AfterDawn logo

Halvat kosketusnäytöt osaksi perustietokoneita?

Lauri Jämsä Lauri Jämsä
6 kommenttia

Paremmin komponenttivalmistajana tunnettu Albatron on esitellyt Computex-messuilla Taiwanissa 22-tuumaiseen näyttöön rakennettua kosketustunnistusta, kertoo SlashGear. Suuremmista näytöistä tutuksi tullutta infrapunasensoritekniikkaa voidaan Albatronin mukaan hyödyntää helposti ja halvasti myös pienemmissä näytöissä.

Näytön reunoille asennettavat, sormien sijainnit havaitsevat sensorit, nostavat yrityksen mukaan näytön hintaa ainoastaan noin 20 prosenttia. 200 euron näytön tapauksessa tämä tarkoittaisi vain 40 euron korotusta.

Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmän saapumiseen on vielä aikaa, mutta halpojen kosketusnäyttöjen ja Windows 7:n useita yhtäaikaisia kosketuksia tukevan käyttöliittymän uskotaan viimeinkin tuovan kosketusohjaus yhdeksi tietokoneen perusominaisuudeksi.

Suurimpana etuna infrapunasensoritekniikalla on se, että näytöltä voidaan rekisteröidä tarkasti useita samanaikaisia kosketuksia. Uuden Windowsin ilmestymistä odotellessa useita kosketuksia rekisteröiviä ohjelmistoja on luvassa varmasti myös muilta valmistajilta.




YouTube-video Computex-messuilta (TweakTown).

6 KOMMENTTIA

shnigi1/6

Näytti iha siltä et tolla ois ollu jotai ongelmaa zoomin kans :D ja vaan "40e" rahaahan tuokin on, 20% jostai isosta ja kalliista näytöstä voi olla useampi satanenki, esim jos tätä tekniikkaa käytettäs telkkareissa.

Gregori2/6

Kertoisko joku mihin tota tarvitsee kotona? En keksi yhtää syytä miks tollasen näytön tarvitsisi.

deadflame3/6

Tuskin kosketusnäytöt ihan heti hiirtä tule korvaamaan, mutta oisihan tuollaisella kiva kikkailla. Aika kömpelöltähän toi zoomaaminen näytti :D

Aunustico4/6

Itse kerran kokeilin kosketusnäyttöä kotonam enkä keksinyt yhtään käytännön sovellusta, jossa se voisi toimia. Hiiri oli kaikessa ylivoimainen. Kaipa ne ihmiset ostavat, jotka haluavat vain uutta ja "hienoa" tekniikkaa.

jip25/6

Kokesketusnäytöt ovat olemassa, mutta vain halpuus puuttuu :D Epäilen, että kunnollisissa pelaamiseen, videoneditointiin ja yms. käyttöön tarkoitetuissa näytöissä hinta nousee huimasti.

shnigi6/6

Nyt voimme saada omaan kotiin CSI-fiiliksen!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT