeli käyttöjärjestelmälevyille (minimi 4 painiketta tai kiertokytkin). Asenennetaan 5.25" levyasemapaikkaan. Tukee SATA levyjä.
    Esimerkiksi tällainen: http://www.orico-online.de/home/product_details.html?pid=72

    2. Kovalevyn virtakytkinpaneeli ohjelma- ja data-levyille (minimi 4 painiketta tai kiertokytkin)
    Samanlainen kuin edellinen (1.)

    3. SATA/PATA Dongle
    Tällä saan mun vanhan IDE-kovalevyn SATA liityntään
    Esimerkiksi:
    http://www.amazon.com/HDE-SATA-Drive-Interface-Adapter/dp/B002Y2NI4M

    Löytyykö tällaisille ostopaikkaa Suomesta? (silent rig:llä ei ole)
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  16. Peku

    Peku Active member

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    1,398
    Kiitokset:
    76
    Pisteet:
    58
  17. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Tuohon saat pari sata-laitetta kiinni sekä pari vanhaa ide-laitetta.

    http://www.silentrig.com/product/1531/delock-89293-1x-ide2x-sata-6gbs-pcie-x1

    Kotelo kannattaa sijoittaa niin ettei ilmanvaihto pääse ottamaan ilmaa miltään pölyiseltä tasolta, lattia on ikävin paikka säilyttää konetta. Ilmanvaihdon olen itse pyrkinyt suunnittelemaan siten että tuulettimet tuovat ilman koteloon filtterin läpi ja kotelon sisälle muodostuu vähäinen ylipaine joka estää pölyn imeytymisen kotelon muista aukoista. Tapana tämä ei ole se kaikkein tehokkain, mutta pitkällä juoksulla pitää sisuskalut puhtaana ilman jokakuukautista imurointia.
     
  18. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Linkitetty kortti on: DeLOCK 89293, 1x IDE/2x SATA 6Gb/s, PCIe x1

    Ajattelin etten sekota enään noita vanhoja IDE korttipaikkoja koneeseen. Noilla on myös master/slave valinnat, jotka saattaa vaikuttaa (tästä oli jotain keskutelua jossain:) ) mun SATA-asemien virtojen manuaaliseen valintaan kun emo joutuu miettimään miltä levyltä bootataan erilaisilla valikoimilla levyjä (mä siis valitsen ennen boottia mitkä levyt osallistuu ajoympäristöön eikä muille levyille tule virtaa).
    Tästä syystä valitsin:
    DeLOCK 89270, 2x SATA 6Gb/s, PCIe x1
    Ja nyt tarviin tollasen donglen PATA/SATA ja vain tätä mun yhtä kovalevyä varten.

    Olis muuten kiva kuulla jos jollakin on kokemuksia näistä kytkinpaneeleista, jolla voi valita haluamansa levyt. Tällaisia ainakin olen löytänyt netistä:

    Lian Li HDD Power Controller Model : BZ-H06B
    Supports power switch up to six HDDs
    http://www.amazon.com/Lian-Li-Power-Controller-Model/dp/B004TMDVU6/ref=pd_rhf_dp_p_t_1

    Orico HD-PW6101
    6-kytkimen HDD virtakytkin
    http://www.orico-online.de/home/product_details.html?pid=72

    Orico HD-PW1401
    http://dx.com/p/orico-floppy-drive-slot-4-groups-sata-hdd-power-switch-control-100399
    Standard floppy drive size, easy installation
    With 4-pin IDE and 15-pin SATA power interfaces (power cable included)

    Mitron Duplus DUP-35 HDD Selector
    http://www.sidewindercomputers.com/duduhadrposw.html

    HDD POWER controller Four channel SATA device power switcher (Star Empery PT628)
    http://www.ebay.co.uk/itm/HDD-POWER...256&pid=100033&prg=1011&rk=1&sd=251194660431&

    Trios Harddrive selector

    Huom. En siis halua multibootti-systeemiä käyttää: Olen aikaisemmin käyttänyt ja aina onnistunut sotkemaan levytiloja eri käyttisten välillä. Tästä on seurannut kaikenlaisia ongelmia.

    Toi mun kotelo Fractal Design Define XL imee ilmansa etuoven reunoilta ja puhaltaa kuuman ilman ulos takapaneelista, pois lukien poverin, joka imee alta.
    Olenkin miettinyt poverin asentamista niin päin, että se imee yläpuoleltaan (poverikammiossa on hyvin tilaa imeä sieltä) ja puhaltaa taakse. Tällöin voisin jopa peittää alapuolella olevan ilmanottoaukon, ja avata poverikammion edessä olevan seinän (se on tehty avattavaksi), jolloin poverikin vetäisi ilmaa etuoven reunoilta ja alemman levyasemakammion läpi. Tätä voisi vielä tarvittaessa tehostaa ja lisätä koteloon ylipainetta, asentamalla etupaneeliin alimman tuulettimen, jota ei tule vakiona mukana.

    Etuoven alla olevassa tuulettimessa on pölysuodatin, mutta riittääkö se. Pitäisikö koko etuovea kiertävät ilmanottoaukot peittää suodattimilla:)

    Helpoin olis tietysti imuroida lattia joka päivä. Kone kun sijottuu mun työpisteen pöydän alle, lattialle, joten kyllä sinne pölyä kertyy.
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Asenna tällainen pöydän alle, niin ei tarvitse imuroida joka viikko.

    http://www.jimms.fi/tuote/SH-38B

    Tuossa nykyisessä powerin asettelussa on se hyvä puoli että se tuo koteloon kaivattua ylipainetta ja ilmeisesti myös suodattaa tuloilmaa.

    Itse suosin nas:ia varmuuskopiointien tekoon, kovelevykelkkoja niin paljon vaivattomampaa, etenkin jos talosta löytyy cat5-kaapeloinnit.
     
  20. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä siinä on suodatin, mutta villakoirat saavuttaa sen hetkessä.
    Noi powerin sekä 6-paikkaisen kovalevykehikon tilat on kotelon alaosassa ja eristetty kotelon yäosasta, jossa on emolevy ja lisää kovalevytilaa. Tolla alaosalla on siten jossain määrin oma ilmankierto.
    Alaosan ilmankiertoa voi tehostaa asentamalla etupaneelin vapaalle paikalle 140mm tuulettimen, jolloin alaosaankin syntyy painetta.

    [​IMG]
    Kuvassa poweri imee ilmaa yläpuoleltaan, ja kotelon aukko alapuolella toimii poistoreikänä

    Löysin Suomesta yhden kytkinpaneelikaupan:
    http://www.kauppasatama.fi/?tuote=BZ-H06B&cid=1517000

    Hinta on vaan suolanen: 72,80€ kappale.

    Saksasta sais hieman halvemmalla 59,95€:
    http://www.gamersware.de/product_in...k.html/gwSID/f5f4d878dfc627d4998e6f42a8a28d8c

    Tuota Orico HD-PW6101, 5.25" paikkaan sopivaa myydään hieman halvemmalla, mutta en ole löytänyt EU-alueelta kauppiasta.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2012
  21. Albert18

    Albert18 Member

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No löytyipä sitten Suomestakin 4-paikkainen kytkin kovalevyille:
    SATA hard disk switch, EX-3466 Hinta: 110,00
    https://www.elfaelektroniikka.fi/elfa3~fi_fi/elfa/init.do?item=2576042&gclid=CNv_noXRlrQCFUh2cAod23MA7A

    Up to four hard disks can be operated at the same time on one SATA port with this switch. Each disk can be activated or deactivated separately with the press of a button.
    Deactivated disks are separated from the mains in order to save power.

    Tässä kytkimessä on hyvää avain+lukko, jolla saa levyjen valinnat pysymään lukittuna (ettei vahingossa kytke levyä pois kun kone on käynnissä).

    Huonoa on minun kannaltani paikat vain neljälle levylle. Joutuisin ostamaan noita kaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2012

Jaa tämä sivu