1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Uusi Pelikone 800-950e budjetilla

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Taeplae 21.05.2012.

  1. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Kuten jo yllä manittiin, kellotaajuus ei ole nykypäivänä kovinkaan ratkaisevassa roolissa prosessorin suorituskyvyn suhteen. Sama pätee näytönohjainten muisteihin. Yleisesti voidaan sanoa että 1gigan muistilla varustettu näytönohain riittää useimmissa tapauksissa aina Full HD resoluutioihin saakka. Muistin määrää enemmän näyttiksessä vaikuttaa esimerkiksi muistin nopeus, se että miten kyseisen näytönohjaimen piiri kykenee hyödyntämään sitä muistia sekä monista muista seikoista, kuten arkkitehtuurista, käskyjen hallinnasta jne jne. Aikoinaan tuolla muistilla oli hieman enemmän merkitystä, siis silloin kun vielä korteissa oli jotain SDRAM tai perus DDR muisteja, tällöin korteissa oli korkeintaan se 512Mb muistia ja näyttöjen yleisimmät resoluutiot taisivat olla luokkaa 1024x768 tai hieman enemmän. Sama homma pätee myös RAM muistin suhteen. Ei ole kovin pitkä aika siitä kun tietokoneita mainostettiin milloin 4Gigan muistilla milloin 6 tai 8gigan muistilla varustettuna. Nykyisin jos ostat uuden koneen jossa on alle 4Gb RAM:ia olet todennäköisesti tehnyt todella huonot kaupat.
    Suuresta RAM muistin määrästä on hyötyä vasta silloin kun koneella tehdään jotakin oikeasti raskasta HD videon tai RAW kuvien muokkaamista. Näissä tapauksissa noissa pakettikoneissa loppuukin sitten kaikki muu tehokkuus, vaikka muistia olisikin.

    Mitä tulee pakettikoneisiin, niin ne sopivat ihmisille jotka eivät ole kiinnostuneita tietokoneen sielun elämästä tuon taivaallista, heille riittää se että koneen käynnistyessä kaikki ollaan mietitty ja pureskeltu valmiiksi.
    Oikeastaan ainoa ero onkin noissa valmiiksi kasatuissa koneissa pakettikoneisiin se että asiakas saa/joutuu asentamaan sen Windowsin, ajurit, virustorjunnat sun muut itse.
    Mutta myös Windowsin sekä ajurien asentaminen kokoonpanon kasauksen yhteydessä on mahdollista ottaa noihin paketteihin mukaan.

    Toisaalta Windowsin asentaminen on erittäin yksinkertainen prosessi, ja hoituu lähes samalla kaavalla kuin pelienkin asentaminen. Valitaan asema, mikäli koneessa on vain yksi kiintolevy, asettaa Windows itsensä C: asemalle. Voit muokata tämän aseman kokoa mieleiseksi (esim itselläni on C: asemalla noin 40Gb tilaa käyttiksen lisäksi, tuohon tilaan mahtuu virustorjunnat ja ajurit ja niiden päivitykset ynm). Loput 450Gb olen jättänyt varastoksi (itselläni siis "vain" 500Gb:n sisäinen levy).

    Toisin sanoen sen Windowsin asentaminen on todella yksinkertaista, ja Suomenkielisellä asennus levyllä ohjeistuskin tulee Suomeksi. Eli mitään kovin kummoista nippelitietoa et tuon asentamiseen tarvitse. Ja mieleen tuleekin sellainen että mikäli ei Windowsia osaa asentaa, niin miten meinaat pelien asentamisesta suoritua?
    Lisäksi, noiden koneiden (liikkeissä kasatut) mukana tulee ohjekirjat. Ja esimerkiksi emolevyn ohjekirjalla pääsee jo varsin pitkälle, ne tosin useimmiten ovat Englanniksi.
    Myös Windowsin asentamiseen löytyy runsaasti ohjeistusta sekä neuvoja.

    Suosittelisin vielä kerran harkitsemaan tuota Axu_:n pakettia. Vipetzkilläkin hyvä setti kasassa, mutta Axulla enempi tehoa. Ja mikäli jollakulla menee 15minuuttia koneen käynnnistämiseen/sammuttamiseen perinteisellä kiintolevyllä, on siinä koneessa jotakin ongelmaa. Itselläni menee tän Seagaten kanssa noin 30-50 sekuntia työpöydälle.

     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2012
  2.  
  3. Vipetzki

    Vipetzki Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    1,519
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    No ei välttämättä ole osissa vikaa mutta on huomannut kun vanhoihin koneisiin ajanut windowsit uudestaan niin kone on käynnistynyt monta kertaa nopeammin eli kaikkihan varmaan tietääkin että mitä enemmän koneeseen tulee paskaa ja roska tiedostoja sitä hitaammaksi se tulee.
    Itellä menee tällä Blue caviarilla 55sec työpöydälle ja sammuminen kestää 18sec jos oiken muistan.
     
  4. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Taeplae, tutustu tuohon mackeu:n linkin tarjoukseen. Hinta on erinomainen.
    Kysy tästä tilaustuotteesta, voitko vaihtaa powerin TX-sarjaan, jota CDON on tarjonnut edullisesti, se maksaisi parikymppiä lisää, mutta kannattaisi jos onnistuu.
    Samoin tuo Corsairin SSD joka linkkaamassasi THOR:issa kaannattaisi hankkia jos vain sopii tilaukseen.
    i5+gtx570 pyörittää nyky pelejä,ivy tai 680 ei anna etua ennenkuin ajurit toimii.
     
  5. Vipetzki

    Vipetzki Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    1,519
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Kyllä ivy voittaa sandyn jo nyt mutta kellotuksessa häviää koska lämmöt nousevat helpommin.
    680 vie heittämällä GTX 570 ja kyllä ne ajurit toimivat niinkuin pitää.
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Mitä tekemistä tolla viimeisen viestityksen kannalta oli aloittajalle?
    Tuossa THOR-vehkeessä on MSI P67 emo millä tinalla tuohon juottaa ivyn?
    Hinta on 900€ ei tuohon pysty.
    TX on parempi kuin CX ja AX on ylivoimainen
    GTX 670 on hinta laatu suhteeltaan parempi kuin 680 mutta edelleen paras on HD6870, muttei tehokkain.
     
  7. Vipetzki

    Vipetzki Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    1,519
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    En nyt oikeen ymmärrä mitä haet takaa...
    Milloin olen väittänyt että P67 emoon saisi ivyn kiinni?
    Ja ei ehkä aloittajalle mutta väitit että 680+ivy ei anna etua sandyyn ja 570 nähden vielä. Wrong.
    Kuka on väittänyt että TX ei olisi parempi kuin CX jne.? Ja AX:ää ei tohon budjettiin saa mahtumaan ellei karsi muista osista missä taas ei ole mitään järkeä. Näihin n. 1000 koneisiin käy se 550W XFX paremmin kuin hyvin.
     
  8. Angry_Pig

    Angry_Pig Member

    Liittynyt:
    10.08.2011
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kaverini osti juuri kyseisen thor koneen ja siinä löyty sisältä fractal design merkkinen poweri imeisesti tuo fractal design integra 500w malli, tiedä nyt sitten onko se hyvä vai huono asia... Lisäksi koneessa oli seagaten kovalevy mainostetun Samsung spinpointin sijaan ja kaiken lisäks mukana ei tullut luvattua hiirtä ja hiirimattoo. Ilmeisesti cdon laittaa arpomalla noihin ne osat sisään :D Jäätymisiä ei (ainakaan vielä) tosin oo ilmestyny.
     
  9. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Yksi hemmetin iso ero, mistä täällä ei puhuta. Jos pakettikoneesta hajoaa jotain niin ei muuta kuin koko roska takuuseen vaan ja toimii.

    Kun kasatusta koneesta hajoaa jotain, niin pitää itse selvittää mikä hajosi ja laittaa se takuuseen. Voi toki summassa laittaa osia takuuseen tai sitten koko koneen, mutta liikkeet veloittaa siitä mukavasti. Ei mikään hauska tilanne...
    P67 on kyllä täysin yhteensopiva Ivyn kanssa. Kaikkiin Asrockin P67 emoihin tulee Ivy Bridge tuki ja omassa Asusin emossa on Ivy tuki. Se on kuitenkin tällä hetkellä yhtä tyhjän kanssa koska Ivy Bridgea ei kannata laittaa Sandyn tilalle. Kellottamalla Sandysta saa nopeamman.
    Paitsi jos koneessa on sellainen vika että asennus ei mene läpi asti. Ihan järjettömän "helppo" tilanne. Sitten vielä ajurit sisään yms. Kun levyllä tulleet ajurit eivät toimikkaan jonkin yhteensopivuus ongelman takia ja lähdetään selvittelemään vikoja niin naurattaa hirveästi. Tämäkin on todella "helppoa"...
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2012
  10. s3ppo

    s3ppo Member

    Liittynyt:
    31.05.2011
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei kyllä ole täysin totta, vaikka hyvä suuntaa-antava vinkki onkin. Oma ensimmäinen liikkessä kasattu koneeni on kiikutettu usein huoltoon itse mitään selvittämättä ja takuu on aina kattanut kaikki kulut, "pakettina". Paljon ollut vikaa esim. näytönohjaimessa, joka vaihdettiin 3 kertaa uuteen, kyllä kolme kertaa, ennen kuin maksoin hieman väliä ja ostin paremman, mutta hyvin hyvitettiin kuitenkin. Ilman mitään erityisiä kuluja tai vaivannäköjä on selvitty.

    Siispä suosittelen kasattua konetta myös takuuasioiden puolesta.
     
  11. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Jos joku liike palvelee näin hyvin niin mikäs siinä. Liikkeellä ei ole kuitenkaan tähän minkäänlaista velvoitetta. Koko paketissa ei ole nimittäin mitään takuuta kun se kasataan osista. Takuu koskee yksittäisiä osia.

    Se on sitten eri asia jos joku liike lupaa ongelmatilanteissa hoitaa homman näin mallikkaasti. Normaalisti tilanne on että takuu koskee yksittäistä osaa ja selvittäminen maksaa...
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2012
  12. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Onhan noissa kaikissa (ja jossain lisämaksusta pidempikin kuin) vuoden kasaustakuu, johon "koko roskan" voi lähettää. Sen jälkeen vika täytyy selvittää itse, mutta suurin osa valmistusvirheistä tulee esiin vuodessa.

    Koneen kasaaminen ja sen kanssa touhuaminen vaatii enemmän ymmärrystä kuin pelkästään giganttiin marssiminen ja rahat tiskiin. Jos PC-pelaaminen tai -tekniikka kuitenkin kiinnostaa, niin ehdottomasti kasattu kone ja tutustumaan sen toimintaan. Ei kukaan voi jääkiekkokakaan pelata ilman sääntöjen opettelua.

    E: Typoja korjattu.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2012
  13. Vipetzki

    Vipetzki Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    1,519
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Niin, mutta pakettikoneessa on vain vuoden tai max. kahden vuoden takuu. Kun ostaa osissa saa joka osalle vähintään 3 vuoden takuun.
    Ja Axu tiivisti hyvin asian. Onko sitä paitsi jartar sun mielestä mitään järkeä ostaa pakettikonetta vuoden välein kun kasaamalla saisi koneen ainakin viideksi vuodeksi pienellä päivityksellä?
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Kyllä, mutta kun alunperin ketjun aloittaja antoi argumentikseen vain sen, että ostaa pakettikoneen mielummin kun ei halua kasata konetta. Sitä hain takaa, että miksei osista koottu, kasaus mukaanlukien voi olla mahdollinen ?

    Takuu toimii vain erilailla, osista kasatussa on komponenttikomtaiset takuut ja pakettikoneessa yhteistakuu. Lisäks osistakootussa, on oma vuoden kasaustakuunsa tähän päälle.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2012
  15. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,485
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Eiköhän tuo kata sen, että kone on kasattu niin, että se pysyy kasassa vuoden. Parempaa takuuta tuskin kannattaa antaa. Asiakkaan valitessa osat yhteensopivuus ei ole kuitenkaan taattu.
    Erittäin harvoin kannatan pakettikoneita. Paljon on tutuille kasattu koneita kun kaupoista ei tunnu saavan kunnollista. Tuon Thor paketin kohdalla palikat tuntuvat olevan aika hyvin kondiksessa, joten kyllä mielestäni pakettikoneen helppoudesta kannattaa jotain maksaa...
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2012
  16. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Noihin kasattuihin koneisiin voidaan valita useimmiten myös Windowsin ja ajureiden asentamisen mukaan. Tästä koituu kauoasta riippuen muutamasta useampaan kymppiin lisä kustannuksia. Mutta tuolloin osista kasattu kone vastaakin jo täysin paketti konetta, sillä erolla että osat ovat useimmiten monta kertaa paremmat.

    Toisaalta tuo Thor setti kyllä vaikuttaa ihan ookoo setiltä, virtalähde nyt ei parasta Corsairia ole, mutta eiköhän tuollakin paketilla pärjää.
     
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Angry_Pig, saiko kaveri sen Fujitsu näytön, näyttäisi tarjous hävinneen, nuo muutokset ja puutteet on kuluttaja suoja asioita ja kaupan purkamisen ja tai hyvityksen vaatimisen asioita. Tuosta nyt reklamaatiota myyjälle välittömästi. Muutenkin liikaa tuijotetaan takuuta kun kysymys on valmistajan tuotevastuusta, eli EU lainsäädännöstä, takuu on ostajan ja myyjän välinen sopimus.
    Tuo THOR on vain hinnaltaan sellainen tarjous (tai oli näytöllä ?) ettei samaan kykene osista kokoamalla, ostaa mistä tahansa. Lorrine malli 1299€ sisältää sitten paremmat komponentit, mutta hintaa onkin sitten myös runsaasti
     
  18. Angry_Pig

    Angry_Pig Member

    Liittynyt:
    10.08.2011
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo näyttö ja näppis tuli, mutta hiiri puuttu. Olivat vastanneet sieltä että ne hiiret oli loppunu ja ne lähettää myöhemmin sen. Ja kyllähän tuo näyttö tarjous näkyy vielä olevan voimassa.
     
  19. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Se on aina hyvä jos asiat on hoidossa ja hommat etenee, pistäisitkö vielä tiedon tuliko sieltä Win asennuslevyt vai pelkkä koodiavain, tiedoksi muille ja aloittajalle jos hän nyt seuraa ketjuaan.
     
  20. Robustus

    Robustus Regular member

    Liittynyt:
    30.01.2011
    Viestejä:
    792
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Noista valmiista konepaketeista en minäkään perusta, mutta Saksassa toimii yksi mielenkiintoinen firma, PCPlazza, jolla näyttäisi olevan jonkun verran järkeä paketeissakin. Tosin monissa on Corsairin CX600 virtalähteenä, mutta on muitakin virtasia tarjolla. Yksi paketti olisi tämmöinen beQuietin virtalähteellä

    [​IMG]
     
  21. Taeplae

    Taeplae Member

    Liittynyt:
    21.05.2012
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jos Systemastorelta tilais osat, kasaako ne siellä sen koneen myös siihen samaanhintaan?
     

Jaa tämä sivu