1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Printterihuijaus??

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Tepsu9 31.01.2012.

  1. jons81

    jons81 Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Vajaa vuosi sitten korjasin avopuolison Samsung ML-1665 laser tulostimen. Tulostin käytännössä lopetti toimintansa, ilmoittaen useista virheistä mm. muste loppu ja paperin syöttö tukossa. Korjasin laitteen netistä löydetyillä ohjeilla joissa tulostimen ohjelmisto päivitettiin hieman muokattuun epäviralliseen versioon. Päivityksen kuvauksessa sanottiin että päivitys poistaa tulostusmäärän laskurin käytöstä jolloin mustekasetin pystyy käyttämään loppuun saakka. Tulostin toimii yhä päivityksen jälkeen, edes mustekasettia ei ole tarvinnut vaihtaa vaikka sillä on tulostettu muutamia satoja sivuja korjauksen jälkeen.
     
    JoniS kiitti tästä.
  2.  
  3. Nurtsi-69

    Nurtsi-69 Newbie

    Liittynyt:
    10.12.2014
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Täällä kanssa uudemman Canonin värilaserin kanssa samanmoisia ongelmia. Ikää tulostimella on juuri joku 1,5v ja tulostin vinkuu kasettienkäyttöikää. Ongelman saa toki valikoista ohitettua joka kerta erikseen, mutta tämä aiheuttaa sen että odottele 5 min. kun tulostin hinkkaa itsekseen siinä ennen kuin pääset tulostamaan. Lisäksi tulostin tulostaa nykyään vain yhden paperin kerrallaan, sillä jos yrität tulostaa useampaa paperia niin jokainen lisäpaperi on paperijumi mikä pitää poistaa ja tulostin hinkkaa joka poiston jälkeen 5 min. itsekseen ennen kuin se tulostaa taas. Voitte kuvitella montako kertaa on menny hermot moiseen romuun. Olen ehtinyt ostamaan jo kerran mustan kasetin. Mutta, menin ostamaan ei merkkituotteen eli sen halvemman. No se toimi kuukauden verran ja sitten alotti suttaamaan mustaa oikein huolella paperiin. Kunnes jouduin heittämään tämän uuden kasetin roskiin ja ostamaan kalliin Canonin alkuperäisen tilalle. Se ei sottaa, mutta edelleen tulostin vinkuu eri värikasettien ikää vanhaksi vaikka se tulostaa värit ihan ok kunhan jaksat odottaa ja tapella paperijumien kanssa.

    Tuo canonin vastaus, pidä tulostin päivän päällä ei toimi. Pitäisin kyllä, mutta tulostin ei suostu toimimaan jos se ehtii vaipumaan virransäästötilaan. Vaikka herätät sen uudelleen näppäimistöltä, niin silti se ei vaan tulosta. Joudut katkaisemaan virrat ennen kun saat sen romun tulostamaan uudelleen ja taas odotellaan 5 min. kun tulostin hinkkaa itsekseen.

    Voiko noiden värikasettien ikää jotenkin muuttaa/huijata, ettei tulostin inise niistä joka kerta. Ei kiinnostaisi ostella jo valmiiksi romuun laitteeseen uusia 70e kpl maksavia värikasetteja. Olen kokeillut että otan kaikki värikasetit pois ja jätän vain mustan, mutta tulostin ei suostu toimimaan. Se vaatii kaikki värit. Ei ollut yllätys kylläkään

    Kyseessä Canon i-SENSYS MF 8040Cn monitoimivärilaser.
     
  4. Sakke414

    Sakke414 Member

    Liittynyt:
    07.08.2013
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on samanlainen käsitys että osassa halvemmista tulostimista olisi tuollainen siru olemassa. Äidin siskon mies korjasi yhden tulostimen juuri vastaavalla tavalla. Jos en väärin muista täältä löytyi artikkeli tähän liittyen http://www.tulostinmusteet.fi/ Jotenkin tuntuu niin väärältä että noin tehdään. Ihmiset sitten käytännössä heittää aivan ehjiä tavaroita suoraan kaatopaikalle ja ostavat uuden tilalle. Paljon parempi olisi joku lisenssi-idea, missä lisenssiä vastaan printteriä saisi uudelleen käyttää. Jos nyt on pakko rahastaa uudelleen ylipäätään.
     
  5. Michelola

    Michelola Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2009
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    juuh itsellä joku epsonin romu CMYK tulostin, jolla ei voi tulostaa mustaa tekstiä jos on joku värikaseteista lopussa :D kuulemma tärkeää mustepään toiminnalle...paskan vitut ole. Joskus -95 ostettu canon osas tulostaa mustaa vaikka värit oli lopussa ja toimi hyvin 10 vuotta.

    Epson SX235W siis kyseessä. Laitetaan nyt nimi näkyviin niin saavat vähän huonoa mainosta, mokoma paskafirma. Onneks clas ohlsonilta saa feikkimusteita halvalla, niin ei tarvi tukea tuota ryöstöä.
     
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,210
    Kiitokset:
    130
    Pisteet:
    93
    Tänään tulee taas vaihteeksi ohj. Ulkolinja: Laitteiden ohjelmoitu kuolema.
    To. 23.04.2015 Klo. 23.00-23.56 TV1
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2015
    muppis kiitti tästä.
  7. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Tuossa dokumentissä on asiasta aika rankkoja arvioita tiettyjen televisioiden virtalähteiden kestävyydestä.
     
  8. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,615
    Kiitokset:
    685
    Pisteet:
    123
    Ei toi ole huijausta,vaan täydellistä kusetusta.
    Kuluttajaa vedetään kölin alta ihan urakalla.

    http://areena.yle.fi/tv/2179306
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2015
    verovanki ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  9. verovanki

    verovanki Regular member

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    594
    Kiitokset:
    86
    Pisteet:
    38
    Niin sanoin kauniisti :)
    Oma canon pixma lopettaa myös skannaamisen, jos yksikin mustekasetti on tyhjänä.
    Sony ericcsonin K800i ja K810 (varmaan muissakin malleissa) luureissa on ilmeisesti jonkunlainen itsetuhomekanismi. Tosin sen pystyi poistamaan setools litellä ja datakaapelilla(Vain irda vilkkui luureissa. Neljä samanlaista tapausta tullut vastaan, kaikki korjaantui samalla konstilla).
    Hp :n tiettyjen läppäreiden mykäksi meneminen, joka korjaantuu vaihtamalla emolle paristo.
    Tietysti topfieldin virtalähteen konkkaviat, nuo nyt tuli nopeasti mieleen.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,261
    Kiitokset:
    1,291
    Pisteet:
    243
    Huhhuh taas kerran kun tuli juttu katseltua. Aina ei saa sitä mitä tilaa... :rolleyes:

    "Kölin alta" on osuva ja uppoava maininta. Autohommissa... niistä joudun valitettavasti olemaan merkkien osalta hiljakseen mutta siilläkin saralla näkee juurikin vastaavanlaisia systeemeitä.
     
  11. Wiki1

    Wiki1 Regular member

    Liittynyt:
    03.01.2012
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Tämänlainen toiminta vain on kannattavampaa tuottajille. Sama homma oliko kyseessä komponentit, autot, kännykät, tai TV kaikissa laitteissa esiintyy joko suunniteltua vanhenemista tarkoituksella huonoja komponentteja tai sitten tälläistä suoraa kusetusta. Ei kannata tehdä kestävää tuotetta, koska silloin ei voi myydä samalle henkilölle toista hajonneen tilalle tai kerätä laitteen merkkihuollosta rahoja. Ennemmin kannattaa suunnitella se tuote hajoamaan hieman nopeammin.
     
  12. Michelola

    Michelola Regular member

    Liittynyt:
    13.04.2009
    Viestejä:
    588
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ei tulis mieleenkään ostaa uutta tuotetta samalta valmistajalta jos jokin niiden tuote on hajonnut ennen aikojaan (<10 vuotta esim). Joten ihan saavat kusta omille kintuilleen tuolla pelleilyllä
     
  13. Zhark

    Zhark Active member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    612
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    53
    Tuote mitoitetaan yleensä kestämään takuuaika, tämän jälkeen ei ole väliä vaikka hajoaa, kulut kun menee ostajalle.

    Tietyt osat on mitoitettu kestämään auton käyttöikä, mm. kytkin, vaihteisto, moottori. Nykyautoista näitä menee nopeammin kuin vanhemmista autoista, auton käyttöikä kun nykyään lasketaan 3-7 vuodeksi.
     
  14. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,507
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    68
    Kyllähän itsellänikin oli joskus 2000-luvun alkupuolella mustesuihkutulostin joka yllätten lopetti toimintansa kun laskuri tuli täyteen. Siinä ei onneksi joutunut asentamaan uutta firmwarea vaan riitti kun tiesi miten pääsi piilotettuun huoltovalikkoon ja nollasi laskurin. Merkkinä oli tuolloin HP mutta mallia en enää muista.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,080
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    Mitenkähän tuo on? Vertailua monimutkaistaa se, että ennen autoja piti huoltaa "vähän väliä". Ensimmäisessä autossani (Ford Anglia) varsinainen huoltoväli oli 3000 km, mutta 1500 km välein oli tehtävä voitelu, eli autossa oli toistakymmentä rasvanippaa, joihin puristettiin voiteluainetta "rasvaprässillä". Nykyautoissa nivelet ovat kestovoideltuja ja kestävät silti moninkertaisen ajan. Yli 3 vuotta nykyautot kestävät, vaikka niitä ei huollossa käyttäisikään ja huollettuna moninkertaisen ajan.

    Anglian aikaankin auton käyttöikä oli paljon pitempi kuin kytkimen käyttöikä, jonka levyjen kulumista pidettiin normaalina. Nykyistä edeltänyttä autoa pidin yli 10 vuotta, eikä se kaivannut kytkinremonttia vaihteisto- tai moottoriremontista puhumattakaan. Liikenteessä se olisi varmaan vieläkin, ellei kerrostalon katolta romahtaneet lumet olisi sitä litistänyt. Kokonaan toinen asia on, että nykyautoissa on paljon sellaisia osia, joita ei voi/kannata korjata, vaan jotka on vikaannuttuaan suunniteltu vaihdettaviksi. Tämä koskee muitakin kuin ns. kulutusosia.
     
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Itellä 2008-vuoden sampan töllö ilman vikoja, toisaalta tuo on ollu kallis aikoinaan, oon laitteen toinen omistaja.

    Miks ihmiset on yllättyneitä siitä että halvat laitteet hajoaa aikasemmin? Meinaako jengi tosissaan että 250€ maksava taulutöllö on kasattu highend osista, johdot on kullattuja, jne... Tuotteella täytyy olla katetta.

    Totuus on kuitenkin se ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Kattokaa vaikka toimistoissa olevia laser-tulostimia, ne on vanhoja mutta toimivia. Koska aikoinaan niihin on satsattu...

    Miten kävis maailman talouden jos jokainen laite kestäis ikuisuuden? Paljonko veikkaatte että ois maapallon työttömyysprosentti?
     
  17. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    38
    On meitä kuluttajiakin ihan helvetin tyhmiä ja rikkaita, keitä voidaan pitää myös vastuussa tästä kapitalistista kulttuurista. Kun vaaditaan halpaa heti tai ostetaan mitä vaan paskaa, kun on rahaa, niin siinä niitä muuttujia sitten muodostetaan oikein porukalla.

    Köyhällä ei ole varaa ostaa paskaa, joten tutki köyhä, lue ja viisastu ennen kuin roposi kapitalistille kannat.

    yst. terv. kodinkone-elektroniikka myyjä vuosilta 1997-2007, Anttila, Markantalo, Gigantti.. . -> koti-isä
    (Markan yt:n jälkeen riitti ku ois pitäny alkaa myymään vakuutuksia mummoille lommilan Gigantissa)
     
  18. Zhark

    Zhark Active member

    Liittynyt:
    12.01.2008
    Viestejä:
    612
    Kiitokset:
    105
    Pisteet:
    53
    Olisi ehkä pitänyt vähän tarkentaa, omat autoilukokemukseni perustuvat 80-, 90- ja 2000 luvun alkupuolen autoihin. Tuota ennen autoja huollettiin useammin, siinä olet oikeassa. Nämä nykyiset ylipitkät huoltovälit eivät ole autoille hyväksi varsinkin jos ajetaan vain kaupunkiajoa mihin esimerkiksi nykydieselit eivät sovellu. 3 vuotta ilman minkäänlaista huoltoa on autolle nykyäänkin pitkä aika ja varmasti on nykyautoja mitkä eivät siitä selviä.

    Tuolla 3-7 vuodella tarkoitin aikaa jonka tehdas laskee auton elinkaareksi. Nykyään kun pieni keulapusu riittää saamaan auton lunastuskuntoon, pelkkien umpioidenkin hinta on yllättänyt monta autoilijaa.

    Lisätään vielä loppuun että vanha kuvaputkitelkkarini joka lähti enolle mökkitelkkariksi kesti 15 vuotta ja käy ja kukkuu vieläkin. Tuo telkkari ei edes ollut kovin kallis ostettaessa. Ainoastaan kaukosäätimen napeista hävisi tekstit.
     
  19. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,615
    Kiitokset:
    685
    Pisteet:
    123
    Kyllähän ne jotkut laitteet kestää.
    Ostin vuonna 1996 Panosonicin 28" telkkarin.
    Myin sen sitten naapurille ( halvalla ) vuonna 2010 kun hommasin sonyn 40" taulutoosan.
    Panasonic toimii hyvin tänäkin päivänä,ja kaupanpäälle sai vielä edelleen hyvin toimivan Humax CX FOX-C digiboxin.
    Sonyn toosasta levisi viritinmoduuli parinvuoden käytön jälkeen,
    meni kyllä vielä takuuseen,vaihdon jälkeen on toiminut.
     
  20. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,615
    Kiitokset:
    685
    Pisteet:
    123
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Nykypäivänä tulostinvalmistajat alkaa olemaan ahtaalla kun kaikki on digitaalisessa muodossa ja siirrettävissä verkon yli mihin vaan. Harva tarvii tulosteita nykyään niinkuin ennen. Oman paineensa luo vielä "paperiton" maailma tyyliset pipertäjät jotka koittaa vaikuttaa koulujen ja yritysten maailmassa, siinä jopa onnistuen.
     

Jaa tämä sivu