1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Strategia pelit aloitelialle

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi Getari 01.03.2012.

  1. Getari

    Getari Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moro ajatelin tossa joku päivä ostaa ihan ekan strategia pelin pclle.
    Kyselisin sitä että mistä pelistä on hyvä aloittaa.
    Ei ole pakko olla mikään kauheen uusi peli.
    Olisi myös hyvä jos voisi pelata kaverini kanssa samaan aikaan.

    Hinta luokka 0-45€
     
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Hyviä RTS-pelejä ovat ainakin Starcraft 2 (ykkönenkin on ihan jees, mutta nykygrafiikkaan tottuneelle se saattaa olla aikamoinen shokki), Age of empires 1 ja 2 ja omasta mielestäni Empire earth (tekemistä riittää, koska aikakausia on kivikaudesta tulevaisuuteen). Koita latailla jostain vaikka demoja noista, niin pääset kärryille millaisia pelejä ovat.
     
  4. Getari

    Getari Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä kai pitää noita demoja kokeilla.
    Kiitoksia

    Kuulin myös kaveriltani että civilization 4 olisi hyvä peli mutta en ole varma onko helppo aloitelijalle.
    Olen myös lukenut civilization 5 arvosteluita, itselleni on jäänyt semmoinen perstuntuma että 4 olisi parempi. Jos katsomme siis videoita.
     
  5. Pwz

    Pwz Regular member

    Liittynyt:
    07.09.2011
    Viestejä:
    217
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Civilization 4 on hyvä, kunhan vuoroihin tottuu. Mulla oli aluksi vaikeuksia, kun olin tottunut pelaamaan reaaliaikaisia (Age Of Empires & Age Of Mythology jne.). Civ4:n oppiminen on suht helppoa, noin kymmenen pelin jälkeen perusidea on varmasti hanskassa. Netissä pelaaminen onnistuu helposti, itse en pelaa juuri lainkaan yksin. Pelien pituudetkin on ihan kohtuullisia normaalilla nopeudella, noin 4-8h.

    Muita hyviä pelejä on noi em. Age Of .. sarjojen pelit, erityisesti AOM Titansia ja AOE 2 ja 3 on tullut pelattua todella paljon. Red Allert sarja on myös ihan varteenotettava. Näissä kaikissa, pl. Civ4, grafiikka on vähän vanhahtanutta, mutta pelit ovat mielestäni todella hyviä. Lisäksi kaikki pelit on sen verran vanhoja, että neljälläkympillä saat varmaan ne kaikki :)
     
  6. SpeechMan

    SpeechMan Regular member

    Liittynyt:
    12.08.2007
    Viestejä:
    691
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itse suosittelisin kyllä Civilization 5:sta ennemmin kuin 4:sta.

    Vitosesta kyllä puuttuu muutama aiemmissa ollut tärkeä ominaisuus, mutta niistä kaksi tärkeintä (uskonnot ja vakoilu) on tulossa kevään aikana, tosin luultavimmin maksullisena DLC:nä. Mutta ilman niitäkin Civ5 tarjoaa kyllä huomattavasti aiempia osia paremman pelikokemuksen, tärkeimpinä etuina heksapohjainen kartta sekä se, ettei yhdessä ruudussa voi olla kuin yksi sotilasyksikkö. Vaikeustasonsakin puolesta Civ5 voittaa, sillä sen vaikeustasot nousevat huomattavasti loivemmin ja antavat näin ollen aloittelijalle paremman pohjan kehittää taitojaan.

    Mikäli olet valmis menemään reilusti ajassa taaksepäin, löytyy sellainen klassikko kuin UFO:Enemy Unknown/XCom UFO Defence. Äärimmäisen hyvä strategiapeli 90-luvun kultaisilta vuosilta. Tästähän on myös syksillä tulossa Firaxisin tekemä uusioversio, joka on allekirjoittaneen vuoden odotetuin peli.

    RTS puolelta ei itsellä ole kauhean paljon kokemusta, mutta yllä mainitun Starcraftin lisäksi Warcraft 3 on jo klassikko, tosin grafiikat eivät luonnollisestikaan ole aivan nykypäivän tasoa.

    Uudemmista RTS peleistä voisi mainita myös seuraavat:

    World in conflict: Kevyehköä/helpohkoa nopeatempoista RTS naksuttelua. Nopeatempoisuudella tarkoitan lähinnä sitä, että tukikohdan rakentamista ei ole, vaan yksiköt tilataan suoraan taistelukentälle. Näin ollen kenttien alusta jää se rasittava rakennusvaihe pois.

    Company of heroes: Perinteistä toisen maailmansodan naksuttelua. Viimeisen päälle suunniteltu ja toteutettu. Ikää pelillä on jo vuosia, mutta multiplayer puolelta löytyy vieläkin toimintaa enemmän kuin monesta uudemmasta pelistä.

    Dawn of War 2 + lisärit: Hieman erilainen ote RTS genreen. Valtavien joukkolaumojen sijaan pelaajan komennettavana onkin vain 4 joukkuetta. Lisämausteen tuo joukkojen roolipelimäinen kehitys ja varustelu. Etenkin jos on mahdollisuus pelata kaverin kanssa coopissa, jolloin kumpikin ohjaa kahta ryhmää, on pelin aivan täyttä rautaa. Peruspelin kentät ovat pidemmän päälle hiukan tylsiä, mutta lisäosien kentät ovatkin taas monipuolisempia.

    ANNO 2070: RTS joka keskittyy joukkojen hallinnan sijaan enemmänkin resurssienhallintaan. Perusajatuksena voisi sanoa 3 osaa simcityä ja 1 osa command & conqueria. Parhaimmat matsit saattavat venyä jopa kymmenien tuntien mittaisiksi.

    Cities in Motion: Tämä täytyy mainita ihan vaan senkin takia, että on suomalaista tuotantoa. Pelin ideana on rakentaa valmiiseen kaupunkiin toimiva julkinen liikenne käyttäen busseja, ratikoita, metroja ja helikoptereita. Pelissä on omat puutteensa, mutta kokonaisuus kuitenkin vahvasti plussan puolella.

    Siinäpä noita ensihätään, siitä vain valitsemaan itselle sopivaa.
     
  7. Getari

    Getari Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    37
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos tosi paljon näistä vinkeistä. Taitaa tulla pari peliä ostoo kunhan Kokeilen eka demoja.
     
  8. Dwnldz_5

    Dwnldz_5 Active member

    Liittynyt:
    01.06.2005
    Viestejä:
    1,866
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Command and Conquer: Generals. Lähiverkossa voi pelata kimpassa tekoälyä vastaan tai toinen toista vastaan. Tai kaikki kaikkia vastaan. Siinä on myös kampanja jokaiselle kolmelle "maalle". Sotaa käydään lähitulevaisuuden kalustolla, eli löytyy tankkia, jalkaväkeä, lentokoneita ja ydinohjusta.
    Tai no, ylipäätään Command and Conquer -sarja. Uudempiin tai kokeilun arvoisiin lukeutuu ehdottomasti Command and Conquer: Red Alert 2 (ja lisäri nimeltä Yuri's Revenge) sekä Command and Conquer 3: Tiberium Wars.

    Koko C&C sarjan näyttäisi saavan alle kuudella eurolla kokoelmapakettina täältä.
     
  9. ColoRed

    ColoRed Member

    Liittynyt:
    30.09.2011
    Viestejä:
    73
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Katoppa sellasta pelii ku The Settlers: Rise of an Empire. Se on aika helppo ja sopii hyvin aloittelijalle...
     
  10. stargiver

    stargiver Regular member

    Liittynyt:
    11.07.2007
    Viestejä:
    643
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Heitänpä tänne vastaukseksi Total War-sarjan. Medieval II ja Shogun II total warit ovat loistavia pelejä, kunhan tottuu vuorosysteemiin.
    Noiden kanssa saa kulutettua aikaa liiankin monta tuntia :) Ja ainakin Mediaval II löytyy jos jonkinmoista modia
     
  11. pomp567

    pomp567 Member

    Liittynyt:
    28.07.2011
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ehkä vähän myöhässä, mutta The Battle for Middle-Earth 2 ja sen lisäosa ja WH40k:n Dawn of War sarja ovat aikas mainioita pelejä
     
  12. Xtrim

    Xtrim Regular member

    Liittynyt:
    12.07.2011
    Viestejä:
    303
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Age of empires sarjasta ainakin 2 ja 3 ovat tosi mukavia kavereiden kanssa pelattuna.
     
  13. jpvir

    jpvir Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2009
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Forge of empires on hyvä ilmainen selainpohjainen strategia peli. Taistelut on samanlaisia kuin civilicationissa rakentaminen on vain erittäin hidastempoista koska oikealla rahalla ostettavilla timanteilla sitä saa nopeutettua. Erittäin hyvä peli kunhan vaan saa pidettyä itsensä kurissa eikä mee ostelee timantteja, enemmän haastettakin ilman.

    Ps.Allekirjoituksessa on linkki jolla pääsee mun kaveri listalle dineguun ja jos pelaat rautakaudelle asti saan palkkioksi 200 timanttia. Tervetuloa myös kiltaan "Midnight mafia" olis kiva saada lisää suomalaisia mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2012

Jaa tämä sivu