AfterDawn logo

Pikkutyttöä epäillään piratismista - TTVK vaati korvauksia ja vaitioloa

Sami Koivunen Sami Koivunen
163 kommenttia

Keskiviikkona DJ Orion uutisoi Facebookissa leviävästä kertomuksesta, jossa helsinkiläinen perheenisä kertoi kahden poliisin tehneen kotietsinnän ja takavarikoineen perheenisän 10-vuotiaan tyttären kannettavan tietokoneen.

Helmikuussa Aamulehti uutisoi 28 suomalaisen saavan satojen eurojen vahingonkorvausvaatimukset Chisun Kun valaistun -albumin laittomasta lataamisesta. Helsingin käräjäoikeus oli myöntänyt Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskukselle eli TTVK:lle luvan selvittää BitTorrent-tekniikalla ladattujen albumien takana olevien lataajien henkilöllisyydet.

Keskiviikkoisessa kertomuksessaan perheenisä Aki Nylund kertoi tyttärensä ladanneen vuoden alussa verkosta ainakin puolivahingossa Chisun uuden albumin. Nylund kertoi ostaneensa albumin tyttärelleen seuraavana päivänä paikallisesta kaupasta. Myöhemmin keväällä Nylund kertoi saaneensa sähköpostia asianajajalta, joka vaati 600 euroa vahingonkorvausta Chisun albumin lataamisesta ja levittämisestä. Lisäksi Nylundille kerrottiin, että hänen tulisi kirjoittaa vaitiolosopimus tai asianajaja harkitsisi oikeustoimia.


Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä lähetetyssä viestissä Nylund kertoo samana päivänä tapahtuneesta välikohtauksesta siviilipoliisien kanssa ja epäilee, että kyseessä on ansa, jossa TTVK ja levy-yhtiö Warner olisivat itse laittaneet albumin verkkoon ladattavaksi seuratakseen albumia laittomasti lataavia henkilöitä.

Helsingin Sanomien haastatteleman TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan ei ole mahdollista, että kukaan päätyisi vahingossa lataamaan musiikkia ja lisää, että:

Käytämme toki tapauskohtaista harkintaa, mutta katsoimme, että on parasta antaa viranomaisen selvittää tapahtumien kulku.

Kotilainen HS.fi:ssa

YleX:n haastattelussa Kotilainen puolestaa kiistää, että TTVK tai levy-yhtiö olisi järjestänyt ansan levyjä laittomasti lataaville:

Ei ikinä! Ei sellaista voi tehdä. Me ikään kuin istumme siellä katsomassa milloin levy laitetaan jakoon. Pirate Bay ei esimerkiksi poista sieltä mitään, vaikka pyydettäisiin, joten tämä valvonta on ainoa keino.

Kotilainen YleX:n sivuilla

Sekä helsinkiläinen perheenisä että Chisu ovat sosiaalisessa mediassa korostaneet, että tapauksessa ei ole ollut tarkoitus mustamaalata Chisua ja artisti on itse ollut tietämätön tutkinnasta.

163 KOMMENTTIA

Agent_0071/163

Lainaus:

Ei ikinä! Ei sellaista voi tehdä. Me ikään kuin istumme siellä katsomassa milloin levy laitetaan jakoon. Pirate Bay ei esimerkiksi poista sieltä mitään, vaikka pyydettäisiin, joten tämä valvonta on ainoa keino.


Olisi ollut Kotilaiselle helpompaa sanoa, että kyseessä on KALEVALA-groupin julkaisu. Tuskin sopii TTVK:lle tai KALEVALA:lle, että heidät niputetaan saman sateenvarjon alle =)

G0lden_Kebab2/163

Lainaus:

"Helsingin Sanomien haastatteleman TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan ei ole mahdollista, että kukaan päätyisi vahingossa lataamaan musiikkia"

ei vältämättä torrenteilla niin "vahingossa", mutta voisin luetella 100 ihan normi sivustoa josta "download" nappia painamalla voi ladata samalla tavalla biisejä ilmaseksi. ei se vaadi sitä torrent käyttöliitymmää aina, joten väitän että on hyvin mahdollista ladata varsinkin vähän tietämättömän nuoren ihmisen jotain itse tietämättään että se on laittomasti jaossa.

Kun kyseessä on 10v lapsi, niin ei edes välttämättä tiedä koko käsitettä siitä, että mitä saa ladata ja onko se sallittua vai ei

karhi3/163

Eikös tuo ole jo kiristämistä, "maksa ja ole vaiti"?

uga274/163

Vuosia sitten minäkin vierailin Pirate Bayn sivuilla, mutta nykyään en uskaltaisi edes osoitetta hakukenttään kirjoittaa. "Rikos" on tehty niin helpoksi, että ei edes ymmärrä tekevänsä sitä. Eikö operaattorit muuten sulkeneet sen sivun käyttömahdollisuuden... ja kyllä ihmettelen myöskin sitä, että poliiseilla on aikaa kyttäillä tuollaisia vakavien rikosten selvittämisen asemesta.

G0lden_Kebab5/163

"kirjoittaa vaitiolosopimus..."

Se jo todistaa sen kuinka kriminaalia toimintaa harjoittavat, että eivät voi/halua omia toimiaan julkisuuteen päästää minkä pitäisi olla jo vähintäänkin hälyttävää.

Agent_0076/163

Lainaus:

Eikö operaattorit muuten sulkeneet sen sivun käyttömahdollisuuden


Sulku ei koske kaikkia Suomessa toimivia internetoperaattoreita. Esim. KYMP:in liittymillä pääsee TPB:n palvelimille ilman välityspalvelinta.

Lumikki7/163

Lainaus:

Eikös tuo ole jo kiristämistä, "maksa ja ole vaiti"?


Mitäs uutta tuossa on. Kyseessä on TO-Mafia. Miksi luulet että niitä kutsutaan Mafiaksi. Ehkä siksi että ne tosiaan käyttäytyy kuin Mafia.

Bodomed8/163

Eikä tuo kielto koske esim Googlen kautta tehtyjen hakuja jotka osaa ohjata mirror sivustoille... Aika törkeet on rangaistukset yhdestä levystä. Sekä toi vaito-olo sopimus kyllä pistää mietityttämään.

knyrkki9/163

Miten TTVK Ry saa käsiinsä lataajan osoitteen johon lähettää kiristyskirjeensä?
Torrent-ohjelmilla voi katsella kuka lataa tiedostoa jota itsekin lataan/jaan. Selvittääkö Kotilainen Crew tämän lataajan ip-osoitteen toimittajan (vaikka Sonera) ja sitten lähettää kirjeensä.
Jos näin on, millä oikeudella Sonera antaa asiakkaansa katuosoitteen Kotilaiselle?
Jos homma toimii kuten kuvittelen (ei varmaankaan mutta jotain voi olla minullakin oikein), joutuu Kotilainenkin jakamaan tiedostoa eli hän tekee samaa pahaa kuin kiristämänsä ihmiset.

nuppi10/163

Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos. Monelle on epäselvää miten TTVK valvoo ja haastaa oikeuteen ihmisiä. Alla on selitetty tarkasti miten. TTVK seuraa bittorrent verkkoja ja sieltä ottaa ip-osoitteen kuvanruutukaappauksella. Jonka jälkeen TTVK pyytää tuomioistuinta määräämään teleoperaattorin luovuttamaan liittymänhaltijan yhteystiedot oikeudenhaltijoille. Tämän jälkeen TTVK informoi liittymänhaltijaa kirjeitse siitä, että tämän liittymää käytetään lainvastaiseen toimintaan, ja pyytää ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tällöin harkitaan tapauskohtaisesti jatkotoimia, joista tutkintapyyntö poliisille on yksi mahdollisuus.

TTVK:N NETTIVALVONTA - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/275/...-ja-vastauksia/

zya11/163

Nuo TTVK:n valvomiset on todella helppo, nopea ja yksinkertainen tehdä täysin mahdottomiksi. Käyttämällä VPN-yhteyksiä aina kun lataa/levittää torrentteja. VPN palvelut http://torrentfreak.com/which-vpn-provi...riously-111007/ Tai seedboxia väärennetyillä henkilötiedoilla. Seedbox palvelut http://filesharefreak.com/2009/11/07/14...p-your-torrents Sitten on vielä newsgroups, usenet, suoralataukset esim. http://www.rlslog.net/, joista ei pysty ip-osoitteita seuraamaan kuka lataa mitäkin.

Nuo piratebay estot kiertää heittämällä laittamalla selaimeen alouitussivuksi http://about.piratereverse.info/proxy/list.html
Tai käyttämällä opera selainta ja turbo napilla estot ohitetaan hetkessä. Tai laittamalla selaimeen http://www.piraattilahti.org aloitussivuksi.

Todella epätoivoisia keinoja TTVK mafialta, jotka on tuhoon tuomittu epäonnistumaan. TTVK on hävinnyt sodan vaikka vielä yrittää epätoivoisesti. Yllä olevilla ohjeilla tehdään TTVK:n jäljittäminen ja piratebayn blokkaus täysin mahdottomaksi. Ne jotka noudattavat yllä olevia ohjeita on TTVK:n mahdoton jäljittää heitä ja piratebay estot ovat täysin hyödyttömiä. Suurin osa osaa kiertää ne yllä olevilla keinoilla. Mitä tekee Toivottomat Tunarit Valehtelu Keskus= TTVK se on paniikissa ja täysin voimaton. Minua suuresti huvittaa TTVK:n epätoivoiset keinot ja se fakta, että on aivan sama mitä TTVK tulee tekemään se tulee epäonnistumaan. Mikään laki, eikä mikään keino tule TTVK:ta auttamaan. Sota nettipiratismia vastaan on hävitty se on karu fakta to-mafialle.

Kuulin radiosta Kotilaisen haastattelun jossa Kotilainen kertoi, että yli 700 000 suomalaista käyttää piratebaytä. Mielenkiintoista, että TTVK on valehdellut propagandaa kaikille ja väittänyt nettipiraatteja olevan 100 000-150 000 useita vuosia. Jokainen tietää, että todellinen luku on yli miljoona nettipiraattia kun mukaan lasketaan kaikki keinot millä ihmiset voivat ladata ilmaiseksi, esim suoratlataukset sivuilta, newsgroupit, usenet, darknetit, direct connet, bittorrent ja monet muut tavat.

perhana12/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos.

Kyllä näin on! pitäähän 9 vuotiaan jo ymmärtää että lataamalla (varastamalla) nämä kappaleet netistä hän aiheuttaa miljoonien eurojen tappiot TTVK:lle ja ajaa työttömäksi artistin sekä koko levytystudion... eihän tällainen peli vetele, linnaan vaan tuollaiset kriminaalit, ja pamppua putkassa jalkapohjiin että oppii ostamaan ne cd-levyt kaupasta.
Pitäisi tuon ikäisen jo osata tuntea huonoa omaatuntoa kuunnellessaan musiikkia ILMAISEKSI laittomasti lataamiltaan mp3:lta... siinä samalla kun artistin etuja ajavat Kotilaiset näkevät nälkää ansiotulonsa menettäneenä.
Tämänkin tytön isä olisi takuulla ostanut tyttärelleen vähintään 10 kappaletta kyseistä CD-levyä, ellei tämä olisi rikollisesti ladannut LAITTOMASTI tätä levyä... ja aivan varmasti on vielä jakanut nämä lataamansa tiedostot 100 000:lle kaverilleen jotka myös tämän tytön rikollisen toiminnan seurauksena jättivät aidon CD:n ostamatta!!! kyllä pistää niin vihaksi tällaiset yhteiskunnan mätäpaiseet jotka toiminnallaan kaatavat koko musiikkibisneksen, olisi varmaan parempi lopettaa koko internetti niin päästäisiin eroon tästä hallitsemattomaksi riistäytyneestä rikollisesta touhusta.

roponen13/163

Rikos on rikos mutta järki on järkeä.

Toinen kysymys on se että Chisun nimi vedetään tässä paskamankelin läpi. Ehkä hyvä niin. Ilmeisesti se pitää tulla kovaa ja kirkkaasti artistien suusta että sikailu saa nyt loppua. Ennen ei mafia ymmärrä.

mrzombie14/163

Kirjoittelinpa tästä tapauksesta inspiroituneena blogiini:
http://pahis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...lle-artisteille

tubii15/163

joo uskon kans et 9v tyttö eka googletti utorrentin, latas ja asensi sen, sit surffas piratebayhyn ja latas chisun levyn sieltä :D tais olla iskä ite asialla. Tarina on tietty paljon koskettavampi näin kerrottuna

G0lden_Kebab16/163

katos! TTVK syöttöporsas : nuppi

kerroppas nuppi muuten samalla kun kerran alotit, niin miksi vaitiolosopimus?? kerroppas siitä lisää että mihin perustuu ja mitä perusoikeuksia se ei riko??

xxwavx11217/163

Vaitiolo? Näin perusjärjellä ajateltuna tuo varmaan rikkoo muutamaa perusoikeuksiin liittyvää lakia.

friis18/163

Latasi levyn puolivahingossa...niinpä niin. Miksei niistä omista teoista voi kantaa vastuuta kiinnijäämisen hetkellä.

Lainaus:

Eikös tuo ole jo kiristämistä, "maksa ja ole vaiti"?


Ei. Kukaan ei pakota siihen. Voit olla maksamatta ja mennä oikeuteen. to-järjestöt ovat reiluja ja haluat selvittää asiat hiljaisesti oikeuden ulkopuolella.

Ysf19/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos.

Rikos on rikos mutta ikä vaikuttaa siihen millaisia seurauksia oikeusjärjestelmä voi määrätä. Suomessa rikosoikeudellisen vastuun ikäraja on 15 vuotta ja alle sen ikäisiä pidetään syyntakeisina. alle 15 vuotiaat eivät joudu oikeuteen eikä heitä rangaista. Lapsiin (alle 15v) voidaan kohdistaa lastensuojelullisia toimenpiteitä.

Sitten kysymys: Nuppi, onko kantasi, että lasta pitää kohdella aikuisena tuon em. periaatteen hengen vastaisesti vai ehdotatko kenties lapsen huostaanottotoimia tuosta rikoksesta?

nuppi20/163

Vaitiolosopimus perustuu Suomen lakiin, eikä se riko mitään perusoikeuksia. Allekirjoittamalla vaitiolosopimuksen nettipiraatti tunnustaa rikoksensa ja suostuu maksamaan korvaukset 500-5 000 euroa TTVK:lle suoraan ilman oikeudenkäyntiä. Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia. Esim. nettipiratismista epäilty voi olla vaikka syytön mutta silti poliisi tekee kotietsinnän ja pidättää/vangita 1-3 päiväksi ja sitten vapauttaa. Eikä epäilty voi asialle yhtään mitään. Joku oli tehnyt ilmoituksen, että TTVK rikkoo lakia kun kerää ip-osoitteita eli henkilötietorekisteriä. Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.

@YSF
Nuo ovat sinun omia mielipiteitäsi. Mitä kirjoitit.
Tarkennan, että totesin vain, että jos 9-vuotias varastaa netistä musiikkia on se aivan sama kuin vaikka hän varastaisi kaupasta mitä tahansa. Eli varastaminen on rikos riippumatta iästä. Vanhempien tulisi valvoa paremmin lapsiaan ja maksaa korvaukset suosiolla muuten he voivat joutua oikeuteen ja se tulee kalliiksi. Maksa suosiolla 500-5000 euroa riippuen tapauksesta tai itke ja maksa paljon enemmän korvauksia oikeudessa. Alla esimerkkejä miten käy oikeudessa ja korvaukset voivat nousta yli 100 000 eurosta jopa miljooniin.

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/248/...lle-rovaniemen/

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/247/...rajaoikeudesta/

Ne jotka kuvittelevat olevansa turvassa piratebay:ssä jäävät kiinni sitä valvotaan nykyään enemmän kuin direct connect verkkoja. http://antipiracy.fi/ajankohtaista/221/...yn-laittomasta/

Kuten ole monesti todennut. Viimeistään nyt jokaisen nettipiraatin kannattaa lopettaa se rikollinen ja laiton toiminta. Siitä jää kiinni ja siitä joutuu maksamaan korvauksia. Pahimmassa tapauksessa juttu menee oikeuteen ja korvaukset nousevat yli 100 000 euroon. Eli lopettakaa nyt tai kärsikää seuraukset.

Axu_21/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia.

Ihmis- ja perusoikeudet ovat juuri länsimaisen oikeusjärjestelmän perusta.

Jos uutisen tiedot pitävät paikkansa, niin tuntuuhan tuo kohtuuttomalta. Mitä lopulta on oikeasti tapahtunut (kuka latasi ja mitä; jossain uutisessa puhuttiin ladatuista tiedostoista, joita eivät kuitenkaan toimineet) on tietysti hankala selvittää.

Miten muuten tuo summa lasketaan? Yhdestä levystä (~20€) kuusi sataa euroa? Rikollinen hyöty on tietysti selkeästi tuo levyn hinta, mutta mistä loppusumma muodostuu? Jaettiinko levyä 29 kopion edestä eteenpäin, vai miten yhden levyn lataamisesta voi saada 30 levyn edestä korvattavaa?

RichardvonBacon22/163

En TTVK:n toimintatapaa hyväksy (ja ihmettelen kuinka heppoisesti Suomessa luovutetaan ip-osoitteden perusteella liittymän tiedot tälle kiristysorganisaatiolle) mutta kuten tubii huomautti, niin mielestäni tuo isän selitys ontuu. Miksi lapsen tietokoneella on asennettuna torrent-client? Ei sieltä piratebaysta voi ladata mitään ilman sitä. Toki siihen voi helposti keksiä selityksen, että sitä voi käyttää myös laillisiin tarkoituksiin (mikäli konetta käyttää myös aikuiset), mutta osa vastuusta on tällöin myös vanhemmalla joka kyseisen ohjelman on asentanut.

Kannattaisi ehkä mennä oikeuteen katsomaan tämä asia. Mikäli kertomus on totta, onko 9-vuotias rikosoikeudellisessa vastuussa?
Jos lapsi varastaa kaupasta karkkia, vanhemmat maksavat. Ja tässä tapausessa levy on ostettu eli siitä on maksettu eli case closed siltä osin.

Jatkossa vinkkinä kyseiselle henkilölle, että kavereilta (joilla hänen kertomuksensa mukaan levy jo oli) saa laillisesti kopioida musiikkia alkuperäiseltä cd:ltä. Eli tyttö olisi voinut lainata levyä ja kopioida sen itselleen. Tai sitten voi "koekuunnella" Youtubesta.

johku1223/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubii:

joo uskon kans et 9v tyttö eka googletti utorrentin, latas ja asensi sen, sit surffas piratebayhyn ja latas chisun levyn sieltä :D tais olla iskä ite asialla. Tarina on tietty paljon koskettavampi näin kerrottuna

Entäs jos asia on näin. Isä on asentanut utorrentin syystä tai toisesta. Tyttö googlettaa biisin ja päätyy esimerkiksi isohunt.com sivustolle josta lataa albumin/yksittäisiä biisejä. Isohunt on eräänlainen torrentteja muilta sivustoilta kasaava sivusto sillä useissa torrenteissa on trackerina juurikin thepiratebay. Tämä tarkoittaa sitä, että on sama mistä .torrent tiedosto utorrenttiin tulee mutta lataus on sama kuin piratebaysta. Mikäli utorrent koneella on niin todella hankalaa klikata download ja se kun vielä ehdottaa avaa ohjelmalla utorrent, painaa siinä ok. Kuullostaa suht yksinkertaiselta metodilta minkä tyttö voisi vahingossa tehdä.

zya24/163

nuppi on oikeassa tuossa, että epäilyillä ei ole juurikaan oikeuksia poliisia vastaan. Kuten uutisessakin mainitaan poliisi suoritti kotietsinnän ja vei 9-vuotiaan tietokoneen. Suurin osa yli puolet epäillyistä on syyttömiä ja poliisi suorittaa valtavasti laittomia kotietsintöjä, sekä laittomia vapaudenriistoja = vangitsemisia/pidättämisiä.
Asiasta voi lukea tarkemmin ja huomata miten poliisi voi rikkoa lakia ja selvitä kuin koira veräjästä. Jos normaali kansalainen rikkoisi lakia se joutuisi vankilaan mutta poliisit ovat lain yläpuolella.
http://poliisirikollisena.wordpress.com/

JoniS25/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Axu_:

Miten muuten tuo summa lasketaan? Yhdestä levystä (~20€) kuusi sataa euroa? Rikollinen hyöty on tietysti selkeästi tuo levyn hinta, mutta mistä loppusumma muodostuu? Jaettiinko levyä 29 kopion edestä eteenpäin, vai miten yhden levyn lataamisesta voi saada 30 levyn edestä korvattavaa?

eikös noin 30 henkeä tuosta ansatorrentista kusahtanut eli ttvk laskukaava 20e x30, eli latasit itse ja jaoit 29, noinhan ne sen luultavasti laskee

nuppi26/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Axu_:

eikös noin 30 henkeä tuosta ansatorrentista kusahtanut eli ttvk laskukaava 20e x30, eli latasit itse ja jaoit 29, noinhan ne sen luultavasti laskee

Aivan oikein juuri tuolla lailla korvaukset lasketaan.

syrtek6627/163

"Tarkennan, että totesin vain, että jos 9-vuotias varastaa netistä musiikkia"
Varastanko nuppi minä musiikkia jos minä kuuntelenn chisua juutuubista ? Häh ?

Mitä eroa sillä mistä kautta sitä musiikkia kuuntelen jos en siitä maksa?

syrtek6628/163

Lainaus:

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia

Vain tuomioistuin voi tuomita syytetyn tuomiostuimen edessä. Siihen asti epäiltyä on pidettävä syyttömänä. Sinulle kelpaisi se että tuomioistuimia ei olisi vaan sinun kaverisi pääsisi päättämään kansalaisten kohtaloista.

Tämä sinun ajattelutapasi on kuin suoraan pimeältä keskiajalta jolloin pienemmästäkin rikoksesta tuomittiin tavallista kansaa sen kummemmin polttoroviolle vain säätyläisten etujen ajamiseksi.



Curvy229/163

Juttu tosin vähän haisee, ei kotiaan tarttee ihan kaikkia laskee, ilman papereita.
Kotilaisen kertoman tarinan mukaan Ip-osoitteiden valvonnassa, täällähän toimii valvontajärjestelmä, kuin vanhassa Itä-Saksassa.
Siinä valvonnassa ollaan vain aika lähellä kotirauhanrikkomista.
Kotilainen, Rusakoi kunnolla kun kerran yrität rusakoida.
Voi jossain välissä tulla ryhmäkanne vastaan..

JokinPaha30/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Axu_:

eikös noin 30 henkeä tuosta ansatorrentista kusahtanut eli ttvk laskukaava 20e x30, eli latasit itse ja jaoit 29, noinhan ne sen luultavasti laskee

Aivan oikein juuri tuolla lailla korvaukset lasketaan.

Eli 30 yksilöä jakoi bittorrent verkossa albumia toisilleen. Oletetaan että jokainen jäi kiinni. TTVK lähettää laskun 600€ koska 20€ x 30 = 600€. Lasku meni JOKAISELLE jolloin lopputulema olisi 20€ x 30 x 30 = 18000€. Aika hyvä tulo 30:stä albumista. Paljonko artisti saa tästä?

Jos laskua ei laitettu kaikille eikö tiedetty kuka lataaja/jakaja on?

cpenter8331/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Joku oli tehnyt ilmoituksen, että TTVK rikkoo lakia kun kerää ip-osoitteita eli henkilötietorekisteriä. Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.


Taas valhe kuten Nupin ttvk:n muutkin asiat. Täysin samoin julkisella avoimella paikalla ihmisten tai esimerkiksi autojen rekisterikilpien kuvaaminen muodostaa laittoman henkilörekisterin vaikka kyseiset "tiedot" ovat julkisesti esillä. IP-osoite lasketaan teletunnistetiedoksi joita muut kuin VIRANOMAISET eivät saa kerätä ilman henkilötietolain 10§ mukaista julkista rekisteriselostetta jollainen ttvk RY:llä puuttuu. Onneksi asia ei ole vielä loppuunkäsitelty ja kuten aikaisemmin totesin ttvk RY tulee olemaan syvällä omassa liemessään kunhan tämä asia on loppuunkäsitelty.

BTW onnea Nuppi, Kotilainen ja koko ttvk RY siitä että tällä tapauksella teitte itsestänne yhdessä päivässä suuren yleisön silmissä lapsia ahdistelevan rahanahneen hirviön. Pointsit siitä, samaa kuvaa teistä on yritetty paljastaa ihmisille jo pitkään mutta omassa ylimielisyydessänne teitte hienoa PR-työtä imagonne tuhoamiseksi :)

Quaoar32/163

Jos tuo perhe on niin kädetön tietokoneiden kanssa kuin isä antaa ymmärtää, olisiko tuossa käynyt niin, että levy on jäänyt vahingossa jakoon pidemmäksi aikaa?

Ainakin aiemmin Chisu-tapauksesta uutisoitiin seuraavasti:
"Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) järjesti lokakuussa tehoiskun, jolla etsittiin Chisun levyn laittomia jakelijoita internetistä. Ruotsalaisesta Pirate Bay -palvelusta jäi haaviin 67 käyttäjää, jotka olivat ensimmäisten joukossa saattamassa albumia piraattilevitykseen."

http://www.iltasanomat.fi/musiikki/art-1288440995502.html

Kotilainen on perustellut korvaussummaa Iltalehdessä:

"Siinä on tekijänoikeuskorvaukset plus kulut, mitä aiheutuu näytön keruusta, tuomioistuimen päätöksestä ja tehdystä työstä."

"Ei mulla ole mitään exceliä siitä antaa. Se on työtunteja. Kaikkeen menee tietty määrä työntunteja ja lakimiehet niitä hoitaa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116355958_uu.shtml

Orobash33/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubii:

joo uskon kans et 9v tyttö eka googletti utorrentin, latas ja asensi sen, sit surffas piratebayhyn ja latas chisun levyn sieltä :D tais olla iskä ite asialla. Tarina on tietty paljon koskettavampi näin kerrottuna

Esim. Linuxissa tulee torrentticlientti esiasennettuna ja Operassa on kanssa clientti.
Sattumanvaraisella googlailla saa latauslinkin torrenttiin.. jopa suomalaiseen artistiin vaikka ne ovatkin paskaa.. ja lataamisen saa aloitettua ihan heittämällä.. esim. magneettilinkkien avulla.. eli jos googlettaa ja sen jälkeen napsuttelee vain OK-nappuloita.. saa ladattua torrentteja..
Ja tämä kisun Torrentti oli selkeä syötti.. mikä on mielestäni jonkunlainen houkuttelu rikolliseen toimintaan.. TTTVVVKKK tikkari-sedät saivat uhreja.

Curvy234/163

Pikkutyttöjäkö tää Kotilainan ja nuppi on nyt alkanut ahdistelemaan...? Kuulostaa vakavalta, no ymmärretään Kotilaista ja nuppea, ovat kenties saaneet lapsena piiskaa ja sitten mummolta vääränmakuista jäätelöä.
Olisi varmaan parasta, että saataisiin kaikkien osapuolten näkemykset esille..Mikäli nyt niihinkään voi luottaa.

mbsjoblom35/163

Useampikin kommentoija on täällä kertonut epäilevänsä tarinaa mm. siksi ettei tytön koneella voi olla vahingossa Torrent-clienttia.
Asia on niin, että kyllä voi.
Mm. Ubuntu-jakelujen perusasennuksessa tulee Torrent-client mukana. Kirjoittelen tätä nyt vanhalla läppärillä, jossa on Ubuntu. Transmission-client on asennettuna, vaikken ole sitä erikseen asentanut. Myöskin jos klikkaan selaimesta torrent-linkkiä se avautuu automaattisesti ja aloittaa latauksen.
Lapsieni koneissa on muuten myös Ubuntu...

Big-Aleks36/163

Käytännössä lataaminen on hyvinkin voinut tapahtua vahingossa.

Kokeilin laittaa Googlen hakusanaksi "lataa ilmaiseksi Chisu - Kun valaistun 2012" ja jo toinen osuma vei suoraan TPB:n peilipalvelimelle. Sieltä voi vaikka umpimähkään linkkejä klikkailla ja ennen pitkää osuu oikeaan, vaikkei sana "download" olisikaan vielä tuttu.
Torrentclienttia ei välttämättä edes tarvita, esim. Opera-selain osaa ladata torrentit itse aivan samalla tavoin kuin muutkin tiedostot.

Eikä tuon ikäinen kyllä ymmärrä tekevänsä siinä mitään väärää. Chisua voi kuunnella ilmaiseksi Spotifylla ja Youtubella. LataaYoutube.com:in kanssa saa ladattua ne koneelle. Lisäksi on kaiken maailman "Lataa Chisun uusi hitti Hesburgerin sivuilta ja osallistu kilpailuun" -tyylisiä kampanjoita. Miten 9-vuotias voi ymmärtää tässä kohtaa mikä on se sallittu kanava hankkia musiikkia?

Orobash37/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Latasi levyn puolivahingossa...niinpä niin. Miksei niistä omista teoista voi kantaa vastuuta kiinnijäämisen hetkellä.

Lainaus:

Eikös tuo ole jo kiristämistä, "maksa ja ole vaiti"?


Ei. Kukaan ei pakota siihen. Voit olla maksamatta ja mennä oikeuteen. to-järjestöt ovat reiluja ja haluat selvittää asiat hiljaisesti oikeuden ulkopuolella.

Reilua olisi ottaa yhteyttä tahattomaan lataajaan ja varoittaa häntä toiminnastaan. Esim. Elisaa, Soneraa ja Maxivisionia.. ennenkuin otetaan poliisit mukaan leikkiin.. Eikä vaatia ylisuuria korvauksia ja uhkauksia.

zya38/163

Kaikkein parasta olisi jos mahdollisimman moni pistäisi boikottiin kaiken kulttuurin ostamisen. Eli ei osteta enään yhtään musiikkia, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja ja ohjelmia. Ei vuokrata leffoja, ei käydä elokuvissa. Itse käytän kulttuuriin 0 euroa vuodessa ja oma boikotti alkoi lex karpelan aikaan. En ikinä tule ostamaan yhtään kulttuuria. Mitä useampi tekee samoin sen parempi ja rahaa säästyy valtavasti. TO-mafian painajainen on se, että osa ihmisistä on saanut tarpeekseen eikä osta enään yhtään kulttuuria ikinä. Toinen osa ihmisistä on jäänyt kiinni ja sen takia ei osta ikinä kulttuuria. Se on vahva viesti to-mafialle eivät saa yhtään euroa rahaa boikotoijilta sekä tuomituilta. Mielenkiintoinen tilasto kiinnijääneistä yli 90% jatkaa harrastustaan ja ei osta enään ikinä yhtään mitään. Oikeudessa tuomituista korvauksista to-mafia saa alle 10% perittyä. Niissäkin valtio on suurin maksaja. Suurin osa tuomituista ei maksa yhtään mitään korvauksia.

iivari6939/163

Nyt vaan pitäisi "masinoida" tarpeeksi pitkä ostoboikotti.
Saisivat juuri sitä mitä tilaavat.

EDIT: zya kerkesikin jo. :)
ps. itse en ole ostanut cd/dvd julkaisuja (paitsi käytettynä) vuoden 2005 jälkeen.

himpo40/163

Onneksi on yksityisiä torrent-sivustoja joita ei valvota, vai mitä Nuppi?

Lapset kuuntelee kaiken musiikkinsa Spotifysta, itse taas esikuuntelen Spotifyssa ennen latauspäätöstä sillä kuuntelen pääasiassa mp3-soittimella, tänään olin kuitenkin tilanteessa jossa olin jo ulkomaisessa verkkokaupassa muuntamassa albumin hintaa euroiksi kun google ei ollut kaveri ja en meinannut löytää piraattikauppaa missä se olisi sitten niin millään koska google on alkanut tyrkyttää sitä laillista sisältöä, mutta lopulta keksin vielä yhden tavan hakea ja löysin etsimäni ja siellä oli yksi kiltti Venäläinen jolla 10M-letku ja sain sen puuttuvan albumin sittenkin, kiitos. Olisi nimittäin mennyt hyvä putki poikki kun edellinen musiikki-ostos oli vuonna 1998!

Mutta kun tästä Kisu asiasta uutisoitiin aikanaan niin en ole sen jälkeen ladannut suomalaista musiikkia piratebaystä, pelote siis toimi ainakin minun kohdallani, onneksi on yksityiset torrent-sivustot joita ei valvota?

zya41/163

Kaikki mukaan boikottiin ei osteta enään yhtään kulttuuria ikinä ja sana leviämään. Rahaa säästyy ja to-mafia menettää rahaa todella paljon. To-mafia on kuitenkin rahasta riippuvainen kun vähennetään tarpeeksi to-mafian rahan saantia saadaan se tapettua jossain vaiheessa. Mitä pidempään jokainen on ostamatta kulttuuria sitä enemmän säästää rahaa ja sitä enemmän to-mafia menettää. Itselläni mitta täyttyi lex karpelasta ja päätin silloin, että en ikinä enään osta kulttuuria ja se lupaus pitää. En halua tukea rahallisesti to-mafiaa = monikansallisia levy-yhtiöitä joita to-mafia edustaa. Sitten voin harkita ostamista kun to-mafia on kirjaimellisesti tapettu. Sitä ennen en osta yhtään mitään. Toisaalta netistä saa kaiken ilmaiseksi ja on kaikkien tiedossa keinoja miten ei voi jäädä mitenkään kiinni. Joten jää jokaisen omaksi valinnaksi mitä tekee. Tekijänoikeusjärjestöjen tuhoaminen alkaa siitä kun niille ei anna yhtään rahaa mistään. Itselläni to-mafiasta mitta on niin täynnä, että toivon to-mafian nopeaa tuhoa. Se päivä tulee vielä, jo nyt tiedetään, että to-mafia on jo hävinnyt ja pelaa vain aikaa epätoivoisilla teoilla. Kun tieto lisääntyy to-mafia ei saa juuri ketään enään kiinni ja estot ovat täysin hyödyttömiä, koska ne kierretään nopeasti ja helposti. Myös estoista tieto lisääntyy ja ne ovat jo nyt hyödyttömiä.

Lumikki42/163

Lainaus:

Kuten ole monesti todennut. Viimeistään nyt jokaisen nettipiraatin kannattaa lopettaa se rikollinen ja laiton toiminta. Siitä jää kiinni ja siitä joutuu maksamaan korvauksia. Pahimmassa tapauksessa juttu menee oikeuteen ja korvaukset nousevat yli 100 000 euroon. Eli lopettakaa nyt tai kärsikää seuraukset.


Nyt on sopiva hetki lopettaa/vähentää viihdeteollisuuden taloudellinen tukeminen, jotta TO-mafia tajuaisi kenelle tässä tehdään haittaa. Kuluttaja voi äänestää lompakolla.

Jokaisella asialla on seurauksia, myös TO-mafialle. Kun lähdetään metsästämään lapsia ja pyytämään kohtuuttomia korvauksia. Pelotellaan, kiristetään ja uhkaillaan seurauksilla tavallisia perheitä, niin kyseinen järjestö ei enää palvele ketään. Haluammeko todella tukea tälläisia Mafia järjestöä yhteiskunnassamme.

cpenter8343/163

Lisätään hieman huumoria tähän vakavan keskustelun sekaan :)

Curvy244/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:

Kaikkein parasta olisi jos mahdollisimman moni pistäisi boikottiin kaiken kulttuurin ostamisen. Eli ei osteta enään yhtään musiikkia, pelejä, elokuvia, tv-sarjoja ja ohjelmia. Ei vuokrata leffoja, ei käydä elokuvissa. Itse käytän kulttuuriin 0 euroa vuodessa ja oma boikotti alkoi lex karpelan aikaan. En ikinä tule ostamaan yhtään kulttuuria. Mitä useampi tekee samoin sen parempi ja rahaa säästyy valtavasti. TO-mafian painajainen on se, että osa ihmisistä on saanut tarpeekseen eikä osta enään yhtään kulttuuria ikinä. Toinen osa ihmisistä on jäänyt kiinni ja sen takia ei osta ikinä kulttuuria. Se on vahva viesti to-mafialle eivät saa yhtään euroa rahaa boikotoijilta sekä tuomituilta. Mielenkiintoinen tilasto kiinnijääneistä yli 90% jatkaa harrastustaan ja ei osta enään ikinä yhtään mitään. Oikeudessa tuomituista korvauksista to-mafia saa alle 10% perittyä. Niissäkin valtio on suurin maksaja. Suurin osa tuomituista ei maksa yhtään mitään korvauksia.

Ja mikäli Valtio saa 10 prossaa, niin paljos TTVK taas rahastaa. Olikohan tällä Karpelalla eds mitään tietoa siitä, minkä hän allekirjoitti.
Oopperat, musiikkitalot saavat niin tajutonta tukea, että piratismi tai toisen C-kasetin rinnalla ole mikään ongelma, vaan siinä kuinka kokemattomia asioissa poliitikot ovat. Ensin täytyy olla analyyttinen ja perustava kokemus asioista, ennenkuin aletaan pistämään nimiä alle.
Miettikääpä: Kuinka paljon ALV:tä Valtio saa esim Spotifystä tai Netflixistä.
Kevennys: Mitä eroa voi olla BB-tytöllä ja Tietokoneboxilla? Boxin sisältä voi löytyä parempi prossu. :D

Pihlis1245/163

Positiivisena asiana näen tästä tapauksesta sen että tästä on nyt noussut sen verran iso meteli eri medioissa että nyt isokin yleisö tietää miten TTVK kiristää ja uhkailee.

jonppaa46/163

Pöyristyttävää miten Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa lähdetään tällaiselle kiristyslinjalle amerikkalaiseen tapaan. Milloinkahan Suomessa ja TTVK:ssa tajutaan että ne jotka eniten kuluttavat musiikkia niin myös yleensä käyttävät siihen rahaa keskimääräistä enemmän? Onnea vaan Kotilaiselle valitsemallaan tiellä...

Sove9247/163

Toivottavasti tämä mafia saa vimenään paskaisen loppunsa, nyt kun kohumylly pääsi sen verran hienosti käyntiin. Tuo poliisin kommentti myös viimenään todistaa sen, että poliisi ja TTVK makaavat samassa sängyssä. Miten tällainen voi olla laillista Suomessa.

9-vuotiaan allekirjoittama salassapitosopimus on joka tapauksessa mitätön, joten miksi edes kiristää tällä tavalla.

Mauriland48/163

Onko kaikki vielä noin tohkeissaan uutisesta ymmärtämättä hauskinta pointtia.

Se että syytetään chisun levyn lataamisesta, mutta toi data ei sitä levyä edes sisältänyt vaan ihan puutaheinää dataa.

syrtek6649/163

^ hyvä huomio, oletmattoman levyn jakamisesta tulee rapsut ja sen päälle poliisi vie tietokoneen? Onko reilua ja oikeudenmukaista? Miksi yheiskunnan turvaksi muodostettu poliisi on TTVK:n ulkoistettu väkivallan väline?

Toinen asia mikä vaatii huomioita on se että vaikka tiedoston jakajia on esim. 32 kappaletta a) kaikki ei seedaa eli jaa levyä b) jokaiselta jakalta tulee käytännössä vain osia levystä. Esimerkkisi vain yhden taikka kahden prosentin edestä. Toki sitten tulee joltakin suurin osa torrentin sisällöstä.

syrtek6650/163

Lainaus:

Miten tällainen voi olla laillista Suomess

Siksi koska suomen lait on tällä hetkellä kirjoitettu turvaamaan pienen klikin etuja. Suomen lait ei ole kirjoiettu siten että nämä turvaisivat pienen kansalaisen oikeusturvaa mahdollisen ristiriita tilanteen edessä. Suomen lain edessä kaikki ei ole yhdenvertaisessa asemassa.

Siksi tarvitaan PiraattiPuoluetta, juuri turvaamaan pienten ihmisten etuja. Mutta myös muusikoiden ja kirjailijoiden etujen turvaamiseksi koska kuitenkin hekin ovat samassa asemassa kuin kuluttajat. Tekijäinoikeuslait on kehitetty turvaamaan innovatiisuus ja taiteen luomista mutta EI isojen yrityksien forever rahastuksen turvaamiseksi

Quaoar51/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Onko kaikki vielä noin tohkeissaan uutisesta ymmärtämättä hauskinta pointtia.

Se että syytetään chisun levyn lataamisesta, mutta toi data ei sitä levyä edes sisältänyt vaan ihan puutaheinää dataa.


Tuo on kai tässä vaiheessa vain perheen näkemys. Voihan se olla niinkin, että musiikki oli esim. flac-formaatissa ja koneeseen ei ollut asennettu tarvittavaa koodekkia. Kaipa poliisitutkinnassa selvitetään, oliko koneelta levitetty toimivia vai viallisia tiedostoja.

Kotietsinnästä vielä sen verran, että lain mukaan kotietsinnän saa tehdä, jos epäiltävän rikoksen enimmäisrangaistus on vähintään puoli vuotta vankeutta. Tekijänoikeusrikkomuksesta selviää sakoilla, joten perhettä epäillään ilmeisesti tekijänoikeusrikoksesta, jonka tunnusmerkit edellyttävät, että "teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle".

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Olisi kiva tietää, kuinka paljon yksittäistä levyä pitää jakaa, jotta siitä aiheutuu "huomattavaa haittaa", varsinkin kun levy oli jo muutenkin jaossa.

tmm6852/163

meinasin tässä jo hieman avautua, mutta nyt kuin luin koko keskusteluhistorian uudestaan, ei enää tarvitsekkaan, mutta...
miten on mahdollista että tästä asiasta vouhotetaan niin hemmetisti ilman että on kaikki faktat olemassa? Minua kiinnostaisi tietää miten on ladattu, millä ohjelmilla ja mitä? Vasta tämän jälkeen voi päätellä tarkemmin. Jos todellakin juttu on mennyt automaattisesti jollain selaimella, niin ainakin minun mielestä koko asialta putoaa pohja.

taku53/163

tämäpä on sairasta..
hauskoja lukea nämä keskustelut, ja seurata tilannetta miten paljon mahtuu sen tapaisia ihmisiä joiden mielestä piratismi on rikos.?

keneltä se on pois?
eri asia olisi jos varastaisin chisun ja koko orkesterin ja pakottaisn pitämään ilmaisen keikan itselleni.. :D

kowis54/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:


@YSF
Nuo ovat sinun omia mielipiteitäsi. Mitä kirjoitit.
Tarkennan, että totesin vain, että jos 9-vuotias varastaa netistä musiikkia on se aivan sama kuin vaikka hän varastaisi kaupasta mitä tahansa. Eli varastaminen on rikos riippumatta iästä.

Ja juuri tämän vuoksi TTVK:n puolteet & periaatteet ei enää nykymaailmassa toimi. En tiedä oletko itse ks. putiikin kirjoilla vai muutenko vain puollat heidän näkemyksiään, mutta jos ei eroa fyysisen ja digitaalisen "varkauden" välillä pysty erittelemään niin mielestäni on aivan turha avata sanallistakaan arkkua yhtään sen enempää.

TTVK:n periaate ei kauheasti eroa verottajasta. Erona kuitenkin se, että yksikään lati ei palaudu veronmaksajille missään muodossa vaan jää pelkästään mafioston rahasalkkuun rahoittamaan heidän loputonta taistelua against forces of evil.

Uskomatonta... (vahvistamaton)55/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lainaus:

Eikö operaattorit muuten sulkeneet sen sivun käyttömahdollisuuden


Sulku ei koske kaikkia Suomessa toimivia internetoperaattoreita. Esim. KYMP:in liittymillä pääsee TPB:n palvelimille ilman välityspalvelinta.

Eipä sinne proxyjä tarvita. Googleen vaan "piraattilahti" ja johan toimii taas kaiken maailman estoista huolimatta.

Noita peilisivuja on lukematon määrä ja tulee aina lisää kun yksi suljetaan.

Tervetuloa Piratebayn anteliaaseen maailmaan!

jjabi56/163

uTorrentilla ei siis voi tehdä mitään laillista? Kuten jakaa ja ladata tekijänoikeudettomia tiedostoja ja omia tekeleitä? Ihme päättelyä taas.

rmCowboy57/163

Itseltänikin meni nyt boikottiin. Älytöntä tälläinen kiristäminen.

Tässä käy kyllä hyvin ilmi miten TTVK toimii. Eli kun tälläinen sähköposti jostain syystä saapuu, niin eikös helpointa ole hävittää todisteet. He kuitenkin saavat selville vain julkisen IP:n, eli kuka tahansa vieraista on saanut käyttää internetyhteyttä.

Eli jos jostain syystä "jää kiinni", niin siitä hetkestä lähtien "waret" voi pitää piilossa olevalla verkkolevyllä tai piilotetulla osiolla etc ja odottaa poliisien käyntiä. Poliisi toteaa että koneista ei löytynyt mitään todisteita ja palauttavat ne.

teme56558/163

On kyllä mielenkiintoista tämä TTVK:n touhu. Ihan mafialta vaikuttaa kun täysin mielivaltaisesti heitellään suojelurahasummia ja kiristetään vielä olemaan vaiti tapahtuneesta. Tuo vaitiolo viimeistään paljastaa että kovin rehellisellä asialla ei TTVK:kaan ole liikkeellä.

Lerppu8659/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taku:

tämäpä on sairasta..
hauskoja lukea nämä keskustelut, ja seurata tilannetta miten paljon mahtuu sen tapaisia ihmisiä joiden mielestä piratismi on rikos.?

keneltä se on pois?
eri asia olisi jos varastaisin chisun ja koko orkesterin ja pakottaisn pitämään ilmaisen keikan itselleni.. :D

Sairas on ainoastaan hän jonka mielestä piratismi ei ole rikos.

Käviköhän mielessä että artisti, pelien tekijät jne tekevät sitä elättääkseen itsensä ja perheensä? Pahimmassa tapauksessa esim pelitalot tekevät ainaista tappiota lisääntyvän piratismin takia. Loppujen lopuksi firma on konkurssissa, mitäs sitten pelaat tai kuuntelet?

Muusikon työ on työtä siinä missä muukin ja kovaa työtä onkin. Palkkaa ei tule jos levyt ei myy, ja levyt ei myy jos ihmiset ei pidä musiikista. Kyllä minä ainakin mieluummin ostan chisun levyn kuin kuuntelen samalla rahalla naapurin Jaakon nokkahuilun soittoa.

Tekisitkö itse pitkäänkin töitä palkatta tai että saisit täydestä kuukaudesta vain päivän tilin, koko tilin sijaan?

Kyllä minuakin v*tuttaisi jos möisin tuhat levyä miljoonan sijaan.

Joki-Veikko60/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lerppu86:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taku:

tämäpä on sairasta..
hauskoja lukea nämä keskustelut, ja seurata tilannetta miten paljon mahtuu sen tapaisia ihmisiä joiden mielestä piratismi on rikos.?

keneltä se on pois?
eri asia olisi jos varastaisin chisun ja koko orkesterin ja pakottaisn pitämään ilmaisen keikan itselleni.. :D

Sairas on ainoastaan hän jonka mielestä piratismi ei ole rikos.

Käviköhän mielessä että artisti, pelien tekijät jne tekevät sitä elättääkseen itsensä ja perheensä? Pahimmassa tapauksessa esim pelitalot tekevät ainaista tappiota lisääntyvän piratismin takia. Loppujen lopuksi firma on konkurssissa, mitäs sitten pelaat tai kuuntelet?

Muusikon työ on työtä siinä missä muukin ja kovaa työtä onkin. Palkkaa ei tule jos levyt ei myy, ja levyt ei myy jos ihmiset ei pidä musiikista. Kyllä minä ainakin mieluummin ostan chisun levyn kuin kuuntelen samalla rahalla naapurin Jaakon nokkahuilun soittoa.

Tekisitkö itse pitkäänkin töitä palkatta tai että saisit täydestä kuukaudesta vain päivän tilin, koko tilin sijaan?

Kyllä minuakin v*tuttaisi jos möisin tuhat levyä miljoonan sijaan.

Tuskin kuitenkaan piratismi niin pahasti rehottaa, että myisit vain sen tuhannen miljoonan sijasta.
Enemmän ehkä jotakin luokkaa myyt 990000 levyä miljoonaan sijasta, riippuu enemmän siitä kuinka tunnettu olet.

Sove9261/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lerppu86:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taku:

tämäpä on sairasta..
hauskoja lukea nämä keskustelut, ja seurata tilannetta miten paljon mahtuu sen tapaisia ihmisiä joiden mielestä piratismi on rikos.?

keneltä se on pois?
eri asia olisi jos varastaisin chisun ja koko orkesterin ja pakottaisn pitämään ilmaisen keikan itselleni.. :D

Sairas on ainoastaan hän jonka mielestä piratismi ei ole rikos.

Käviköhän mielessä että artisti, pelien tekijät jne tekevät sitä elättääkseen itsensä ja perheensä? Pahimmassa tapauksessa esim pelitalot tekevät ainaista tappiota lisääntyvän piratismin takia. Loppujen lopuksi firma on konkurssissa, mitäs sitten pelaat tai kuuntelet?

Muusikon työ on työtä siinä missä muukin ja kovaa työtä onkin. Palkkaa ei tule jos levyt ei myy, ja levyt ei myy jos ihmiset ei pidä musiikista. Kyllä minä ainakin mieluummin ostan chisun levyn kuin kuuntelen samalla rahalla naapurin Jaakon nokkahuilun soittoa.

Tekisitkö itse pitkäänkin töitä palkatta tai että saisit täydestä kuukaudesta vain päivän tilin, koko tilin sijaan?

Kyllä minuakin v*tuttaisi jos möisin tuhat levyä miljoonan sijaan.

Oletko tietoinen siitä, että monet piraatit lataavat kokeillakseen, ja tekevät sitten ostopäätöksensä, kuten on tässä tapauksessa käynyt? Minä olen muutamat pelit warettanut, ja ostin ne heti, kun GOGista löysin. Ei kukaan halua ostaa sikaa säkissä. Tällä hetkellä minulla on yksi piraattipeli koneella (en tosin ole käynnistänyt sen kuin kerran), senkin tulen ostamaan kunhan sen digitaalisena löydän.

Riippumattomat tutkimukset myös paljastavat sen, että piraatit ostavat enemmän musiikkia kuin muut. Yksi lataus = menetetty myynti ei siis voi millään pitää paikkaansa.

Zoomst62/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lerppu86:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taku:

tämäpä on sairasta..
hauskoja lukea nämä keskustelut, ja seurata tilannetta miten paljon mahtuu sen tapaisia ihmisiä joiden mielestä piratismi on rikos.?

keneltä se on pois?
eri asia olisi jos varastaisin chisun ja koko orkesterin ja pakottaisn pitämään ilmaisen keikan itselleni.. :D

Sairas on ainoastaan hän jonka mielestä piratismi ei ole rikos.

Käviköhän mielessä että artisti, pelien tekijät jne tekevät sitä elättääkseen itsensä ja perheensä? Pahimmassa tapauksessa esim pelitalot tekevät ainaista tappiota lisääntyvän piratismin takia. Loppujen lopuksi firma on konkurssissa, mitäs sitten pelaat tai kuuntelet?

Muusikon työ on työtä siinä missä muukin ja kovaa työtä onkin. Palkkaa ei tule jos levyt ei myy, ja levyt ei myy jos ihmiset ei pidä musiikista. Kyllä minä ainakin mieluummin ostan chisun levyn kuin kuuntelen samalla rahalla naapurin Jaakon nokkahuilun soittoa.

Tekisitkö itse pitkäänkin töitä palkatta tai että saisit täydestä kuukaudesta vain päivän tilin, koko tilin sijaan?

Kyllä minuakin v*tuttaisi jos möisin tuhat levyä miljoonan sijaan.



http://torrentfreak.com/file-sharers-bu...p-peers-121015/
http://torrentfreak.com/file-sharers-buy-more-movies-121018/

Entä jos se onkin toisinpäin, piraatit käyttävätkin enemmän rahaa? Etten vain kompastunut trolliin..

FrostRose63/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Onko kaikki vielä noin tohkeissaan uutisesta ymmärtämättä hauskinta pointtia.

Se että syytetään chisun levyn lataamisesta, mutta toi data ei sitä levyä edes sisältänyt vaan ihan puutaheinää dataa.

Niin. Mitähän toi laki sanoo tälläisen antoituksen asentamisesta. Ainakin talon suojaaminen ansoilla on linnajuttu. Luulis että tälläisia huijauksia saisi tehdä vain poliisi. Tosiaan myös tässä syytetään tapahtumattomasta rikoksesta. Sillä syytetty ei ainakaan ladannut rikoksessa mainittavaa musiikkia.

Niin ja siitä rekisteritoiminnasta vielä sen verran, että vaikka saisit IP-osoitteita jostain, niin viimeistään niitten yhdistämisen nimiin, muuttaa sen rekisteriksi, josta laissa mainitaan. Ilmeisesti tähän listalle joutumisesta ei ihmisille edes kerrota, niin se itsessään tekee siitä laittoman.

Curvy264/163

Täytyy muistaa myös, että ennen mitään tuomiota olet vain syylliseksi epäilty. Tosta varmaan päädyttäs naurunalaseks ja guinnesin ennätystenkirjaan, mikäli 9-vuotias tyttö joutus tekemisiään selvittelemään, mistään mitään tietämättömien juristien seuraks. Tuo Ip-osoitteilla uhkailu on vasta sitä pelleilyä, sillä erittäin helposti minun IP-osoitteeni on jossakin huitsin nevadassa.
Tuon TO-mafian uhkailusta täytys jättää tutkimuspyyntö poliisille, sillä "Jos heti maksat tietyn summan, niin ei tarvita käräjöintiä". Eikös kriteerit täyty ns. "Laiton uhkaus".
Noille tyypeille olisi meidän pihasaunan takana hivenen..keskusteltavaa..

Sparta300065/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Curvy2:

Täytyy muistaa myös, että ennen mitään tuomiota olet vain syylliseksi epäilty. Tosta varmaan päädyttäs naurunalaseks ja guinnesin ennätystenkirjaan, mikäli 9-vuotias tyttö joutus tekemisiään selvittelemään, mistään mitään tietämättömien juristien seuraks. Tuo Ip-osoitteilla uhkailu on vasta sitä pelleilyä, sillä erittäin helposti minun IP-osoitteeni on jossakin huitsin nevadassa.
Tuon TO-mafian uhkailusta täytys jättää tutkimuspyyntö poliisille, sillä "Jos heti maksat tietyn summan, niin ei tarvita käräjöintiä". Eikös kriteerit täyty ns. "Laiton uhkaus".
Noille tyypeille olisi meidän pihasaunan takana hivenen..keskusteltavaa..


Olisi kyllä mielenkiintoista saada tietää laki asiantuntian mielipide tuosta TO-mafian uhkailusta.

khandaras66/163

Tässä tapauksessa perhe on ensin maksanut kovalevystä teosto-maksun, kokeillut ladata musiikkia ja ostanut levyn. Sen jälkeen TTVK kiittää pistämällä laskun perään. Kenetkohän tässä pitäisi nähdä rikollisena?

Itse maksan 50 euroa vuodessa VPN-palvelusta. On se kumma kun joutuu omasta yksityisyydestään maksamaan. Enkä ostaisi VPN-palvelua suomalaiselta tarjoajalta vaikka halvalla saisi, ei suomalaisiin voi enää luottaa.

Olen ostanut suomalaista mediaa ja viihdettä(en tosin enää vähään aikaan), ja näin tukenut erilaisten kriminaalien toimintaa, mutta joka kerta siitä on jäänyt paskan maku suuhun. Ihme jos ei "kauppa" meinaa käydä...

Mutta hyvää liiketoimintaahan tuo on, kun lasketaan että jokainen joka on ladannut levyn, on jakanut sen kaikille muille. Näin levy on "oikesti" ladattu 30 kertaa ja jaettu 29x30=870 kertaa. Näin hienosti laskemalla saadaan Kreikan talouskin kukoistamaan.

himpo67/163

Kysyin tänään omalta 9-vuotiaalta tyttäreltäni että mitä tekee jos haluaa kuunnella musiikkia ja hän osoitti spotifyn kuvaa käynnistyspalkissa, opetin mihin haku kirjoitetaan ja nyt pitäisi olla taas turvallista lapsen tietokoneen käyttö.

Koska molemmilta koneilta löytyy uTorrent niin ei voi ottaa riskiä että hän menisi googlettamaan jotain Robinin musiikkia, ja oneksi piratebay on blokattu Soneran toimesta jottei sinne pääse kuin minun selaimeni yhdestä aukiolevasta tabista.

Koska Castle pitää saada ladattua kerran viikossa ja kun asutaan Suomessa niin en tiedä laillista keinoa seurata sitä sarjaa yhden päivän viiveellä?

Voisiko lakiin laittaa jotain noista korvaus summista kun ei oikein käy maallikon järkeen että yksi albumi maksaa 600€, siis jos mafialaiset liittyvät parveen ja saavat henkilöltä X ladattua 0.2 kappaletta niin korvaus olisi sitten tuolla kertoimella? Siis tuolloin ainakin todistusaineisto riittäisi eikä tarvitsisi heittää arvioita ja korvauksia hatusta.

Vai onko se jonkun mielestä oikein että levy maksaa 10€ ja tässä nyt rangaistaan 60 kappaleen jakamisesta, sillä korvaushan on tietysti menetetty raha olettaen että sen olisi muuten jokainen ostanut?

Laskeskelin ihan huvikseni että jos hävittäisin MP3-soittimeni niin sen hakemien poliisiasemalta saattaisi maksaa minulle yli 200000€ tuolla kaavalla, auts! Ja voin vannoa että musiikin jako rationi on reilusti alle 0.1 joten todella oikeudenmukaista, eikö?

cpenter8368/163

TTVK:n kuppi eikun siis nettisivut ovat nurin. Taisi Anonymous tai joku muu vastaava taho aktivoitua kun uutinen nousi reddit.comin luetuimmaksi

G0lden_Kebab69/163

Aika huvittava tuo TTVK:n domaini "antipiracy.fi"

kyseessä on siis Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

jos siis tajuatte mitä ajan takaa.


nuppi70/163

Lakia oli rikottu ja sillä siisti. Vanhemmat ovat vastuussa. Ei tässä ole yhtään mistään muusta kyse. Rikoksesta seuraa aina rangaistus. Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.


TTVK:n jäseniä ovat seuraavat tahot

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry
Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry
Suomen elokuvatoimistojen liitto SEL ry
Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK ry
Suomen muusikkojen liitto SML ry
Musiikkituottajat - Ifpi Finland ry
Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry
Suomen Musiikkikustantajat ry
Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry
Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto ry
Suomen Kustannusyhdistys ry
MTV Oy
Yleisradio Oy
Sanoma Entertainment Oy

http://antipiracy.fi/ttvk/jasenet/

whiz_e_wig71/163

Nyppiiköhän nuppia salatut vpn yhteydet? joita jo 80% niistä todellisista piraateista käyttää?
Jonka sodan mr.nuppi the ry. totesikin jo aiemmin hävityksi.

trooper7872/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Lakia oli rikottu ja sillä siisti. Vanhemmat ovat vastuussa. Ei tässä ole yhtään mistään muusta kyse. Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.


Lakia rikkoo miljoonat suomalaiset mikä tarkoittaa, ettei laki toimi ja näin ollen se on täysin turha.

Ja ainoa järkevä syy minkä keksin levymyynnin laskuun ovat selvästikin nupin tänne kirjoittamat kommentit ;)

cpenter8373/163

Nuppi on oikeassa. Lakia on rikottu. Rikkoja on TTVK RY ja laki on henkilötietolaki, perustelu löytyvät tuolta ylempää ;)

G0lden_Kebab74/163

tupla.

trooper7875/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


"lakia on rikottu"... kuinkas moni puhuu kännykkaan samalla kun ajaa autoa? käsi ylös...


Hyvä pointti. Poliisien kannattaisikin lisätä valvontaa tässä asiassa. Rekisterinumerot ylös ja myöhemmin sitten kiertämään ovelta ovelle jakamaan sakkoja :D

khandaras76/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


"lakia on rikottu"... kuinkas moni puhuu kännykkaan samalla kun ajaa autoa? käsi ylös...


Hyvä pointti. Poliisien kannattaisikin lisätä valvontaa tässä asiassa. Rekisterinumerot ylös ja myöhemmin sitten kiertämään ovelta ovelle jakamaan sakkoja :D

Eikös jonkun epämääräisen yhdistyksen pidä kerätä rekisterinumerot ylös ja toimittaa ne poliisille? Sit tulee sakot jos rekisterinumeron omistajalla on myös matkapuhelin.

trooper7877/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti khandaras:


Eikös jonkun epämääräisen yhdistyksen pidä kerätä rekisterinumerot ylös ja toimittaa ne poliisille? Sit tulee sakot jos rekisterinumeron omistajalla on myös matkapuhelin.


Vielä parempi! ...voisivat rekisteröidä ihan jonkun järjestön. Eduskunnassa laki, joka velvoittaa kaikkien kännykän omistajien liittyä jäseneksi. Jäsenmaksuilla sitten rahoitettaisiin tuo valvonta, yhteystietojen selvitys ja sakkojen lähettäminen.

syrtek6678/163

"Mikä ei ole kohtuus ja oikeus ei voi olla lakikaan."

Se että ihmisille langetetaan ja tehdään väkivaltaa taannehtavasti vahingonkorvauksen muodosssa ei voi olla kohtuus. On se jännä me jotka maksamme ja pyöritämme omista pussistamme koko viihdeteollisuuden sektoria kuritetaan ja syyllistetään olan takaa aivan on järkyttävää aliarvioimista.

Onko nyt niin että viihdeteollisuus haluaa pyöriä ilman että kuluttajilta kystyään yhtään mitään?

whiz_e_wig79/163

Lainaus:

G0lden_Kebab


Lainaus:

Nuppi: laki on eri asia kuin oikeudenmukaisuus jos et tajunnut (mitä en yhtään ihmettelisisi)

VPN VPN VPN = nuppi saa vaihtaa alaa.


"lakia on rikottu"... kuinkas moni puhuu kännykkaan samalla kun ajaa autoa? käsi ylös...

Voisin toisaalta kertoa aikas monta tarinaa miksi siihen kännykkään ei PIDÄ PUHUA jos luulee olavansa kuski autossa. ;)

syrtek6680/163

"Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä. "

Linkitä tähän nyt siihen ei-antipiraattien tilaamaan tutkimukseen jossa tämä todetaan? Löytyykö nyt näitä? Pliiss ?

Oiksko nyt kuitenkin että ihmiset kuluttavat joko suoraan tai epäsuorasti enemmän kuin koskaan viihdeteollisuuteen.

Joka sitten kurittaa ruokkivaa kättä.

whiz_e_wig81/163

LINKKI

Pakko lainaus edelleen.
Miten artistit oikeasti hoksaa homman kuvion.
"Haluan vielä muistuttaa, että tekijänoikeudet ylläpitävät laajaa musiikkikulttuuria, ei pelkästään *pahojen, rahanahneiden poppareiden* touhua."

G0lden_Kebab82/163

whiz_e_wig. tuo olikin lähinnä vertauskuva laista jota MONI ei noudata


mutta asiaan:

"lakia on rikottu"...kyllä voi pitää paikkansa, mutta niin on myös ttvk rikkonut kun on torrenttia ladannut seuratakseen.



"Maija myy kotikutoisija villasukkia torilla 50€ pari, viereinen SUPERMARKETTTI myy parempia sukkia 5€ pari, Miksi maijan myynti on huono?"

Esim: uudesta blueray leffasta saa jo pulittaa n. 60€! paikasta riippuen, uusi albumi 20€,

yhteishintaan melkein 100€ houkutteleeko? ja ihmetellään miksi levy ei myy?

olisiko myös yksi ISO tekijä markoista euroihin siirtyminen ja täten hintojen hervoton nousu, ihmisten palkat kun eivät siinä samalla nousseetkaan sen isommiksi..päinvastoin.

Kenellä on enää varaa maksaa "viihteestä viittäsataa"?

kysynpähän vaan.

Lerppu8683/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joki-Veikko:

Tuskin kuitenkaan piratismi niin pahasti rehottaa, että myisit vain sen tuhannen miljoonan sijasta.


Ei ehkä, luku vastasikin vain kuvausta. Menetetty tulo voi olla kuitenkin merkittävä, riippuen artistin suosiosta maailmalla. Menestyvät ja myyvät suomalaiset kuten HIM ja Nightwish varmaan ovat tunnetuimpia.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:

Oletko tietoinen siitä, että monet piraatit lataavat kokeillakseen, ja tekevät sitten ostopäätöksensä, kuten on tässä tapauksessa käynyt? Minä olen muutamat pelit warettanut, ja ostin ne heti, kun GOGista löysin. Ei kukaan halua ostaa sikaa säkissä. Tällä hetkellä minulla on yksi piraattipeli koneella (en tosin ole käynnistänyt sen kuin kerran)

Tämä olisikin ihanteellinen malli mutta uskokoon ken tahtoo. Valitetavan suurelle osalle väestöstä laiton lataaminen on vain tapa saada materiaalia ilmaiseksi. Väitän että suurinosa näistä henkilöistä on nuoria kakaroita, joilla ei ole vielä säännöllisiä tuloja ostaa mieleistä musiikkia. En usko että edes puolet levyn laittomasti ladanneista ostaa aitoa levyä kun on sen jo ladannut digitaalisessa muodossa. En ole vuosi kymmeneen nähnyt kenenkään kantavan CD soitinta taskussaan. Sen sijaan monella nyky nuorella on kyllä napit korvissa mutta musiikkia soitetaan jonkun sortin iphonesta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:

Entä jos se onkin toisinpäin, piraatit käyttävätkin enemmän rahaa? Etten vain kompastunut trolliin..

Sen saat päättää ihan itse. En ole käynyt lukion pitkää matikkaa, mutta sen verran osaan laskea että jos yksi ostaa ja jakaa materiaalia netissä vaikka 100:lle lataajalle (jotka eivät tule ostamaan levyä) niin paljonko ollaan pakkasella.

Jokatapauksessa on aivan 100%:n varmaa että jos yksi ostaa ja jaksaa levyä niin kaikki ladanneista eivät varmasti tule levyä ostamaan ja harva tuskin ostaa useampaakaan paikatakseen menetettyä myyntiä. Trolliksi voit kutsua mutta jos matikka ei luonnistu tuon vertaa niin kannattaa linkkien liittämisetkin unohtaa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Lakia oli rikottu ja sillä siisti. Vanhemmat ovat vastuussa. Ei tässä ole yhtään mistään muusta kyse. Rikoksesta seuraa aina rangaistus. Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.

Amen.

whiz_e_wig84/163

Lainaus:

G0lden_Kebab

Kenellä on enää varaa maksaa "viihteestä viittäsataa"?

Ymmärrän kyllä pointin ja olen samoilla linjoilla.Median kertakäyttöä esim.Onko se houkuttelempaa ladata tapaus jaksot 1-3 näkemättömistä tv sarja jaksoista kuin odottaa 2 vuotta ja ostaa törkyhinnalla koko kausi anttilasta dvd-pakettina? -Kuka hel** niitä nykyään enää käyttää.

G0lden_Kebab85/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lerppu86:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joki-Veikko:

Tuskin kuitenkaan piratismi niin pahasti rehottaa, että myisit vain sen tuhannen miljoonan sijasta.


Ei ehkä, luku vastasikin vain kuvausta. Menetetty tulo voi olla kuitenkin merkittävä, riippuen artistin suosiosta maailmalla. Menestyvät ja myyvät suomalaiset kuten HIM ja Nightwish varmaan ovat tunnetuimpia.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:

Oletko tietoinen siitä, että monet piraatit lataavat kokeillakseen, ja tekevät sitten ostopäätöksensä, kuten on tässä tapauksessa käynyt? Minä olen muutamat pelit warettanut, ja ostin ne heti, kun GOGista löysin. Ei kukaan halua ostaa sikaa säkissä. Tällä hetkellä minulla on yksi piraattipeli koneella (en tosin ole käynnistänyt sen kuin kerran)

Tämä olisikin ihanteellinen malli mutta uskokoon ken tahtoo. Valitetavan suurelle osalle väestöstä laiton lataaminen on vain tapa saada materiaalia ilmaiseksi. Väitän että suurinosa näistä henkilöistä on nuoria kakaroita, joilla ei ole vielä säännöllisiä tuloja ostaa mieleistä musiikkia. En usko että edes puolet levyn laittomasti ladanneista ostaa aitoa levyä kun on sen jo ladannut digitaalisessa muodossa. En ole vuosi kymmeneen nähnyt kenenkään kantavan CD soitinta taskussaan. Sen sijaan monella nyky nuorella on kyllä napit korvissa mutta musiikkia soitetaan jonkun sortin iphonesta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:

Entä jos se onkin toisinpäin, piraatit käyttävätkin enemmän rahaa? Etten vain kompastunut trolliin..

Sen saat päättää ihan itse. En ole käynyt lukion pitkää matikkaa, mutta sen verran osaan laskea että jos yksi ostaa ja jakaa materiaalia netissä vaikka 100:lle lataajalle (jotka eivät tule ostamaan levyä) niin paljonko ollaan pakkasella.

Jokatapauksessa on aivan 100%:n varmaa että jos yksi ostaa ja jaksaa levyä niin kaikki ladanneista eivät varmasti tule levyä ostamaan ja harva tuskin ostaa useampaakaan paikatakseen menetettyä myyntiä. Trolliksi voit kutsua mutta jos matikka ei luonnistu niin kannattaa linkkien liittämisetkin unohtaa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Lakia oli rikottu ja sillä siisti. Vanhemmat ovat vastuussa. Ei tässä ole yhtään mistään muusta kyse. Rikoksesta seuraa aina rangaistus. Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.

Amen.

Laki on eriasia kuin oikeudenmukaisuus, jota ei todellakaan noissa korvausummissa kyllä ole nähty vai väitätkö että muka on?
korvausummat aina vastaavat "oletettuja"(jokainen laiton lataus = oikea osto kaupasta) ovat menetettyjä tuloja, joka ei taatusti mene niin sen nyt sanoo maalaisjärkikin, eikä tarvitse edes pitkää matikkaa. Lakia on aina sovellettu itselle mieleiseksi kuten monessa tekijänoikeus keississä.

otappas lerppu vähän selvää asioista ensin, ei se ole noin mustavalkoista mitä saatat olettaa.

kuten tuossa edellisessä postissa selostin jo, miten pirastistimi EI vaikuta suoraan laskeneeseen levymyyntiin.

Amen.

whiz_e_wig86/163

Lainaus:

nuppi

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia. Esim. nettipiratismista epäilty voi olla vaikka syytön mutta silti poliisi tekee kotietsinnän ja pidättää/vangita 1-3 päiväksi ja sitten vapauttaa. Eikä epäilty voi asialle yhtään mitään. Joku oli tehnyt ilmoituksen, että TTVK rikkoo lakia kun kerää ip-osoitteita eli henkilötietorekisteriä. Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.

Melkein juristille esimerkin luomaa tekstiä.

Nupin kanta on tod. kuin suoraan mafia torpeedon h-ajatuksista.-Tosin kaukana suomenlaista.

Lerppu8687/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

kuten tuossa edellisessä postissa selostin jo, miten pirastistimi EI vaikuta suoraan laskeneeseen levymyyntiin

Näin teit. Kerroit käytännössä kuinka tuotteiden korkeat hinnat ajavat ihmiset lataamaan sen sijaan että ostaisivat tuotteen. Joten " pirastistimi EI vaikuta laskeneeseen levymyyntiin" Wait, what?

Taisin kirjoittaa myös samasta asiasta, lienetkö hypännyt ko. rivin yli.

Joensuu88/163

Sellaisillehan se pallo pitäs jalkaan laittaa, jotka tällaisen rikollisen toiminnan tekee mahdolliseksi eikä kymmenvuotiasta mikä ei ymmärrä tekijänoikeuksista sen taivaalista.

Lumikki89/163

En nyt tiedä onko tässä varsinaisesti kyse siitä onko asia laitonta tai että maksaako joku viihde liikaa. Ne ovat vain tekijöitä jotka ovat luoneet tämän ongelman. Tässä on lähinnä kyse tavallisten ihmisten elämän vaikeuttamisesta sivutuotteena, vain siksi että joku haluaa enemmän rahaa.

Eli ongelma ei ole että puolustetaan artistien ja viihteen tekijöiden elinkeinoa. Ongelma on että millä keinoilla se tapahtuu.

Esimerkiksi @Nuppi ei välitä paskaakaan mitä seurauksia tuon 10v lapsen lataus aiheuttaa kyseiselle perheelle. Ainoa asia mistä hän välittää on, KÄRSIKÄÄ jos rikotte lakia. Kyseessä on siis täysin myötätunnottaman rahan ahneen henkilön näkökulma. Juuri tämä on se ongelma eli katsotaan vain omaa napaa eikä välitetä miten se vaikutta koko yhteiskuntaan ja sen ihmisiin.

G0lden_Kebab90/163

Lainaus:

nuppi

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia.

Voiko joku olla oikeasti noin hakoteillä =D


chmod91/163

Lainaus:

G0lden_Kebab
Voiko joku olla oikeasti noin hakoteillä =D

Lainaus:

nuppi (21.11.2012 21:26)


Lainaus:

Vaitiolosopimus perustuu Suomen lakiin, eikä se riko mitään perusoikeuksia. Allekirjoittamalla vaitiolosopimuksen nettipiraatti tunnustaa rikoksensa ja suostuu maksamaan korvaukset 500-5 000 euroa TTVK:lle suoraan ilman oikeudenkäyntiä. Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia. Esim. nettipiratismista epäilty voi olla vaikka syytön mutta silti poliisi tekee kotietsinnän ja pidättää/vangita 1-3 päiväksi ja sitten vapauttaa. Eikä epäilty voi asialle yhtään mitään. Joku oli tehnyt ilmoituksen, että TTVK rikkoo lakia kun kerää ip-osoitteita eli henkilötietorekisteriä. Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.


En minä näitä allekirjoittaisi ainakaan ihan heti..

oxygenol92/163

Ei voi kuin nauraa ttvk:lle.
Oikeat rikolliset (myyvät piratismia, tienaavat sillä tuhottomasti eivätkä osta levyjä/tue artisteja) ovat pahimpia myönnän kyllä. Ihminen joka ei tajua edes tekijänoikeuksista mitään on heti syyllinen? Levyä jota ei FYYSISESTI varasteta ei tuota myöskään FYYSISTÄ tappiota. Vai miten se meni? Eihän "olematonta" voi varastaa ;)

Tuollainen kun tipahtaa omasta postiluukusta/poliisit tulevat niin vastasyyte kiristyksestä lähtee samantien käräjille ttvk:sta. Kyseisille poliiseille kotirauhan rikkomisesta (min 2v vankeutta oikeuttaa vasta kotietsintään), laittomasta uhkauksesta ja varastamisesta. Tervetuloa kokeilemaan onnea!

aints93/163

Professori piraattijahdista:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/55323-p...sta-paivanvaloa

3rd_party94/163

Onpas intohimoista keskustelua. Ja ikäväkyllä aika räikeästi ylitselyövää...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia.

Bullshit bingo. Voit ihan vapaasti osoittaa Suomen laista sen kohdan, missä ilmoitetaan rikoksesta tuomitun menettävän ihmisoikeutensa.

Vinkki: sellaista kohtaa ei ole. Vai menetätkö itse ihmisoikeutesi ajaessasi ylinopeutta tai kävellessäsi vaikka punaisia päin?

Lainaus:

Siihen on vastaus- Vertaisverkkojakaminen on suosituilla piraattipalvelimilla täysin avointa, joten näytön kerääminen ei loukkaa yksityisyydensuojaa.

Henkilötietorekisteri voi olla laiton vaikka siihen kerättävät tiedot olisivatkin vapaasti saatavilla.

Tässä kyseisessä tapauksessa TTVK ry oli kuitenkin Iltalehden (?) ensimmäisen aihetta koskevan uutisen mukaan pyytänyt oikeudelta luvan kerätä tarvittavat tiedot, joten kyseinen rekisteri ei ole ollut laiton.

Lainaus:

Lakia oli rikottu ja sillä siisti.

Asian käsittelyä tuomioistuimessa ei ole edes aloitettu, joten on hieman aikaista julistaa rikoksen tapahtuneen.

Lainaus:

Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.

Samaan aikaan kun nettipiratismi on yleistynyt, ovat myös yleistyneet suoratoistopalvelut, youtuben ym. käyttö, digitaalisen musiikin myynti jne. On täysin turhaa laskea myytyjen levyjen määrää, oleellisempaa on laskea, onko laillisten kuuntelujen määrä muuttunut ja mihinkä suuntaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quaoar:

Kotietsinnästä vielä sen verran, että lain mukaan kotietsinnän saa tehdä, jos epäiltävän rikoksen enimmäisrangaistus on vähintään puoli vuotta vankeutta... Olisi kiva tietää, kuinka paljon yksittäistä levyä pitää jakaa, jotta siitä aiheutuu "huomattavaa haittaa", varsinkin kun levy oli jo muutenkin jaossa.

Avainsana on enimmäisrangaistus. Pakkokeinot sallitaan maksimin, ei odotettavissa olevan rangaistuksen mukaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

"lakia on rikottu"...kyllä voi pitää paikkansa, mutta niin on myös ttvk rikkonut kun on torrenttia ladannut seuratakseen.



TTVK:lla oli ainakin tällä kertaa lupa kerätä ko tiedot, joten he tuskin ovat asiassa lakia rikkoneet.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lerppu86:

Kerroit käytännössä kuinka tuotteiden korkeat hinnat ajavat ihmiset lataamaan sen sijaan että ostaisivat tuotteen. Joten " pirastistimi EI vaikuta laskeneeseen levymyyntiin" Wait, what?

Aika vaikeaa osoittaa. Silloin kun youtubea ym. ei ollut mutta levyt olivat kaikesta huolimatta kalliita, harrastin itse musiikin äänittämistä radiosta. Se oli lähinnä työläämpää kuin esim. youtubesta kuunteleminen, muttei vaikuttanut mitenkään kulutuskäyttäytymiseeni.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Levyä jota ei FYYSISESTI varasteta ei tuota myöskään FYYSISTÄ tappiota. Vai miten se meni? Eihän "olematonta" voi varastaa ;)

Tähän joku vertaus rahan varastamisesta esim. nettipankista tai vaikkapa elokuvan katsomisesta Finnkinon teatterissa maksamatta siitä.

---

Niin ja en ole kenenkään puolella tai puolusta ketään. Taitaa olla ylilyöntejä niin tosielämässä kuin nettipalstoillakin ihan puolesta riippumatta.

jartar95/163

Missä ihmeessä on artistit jotka kritisoivat TTVK:ta? Jos tällä hölmöilyllä ei vähene levyjen myynti niin sitten ei millään. Chisun nimikin vedettiin huvikseen lokaan. Mitä maksaa, että maine palaa?

Ja suoraa asiaa
http://www.rumba.fi/huvittava-lisa-chis...-ttvklle-33298/

Quaoar96/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quaoar:

Kotietsinnästä vielä sen verran, että lain mukaan kotietsinnän saa tehdä, jos epäiltävän rikoksen enimmäisrangaistus on vähintään puoli vuotta vankeutta... Olisi kiva tietää, kuinka paljon yksittäistä levyä pitää jakaa, jotta siitä aiheutuu "huomattavaa haittaa", varsinkin kun levy oli jo muutenkin jaossa.

Avainsana on enimmäisrangaistus. Pakkokeinot sallitaan maksimin, ei odotettavissa olevan rangaistuksen mukaan.


Tarkoitinkin tuossa, että missä menee raja tekijänoikeusrikoksen ja -rikkomuksen välillä. Jos levyä oli jaettu "liian vähän", kyseessä oli kaiketi vain rikkomus eikä kotietsintää olisi saanut tehdä.

Minusta musiikin luvaton levittäminen netissä on jollain lailla verrattavissa vahingontekoon. Niitä on Suomen laissa kolme eri vakavuusastetta: lievä vahingonteko, vahingonteko ja törkeä vahingonteko. Tuolla joku väittää (graffitikeskustelussa), että vahingonteko olisi lievä ollessaan enintään 50 euron luokkaa ja törkeä ollessaan vähintään 5000 euron luokkaa. Lievästä vahingonteosta selviää sakoilla, "tavallisesta" vahingonteosta voi tulla enintään vuoden vankeustuomio, eli sitä epäillessään poliisi saa tehdä kotietsinnän.

Jos tekijänoikeusrikkomuksen ja -rikoksen raja menisi jossain 50 euron tienoilla, se tarkoittaisi, että levyä pitäisi levittää vähintään viidelle ihmiselle (jos oletetaan, että levyn hinta mp3-tiedostoina olisi noin 10 euroa ja että jokainen lataaja jätti levyn ostamatta, koska sai sen ilmaiseksi), jotta poliisi saisi tehdä kotietsinnän.

Vai lasketaanko levittäjän henkilöllisyyden selvittämisestä aiheutuneet kulut mukaan vahingon suuruuteen päätettäessä, onko kyseessä rikos vai rikkomus? Tuolloinhan vahinko olisi tässä tapauksessa TTVK:n mukaan se 600 euroa. Jos lasketaan, niin muuttuuko vastaavasti näpistys varkaudeksi, jos uhri löytää näpistetyn tavaran kallispalkkaisen yksityisetsivän avulla? Jos selvityskuluja ei huomioida kotietsintäpäätöstä tehdessä, pitääkö TTVK:n osoittaa poliisille, että epäilty on jakanut levyn usealle ihmiselle?

whiz_e_wig97/163

Lainaus:

Quaoar

Lainaus:

Vai lasketaanko levittäjän henkilöllisyyden selvittämisestä aiheutuneet kulut mukaan vahingon suuruuteen päätettäessä, onko kyseessä rikos vai rikkomus? Tuolloinhan vahinko olisi tässä tapauksessa TTVK:n mukaan se 600 euroa

Tässäpees ja tulee se kuuluisa matemaattinen ongelmakin varmaan pian vastaan, mitä se onneton artisti saikaan? punapäiden verojen lisäksi..

_Johny_98/163

Kyllä saa tämä uutinen otsa suonet täysillä sykkimään. Liekkö tämä uutinen tämän vuoden eniten kommentoitu?

Curvy299/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Johny_:

Kyllä saa tämä uutinen otsa suonet täysillä sykkimään. Liekkö tämä uutinen tämän vuoden eniten kommentoitu?

Siltä ainakin tuntuu, että jollakin on vain nuppi turvoksissa..
Ymmärrän huumorin, että Roope Ankka maksaa kitisten 10 senttiä Tupu,Hupu ja Lupu porukalle kiitokseksi isosta hommasta.
Nythän tuntuu, että Roope Ankka haluaisi siitä vielä veloittaa.
Onko koko touhussa enää ketään ns. selväpäistä mukana.
Miten voi asiaa ymmärtämätön neuvoa pientä lastaan tälläisissä jutuissa.
Isommatkin ja vanhemmat ns. oikeusoppineetkin, kun ovat asiasta pihalla.

nuppi100/163

Harmillista, että osa kirjoittajista tahallaan vääristelee kirjoittamaani. Rikollisilla on toki ihimisoikeudet mutta sillä hetkellä, kun ihminen tekee rikoksen hänestä tulee rikollinen. Rikoksen suuruudesta riippuu hänen tuomionsa. Hänet voidaan pidättää tai vangita ja tuomita oikeudessa vankeuteen, maksamaan korvauksia ja maksamaan sakot valtiolle.

Tarkennan vielä vaitiolosopimuksen allekirjoittamista. Sopimus edellyttää, ettei allekirjoittaja saa kertoa korvaussummaa tai sen syytä kenellekään. Muuten häntä vastaan voidaan nostaa syyte. Sen lisäksi nettipiraatti tunnustaa rikoksensa ja suostuu maksamaan TTVK:lle 500-5000 euroa ilman oikeudenkäyntiä. Sovittelukirjeen summasta artistit eivät saa yhtään mitään. Summa menee TTVK:n toiminnan rahoittamiseen 100%. Tuohon summaan sisältyy kulut joita nettipiraatin jäljittämiseen on aiheutunut TTVK:lle. Sekä aiheutetun vahingon määrä XX euroa kertaa lataajien määrä. Oikeudessa saatavilla pienillä korvauksilla rahoitetaan nettipiraattien jahtaamista ja artisteille niistä ei mene yhtään. Mikäli korvauksia saadaan keskinkertaisesti tai paljon niin levy-yhtiöt vievät suurimman osan ja loput menevät TTVK:lle. Artistit eivät koskaan saa yhtään mitään noista rahoista. Yleensä on kuitenkin niin, että nettipiraatti on varaton jolloin valtio maksaa kaikki kulut.

Myös oikeudessa nettipiraatti maksaa kulut, joita TTVK:lle on aiheutunut nettipiraatin jäljittämiseen ja oikeuteen haastamisesta. Sekä TTVK:n oikeudenkäyntikulut ja korvaukset, sekä valtiolle sakot. Eli nettipiraatti maksaa aina kaikki kulut ja korvaukset oli kyseessä oikeudenkäynti tai sovittelukirje. Oikeudessa tulevat lisäksi sakot, jotka menevät valtiolle riippuen rikoksen laajuudesta. Korvaukset ovat hyvitystä aiheutetuista menetyksistä. Se menee kaavalla jokainen levy, jota on ladattu tai levitettu on poissa myynnistä. Tämänkin oikeus on vahvistanut ja hyväksynyt useita vuosia sitten. Kaava on XX euroa kertaa ladattu/levitetty määrä.

Kuten oikeus on todennut varattomuus ei oikeuta tekijänoikeusrikokseen. Kaikki tapaukset, joissa nettipiraatit saavat sovittelu kirjeen maksa 500-5000 euroa tai joudut oikeuteen, sekä kaikki tapaukset, jotka menevät oikeuteen ovat olleet tekijänoikeusrikoksia. Jo yhden kappaleen levittäminen netissä on tekijänoikeusrikos. Näin on myös oikeus todennut.

Lumikki101/163

Lainaus:

Oikeudessa saatavilla korvauksilla rahoitetaan nettipiraattien jahtaamista ja artisteille niistä ei mene yhtään. Mikäli korvauksia saadaan paljon niin levy-yhtiöt vievät suurimman osan. Yleensä on kuitenkin niin, että nettipiraatti on varaton jolloin valtio maksaa kaikki kulut.

Siis se mitä sinä tuossa sanot että TTVK jahtaa "piraatteja" eli tavallisia kansalaisia jotka latailevat ja jakavat viihdettä. Tekosyynä on että ne pikku artistit kärsii asiasta, mutta todellisuudessa TTVK hakee tuloja omaa toimintaansa ja artistit eivät näe penniäkään.

Jos tuli enemmän rahaa oikeudesta niin levyyhtiöt vievät osansa ja se pikku artisti ei näe edelleenkään penniäkään. Jos se kuluttaja on köyhä niin me kaikki kuluttajat yhdessä Suomen valtion kautta maksamme Teidän toiminnan. TTVK toiminnan ainoa todellinen tarkoitus on tehdä tuloa kuluttajaa ja lakia hyväksikäyttämällä. Vain koska laki sallii asian.

Sanon tämän näin koska en näe mitään hyvää tuossa TTVK:n toiminnassa. Vaikuttaa enemmänkin järjestöltä joka yrittää yksityistää tekijäoikeuteen liittyvää "virkavallan" toimintaa ja rahoittaa itsensä oikeusteitse kuluttajien kustannuksella. Joten on aika heppoinen moraali taso TTVK:n työtekijöillä omaan elinkeinon hankintaan. Ette edes välitä siitä että ketä te rahastatte, vaan ainostaan siitä salliiko laki Teidän toiminnan. Vai mitä mieltä olet perheen rankaisemisesta kun 10-vuotias lapsi tekee virheen?

nuppi102/163

Iällä ei ole mitään merkitystä. Se joka rikkoo lakia on siitä vastuussa ja jos lapsi tekee rikoksen ovat vanhemmat vastuussa. On vanhempien vastuulla kasvattaa, huolehtia ja valvoa, että lapset eivät riko lakia. Nettiyhteyden omistaja on vastuussa hänen nettiyhteydellään tehtävillä rikoksilla. Myös avoimien verkkojen (wlan)omistajat ovat vastuussa. "WLAN-VÄITE” KAATUI HOVIOIKEUDESSA http://antipiracy.fi/ajankohtaista/266/...hovioikeudessa/

Kuten olen useasti sanonut kaikkein helpoin keino olisi, jos viimeistään nyt kaikki nettipiraatit lopettaisivat rikollisen ja laittoman toimintansa. Niin kauan, kuin ihmiset rikkovat tekijänoikeuslakia niin kauan heitä metsästetään ja haastetaan oikeuteen. Tämä taistelu ei tule loppumaan, ennen kuin nettipiratismi saadaan loppumaan. Pallo on kuitenkin kaikilla nettipiraateilla kannattaa lopettaa laiton ja rikollinen toiminta nyt heti. Siitä jää kiinni ja siitä joutuu maksamaan korvauksia. Valitettavasti VPN, seedbox, usenet, newsgroups, darknet ja suorien latausten esim ( http://www.rlslog.net/ )käyttäjiä ei pystytä mitenkään jäljittämään ja saamaan vastuuseen. Nettipiraatteja, joita ei pystytä jäljittämään on noin 20-30%. Bittorent ja direct connect käyttäjiä, jotka omalla ip-osoitteellaan rikkovat tekijänoikeuslakia on noin 70-80% ja heidät pystytään jäljittämään ja saamaan kiinni.

Kaikki tekijänoikeusjärjestöt ajavat/valvovat vain ja ainoastaan jäsentensä etuja. Sekä lobbaavat päättäjiä, jotta saadaan tekijänoikeusjärjestöille mieluisia lakeja ja päätöksiä. Tekijänoikeusjärjestöjä on useita kuten Gramex, Kopiosto, Teosto jne. TTVK:lla on oma roolinsa, jota se tekee ja jota varten se on luotu.

Alla koko lista tekijänoikeusjärjestöistä ja tarkat selitykset toiminnasta.
http://www.hyvitysmaksu.fi/fin/hyvitysmaksun_saajat.html

TTVK:lla on hyvin vaikutusvaltaisia jäseniä.
http://antipiracy.fi/ttvk/jasenet/


TTVK:N TOIMINTA PÄHKINÄNKUORESSA

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on rekisteröity ja voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys valvoo jäsentensä oikeuksia ja tiedottaa ja kouluttaa tekijänoikeudesta.

TIEDOTUS JA KOULUTUS

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus antaa neuvontaa yleisistä tekijänoikeusasioista, julkaisee tekijänoikeudellista tiedotusaineistoa ja tiedottaa ajankohtaisista tekijänoikeutta koskevista aiheista. Lisäksi TTVK antaa tekijänoikeuskoulutusta muun muassa viranomaisille ja oppilaitoksissa. Osana Tekijänoikeustietoa koulumaailmaan -hanketta kouluille tarjotaan maksuttomia kouluvierailuja, joissa mukana on luovan alan edustaja. Kysy kouluvierailuista ja muusta koulutuksesta tarkemmin TTVK:n toimistosta.

VALVONTA

Useat tekijänoikeuden suojaamat tuotteet ovat haavoittuvia luvattomalle hyödyntämiselle. Sisällöt on helppo ottaa korvauksetta käyttöön ja levittää niitä piraattitallenteina tai ilman oikeudenhaltijoiden lupaa tietoverkoissa. Jottei teosten tekemiseen uhrattu työ ja muu panostus menisi hukkaan, oikeudenhaltijat valvovat oikeuksiaan.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus valvoo valtakirjoin jäsentensä tekijänoikeuksia Suomessa. Valvontatyötä tehdään yhteistyössä oikeudenhaltijoiden ja viranomaisten kanssa niin fyysisillä markkinoilla kuin internetissäkin.

Koska tekijänoikeusloukkaukset ovat asianomistajarikoksia, oikeudenhaltijoiden on itse valvottava oikeuksiaan. Viranomaiset eivät puutu oikeudenloukkauksiin ilman oikeudenhaltijan tutkintapyyntöä.

http://antipiracy.fi/ttvk/

syrtek66103/163

Kovinpa valikoiva muisti on sinulla Nuppi, miten siinä Ylivieskan wlan jutussa oikein meni? Jos et muista niin se liittyi kesäteatterissä avoimen wlan jaetusta tavasrasta. Siinäkin oli se outo puoli ettei ttvk halunut tutkia mahdollisia syyllisiä vaan mentiin suoraan syyttämään wlan liittymän haltijaa.

Miksei sen jutun käräjäoikeuden päätöksestä ole mitään kirjoitettu antipirary.fi sivuilla? Tuliko siitä'väärä' päätös? Vai valittiko ttvk siitä jutusta?

Anthonis6104/163

Vuoden vanha uutinen:
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/t...ikeuden/a735961

Lainaus uutisesta:
"Työntekijän oikeusturva vaarassa

"Osaan hubeista oli pääsyvaatimuksena tietty jakomäärä, joten minunkin piti jakaa jotain päästäkseni sisälle", Nurmela kertoo esitutkintapöytäkirjassa.

"Pyysin oikeudenhaltijoilta tällaiseen toimintaan kirjallista lupaa, mutta sitä en saanut. Minulle vain ilmoitettiin, että käräjille juttua ei tulla koskaan viemään", hän jatkaa.

"Jo aikaisemmin mainitulta MPA:lta sain muutaman elokuvan jakoon laitettavaksi, mutta sekin oli epävirallista. Itse koin oman oikeusturvani puutteelliseksi."
"

Nuppi, kerro miten TTVK:n toiminta lopultakaan eroa nettipiraateista?

Lumikki105/163

Lainaus:

Iällä ei ole mitään merkitystä.


Kyllä iällä on merkitystä, kuten itsekin usein sanoit. Vanhemmat ovat vastuussa alaikäisten teioista. Mutta se että sinä vaadit vanhemmat vastuuseen "piratismista" kun sen on tehnyt nuori 10-vuotias alaikäinen on aika vastuutonta. Koska tuo lapsi ei välttämättä edes ymmärrä tekevänsä mitään laitonta. En tarkoita että vastuu poistuisi. Mutta tälläisessa tapauksessa pelkkä varoitus riittäisi ihan hyvin. Koska teko ei ole ollut tahallinen.

Lapsuus on aikaa jossa vasta opetetellaan asioita ja virheitä tehdään. Niiltä ei voi välttyä. Jos et näe eroa että lapsi tekee asian tietämättömyyttään ja aikuinen tekee tietoisen valinnan, niin olet kyllä todella hakoteillä.

Mutta ethän sinä taida mitään todellisia "rikollisia" aja takaa, vaan sinä teet tätä puhtaasti ihan oman taloudellisen edun tavoittelun takia. Vähät välittämättä siitä mitkä sinun toimenpiteisi seuraukset ovat. Piiloudut koko ajan lain taakse ja unohdat ihmisyyden ja moraalin.

khandaras106/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Sovittelukirjeen summasta artistit eivät saa yhtään mitään. Summa menee TTVK:n toiminnan rahoittamiseen 100%. Tuohon summaan sisältyy kulut joita nettipiraatin jäljittämiseen on aiheutunut TTVK:lle. Sekä aiheutetun vahingon määrä XX euroa kertaa lataajien määrä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on rekisteröity ja voittoa tavoittelematon yhdistys.


Eli te rahastatte omat kulut + joku naurettavan väärin laskettu summa levyn jakamisesta, mutta ette tavoittele voittoa?

Mitenköhän teidän firmalla on kirjanpito hoidettu jos toiminta kattaa kulut ja jää vielä tuplasti käteen?

Miten joku yhdistys voi toimia noin epämoraalisesti?

BTW, eikö olisi hienoa, jos piratismi loppuisi sanotaan vaikka puoleksi vuodeksi. Jäisi nuppi ja kotilaiset ja muu rötösjengi työttömiksi. Enpäs tiedä mikä olisi heidän uusi rahastusmenetelmä.

Opri107/163

Nuppi, rauhoitu! Kirjoitat niin paljon, ettei kukaan ehdi korjata kaikkia asiavirheitä. Tässä nyt kuitenkin muutama korjaus:

Lainaus:

Rikollisilla on toki ihimisoikeudet mutta sillä hetkellä, kun ihminen tekee rikoksen hänestä tulee rikollinen.

Nyt kyllä oikaiset kurveja suoriksi. Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu, että ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan. Joskus häkki heilahtaa, kun on tulkinnut lakia samoin kuin korkeimman oikeuden vähemmistö. Maailma ei ole mustavalkoinen, vaan täynnä kaikkia harmaan sävyjä.

Lainaus:

Hänet voidaan pidättää tai vangita ja tuomita oikeudessa vankeuteen, maksamaan korvauksia ja maksamaan sakot valtiolle.

Alle 15-vuotiaat eivät ole koskaan rikosoikeudellisessa vastuussa - edes näissä järkyttävissä tekijänoikeusrikoksissa.

Lainaus:

Myös oikeudessa nettipiraatti maksaa kulut, joita TTVK:lle on aiheutunut nettipiraatin jäljittämiseen ja oikeuteen haastamisesta. Eli nettipiraatti maksaa aina kaikki kulut ja korvaukset oli kyseessä oikeudenkäynti tai sovittelukirje.

Oikeus voi tuomita hävinneen osapuolen maksamaan toisen osapuolen oikeudenkäyntikulut. TTVK maksaa jäljittämisen kulut ja kirjeiden postimaksut ihan itse.

Lainaus:

Korvaukset ovat hyvitystä aiheutetuista menetyksistä. Se menee kaavalla jokainen levy, jota on ladattu tai levitettu on poissa myynnistä. Tämänkin oikeus on vahvistanut ja hyväksynyt useita vuosia sitten. Kaava on XX euroa kertaa ladattu/levitetty määrä.

Laissa puhutaan kohtuullisesta hyvityksestä. Tuomioita on annnettu lähinnä hubien ylläpitäjille, ei lataajille. Niissäkään ei ole mitään yksiselitteistä kaavaa, vaan eri oikeudenkäynneissä on päädytty erilaisiin laskelmiin.

Lainaus:

Kaikki tapaukset, joissa nettipiraatit saavat sovittelu kirjeen maksa 500-5000 euroa tai joudut oikeuteen...

Aika hauska termi tuo "sovittelukirje". Eiköhän sovita, että "suojelurahavaatimus" on kuvaavampi.

Lainaus:

... sekä kaikki tapaukset, jotka menevät oikeuteen ovat olleet tekijänoikeusrikoksia.

Aika paksua! TTVK myöntää itsekin, ettei voi tietää syyllistä, vaan joutuu lähettämään suojelurahavaatimuksen liittymän omistajalle. Siksi huteja tulee:

http://www.turre.com/2012/05/ylivieskan-ko-ei-vastuuta-wlanista/

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/t...e=mobile&page=5

Lainaus:

Iällä ei ole mitään merkitystä. Se joka rikkoo lakia on siitä vastuussa ja jos lapsi tekee rikoksen ovat vanhemmat vastuussa.

Taas meni väärin. Vanhemmat ovat vain poikkeustapauksissa vastuussa lastensa tekemisistä. Jos alaikäinen joutuu korvausvastuuseen, niin maksaminen alkaa sitten, kun tulee täysi-ikäiseksi. Ja iällä on merkitystä: korvaus täytyy sovittaa alaikäisen kehitysvaiheen mukaan, sakkoja ei alle 15-vuotiaille anneta.

Lainaus:

Nettiyhteyden omistaja on vastuussa hänen nettiyhteydellään tehtävillä rikoksilla. Myös avoimien verkkojen (wlan)omistajat ovat vastuussa.

Väärin. Yllä on linkki Ylivieskan tapaukseen, jossa nimenomaan päädyttiin päinvastaiseen tulokseen.

Lainaus:

Niin kauan, kuin ihmiset rikkovat tekijänoikeuslakia niin kauan heitä metsästetään ja haastetaan oikeuteen. Tämä taistelu ei tule loppumaan, ennen kuin nettipiratismi saadaan loppumaan.

Kyllä tämä taitaa loppua siten, että järki voittaa ja muutetaan liiketoimintamalleja. Silloin piratismi tulee tarpeettomaksi. Tähän suuntaan liikutaan koko ajan - hitaasti mutta varmasti.

lazyeye108/163

nuppi toi hyvin esille kuinka mahdotonta tavallisen ihmisen on taistella asiastaan oikeudessa.jos kyseinen järjestö lobbaa kansanedustajista tuomareihin. Tämän järjestön oman näkemyksen ja lain sovelluksen asiasta. Mitä on tapahtuu puolueettomalle oikeuden käynnille. Tuomaria on "koulutettu" epäselvästä ja helposti omiin tarkotuksiin sovellettavasta tekijänoikeuslaista TTVK:n toimesta.Laki Jonka on allekirjoittanut TTVK:n lobattuna ollut kansanedustaja. Käytännössä ttvk kirjottaa omat lait. Vai menikö mulla nyt jotain oleellista ohi?

FrostRose109/163

Eli TTKV jahtaa pääasissa varattomia ihmisiä, jotka eivät osaa suojautua? Luulisi että olisi tärkeämpää kiertää tapahtumissa, kauppakeskuksissa ja baareissa tehtävistä tekijänoikeusrikkomuksista, missä se on "asiaankuuluvaa".

Alaikäisten piraattien metsästäminen on vähän itseään polveen ampumista. Ei ole yksi, eikä kaksi kaveria joiden musiikin tuotto tai ostaminen alkoi pienenä siitä, kun halusi kuunnella jonkin raidan puhki. Radion kautta ei onnistunut, niin sitten hinkattiin C-kasettia, soitettiin monta tuntia CD:tä loopilla, tai kuunneltiin yksittäistä biisiä winampista loopilla. Nyt kun heillä on rahaa, niin "jostain kumman syystä" he käyttävät rahaansa myös musiikkiin.

Itselläni sama tarina oli pelien kanssa. Kersana rahaa ei vain ole, niin pelit piti hankkia netistä. Sitten kasvoin vanhemmaksi, ja sain jotain tuloja. Kummasti Steam-tili ja kaapit täynnä pelejä. Mistäköhän johtuis en osaa sanoa.

Demoshane110/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

"Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä. "

Linkitä tähän nyt siihen ei-antipiraattien tilaamaan tutkimukseen jossa tämä todetaan? Löytyykö nyt näitä? Pliiss ?

Oiksko nyt kuitenkin että ihmiset kuluttavat joko suoraan tai epäsuorasti enemmän kuin koskaan viihdeteollisuuteen.

Joka sitten kurittaa ruokkivaa kättä.

Huomauttaisin, että jos levymyynti on laskenut niin ei välttämättä kannata suunnata sormea piraatteihin vaan miettiä mm. Spotifyn yms vaikutusta. Tosin tästähän piraatteja varmaan syytetään :)

3rd_party111/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Harmillista, että osa kirjoittajista tahallaan vääristelee kirjoittamaani. Rikollisilla on toki ihimisoikeudet mutta...

Mitenköhän sanatarkan lainauksen esittäminen omasta kirjoitelmastasi on vääristelyä. Ok, se voisi olla sitä, mikäli se olisi irroitettu asiayhteydestään, mutta näinkään ei ole:

Lainaus:

Rikollisilla ei yleensäkään ole juurikaan oikeuksia saati perusoikeuksia. Myös rikoksesta epäilyillä ei ole paljoa oikeuksia.

Ihmisoikeudet ovat osa perusoikeuksia, joten jos ilmoitat ettei rikollisilla ole perusoikeuksia, tarkoittaa se ettei heillä ole myöskään ihmisoikeuksia.

Eli kyseessä ei ollut vääristely, vaan se että tuo tulen palava kiihkosi näyttää sammuttaneen viimeisenkin järjen hivenen jos kerran olet tekijänoikeusrikoksista epäillyiltä riistämässä ihmisoikeudet.

Muihin viimeisimpien viestiesi räikeisiin ylilyönteihin Opri jo vastasikin varsin asiallisesti, joten en niitä enempää kommentoi.

naikou91 (vahvistamaton)112/163

Vaikuttaisi siltä että netti piratismi on pahempi rikos ku murha:o ainakin korvaus summat on ihan kohtuuttomia :o jos joku esim hakataan kadulla sairaala kuntoon niin ei siitä voi vaatia 100 tuhansia euroja mutta jos nyt jonkun muusikon levy ladataan niin siitä sitten voi vaatia vaikka miljoonia. Epäilen että ne tappiot ei iha hirveitä ole vaikka torrentteja latailiski. kyllähän ne biisit voi vaikka youtubesta kuunnella ilmaseks

naikou91 (vahvistamaton)113/163

Vaikuttaisi siltä että netti piratismi on pahempi rikos ku murha:o ainakin korvaus summat on ihan kohtuuttomia :o jos joku esim hakataan kadulla sairaala kuntoon niin ei siitä voi vaatia 100 tuhansia euroja mutta jos nyt jonkun muusikon levy ladataan niin siitä sitten voi vaatia vaikka miljoonia. Epäilen että ne tappiot ei iha hirveitä ole vaikka torrentteja latailiski. kyllähän ne biisit voi vaikka youtubesta kuunnella ilmaseks

Quaoar114/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Kaikki tapaukset, joissa nettipiraatit saavat sovittelu kirjeen maksa 500-5000 euroa tai joudut oikeuteen, sekä kaikki tapaukset, jotka menevät oikeuteen ovat olleet tekijänoikeusrikoksia. Jo yhden kappaleen levittäminen netissä on tekijänoikeusrikos. Näin on myös oikeus todennut.


Tarkoitatko, että TTVK haastaa oikeuteen vain ne, jotka levittävät musiikkia huomattavan paljon (aiheuttaen huomattavaa haittaa), vai että musiikin luvaton levittäminen yhdellekin ihmiselle on tekijänoikeusrikos?

Laissa on erikseen pykälät tekijänoikeusrikokselle ja -rikkomukselle:

Tekijänoikeusrikos: ...joka tietoverkossa tai tietojärjestelmän avulla loukkaa toisen oikeutta ... siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2005/20050822

Tekijänoikeusrikkomus: ...joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta ... saattaa teoksen yleisön saataviin tämän lain säännösten vastaisesti... jollei teko ole rangaistava tekijänoikeusrikoksena...

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404

Näin ollen minusta olisi aika outoa, jos musiikin luvaton levittäminen netissä olisi oikeuden mielestä tekijänoikeusrikos riippumatta siitä, kuinka monelle ihmiselle musiikkia on jaettu. Vai aiheuttaako luvaton levitys huomattavaa haittaa jo silloin, kun levyn jakaa yhdelle ihmiselle?

khandaras115/163

Ja sitten vielä pari seikkaa puuttumatta muiden kommentointiin.
Itse kokeilin laittaa googleen hakusanaksi "chisu kun valaistuin ilmainen lataus", heti ensimmäinen hakutulos vie torrentsivulle, ja TPB:kin löytyy hakutulokista jo neljäntenä. Haku sana oli siis todella alkeellinen ja varmasti kuusivuotiaskin pystyy sen googleen kirjottamaan.

En pidä mitenkään epätodennäköisenä etteikö tyttö olisi itse ladannut kyseistä levyä ja kuinka hän voisikaan ymmärtää minkä tiedoston lataaminen on oikein ja minkä väärin.

En usko näiden TPB blokkien siis auttavan yhtään mitään kun 9-vuotiaskin saa ladattua sieltä. Puhumattakaan kaikista muista torrent- ja muista sivuista. En voi tietenkään ottaa kantaa onko tyttö "kiertänyt" estot vai onko heidän operaattori joku muu kuin yksi kolmesta suuresta.

Joka tapauksessa muistan lukeneeni uutisen, jossa sanottiin eston olevan kierretty muutamassa tunnissa. Muutama tunti on todella pahasti liioiteltu ja saa kierron tuntumaan vaikealta. Todellisuudessa "eston" kierto tapahtuu osaamattomaltakin korkeintaan viidessä minuutissa, ja jos on aiempaa kokemusta koneen käytöstä, kierto tapahtuu alle minuutissa.

Sitten viimeinen ja kenties tärkein seikka. Eikö TTVK:lla ole parempia keinoja kitkeä piratismia kuin jahdata yhtä levyä jakanutta 9-vuotiasta. Se tyttö varmaan olikin kauhea kriminaali ja aiheutti teollaan merkittävän taloudellisen haitan levy-yhtiölle. Vaikka piratismi onkin ongelma, niin ratkaisu ei liene yksittäisten levyjen jakajien vainoaminen.

Tässähän on siis selkeä tarkoitus pelotella ihmisiä: TTVK:lla on valtaa ja he voivat haastaa kenet tahansa iästä, asemasta ja rikosen vakavuudesta riippumatta!
(ja nupillekin tiedoksi, saatan olla sarkastinen)

neptunus116/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Lakia oli rikottu ja sillä siisti. Vanhemmat ovat vastuussa. Ei tässä ole yhtään mistään muusta kyse. Rikoksesta seuraa aina rangaistus. Fakta on myös se, että levymyynti on laskenut kuin lehmänhäntä kasvavan nettipiratismin myötä.


TTVK:n jäseniä ovat seuraavat tahot

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys Gramex ry
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry
Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry
Suomen elokuvatoimistojen liitto SEL ry
Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK ry
Suomen muusikkojen liitto SML ry
Musiikkituottajat - Ifpi Finland ry
Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry
Suomen Musiikkikustantajat ry
Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry
Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto ry
Suomen Kustannusyhdistys ry
MTV Oy
Yleisradio Oy
Sanoma Entertainment Oy

http://antipiracy.fi/ttvk/jasenet/

Ihme kommentti! Levymyynnin lasku ei johdu millään lailla esim Youtubesta? Heräileppäs sieltä luolastas nyky-aikaan...

Faktaahan on se, että ennen esim. kotibileissä musiikki soitettiin cd-levyiltä/kaseteilta koska muuta mahdollisuutta ei ollu. Nykyään "jukeboxina" toimii Spotify/Youtube tai vastaava.

Ja jos artisti saa noin pari euroa per myyty levy nii silloin niitä kusettaa kyllä joku muu ku fanit. Ja jossain kommentissa mainitsit, että rikollisilla ei ole edes perusoikeuksia. Wtf?

Ja on pakko kyllä ihmetellä, että miksi tota tapausta tutkitaan tekijänoikeusrikoksena?

avthein117/163

Tekijänoikeustotalitarismia ja sairasta ahneutta.

Lex Karpelan säätämisen aikaan korostettiin kuinka sitä ei muka käytettäisi tällaiseen sairaisiin lasten vainoamisiin ja kiristämiseen! TTVK on järjestäytyneeseen pedofiilimafiaan rinnastettava sairasmielisyyden tyysija.

BOIKOTTI on oikea reaktio ja Lex Karpelan kumoamisen kansalaisaloiteen tukeminen...

jartar118/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:


Tarkennan vielä vaitiolosopimuksen allekirjoittamista. Sopimus edellyttää, ettei allekirjoittaja saa kertoa korvaussummaa tai sen syytä kenellekään. Muuten häntä vastaan voidaan nostaa syyte. Sen lisäksi nettipiraatti tunnustaa rikoksensa ja suostuu maksamaan TTVK:lle 500-5000 euroa ilman oikeudenkäyntiä. Sovittelukirjeen summasta artistit eivät saa yhtään mitään.


Informaatio- ja teknologiaoikeuden professori Tomi Voutilainen totesi että vaitiolo sopimus ei sovi suomalaiseen oikeuskäytäntöön, eikä sille ole mitään perusteita. Vaitiolosopimukset kertovat vain sen että yhdistyksen toiminta ei kestä päivänvaloa... Veikkaan että TTVK:n toiminta saattaa "hieman" muuttua tulevaisuudessa :D

taku119/163

Lainaus:

"lakia on rikottu"...kyllä voi pitää paikkansa, mutta niin on myös ttvk rikkonut kun on torrenttia ladannut seuratakseen.

"Maija myy kotikutoisija villasukkia torilla 50€ pari, viereinen SUPERMARKETTTI myy parempia sukkia 5€ pari, Miksi maijan myynti on huono?"

Esim: uudesta blueray leffasta saa jo pulittaa n. 60€! paikasta riippuen, uusi albumi 20€,

yhteishintaan melkein 100€ houkutteleeko? ja ihmetellään miksi levy ei myy?

olisiko myös yksi ISO tekijä markoista euroihin siirtyminen ja täten hintojen hervoton nousu, ihmisten palkat kun eivät siinä samalla nousseetkaan sen isommiksi..päinvastoin.

Kenellä on enää varaa maksaa "viihteestä viittäsataa"?

kysynpähän vaan.

eli esim nupille kysymys pitäisikö esimerkiksi työttömien-, perheellisten ja vähätuloisten olla kuunetelematta musiikkia tai katsomatta elokuvia ? sekun on aika kallista sanotaan vaikka "heikki huonopalkka kahden lapsen yksinhuoltaja" saa kuukaudessa rahaa 1300 euroa, asuu vuokralla lasten kannsa . vuokra 600 syödäkkin varmaan pitäisi n.300..(hirmu gourme aterioita ei vielä siis nautita) hoito maksut 230.... hmm mistäs rahat kulttuuriin.. no pärjää matti meikäläinen ilman muusiikkia ja elokuviakin...

himpo120/163

https://www.facebook.com/chisuofficial

Itkua ja tillitystä ;)

nuppi121/163

Alla olevassa linkissä on vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Voitte myös kommentoida sinne mitä olet mieltä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288518869819.html

iivari69122/163

Onkohan siitä näyttöä, että kuinka moneen ip-osoitteeseen tytöltä chisun levy lähti?

jartar123/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Alla olevassa linkissä on vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Voitte myös kommentoida sinne mitä olet mieltä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288518869819.html


Ei keskustelua olla mihinkään viemässä. Sulla on todella paljon selitettävää täällä. Lataajilla, rikollisilla ja epäillyillä ei sinun mielestäsi ole ihmisoikeuksia ollenkaan. Eli tappaminen, kiduttaminen jne. ovat sinun mielestäsi sopivia rangaistuksia. Myös tuon pikkutytön tapauksessa. Ei hemmetti...

odin56124/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uskomatonta...:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

Lainaus:

Eikö operaattorit muuten sulkeneet sen sivun käyttömahdollisuuden


Sulku ei koske kaikkia Suomessa toimivia internetoperaattoreita. Esim. KYMP:in liittymillä pääsee TPB:n palvelimille ilman välityspalvelinta.

Eipä sinne proxyjä tarvita. Googleen vaan "piraattilahti" ja johan toimii taas kaiken maailman estoista huolimatta.

Noita peilisivuja on lukematon määrä ja tulee aina lisää kun yksi suljetaan.

Tervetuloa Piratebayn anteliaaseen maailmaan!

eipä ei... ja ei käynyt mielessä että piraattilahti on itsessään jo välityspalvelin :o

Opri125/163

Lainaus:

Alla olevassa linkissä on vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Voitte myös kommentoida sinne mitä olet mieltä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288518869819.html

Jahas, Nuppi lähti sitten meneen Iltiksen foorumeille. Tais argumentit loppua. Mitäs siihen voi sanoa? Shakki, matti?

nojoo-o (vahvistamaton)126/163

www.mikropc.net/kaikki_uutiset/ttvk+syytti+syytonta+piratismista+jos+maksuehdoista+quotpaastaan+sopuunquot+valtat+oikeuden/a735961

Siinä juttua TTVK:sta...

zya127/163

TTVK:n korruptoivaa valtaa poliisiin ja syyttäjiin ei voi muuta kuin hämmästellä.

Lainaus:

TTVK on korruptoineet syyttäjät ja poliisit.
"Asian tekee ongelmalliseksi se seikka, että TTVK ry (ja sitä lähellä olevat juristit) käyvät kouluttamassa myös syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Järjestöä pidetään siis oikeuslaitoksen sisällä helposti “yhtenä meistä”. Tämä heijastuu sitten siihen, että järjestö saa läpi vaatimuksiaan varsin “vauhdikkailla” argumenteilla"
Asiasta tarkemmin lue ->
http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2...isten-joukossa/

TTVK on korruptoinut jo poliisin ja syyttäjät. Suurin ongelma on se, että syytäjien ja poliisin tulee lain mukaan olla puolueettomia, mutta TTVK:n toiminnan takia kyseiset tahot tulevat puoluelliseksi. Olisiko siis aika tehdä asiasta kantelu oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille.

http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kuinka.htx
http://www.okv.fi/suomi/ok2f.htm

Sekä mahdollisesti tehdä tutkintapyyntö TTVK:n toiminnasta. Itse en ole kumpaakaan tekemässä mutta mikäli joku haluaa on yllä olevissa linkeissä ohjeet.

Vielä kerran rekisteröity yhdistys TTVK kouluttaa syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Miten on mahdollista Suomessa, että rekisteröity yhdistys voi tehdä tuollaista. Mikä on useissa maissa laitonta ja sitä ei tapahdu. Miksei kukaan ole tehnyt asiasta kantelua? Kun kyseinen TTVK järjestö edustaa musiikki- ja elokuvateollisuutta. Poliisit ja syyttäjät toimivat TTVK:n puolueellisina koirina, joihin ei ole enään luottamista. Syyttäjät hyväksyvät automaattisesti kaikki TTVK:n tuulesta temmatut korvausvaatimukset +100 000 euroa ja ajavat oikeudessa niitä TTVK:n puolesta. Poliisit taas toimivat ns. asiantuntija todistajina oikeudessa ja puhuvat kuten TTVK haluaa heidän puhuvan. Poliisit sekä syyttäjät myös tekevät/käyttäytyvät juuri kuten TTVK haluaa heidän tekevän. Niin puolueellista korruptiota, että ihme juttu, että asia sallitaan Suomessa?

trooper78128/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tmm68:

Minua kiinnostaisi tietää miten on ladattu, millä ohjelmilla ja mitä? Vasta tämän jälkeen voi päätellä tarkemmin. Jos todellakin juttu on mennyt automaattisesti jollain selaimella, niin ainakin minun mielestä koko asialta putoaa pohja.


Lisäksi olisi hyvä, että joku taho selvittäisi miten IP-tiedot saatiin? Millä perustein annettiin lupa henkilötietojen selvittämiseen? Mistä tuo 600€ kiristyssumma koostuu? Miksei uutissa koskaan näy tuo RY tuossa TTKV:n perässä =/t

roponen129/163

Oliko se nyt 29/30 maksoi mukisematta ja siltä yhdeltäkin on nyt saatu läppäri? Jos joku aikoo aloittaa uutta nettihuijausta niin tässä on nyt loistavat avaimet siihen. Uhri vielä jää luulemaan ettei saa mainita asiasta kenellekään, "Nigerialaisten" avausta odotellessa...

Täällä muuten on ulkomalaisten kommentteja aiheesta. Esim nda ja extortion keskustelut pistävät todellakin miettimään.
http://yro.slashdot.org/story/12/11/22/...the-pooh-laptop

Curvy2130/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Alla olevassa linkissä on vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Voitte myös kommentoida sinne mitä olet mieltä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288518869819.html

Ensinnäkin oikeuden mukaan on ensin epäilty ja vasta oikeuden tuomion jälkeen rikollinen.
Mielestäsi kaikki ketkä jotain latailevat ovat suoraan rikollisia. Kannattaisi kenties perehtyä meidän lakeihin.
Ulkomailla asuneena tiedän, että TO-mafian jutut muistuttavat sitä.
Kun ensin maksat meille, niin emme yöllä särje autoasi. Tuo se meidän vartioidulle parkkipaikalle.
Kun maksat meille, niin emme nosta oikeusjuttua.
On tämä Kotilaisen menetelmä.
Ainoastaan sulkemalla koko Internet päästään ongelmasta, kannattaisi kai nähdä nykypäivää ja tulevaisuutta ja nousta nuijineen luolasta.
Tim-Bernes-Lee varmaan miettii, että mitä tuli tehtyä, ei arvannut kuinka paljon maailmaan mahtuu vallanhaluisia typeryksiä.

syrtek66131/163

tuolla oli yksi kommentti, tämä tekijäinoikeusloukkaus joka siviiliasia eikä ole rikoslain alan rikos. Nuppi siis valehtelee jos kertoo syytetyn olevan rikollinen. Syytetty myöntää tehneensä tekijäinoikeuden loukkauksen ja maksaa siitä 'sakkoja' ttvk:lle.

TTVK:n resurssit eivät riitä sadan oikeusjutun ajamiseen oikeuksissa. Suomalaiselle oikeusjärjestelmä vaatii uhrinsa ja jos jäät kiinni jos et käyttänyt vpn:nää niin kaikista paras olisi jos menisi oikeuteen. Jossakin se raja tulee vastaan. Loputtomasti ei voi viedä päitä keskelle kylää.

tiemuile132/163

Olisi ihan mielenkiintoista tehdä pieni kokeellinen tutkimus onnistuuko sama yksityiseltä tekijänoikeuden omistajalta. Koodata joku yksinkertain peli, saada pari tuttua ostamaan se kympillä ehkä hyvällä tuurilla muutama ei niin tuttukin. Sopia kolmannen osapuolen kanssa, että tutkii minun pelini laitonta levitystä ja kirjoittaa salassapitosopimus. Tämä kolmas osapuoli sitten vaikka vpn:n kautta luo torrent tiedoston piraattilahteen ja jakaa sitä, samalla logittaa ip:t ja niin ees päin. Viedä juttu tuomioistuimeen ja pyytää operaattoreita luovuttamaan yhteystietoja. Jos operaattorit määrättäisiin jotain luovuttamaan olisin todella yllättynyt. Mutta jos näin kävisi, voisi sitten lähettää sähköpostin ko. henkilöille ja vaatia jotain 1€ korvausta tai sanoa vievänsä asian oikeuteen. Kun joku ei maksa, luuletteko että poliisi takavarikoisi heidän läppärinsä?

coocie98133/163

Itselle TTVK:n toiminta ei tule yllätyksenä, mutta poliisin ja tuomioistuimen harkinta on kyllä tässä tapauksessa kadonnut. Korvausvaatimus on alkujaankin päästä heitetty, mutta se ei siltikään kuulosta minulle lain tarkoittamalta "merkittävältä haitalta" mikä määrittelee tekijänoikeusrikoksen. TTVK ry ei saanut Arhimäen (kulttuuriministerin) kautta lakimuutoksiaan läpi, joten se haki muutokset pätemättömien tuomareiden kautta. Lex Karpelan alkuperäistä tarkoitusta on kyllä levitetty melkoisesti, kun sivustoja aletaan sensuroida ja passiviivisia 9 vuotiaita jakajia haastamaan oikeuteen. Kyse on joko pätemättömyydesta tai korruptiosta - itse toivon korruptiota, sillä pätemättömyyteen on vaikeampi puuttua.

asdtroll1134/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos. Monelle on epäselvää miten TTVK valvoo ja haastaa oikeuteen ihmisiä. Alla on selitetty tarkasti miten. TTVK seuraa bittorrent verkkoja ja sieltä ottaa ip-osoitteen kuvanruutukaappauksella. Jonka jälkeen TTVK pyytää tuomioistuinta määräämään teleoperaattorin luovuttamaan liittymänhaltijan yhteystiedot oikeudenhaltijoille. Tämän jälkeen TTVK informoi liittymänhaltijaa kirjeitse siitä, että tämän liittymää käytetään lainvastaiseen toimintaan, ja pyytää ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tällöin harkitaan tapauskohtaisesti jatkotoimia, joista tutkintapyyntö poliisille on yksi mahdollisuus.

TTVK:N NETTIVALVONTA - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/275/...-ja-vastauksia/

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa eikä silloin voi tehdä rikosta. Vaikka ampuisi 100 ihmistä, ei se olisi rikos koska tekijä on alle 15-vuotias.

Curvy2135/163

Koko hommassa on tainnut mennä puurot ja vellit sekaisin.
Eli jos vaikkapa nauhoitan radiossa soitettua musiikkia, niin olen syyllistynyt rikokseen?? Lainaan levyn kaverille, niin se on sitä jakamista??
Miten ihmeessä kirjoja tutkivat tuomaritkaan näistä uusista jutuista mitään ymmärtävät tai suurin osa kansastakaan.
Minäkin kallistun tuonne korruption suuntaan. Ja voihan sitä olla muodollisesti pätevä, etenkin mikäli paikalle sattuu tulemaan kurvikas naishenkilö...:D

roponen136/163

Yksi askarruttava seikka tässä on myös se onko Suomen lakien mukaan kyseessä kiristys? "Maksa tai kerrotaan poliisille että olet syyllistynyt rikokseen"

Ulkomaalaisten kommenteissa slashdotissa arvelivat että heilläpäin kyseessä ei olisi kiristys koska heillä tämä teko ei olisi rikos vaan tekijänoikeusrikkomus joka on sallittua sopia ilman oikeuden osallistumista. Rikoksia heillä ei ilmeisesti saa sopia näin. Mitenkähän Suomen laki kirjottaa tästä asiasta?

Moraalisesti tuo on kiristystä kyllä, koska vaadittu summa ei ollut mitenkään verrannollinen "vahinkoon". Laki varmaankin voi olla toista mieltä.

Curvy2137/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asdtroll1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos. Monelle on epäselvää miten TTVK valvoo ja haastaa oikeuteen ihmisiä. Alla on selitetty tarkasti miten. TTVK seuraa bittorrent verkkoja ja sieltä ottaa ip-osoitteen kuvanruutukaappauksella. Jonka jälkeen TTVK pyytää tuomioistuinta määräämään teleoperaattorin luovuttamaan liittymänhaltijan yhteystiedot oikeudenhaltijoille. Tämän jälkeen TTVK informoi liittymänhaltijaa kirjeitse siitä, että tämän liittymää käytetään lainvastaiseen toimintaan, ja pyytää ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tällöin harkitaan tapauskohtaisesti jatkotoimia, joista tutkintapyyntö poliisille on yksi mahdollisuus.

TTVK:N NETTIVALVONTA - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/275/...-ja-vastauksia/

Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa eikä silloin voi tehdä rikosta. Vaikka ampuisi 100 ihmistä, ei se olisi rikos koska tekijä on alle 15-vuotias.

Täähän on ihan hölmöä. tuolla perusteellahan jokainen toisen juttuja verhojen takaa seuraava mummo voi vaatia samoja oikeuksia. eräs asia on myös, että tässä nyt niin monennen kerran syyttömiä ollaan viemässä tuomiolle. Mitä ihmeen tuulimyllyjä vastaan ovat nämä herrat taistelemassa? Vaikka koko netti suljettas, eihän se johtas mihinkään muuhun kuin,että artistit siitä kärsisivät.
Onkohan edes viitsitty historiaa lukea koskaan? Jo aikoja sitten kun valtiot yrittivät sulkea tietynlaisen musiikin kuuntelun, niin syntyi legendoja, eli merirosvoaluksia, jotka lähettivät kaikkia uusimpia hittejä. Mulla on kansiossa Radio Mi Amigolta saatu QSL kortti ja eräs kuuluisa oli Radio Luxemburg. Eli tänäkin päivänä on melkoisen helppo kiertää kaikki nämä nupin uhkailut, tietyin systeemein ei tiedä pirukaan, mistä sinä lataat,missä sinä olet, tai kuka sinä olet ja mitään jälkeä ei todella jää.
Kotilaiset ja nupit voisivat joskus ajatella kokonaisuutta uuden bemarin ratin takaa.
Vertaisin tuota TTVK:n touhua jopa eräänlaiseksi pedofiliaksi.

Lumikki138/163

Lainaus:

Itselle TTVK:n toiminta ei tule yllätyksenä, mutta poliisin ja tuomioistuimen harkinta on kyllä tässä tapauksessa kadonnut. Korvausvaatimus on alkujaankin päästä heitetty, mutta se ei siltikään kuulosta minulle lain tarkoittamalta "merkittävältä haitalta" mikä määrittelee tekijänoikeusrikoksen. TTVK ry ei saanut Arhimäen (kulttuuriministerin) kautta lakimuutoksiaan läpi, joten se haki muutokset pätemättömien tuomareiden kautta. Lex Karpelan alkuperäistä tarkoitusta on kyllä levitetty melkoisesti, kun sivustoja aletaan sensuroida ja passiviivisia 9 vuotiaita jakajia haastamaan oikeuteen. Kyse on joko pätemättömyydesta tai korruptiosta - itse toivon korruptiota, sillä pätemättömyyteen on vaikeampi puuttua.


Mielestäni tämä kuvaa aika hyvin asiaa.

Luulen että kyse on tavallaan molemmista korruptiosta ja pätemättömyydestä. Korruptio tulee itsekeskeisestä ahneudesta rahaan tai valtaan eli korruptoidaan muita koska pystytään, vain omalla hyvinvoinnilla on näille ihmisille merkitystä. Pätemättömyys lähtee tietämättömyydestä ja kykenemättömyydestä ymmärtää asioita ja niiden seurauksia. Kun molemman tälläiset henkilöt ovat mukana päätöksenteko koneistossa niin ahne pystyy korruptoimaan tietämättömän koska hän pystyy antamaan yksipuolista tietoa sille tietämättömälle. Juuri tästä on kyse tuomareiden ja poliisien tapauksessa.

Mutta varsinainen ongelma on että ne henkilöt jotka näkee näiden molempien puutteet eivät pysty vaikuttamaan tilanteeseen. Eikä nämä ahneet ja tietämättömät pysty näkeemään omia puutteitaan.

Ihan kuten @nuppi ei tajua että hän ei tee mitään hyvää yhteiskunnalle vaan palvelee vain ja ainostaan rahan ahnetta viihdetollisuutta. Hän kuvittelee että kun laki on hänen puolella niin hänen täytyy olla oikeassa.

Mutta se laki perustuu Lex Karpela tekijäoikeuslakiin jota muistaakseni lähes 90% koko yhteiskunnan kansalaisista oli vastaan. Johtuen siitä että se oli kirjoitettu yksipuolisesti tekijäoikeusomaisten näkökulmasta, se oli myös sekava ja kansalaisten perusoikeuksia loukkaava. Mutta ihmekkö tuo kun lain kirjoitti jäävi henkilö ja sen ajoi läpi tietämätön henkilö, joka sai vain yksipuolisen näkökulman asiaan. Sitten sen lain hyväksyntää kiirehdettiin kun kansalaiset olivat keräämässä addressia sitä vastaan.

Nyt näemme tämän korruption ja pätemättömyyden seurauksia. Kansalaisten ahdistelua omiin tarkoituksiin pelkän rahan ahneuden takia. Ainoa tapa saada nämä asiat muutettua on herättää riitävän voimakasta keskustelua asiasta.

Jokainen täällä, paitsi ehkä @nuppi, ymmärtää että kun aletaan ahdistelemaan lapsia tekijäoikeus jutuilla, sekä uhkailemaan, kiristämään ja pelottelemaan perheitä tehdäkseen rahaa viihdeteolllisuudelle niin jossain mättää pahasti.

TTVK tekee hakua ammuntaa kiristys kirjeillään eikä välitä keneen se osuu. Kyllä aina joku maksaa tai jopa suurin osa, mutta se ei tee asiata hyväksyttävää. Ainoastaan sillä on väliä TTVK:lle paljonko saadaan kerätty rahaa eli kuinka moni kansalainen myöntyy kiristykseen ja uhkailuun.

Tuossa @Nuppi jo julkaisikin TTVK:n tukijoiden listan. Mielenkiintoinen moraali taso näillä tukijoilla jos tukevat lasten ja perheiden uhkailua, kiristämistä ja pelottelua. Tekosyitä rahan ahneudelle löytyy aina.

Mutta tosiasia on että TTVK ei palvele sitä varsinaista artistia yhtään. Eikä TTVK tee yhteiskunta tasolla mitään hyvää.

nuppi139/163

Jos taas toisten omaisuuden ja palkkatyön tuoloksen laitonta jakeluun laittamista ei valvottaisi, eikä kiellettäisi, varastaminen ja laiton jakelu räjähtäisi käsiin, eikä kukaan muusikko enään tekisi musiikkia myyntiin.

On todella säälittävää että piratismin, varastamisen kannattajat meuhkaavat medioissa ihannoimassa varastamista. Ilmoittakaa nyt edes samalla osoitteenne, mistä teiltä voi tulla varastamaan ja antakaa lupa varastamiseen, kun kerran varastamista toisilta kannatatte. Tehkää itsekin niin, kuin haluatte toisilta tehtävän, älkääkä jeesustelko tekopyhästi.

Jos kopioit musiikkikappaleen toiselle, autat toista varastamaan, sillä hän ottaa ilmaiseksi, varastaa musikkikappaleen, jota hän ei osta, vaan varastaa sen ilmaiseksi ihan samoin kuin varastaisi cd:m kaupan hyllystä.
Myynnissä olevan musiikkikapaleen maksutta varastaminen on laitonta, ihan ymmärrettävistä syistä.

Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.
Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.

Miten noiden kahden asian, ostamisen ja varastamisen eron ymmärtäminen voi olla noin vaikeaa varastaville piratismin harrastajille?

Suurin virhe koko asian suhteen oli mielestäni se, että isä vei asian julkiseksi. Nyt TTVK:lla ei ole muuta mahdollisuutta kuin viedä asia loppuun koska jos asiassa peräännytään, se tulee räjäyttämään alle 15 kesäisten warettamisen joka katsotaan yleisesti hyväksytyksi.

Poliisihan on ilmoittanut että asian tutkimiseen ainoa keino on koneen takavarikko, eli kotietsintä. “Kyse on siitä, että on epäilty tekijänoikeusrikos” sanoo poliisi.

Pitäisikö isää uskoa sinisilmäisesti vai halutaanko asia oikeasti tutkia onko isän kertomus edes totta.

En väitä että isä valehtelisi, mutta mielestäni asian todellinen puoli on hyvä tutkia ja lain mukaan nykyinen käytäntö näyttäisi olevan ainoa keino asian tutkimiseen.
Onko tällöin vika TTVK:ssa , Poliisissa vain suomen laissa? Päättäjissämme?

Mitä jos tutkinnassa osoittautuukin että isän kirjoitus ei pitänytkään paikkaansa?

Mitä tulee alle 15-vuotiaiden tekemiin rikoksiin, niin laki ei salli heidän tuomitsemista rangaistukseen, muuten rikoksista voidaan suorittaa esitutkinta, syyteharkinta ja oikeuskäsittely normaalisti (myös vahingonkorvausten määräämiseksi). Alle 15-vuotias voidaan siis oikeudessa todeta syylliseksi, mutta häntä ei tuomita rangaistukseen. Epäillyn tekijän oikeusturvan kannaltakin on parempi tehdä esitutkinta kuin leimata syylliseksi ja jättää asia tutkimatta. Tutkinnassa voi myös paljastua, että tekijä on joku muu.

Eri asia sitten on, mitkä rikokset ovat tutkimisen arvoisia. Toisaalta, jos tutkintapyynnön tekijä on nimennyt epäillyn, niin pakkohan asiaa on tutkia. Poliisi ei voi tutkimatta tietää, onko levitetty vai pelkästään ladattu ja kuka loppujen lopuksi on tekijä.

Quaoar140/163

Suomen laissa varkaus määritellään seuraavasti:

Joka anastaa toisen hallusta irtainta omaisuutta, on tuomittava varkaudesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi.

Yritys on rangaistava.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Näin ollen tiedostojen kopiointi ei ole (ainakaan kirjaimellisesti) varastamista.

Tekijänoikeusrikoksesta vielä sen verran, että perusteleeko TTVK vähäisenkin jakamisen olevan tekijänoikeusrikos, koska laissa on sanamuoto "...on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa..."? Siis meneekö homma niin, että epäillyn ei tarvitse aiheuttaa huomattavaa haittaa, vaan pelkkä huomattavan haitan aiheuttamisen "yrityskin" on jo tekijänoikeusrikos?

jartar141/163

Lainaus:

Jos kopioit musiikkikappaleen toiselle, autat toista varastamaan, sillä hän ottaa ilmaiseksi, varastaa musikkikappaleen, jota hän ei osta, vaan varastaa sen ilmaiseksi ihan samoin kuin varastaisi cd:m kaupan hyllystä.


Eli jos käytän oikeutta minkä hyvitysmaksu antaa, niin varastan?

Lainaus:

Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.
Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.


Jos kirjoja myydään vain yksi niin kirjalija varmasti älyää lopettaa kirjoittamisen ja hakee muita töitä.

Lainaus:

Suurin virhe koko asian suhteen oli mielestäni se, että isä vei asian julkiseksi. Nyt TTVK:lla ei ole muuta mahdollisuutta kuin viedä asia loppuun koska jos asiassa peräännytään, se tulee räjäyttämään alle 15 kesäisten warettamisen joka katsotaan yleisesti hyväksytyksi.


TTVK:n mielestä se varmasti onkin virhe kun luottivat siihen, että saavat salaa kiristää rahaa ihan keneltä tahansa. Kävi asiassa miten tahansa niin TTVK:n maine on mennyt.

Lumikki142/163

Aloitan tästä, koska siinä on virheitä mutta myös tärkea asia jossa @Nuppi on tavallaan oikeassa.

Lainaus:

Jos taas toisten omaisuuden ja palkkatyön tuoloksen laitonta jakeluun laittamista ei valvottaisi, eikä kiellettäisi, varastaminen ja laiton jakelu räjähtäisi käsiin, eikä kukaan muusikko enään tekisi musiikkia myyntiin.


Virhe on se että varastamisella ei ole mitään tekemistä tekijäoikeusrikoksen kanssa. Varastaminen on huomattavasti vakavampi rikos kuin tekijäoikeurikkomus, johtuen siitä että yleensä varastamisessa omistaja menettää alkuperäisen asian kokonaan. Kun taas tekijäoikeus rikkomus pyrkii puuttumaan mahdollisiin taloudellisiin menetyksiin.

Se asia mikä tuossa @nuppin viestissä on tärkeää, että jonkun kuuluu valvoa asiaa. Mutta se ei missään nimessä saisi olla yksityinen järjestö/yritys jolla on oma lehmä ojassa. Johtuen siitä että käy juuri niin kuin tässä TTVK ry tapauksessa, nähdää yksipuolisesti vain se oma asia. Liiketaloudellisella ahneudella ei ole moraalia.

Tekijäoikeusvalvonta kuuluisi kokonaan valtion viranomaisille ja niin että se on puolueeton. Tämä johtuu siitä että osattaisiin vetää moraallinen ja taloudellisen raja ahdistelulle ja tarpeettomalle yhteiskunnan vahingoittamiselle tekijäoikeusrikkomuksien nimissä. Ihan samalla tavalla kuin viranomaiset sakottaa autoilijoita ylinopeudessa, kun rikos on todistettavasti tapahtunut.

Lainaus:

Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.

Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.


Eihän TTVK ry tuota mitään rahaa näille artisteille. Itse sanoit jo tämän.

Joten se mistä sinä @nuppi puhut tässä on ongelma, mutta ei liity mitenkään TTVK toimintaan. Ongelma on myös se että kun on oma lehmä ojassa niin asioita liioitellaan eli lasketaan teoreettisia menetyksiä. Todellisuudessa varsinaisella piratismilla on ollut hyvin vähän todellista vaikutusta viihdeteollisuuden liiketalouteeen. Todennäköisin syy on että piraattit eivät ostaisi sen enempää tuotteita kuin nyt jo ostavat. Eli heidän taloudelliset resussit ovat rajalliset. Tyhjästä kukkarosta kun ei voi nyhjäistä lisää rahaa.

Eikä se lakia kunnioittava maksava asiakas ole edes piraatti. Vaikka on tärkeää että "piratismi" ei leviäisi niin se "piratismi" ei ole niin tärkeää kuin sen laillisen maksavan asiakkaan kunnioittaminen. Kun ruvetaan "piratismin" nimissä ahdistelemaan lapsia ja perheitä niin homma on hakoteillä.

Sinun @nuppi pitäisi ymmärtää että lakia kirjoitetaan yleensä suojelemaan koko kansaa tai sen osaa, mutta ei koskaan niin että yksittäisten tahojen taloudellista etua suojellaan koko kansaa VASTAAN. Eli kansan pitäisi hyväksyä se mitä tehdään, kun heitä sakotettaisiin. Näin ei tapahtu tekijäoikeus asioissa.

Ongelma on siis että tekijäoikeudesta on tullut yhteiskunnallinen haittatekijä johtuen menetelmistä jolla sitä valvotaan ja toteutetaan.

Jokainen meistä haluaa että ne pikku artistit saisivat työstään palkan, mutta se ei ole oikeutus vainoamaan Suomen kansalaisia. Eikä TTVK ry toiminta auta sitä pikku artistia mitenkään, päinvastoin se kääntää Suomen kansalaisia koko tekijäoikeutta vastaan. Jopa me maksavat lailliset kansalaisemme alamme boikotoida viihdeteollisuutta.

Kun kansalaista sakotetaan rikkomuksesta se pitää olla kohtuullista ja perusteltua, eikä se saa perustua pelotteluun, kiristykseen, uhkailuun tai teoreettisiin taloudellisiin menetyksiin. Me emme tarvitse TO-Mafiaa, vaan kunniallisen viranomaisen joka kohtelee kansalaisia asianmukaisella kunnioituksella. Vain viranomainen voi sakottaa kansalaisia ja se tulee tehdä kohteliaasti ja kunnioittavasti. Ei kuten TO-Mafia joka toimii selän takana salassa kiristäen ja uhkaillen perustuen heidän omiin teoreettisiin laskelmiin.

Yksityinen TTVK ry yhdistys on todistanut olevansa täysin kyvytön huolehtimaan tekijäoikeuden valvontaa kohteliaasti, kunniallisesti ja puolueettomasti Suomen kansalaisia kunnioittaen.

neptunus143/163

Kasetti-maksu on niin paha muinaisjäänne, että oksat poies! Jos ja kun ostan suosikki artistieni levyjä laillisesti, niin maksan periaatteessa samasta musiikista moneen kertaan.
1. esim Itunes (menee provikat artistille) 2. Kiintolevy (kasettimaksu) 3. cd(kasettimaksu) 4.Ipod (kasettimaksu) etseteraa.

Jos joku ihmettelee tota ceedeetä, niin kyllä autossani on cd soitin :)
Ja ihmetyttää myös minua, että esim: Effistä ku puhutaan niin aina mainitaan ry, mut ttvk mainitaan aina ilman ry:tä

Mainitsin ton vähän offtopic "kasettimaksun" syystä että moni tuntee nykyisen systeemin olevan niin epäoikeudenmukainen, että se on omiaan lisäämään näistä latauksista on jo maksettu asennetta.

Ja ois tosiaan mukava saada puolueeton selvitys miten Ttvk pystyy yhdistyksenä jallittamaan niin poliisia, syyttäjää ja operaatoreita. Ja miten tytön Yhden levyn lataus toimi se nyt tai ei, aiheuttaa huomattavaa haittaa artistille. Koska muutes toi koti-etsintä taitaa olla laiton.

Vai onko Suomen poliisin tapa muuttaa rikosnimikettä niin, että koti-etsintä mahdollistuu?

Ja jos yhden levyn lataus on tekijänoikesrikos, niin mitä voi tehdä että pidetään rikkomuksena?

jartar144/163

Sinällään on hauskaa kun miettii noita korvaus vaatimuksia. Cd-levyn voi ostaa ja kopioida laillisesti kavereille. Jos levyt kopioidaan cd-levyille niin hyvitysmaksua joudutaan maksamaan yhdestä levystä 20 senttiä. Se kun on laskettu korvaus aiheutuneista menetyksistä. Kuitenkin siinä tapauksessa, kun levyt menevät jakoon tuntemattomille ihmisille, niin tappiot nousevat siten että yksi levy on 20€ tappiota. Erona se, että yksikään kaveri ei varmasti osta sitä alkuperäistä levyä, toisin kuin nämä jotka lataavat netistä. Eihän tässä ole mitään järkeä...

Mauriland145/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Cd-levyn voi ostaa ja kopioida laillisesti kavereille.

Ei kaverille saa kopioida. Itelle voit ottaa varmuuskopioita ja sitten voit alkuperäisen myydä kaverille ;)

cpenter83146/163

Täydennetään Nupin kirjavertausta. Eli otetaan joku kirja ja heitetään se oksasilppuriin. Tämän jälkeen päästetään tuo silppu tuulen mukana maailmalle. Siinä sinulle käytännön esimerkki miten bittorrent-tiedonsiirto toimii. Edellämainittu vain ei taida olla tekijänoikeusrikos vaan korkeintaan lievä ympäristörikkomus (kansankielellä roskaaminen). Eli toimi Nuppi tuo sinun lataus täysin sama kuin fyysinen varkaus argumentointi.

Hienoa myös että Ilta-Sanomat korjasivat tuota Nupin linkkaamaa artikkeliaan ja paljastivat koko kansalle miten tuossakin tapauksessa ttvk RY yritti VALEHDELLA

jartar147/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:


Ei kaverille saa kopioida. Itelle voit ottaa varmuuskopioita ja sitten voit alkuperäisen myydä kaverille ;)


Todellakin saa. Siksi hyvitysmaksua maksetaan. Tämä mahdollistaa myös sen että kirjaston levyt voi kopioda itselleen.
http://www.piraattitehdas.fi/?mid=96


Amano148/163

taas on vauhtiveijarit tukkaputkella räyhäämässä asioista, mistä porukoilla ei ole mitään ymmärrystä käsitystä tai edes välttämättä minkään sortin kiinnostusta asian oikeuden mukaisuudesta, "kuhan saan jotain sanottua riippumatta asian oikeudenmukaisuudesta". En ole tarkalleen tietoinen tapahtuman kulusta, mutta julkisesti kirjatun esitteiden mukaisesti olen saanut käsityksen tilanteesta, jossa TTKV on näkemykseni mukaan loukannut jo useita yksityisyyden oikeusrajoitteuta, SEKÄ JOPA NIIDEN OMIA SÄÄNTÖJÄ! niiden FAQ:ssa kohta 5 selkeästi määritellään kohta jossa he itse esittävät käsitteen mukaisesti kohdan, jossa heidän tulisi esittää varoitus mahdollisesta laittomasta toiminnallisuudesta kohdistetun vertaisverkossa. Lukemieni mukaan, näin ei kuitenkaan ole tehty.. vaan asianomaiset ovat tuomittu suoralla kädellä tehdystä rikoksesta. Käsittääkseni Suomessa ainakin toistaiseksi on laitonta suorittaa rikostutkintaa tekemällä itse rikoksen. Joten mielestäni oikeustuomion tulisi todeta molemmat syyllisiksi ja molemmille sakot. Totuushan on myös se, että vanhempien tulisi valvoa omien alaikäisten lapsien toimintaa, näin myös ovat vastuussa heidän toimistaan. Tosin mielestäni tuomio asianomaisia kohtaan on liian kova. 600€ jostain 15€ levystä jonka mahdollinen levitys on rajallinen, josta myös mahdollisesti ei ole todisteita tai viitteitä levitteiden määrästä. Myös tuomio asianomaisten koko tietokoneen takavarikointi on aivan turhaa. Pelkkä kovalevy olisi riittänyt. (välimuistissa oleva materiaali koneessa on käsittelemätön ja näin hyvin haastavaa saada siitä mitään omisusoikeuksia rikkovaa materiaalia. Mielestäni poliisi on toiminut tässäkin tapauksessa väärin. Voisin jatkaa tätä listaa siitä miten asiaa on käsitelty oikeudettomasti vaikka seuraavat 100 A4 sivua... mutta pahasti pelkään, että tästä maailamsta on lähtenyt kävelemään ennen vanhaan hyvin usein käytetty maalaisjärki ja oikeudenmukaisuus. (em. kirjattu on mielipide, eikä ota kantaa asian oikeallisuuteen millään tavalla. em. materiaali saattaa sisältää puutteellisia ja paikkaansa pitämättömiä näkemyksiä, sillä tieto on peräisi saadun ja käsitetyn ymmärryksen mukainen käsitellystä asiasta).

miksu771 (vahvistamaton)149/163

pitäisiköhän poliisin ratsata tuo tvvk:n tilat sikäli että vähän ihmetyttää että mistä he tietävät että netissä ladattavat tiedostot ovat oikeesti sitä mitä siinä tiedoston nimenä lukee heidän on pitänyt itse ladata kyseinen tiedosto ja jakaa sitä jotta he tietävät sisällön. Eikai ole rikos ladata tiedostoa joka on nimetty vaikka cisun joksikin biisiksi mutta sisältää vaikka linux käyttöjärjestelmän tiedoston siis ihan näin esim.

trooper78150/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu771:

pitäisiköhän poliisin ratsata tuo tvvk:n tilat...


Se tuskin auttaisia asiaa mitenkään. TTKV RY:n on sanonut, etteivät he itse hoida tuota vakoilupuolta... siitä pitää huolen joku hämärä yksityinen taho. Eli jos joku päivä "psska alkaa lennellä" tämän asian tiimoilta, TTKV RY voi huoletta sanoa: ei me oltu moisesta tietoisia

=/

zya151/163

TTVK:lle tuon jäljittämisen hoitaa DtecNet niminen firma. Alla olevissa linkeissä on selvitetty tarkasti miten kyseinen firma jäljittää piraatteja. Myös miten kyseiselle firmalle tehdään helposti, nopeasti ja yksinkertaisesti jäljittäminen mahdottomaksi. Eli VPN, Seedbox, suoratlataukset, usenet, newsgroups ja darknetit.

http://www.guardian.co.uk/technology/bl...net-markmonitor

http://torrentfreak.com/tag/dtecnet/

khandaras152/163

En tiedä miten tämä case tulee päättymään, mutta varmaa on että Suomessa on ainakin yksi levyjä ostava perhe vähemmän. Noh, joillekin huonokin julkisuus on julkisuutta.

Curvy2153/163

Jos ymmärsin oikein niin tämä TTVK:n avustava firma on itse p2p- yritys. Periaatteena vain rahastus. Huh! Empä itsekkään levyjä enää juuri ostellut tai edes tallennellut. Olisko siinä edes järkeä muussa kuin autokäytössä.
Murros on ollut jo jonkin aikaa käytössä, ja nyt vasta oikeastaan havahdutaan siihen, että netti hoitaa suurimman osan tarjonnasta.
HERÄTYS TTVK! Vai meinaako mersu-työsuhdeauto karata alta.

jartar154/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti khandaras:

En tiedä miten tämä case tulee päättymään, mutta varmaa on että Suomessa on ainakin yksi levyjä ostava perhe vähemmän. Noh, joillekin huonokin julkisuus on julkisuutta.


Suuri kynnys on itselläkin levyjen ostolle, kun tietää samalla tukevansa tällaista toimintaa...

roponen155/163

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Suuri kynnys on itselläkin levyjen ostolle, kun tietää samalla tukevansa tällaista toimintaa...

Totta. Suomalaisten artistien "Humble Bundleja" odotellessa...

Quaoar156/163

Chisugate peruttu. TTVK perui vaatimuksensa ja poliisi lopetti jutun tutkinnan:

Chisun musiikkia ladannut tyttö pääsi pälkähästä

cpenter83157/163

Hieno homma, jäljellä on enää jälkipyykki siitä miksi kyseinen yhdistys alkujaankaan vaati 600 euroa jos kyseessä oli syytön henkilö yms. Edelleenkin ainut häviäjä jutussa oli ttvk RY ja heidän imagonsa ja uskottavuutensa :)

Tuksu82158/163

Veikkaisinpa tässä aiheutuneesta kohusta päätellen TTVK pääsi pälkähästä. Mitä luurankoja sieltä olisi paljastunut jos kaikki kivet olisi käännetty? En ihmettele että luovuttivat.

cpenter83159/163

Effin kantelupyyntö oikeusasiamiehelle on silti edelleen voimassa eikä jutun peruminen vaikuta kyseisen asian tutkimiseen.

trooper78160/163

Haiskahtaa hieman tämä juttu...

Lainaus:

- Peruimme tutkintapyynnön, sillä pääsimme sovintoon tytön isän kanssa, kertoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

Kotilaisen mukaan alunperin vaadittua 600 euron korvausta alennettiin neuvotteluissa puolella.


Kävikö TTKV:n lakimies esittelemässä mahdollisia oikeuskuluja perheelle?? Mikä muutti isän oikeustajua tällä välin, että suostui kuitenkin kiristettäväksi ja maksoi 300€ menemättä oikeudenkäynnin kautta?

Noh, kiristyksen uhrit ovat kaikki maksaneet mafialle ja poliisitutkinta sen suhteen lopetettu. Mutta kait se tutkinta TTVK RY:n toiminnan laillisuudesta silti jatkuu???

cpenter83161/163

Effi jatkaa

Opri162/163

Lainaus:

...TTVK joutuu jokaisen yksittäisen oikeudenloukkauksen kohdalla selvittämään tuomioistuimen päätöksen kautta IP-osoitteen takana olevan liittymänhaltijan henkilöllisyyden. Prosessi on hidas, tehoton ja saattaa jopa aiheuttaa viimeviikkoisen tapauksen kaltaisia tilanteita...

...Oikeudenhaltijat ovat jo usean vuoden ajan esittäneet, että Suomen lainsäädäntö mahdollistaisi pehmeämpiä ja valistavampia keinoja kuluttajien informoimiseen tietoverkoissa mahdollisesti tapahtuvasta laittomasta jakamisesta. Huomautuskirjemenettelyssä teleoperaattori lähettää liittymänhaltijalle huomautuksen havaitusta tekijänoikeudenloukkauksesta...

...Toinen tehokas tapa puuttua piratismiin on estää pääsy laittomille sivustoille. EU:n ulkopuolisten sekä ylläpitäjiltään tuntemattomien piraattisivustojen blokkaus ei nykyisellä lainsäädännöllä onnistu.

Kannatan ehdottomasti, että teleoperaattoritkin siirretään suoraan TTVK:n ohjaukseen. Poliisihan jo onkin suoraohjauksessa ja Nalle Puh -läppärit kerätään tehokkaasti kotietsinnöillä, kun TTVK vain inahtaa. Turha kierrättää muitakaan vaatimuksia oikeuden kautta. Riittää, kun TTVK määrää operaattorin
- lähettämään kiristyskirjeet (ne pehmeät) ja
- sensuroimaan haluamansa URL:it.

Aikanaan Euroopassa ongelmana olivat noidat. Niistä päästiin, kun inkvisiittoreille annettiin riittävät valtuudet kuulustella ja tuomita epäiltyjä. Vai onkos kukaan nähnyt noitia enää pitkiin aikoihin? Eiköhän piraateista päästä samoilla opeilla, aivan kuten TTVK ehdottaa.

Curvy2163/163

Vanha Filosofi sanoi, "vain ajat muutuvat,ihmiset eivät". Kotilaisessa näkyy tuo, että iän myötä uhma kasvaa, kuten teinipojalla.
Siis törkeää kiristämistä tuo koko juttu, hyvän aavistukseni mukaan maksoivat isälle sen 300, että homma painetaan maton alle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT