1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XCM 1080p VGA box liittäminen wiihin?

Viestiketju Wii -osiossa. Ketjun avasi Tupo 08.10.2007.

  1. Tupo

    Tupo Member

    Liittynyt:
    02.05.2005
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuli tässä tämmönen probleema vastaan kun hommasin ton XCM 1080p VGA boxin joka on teräväpiirto boxi konsoleihin että saadaan näkymään kuva teräväpiirto laadulla tietokoneen näytöllä.Pistin wiin kiinni boxiin ja laitoin komponentin päälle...kävikin niin että kuvalaatu huononi wiissä 640x480 resoon joka on normi pc tilassa 10280x1024 ..hmm..komponentti on kiinni niin että tietokoneen lcd näyttö menee suoraan komponenttiin ja toinen johto menee koneesta komponentin VGA:han..eli VGA kaapeli kulkee sinne...onko mahdollista että VGA kaapeli muuttaa sen kuvanlaadun 640x480 resoon? auttaisikohan asiaa minkäänlaiset DVI kaapelit jossa toinen pää olisi VGA liittimellä?
     
  2.  
  3. jopy

    jopy Member

    Liittynyt:
    01.10.2006
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei nyt suoranaisesti tähän kuulu, mutta laitetaan nyt kuitenkin :p
    Eli XCM 1080p:n olet hankkinut ja varmaankin jo saanut toimimaankin niin kuin pitäisi?

    Onko tuo laite oikeasti asiallinen, kun noista VGA-boxeista olen paljon ristiriitaisia lausuntoja lukenut pitkin nettiä.

    Paljonko maksoit laitteesta ja mistä tilasit? Suomesta laitetta tuskin saa...
     
  4. Vatez

    Vatez Regular member

    Liittynyt:
    15.06.2007
    Viestejä:
    556
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuossa ainakin on kyseinen laite. Maksaa 59.90e.
     
  5. kpmkpm

    kpmkpm Member

    Liittynyt:
    15.09.2004
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Olen myös miettinyt miten parantaa Wiin kuvanlaatua, sillä se on nyt kiinni mukana tulleella komposiitilla. Samaan putkitöllöön on lisäksi kytkettynä vanha XBox sekä PS2.

    Paraneeko kuvanlaatu merkittävästi, jos tuon komposiitti-Scart -virityksen korvaa RGB-scartilla?

    Toisena vaihtoehtona olen ajatellut korvata TV:n HP p1130 -monitorilla (FD Trinitron) ja jollain komponentti-VGA-boxilla sekä siihen liitettävällä monitoimi-komponenttikaapelilla.

    Esim. XCM Multi Component Cable (PS2, PS3, XB360, Wii) PolarPandalla, tukisi PS2:sta ja Wiitä (ilmeisesti XB360 liitäntä ei ole sama kuin XB:ssä?). XB:stä voisin kuitenkin luopua kokonaan. Onko jollakin kokemuksia näistä Komponentti->VGA -konverttereista, eli saako niillä oikeasti terävää kuvaa aikaiseksi? Osa PS2:en PAL-peleistä ja ilmeisesti suuri osa Wiin PAL-peleistä tukee myös 480p:tä. Tarkoittaako tämä sitä, että näiden pelien osalta voisi VGA-konvertterinkin läpi käyttää natiivisti 480p:tä, ja osaavatko nuo boxit enivei tehdä muunnoksen(?) että PAL 576i näkyy VGA-putkella lomittamattomana?

    Modpiiri.com näyttäisi myyvän Teräväpiirto komponentti VGA box XCM 1080p, jossa mukana kaapeli PS3:lle, XBOX 360:lle ja Wiille. Käykö sama kaapeli PS2:een ja vanhaan XBoxiin, ja onko tämä ratkaisu sellainen, että piuhoja pitää aina kytkeä irti, kun vaihtaa konsolista toiseen (näin tulkitsin kuvasta). Eli pitäisi olla mieluummin yllä mainittu XCM-tyyppinen kaapeli, josta voi valitsimella valita, mistä konsolista milloinkin kuvaa haluaa?

    Polarpanda myy myös XGA Box -tuotetta. Kumpihan olisi parempi tarkoitukseen, ja kannattaako tällaista viritystä lähteä rakentamaan vaan pitäytyä SCART-versiossa tai hommata komponenttisisääntulot suoraan sisältävä näyttö?
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2008
  6. AasaTrue

    AasaTrue Member

    Liittynyt:
    21.03.2008
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    XCM 1080p VGA box:in mukana tuleva PS3 Pr/Pb/Y kaapeli toimii PS2:n kanssa. Se minkä monitorin kanssa toimii on toinen asia. En saanut toimimaan PC:n TFT näytön kanssa (LG Flatron Wide). Johtunee siitä että näytön minimi on 60Hz ja PS2 PAL toimii 50Hz:n taajuudella? (Out of range Error)
    Koitin LCD TVssä jossa on VGA input ja hyvin toimi. Kuva ei tosin ollut aivan keskellä (säätö pelin asetuksista) ja mustaa jäi ulkopuolelle pelatessa. Huomattavasti terävämpi kuin samassa näytössä Scart:in kautta, kontrasti vaikutti huonommalta. PS2 on slim malli, mutta kai siinä vanhassakin voi vaihtaa RGB:n komponentti tilaan?
    Olettaisin että myös Wiin kanssa (en omista) kuvan laatu paranee verrattuna putkitöllöön, jos saat sen toimimaan.

    PSPtä varten hankin tuon XCM boxin, hyvältä näyttää PC:n näytöllä. Ja joo, jos käytät eri konsoleita nii piuhapelleilyksihän se menee.
     

Jaa tämä sivu