1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Millä puhdistaa pölyt koneen sisältä?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Clasko 13.05.2009.

  1. Clasko

    Clasko Member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkä tätä konetta ei oo pitkään pitkään aikaan puhdistettu, ja toisella foorumilla kun kyselin että mistä johtuu se että kone boottailee, niin siellä sanottiin että voipi olla että koneen sisällä on paljon pölyä ja se voi olla yks syy. Millähän noita pölyjä kannattais lähtee puhdistelee? Jollain pehmeällä paperillako kuten nenäliina, ja ahtaista paikoista vanupuikoilla tjs?
     
  2.  
  3. Rukari

    Rukari Guest

    Perus pölypuhdistukseen tarvitset: Paineilmaa purkissa (max:10€, myydään mm: Hong Kong ja Prisma) Pölynimurin lähinnä sitä varten että onnistut pahimmat pölypalleroiset nappaamaan ilmasta kiinni, ei hirveästi kannata imuria koneessa pyöritellä staattisensähkön syntymisen takia.

    P.S: Sukkahousuista (käytetyt tai uudet, käytetyistä saa sen wunderbaum efektin mukaan ;P ) saa nikkaroitua varsin oivat pölysuodattimet :)
     
  4. Kokki99

    Kokki99 Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    4,037
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos jaksaa nähdä vaivaa (kuten minä) niin kannattaa purkaa koko kone ja putsata perusteellisesti vaikka pölynimurilla puhaltamalla niin pöly lähtee hyvin pienistäkin raoista.
     
  5. Boppex

    Boppex Regular member

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    561
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Noihin Rukarin suosittelemiin tavaroihin vielä topsipuikot kaveriksi, juuri kuten tuumasitkin alussa. Niillä on suht helppoa poistaa pahimpia pölyjä esim. prosessorin siilestä jos paineilmalla ei tahdo irrota.

    Eli paineilmalla puhaltelet pölyjä irti koneen suolistosta ja imurilla imuttelet kaiken talteen syvälle pölypussin syövereihin.
     
  6. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Jäähdytyssiilien raoista pöly on oleellista poistaa, ettei niitä lämpövikoja tule.
    Paineilmaa jos ei viitsi ostaa, mehupilli (ohut on parempi) sinne rakoihin ja puhaltaa.
    Pölynimuria auttaa imemään se lentävä pöly pois silmistä.

    Millään pehmeälläkään ei sieltä sisältä kannata paljookaan pyyhkiä. Staattisella sähköllä siinä helposti käräyttää osia hajalle.
     
  7. Clasko

    Clasko Member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    77
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Siis ihan tavallisella pölynimurillako sitä ilmassa leijailevaa pölyä otan taltee? Eikö siinä oo vaarana että imuri imaisee jonkun osan irti kun sillä rupee sohimaan? Imurin teho varmaan kantsii säätää pienimmälle, mut kuitenkin...
     
  8. tubbana

    tubbana Active member

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    1,316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    no ei ne osat ny sentään imurin mukaan lähde :D
    tai saa olla aika jäätävä imuri jos niin tekee, tai joku tyhjiöpumppu lähinnä
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2009
  9. _kooma_

    _kooma_ Active member

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    2,051
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    78
    Itse teen muuten samoin, mutta käytän ihan kompuraa ja puhaltelen siitä ilmaa niihin osiin, itsellä sen verran hoikka suutin käytössä että sillä voi puhallella myös Prossu coolerin rivastojen lävitse.
    Vanupuikko on siitä hieman hankala, että pahassa tapauksessa se jättää helposti sinne sitä vanua (näin ainakin jos kyseessä ovat 1 euron Pirkka töpsit). Mutta ihan pelkällä paineilmalla kun puhaltelee (itse teen kerran kuussa) koneen sisuksiin, ja kerran kolmessa kuussa irroittelee sieltä kaikki muut osat paitsi prossucoolerin, ja puhdistaa osat yksitellen.
    Vähemmän pölyä koneeseen tietty menee, mitä enemmän siellä on käytetty esimerkiksi vaimennus mattoa tai eristeitä niissä kohdin joista sitä pölyä tulee, esimerkiksi etu coolereiden eteen on hyvä sommitella pölysuojus vaikka ohuesta vanusta, tai sukkahoususta (siis sillä mielellä että siitä kulkee ilma, mutta suurimmat pölypallerot jäävät suojukseen). Myös virtalähde on hyvä tsekata väliajaoin, yhdestä koneesta vaihdoin juuri powerin kun se piti niin karmivaa meteliä että aivan kuin oltaisiin sikaa tapettu (kynsiviilalla). Totesin vaan jälkeenpäin että on ihme ettei jo ollut rähjähtänyt/puskenut savuja ulos. Eli poweri kerää yllättävän helposti sitä pölyä, ja tarpeeksi kun sitä on, muuttuu sen toiminta vähintäänkin epävakaaksi.
     
  10. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Jos vain mahdollista niin kannattaa suorittaa tuo puhdistus ulkona, ei ole koko kämppä täynnä pölyä sitten. Imurilla saa kyllä osan tuosta pölystä pyydystettyä mutta ei kaikkea.
    Eli kone pihalle ja sitten paineilmalla (pullo tai kompressori) puhaltaa niin puhdasta tulee.
     
  11. Kokki99

    Kokki99 Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    4,037
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Joo itsekin vien aina koneen terassille ja puhaltelen imurilla kun ei oo kompuraa kotona.
     
  12. Artsigon

    Artsigon Regular member

    Liittynyt:
    27.10.2007
    Viestejä:
    830
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Imurista voi tulla staattista sähköä ja rikkoa konettas varo! Itse ainakin kompuralla puhistelen konetta. Paras keksintö koneen puhistusta varten :D. Sitten on näitä tosinörttien jotka asuvat kaupungissa ja ovat päivät pitkät koneella paineilmaa purkissa1111!!!11!!! Sillä on hyvä puhaltaa ne pölyt pois.

    Imurikin voi olla ihan hyvä mutta keksi keino miten estät staattisensähkön joutumisen sinne. Toki on kaikenlaisia keinoja. Ei tietääkseni kellään oo menny kone rikki näin mutta aina on se vaara.
     
  13. Rukari

    Rukari Guest

    Tosinörttejä? Päivät pitkät koneella? :p Oishan täällä kompura mutta varmaan puhaltaisin sillä koteloon reiän. ;P
     
  14. Lada1500s

    Lada1500s Regular member

    Liittynyt:
    31.12.2007
    Viestejä:
    432
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itse käytän imuria. Imuroin koneen kerran kuussa pölyistä. Tämän olen toistanu joulusta asti, eikä kone ole vieläkään lauennut. Eli kyllä se imuri suht turvallinen keino on. ;)
     
  15. Kivii

    Kivii Member

    Liittynyt:
    13.05.2009
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuosta pillistä sen verran, että jos sitä pitemmän aikaa puhaltelee, ota huomioon sylki, mitä alkaa todellakin valumaan toisesta päästä ulos. Sillä ei pidä sohia ihman minne sattuu. Paras vaihtoehto on purkki paineilmaa/kompressori, sekä kaveriksi imuri. Paineilmalla puhaltaa pölyt liikkeelle rakosista ja imurilla napsii ne talteen, etteivät leviä takasin huoneeseen. Harjapäätä en imurissa mielellään käyttäisi juuri staattisuuden vuoksi.
     

Jaa tämä sivu