1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Näppäimistö päin vittua

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi RatCon 18.05.2011.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Okei, pyydän anteeksi kielenkäyttöni muuta nyt ihann oikeesti palaa käpy. Näppisoneglma ajaa lähes silmittömän raivon partaalle. Kaikki alkoi siitä kun ostin tämän näppis & hiiri setin jimssistä muiden kamojen yhteydessä:
    http://www.jimmspc.fi/tuote/TX760

    Ongelmakuvaus (tapahtunut useasti samaa kaavaa):
    Pelaan esimerkiksi L4D2 peliä, aivan normaalisti. Jossain vaiheessa huomaan, ettei hahmoni juokse (oletuksena uoksee aina). Sen jälkeen avaan kirjoitus chätin, ja huomaan etten voi kirjoittaa team cättiin. Ainostaan "e" kirjain tekee "€" merkkiä.

    Jos panan "esc" niin heittää windowsiin ja peli jää taustalle. Normaalisti pitäisi pelin valikko avautua. Jos painan pelissä "Tab" näppäintä, se heittää windowsiin. Todella raivostuttavaa. Noh, ei se mitään. Koitappa sulkea se peli. Windowssisa Ctrl + Alt + Del ei mene tehtävienhallintaan. Pelissä Esc heittää takasin windowssiin. Winukassa Esc selaa käynnistyspalkin kuvakkeita, ninkuin normaalisti TAB niitä selaisi. Avaan nettiselaimen, kirjoitan osoiteriville niin "w" ei tee mitään. Sen sijaan "e" avaa Oma Tietokone välilehden, paina uudestaan niin tulee useampi.

    Oikeesti helvetin raivostuttavaa. Kaiken lisäksi joudun korjaamaan alituiseen typoja kirjottamastani. Lähetin ei voi olla USB3 paikassa, pätkii liikaa ja jättää joka kolmannen tai neljännen kirjaimen pois kirjoittaessa. Voiko joku ketoa rakaisua tai vinkkiä, ennen kuin rupean maksamaan vuokranantajalle uutta ikkunalasia kämpästäni ?

    Lisätietona vielä, ettei paketin mukana olleesta CD/DVD levystä (mikälie) ollut apua.
    Kun näppis alkaa sekoilla, niin tuossa oikealla alhaalla (kuvakkeet) ilmestyy jokin näppäimistökuvake jota ainakaan nyt siinä ei ole.

    Asetuksista ei löydy mitään, olen ottanut kaikki pikavaihdot sun muut näppäinyhdistelmät pois (mitkä ajoivat eri kielen käyttöönottoa jne).

    Apu on todella tarpeen, kiitos.

    *edit*
    Korjsin viimeisistä lauseista 3-4 typoa, alusta huomaatte kuinka helposti niitä tulee. Näissäkin lauseissa niitä oli kaksi.

    *edit2*
    Voiko kyseessä olla se, kun jotakin näppäitä piti 8-10 sekuntia pohjssa niin se teki jotain mitä juuri nyt en muista ? Jos joku hoksaa mitä tarkoitan niin vinkatkaa. Hämärä muistikuva että jokin tälläinen oli mahdollista.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2011
  2.  
  3. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Mitä nyt mieleen tulee: Lataa Acen sivuilta uusimmat ajurit. Ei sillä, että näppäimistöt yleensä tarvis kauheen hienoja ajureita toimiakseen kunnolla (yleensä ajurit vaikuttaa vain "hienouksiin": medianäppäimet, yms. erikoistoiminnot). Kannattaa kuitenkin koittaa.

    Kokeile näppäimistöjä ristiin: Tätä näppistä toisessa koneessa, toista näppistä tässä koneessa. Selviää onko vika koneessa vai näppäimistössä.

    Jos vika edelleen on näppäimistössä, laita takuupalautukseen.
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Edellinen toimi ennen tätä, vaihdoin koska esimerkiksi hiirelle läikkyi olutta eiä toimi kunnolla. Nämä taas toimivat erillisille lähettimellä, joka kytketään USB porttin (lähtee portista piuha erilliseen sensoriin jonka saa pöydälle lähemmäs). Tuon näppiksen kanssa ei ollut muuta kuin hiiriongelma, tämä uusi takkuaa vielä enemmän.

    Itse en löydä ajureita ACE:n sivuilta ? Vai olenko vain sokea ?
    http://www.aceofsweden.com/ace/keyboard/keyboard-mouse-wireless/tx760.html
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Ajureita ei kyllä nopealla haullakaan löytynyt yhteenkään näppäimistöön. Laittaisin varmaan takuupalautuksena kauppaan tässä vaiheessa. Kokemusta Acesta on yhden näppiksen verran, joka kesti ~8kk ja sitten alkoi sammua itsekseen. Piti aina repiä Usb-liitin irti ja laittaa takaisin, joten eipä taida kovin laadukas valmistaja olla.
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Hyvän näppis & hiiri setin voi heittää tässävaiheessa.
    Langattomuus ois jees, mutta ei välttämätön. Halvempi parempi, mutta tämä toisaalta opetti ettei halvalla saa hyvää. Alle 50e kuitenkin pitäs olla, luulis että sillä hinnalla saa.

    Eikä mielellään "mininäppäimistöjä"
     
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Logitechin kanssa ei koskaan ole ollut valittamista ja velipojan hankkima MK320-paketti ei vaikuttanut ollenkaan hullummalta surffailusetiltä. Muitakin hyviä valmistajia varmasti on, mutta itse olen pärjännyt Logitechin hiirien ja näppiksien kanssa niin hyvin, ettei ole tarvinnut mennä toimivaa kaavaa vaihtamaan. :) Pelikäyttöön suosittelen langallisia versioita, mutta kai tässäkin on niitä kuuluisia mielipiteitä.
     
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Jep, pitää katsella.

    Nyt tapahtui muutaki. Pelasin taas samaa L4D2 peliä, ja hahmo jäi taas kävelemään. Tosin, health oli vain +1 mikä selittää kävelyn. Päätin kokeilla toimiiko tämä, joten painoin "tab" näppäintä. Kaikki toimi hyvin, näytti pelin statseja niinkuin pitääkin.. Mutta sitten tapahtui. Noin 5-6 sekuntia painamisesta, kone heitti windowssiin. Heti perään seurasi windowsin oma "kirjaudutaan ulos" ruutu, jota seurasi "sammutetaan tiokone". Kone siis sammutti itsensä perinteisesti, ei siis vain piahtanut poikki. Kone jäi virrat pois, ja käynnistin koneen uudestaan virtanapista.

    Onko nyt vikaa jossain muualla, vai voiko tämäkin johtua näppiksestä mitenkään ? Vaikka siten että "Shift + Tab" menisi winukassa (pelin silti ollessa käynnissä) sammutuskohtaan, ja kun ampumisnappia panan hiirellä niin kone winukassa taustalla valitsee sammuta ?

    *edit*
    Kakkeen mystisyyteen lisätään se, että eilen yöllä pelasin 4 tuntia putkeen ilman ensimmäistäkään ongelmaa ?

    Vähän kaukaa haettua, mutta nyt en muutakaan keksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2011
  9. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Sekoileeko näppis koskaan työpöydällä tai muissa peleissä?
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    No työpöydällä ei, juuri muita pelejä pelannut viimeaikoina.
    Muutenkin tuntuu, että sekoilu on päivästä kiinni. Hyvin epätasaista. Joskus pelataan juuri samaa peliä 4h ilman ensimmäistäkään ongelmaa, tänään tökkii taas ihan urakalla.
     
  11. Maluska

    Maluska Member

    Liittynyt:
    23.01.2011
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ensimmäisessä viestissä kuvattu toiminta kuulostaa Ctrl+Alt tai Alt Gr:n toiminnalta.. Näppis tai ajuri luulee, että näitä nappeja painetaan ja antaa toiminnot sitten niiden oletusten mukaan.

    E: Kokeilepa oikeasti painaa noita näppäinyhdistelmiä kun ongelmia ilmenee. Kun pitää pohjassa, toimiiko normaalisti? Tai jos hakkaa niitä vähän aikaa niin palautuuko toiminta normaaliksi?
     
    Viimeksi muokattu: 19.05.2011
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    En ole päässyt nyt ongelmaan, pelannut taas hyvin jonkuin aikaa.
    Hämmästyttävää on, etten saa näppäinyhdistelmillä normaalisti aikaan sitä mitä se sekoillessa tekee. Esimerkiksi sekoillessa se järjesti kaikki ikkunat 3D mallisen viistokuvaan, eli vähän niinkuin alt+tab painaessa, mutta kolmilotteisesti ikkunat vinotain keskellä ruutua joita siinä pääsi selaamaan.

    Olen nähnyt tuon joskus ennen XP aikana erillisellä ohjelmalla, mutta itse en Win7:ssa ole sitä löytänyt mistään.

    Typottaminen ei ole hävinyt mihinkään. Muutenkin, kun nappaan näppiksen sohvalle niin typotusta tulee vielä enemmän. Nyt siis etäisyys on koneesta 30cm, sohvalla about metri. Yhteyden ei nyt näin huono pitäs olla eihän ? Lisäksi kun USB lähetin on koneen etuossa. Mikäli laitan taakse emon USB väyliin, pätkii vielä enemmän. USB3 väylässä toivotonta.
     
  13. TheAna

    TheAna Regular member

    Liittynyt:
    06.01.2011
    Viestejä:
    143
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    kokeile laitehallinnassa laittaa usb porttien ja näppiksen virransäästö pois päältä...

    itellä kenkkuili usb näppis valmiustilan jälkeen tai kun oli käyttämättä tarpeeksi pitkään, rupes kunnolla toimii kun otti usb:n irti ja laitto uuestaan, mut ei sitäkään jaksanu vähänväliä tehä...
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    Okei, taas ongelmat jatkuu.
    Teki udelleen tätä ihme säätämistä, heittää kesken pelin windowssiin jossa on avannut Windows Media Centerin. Sammutan tämän ja palaan peiin, peli jatkuu normaalisti. Kun lopetan pelin, huomaan etten taaskaan voi kirjoittaanettiselaimeen nettiosoitett.

    - Näppäin "w" sulee ikkunan
    - Näppäin "s" tallentaa nimellä
    - Jokin muu näppäin (en muist mikä) halusi muokata suosikkeja

    Lisäksi kun nappasin pudotus palkista afterdawnin, jokainen klikkaus toi uuden välilehden. Eli painan "keskustelut", se aukeaa uuteen välilehteen. Rullasta zoomaa lähemmäs ta taaemaas, vaikka pitäisi scrollata. Niiden edellämainittujen näppäinyhdistelmien painamisella ei ole vaikutusta
     
  15. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Selvästi kone luulee, että ctrl on pohjassa. Syytä en osaa sanoa, joko näppäinten painallukset koneelle tulkkaava elektroniikka kusee tai näppäinkalvot oikeasti jäävät jotenkin yhteen.
     
  16. Muff77

    Muff77 Regular member

    Liittynyt:
    14.12.2010
    Viestejä:
    1,942
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos takuuta jäljellä, niin lähetä hyvä mies ihmeessä se näppis sinne takuseen. Ei ole enää mistään ajureista / pelistä kiinni, ainakaan minun mielestäni. Siellä on näppiksen sisällä jotain vikaa. Kokeillut vaikka irroittaa jokaisen näppäimen ja puhdistella, ettei ole joku kosketushäiriö/likaa sisällä,joka aiheuttaa ongelmia esimerkiksi juuri Ctrl-näppäimessä?
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,502
    Kiitokset:
    574
    Pisteet:
    193
    En ole viitsinyt irroitella, juuri takuun takia.
    Veikkaan että eväävät takuun heti, jos vähääkään näkyy jälkiä ropaamisesta. Annan näppiksen olla kuun vaihteeseen saakka, jolloin palautan takuuseen ja sanon että parempaa tilalle ja maksan välirahan. Joutaa suolle tälläiset pilipali vehkeet.
     

Jaa tämä sivu