1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

KAON KCF-N620 TWIN TUNER DVB-C + 160G HDD

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi vilzu82 11.09.2006.

  1. matrix82

    matrix82 Regular member

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tähän samaan viestiketjuun varmaan sopii, kun tiedätte tästä boksista.

    Kertokaa kuinka halvalla tätä boksia saa, halvinpaikka jonka löysin on mbnetin hintaseurannassa 439€, ilmoittakaa toki jos halvemmalla löytyy.
     
  2.  
  3. kovapaa

    kovapaa Member

    Liittynyt:
    15.04.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Keskisellä 399€. Tekniset myi suoraan 400€ (tingitty hinta).

     
  4. jiispa

    jiispa Member

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itselläni ollut nyt tämä kaapeliverkkoon tarkoitettu Kaon juuri ja juuri viikon käytössä. Toimi hyvin ensimmäiset viitisen päivää, kunnes tuli ensimmäinen päivitystilanne. Ruutuun tuli ilmoitus uudesta päivityksestä ja valitsin ok:n ja aloin sitä lataamaan. Vähän aikaa se sitä latasi ja sitten yhtäkkiä vain heitti minut takaisin katsomalleni kanavalle. Odottelin jonkun aikaa jos vielä jotain tapahtuisi, mutta ei. Sitten laitoin EPG:stä ajastinnauhoituksen ja sammutin koneen (aiemmin tallennus näin oli onnistunut). Kun sitten myöhemmin avasin koneen ja olisin katsonut nauhoituksen, olivat kaikki Ylen, MTV3:n ja Nelosen pakettien kanavat hävinneet laitteesta.

    Kokeilin sitten valikosta päivitystä verkon kautta, mutta ruutuun rämähti aina vaan error #1, että päivitys epäonnistunut. Kokeilin uudestaan, sammutin virran, laitteen takaakin, ja kokeilin uudestaan. Ja vielä uudestaan. Eikä mitään. Parin puhelinsoiton jälkeen selvisi että laitteen asennus ja kanavahaut tehtävä alusta asti uudelleen. Sitten oli taas kaikki kanavat. Nyt hirvittääkin sitten se seuraava päivityskerta. Eli miten kaapeliverkon Kaoniin kuuluu tehdä päivitys? Kuuluisiko onnistuakaan automaattisesti vai tilttasiko laitteeni vaan väärässä kohdassa? Vai, tarvitaanko päivittämiseen nettiä?

    Sitten eri aiheeseen, eli mitä pelejä laitteeseen voi ladata, ja mistä tämän pitäisi onnistua? Itse tutkiskelin kaon.fi ja kaonmedia.netin sivustoja enkä niitä pelejä löytänyt. Jos joku pystyisi antamaan suoraa linkkiä niin hieno juttu.

    Yksi kysymys vielä. Pystyykö kanavaluetteloa järjestelemään mieleisekseen? Jos haluan vaikkapa JIMin siirrettyä edemmäs paikalle 7, onnistuuko se? Itse en saanut selkoa miten "lajittelun" pitäisi toimia.

    Olen kyllä tähän mennessä yleisesti ottaen ollut ihan tyytyväinen laitteeseen, tosin viikonhan se on vasta ollutkin. Hinta oli liikkeessä 499 €, siitä sain sitten tietysti jonkin verran tingittyä mutta en suoranaisesti tiedä kuinka paljon, koska tuli ostettua muuta samalla.
     
  5. ElefAntti

    ElefAntti Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2004
    Viestejä:
    112
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jiispa, kanavien siirto onnistuu tavallaan. Kanavan numeroa ei voi vaihtaa, mutta sen voi siirtää haluamalleen kohdalle. Eli kanavat voi laittaa esim 1,2,3,4, Sub, JIM, näin kanavat menevät jos selaa nuolinäppäimillä ja EPG:ssä. Mutta jos haluaa suoraan numeronäppämillä mennä niin ne eivät muutu.
    En nyt muista ulkoa proseduuria. Voin koittaa naputtaa kun pääsen boksin ääreen.

    Päivitys uutisia Hedon sivuilla
    Clip
    Kaon tallentavien digisovittimien ohjelmistopäivitys antennisignaalia pitkin alkaa toukokuussa.

    Kaon KCF-N620 kaapelidigisovittimen ohjelmistopäivitys alkaa piakkoin kaikkialla suomessa. Ainakin Helsingissä Welhon verkossa päivitys on jo käynnissä. Kun laitteen käynnistää, laite ilmoittaa päivityksestä, ja OK:ta painamalla päivitys käynnistyy. Päivitys kestää noin 15 minuuttia.
    Jaettava ohjelmisto on ainakin alkuun 01.01.34.

    Antenniverkossa päivitys alkaa myös pian. Päivitysprosessi on antenniverkossa on hieman monimutkaisempi, kaikkialla Suomessa Kaon KTF-N620 kyllä ilmoittaa, että uusi päivitys on saatavilla, mutta laite osaa hakea sen automaattisesti vain Espoon ja Tampereen lähettimiltä, siitä syystä muualla Suomessa kuluttajan tulee syöttää taajuus käsin josta päivitys haetaan. Ohjeet tässä pdf-tiedostossa.

    Antenniverkossa jaettava päivitys on ainakin alkuun 01.01.35.

    On syytä muistaa, että koska ohjelmistoversiosta 01.01.26 alkaen Kaonin tekeminen tallenteiden rakenne on muuttunut, ei esimerkiksi versiolla 01.01.23 tallennetut ohjelmat ole katsottavissa uuden päivityksen jälkeen. Vanhoja tallenteita voidaan katsoa päivittämällä laite takaisin vanhaan ohjelmistoon tietokoneen avulla.

    Clip
     
  6. pelpro

    pelpro Member

    Liittynyt:
    12.03.2007
    Viestejä:
    91
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä herää nyt väkisnkin kysymys, miksei 01.01.34/01.01.35 versioita tarjota jo nettisivulla, jos ne kerta ovat jo kaapelijakeluunkin kypsiä. Saisi ne joille tietokoneella päivittäminen ei ole ongelma päivityksen heti eikä joskus tulevaisuudessa jos ja kun sattuu päivitys oman kaapelioperaattorinkin kautta tulemaan.

    Olenko minä hankala ihminen, vai miksi minusta tuntuu että Hedoylla pitää ainakin kaikki Kaoniin liittyvä tehdä aina vaikeimman kautta.
     
  7. jarry77

    jarry77 Member

    Liittynyt:
    27.09.2004
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Boksi tukee usb2:sta joo mutta mun ikivanha kompuutteri ei :)
    Tuo kelauksen aikana kaatuminen on softavika, sillä boksi ei ymmärrä nopeita peräkkäisiä kaukosäätimen (ainakaan kelauspainikkeen) painalluksia.

    Mutta nuo mun muut boksin ongelmat johtuu raudasta. Aika v-maista katsoa tallenteita kun nytkin boksi on jo viikon ajan cropannut kuvan alhaalta ja oikeasta reunasta eikä tehdasbootti auta. Kohta joudun siirtään USB1:llä ne tallenteet koneelle ja sieltä sitten takas uudelle boksille, että saa ton toisen rakkineen palautettua takaisin liikkeeseen, ja ne saa lähettää sen taas maahantuojalle, joka ***kele ei ylimielisyyttään testannut sitä vaan kahvitauon lomassa pulla suussa laitto uusimman päivityksen boksiin ja viallisen takas asiakkaalle...

    Jotain Hedengrenin toiminnasta kuvastaa myös nuo versioiden jaot. Joskus sivuilla on ollut uudempi versio, joka on poistettu, joskus luvataan jotain versiota mutta sitä ei saadakaan. Suhtaudun varauksella noihin uusimpiin versiojulkaisuihin... Oon iloinen jos uusi softa todella saadaan jakeluun ja jos ne vielä korjaisivat kaikki pienet ja ärsyttävät viat ja ominaisuudet.
    En oo ikinä myöskään törmännyt muuhun näin tiheään "paranneltuja" versioita jakelevaan organisaatioon, jonka päivitykset sitten tuovat mukanaan jo aikaisemmin poistettuja huonoja ominaisuuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2007
  8. h65

    h65 Member

    Liittynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nokia 260T saa nyt siirtyä lastenkammariin ja tilalle tulee Kaon 620.

    Nokiastahan ei saa millään tempulla tallenteita talteen PC:lle, joten nyt mun pitäisi keksiä miten saan pari leffaa talteen jotenkin. Meillä ei ole tallentavaa DVD-soitinta enkä ala VHS-muunnoksia tekemään. Paitsi jos on pakko:)

    Kysymys: saako Kaon Scart-liittimistä sisääntuloa nauhoitettua boxiin?

    Toinen: entäs RF LOOP IN-liitännästä, voiko nauhoittaa analogista kanavaa (siis Nokiasta RF OUT tv-signaalilla Kaon RF IN-liitäntään)?

    Kaon hinnasta muuten referenssi: 340 e ja vähän Diners-bonuksia päälle. Tai 240 e ja tosi paljon bonuksia.
     
  9. joanna75

    joanna75 Member

    Liittynyt:
    04.05.2007
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Morjens!
    Ostin Kaon 620 -mallin kaapeliverkkkoon pari viikkoa sitten ja olen tuskaillut ajastus-ongelman kanssa, eli laite ei käynnistynyt valmiustilaan vaan jäi pyörimään init - off -tilaan ikuisiksi ajoiksi.

    Päivitin pari päivää sitten versioon 01.01.31 ja ongelma tuntui jatkuvan vaan...

    Tänään yritin päivitystä uudelleen, mut ei vieläkään mitään apua, kunnes otin kerran virrat pois kokonaan laitteesta ja laitoin takaisin päälle. Nyt kun kokeilin ajastusta, niin sehän onnistui...

    Aika kummallista että missään ei pyydetä päivityksen jälkeen ottamaan virtoja kokonaan pois, pyydetään vaan päivittämään ne tehdasasetukset. Toi virtojen katkaisu tässä taitoi auttaa, koska asetukset on ihan samat kuin ennenkin tota buuttia.

    Olen nyt tosi tyytyväiinen, koska musta laite on ihan hyvä. Tämä ajastusongelma oli vaan tosi ärsyttävä ja olin jo kiikuttaa laitteen huoltoon...
     
  10. arskaxx

    arskaxx Active member

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    1,056
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei onnistu millään tallentavalla boxilla.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2007
  11. jiispa

    jiispa Member

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vastauksista.
    Mitenkäs sitten tuo pelien laita? Mistäs niitä pelejä voi ladata?
     
  12. arskaxx

    arskaxx Active member

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    1,056
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Hmmm ??? Tuolla jotain Kaonin pelejä, mutta ovat KTSC-N550H2 boxiin, kuka noista tietää vaikka toimisivat myös 620-malleissa ;)
    http://www.compusat.fi/tmp_compusat_site_0.asp?lang=1&s=465&sua=1

    Heh heh :) Imaisin piruuttani tuon pelipaketin Compusatin sivulta ja purin sen, paketissa oli 127 kpl .rom tiedostoja :) Sain sitten neronleimauksen :D ja kokeilin mitä MSX-emulaattori sanoo noista .rom tiedostoista, ja perhana nehän toimii :) eli tuossa kaonin 550 boxissa on joku sisäänrakennettu MSX-emulaattori :D :D Mahtaako tuossa 620-mallissa olla sama ????
    Tuolta löytyy lähes kaikki MSX-pelit mitä on tehty http://www.msxarchive.nl/pub/msx/games/ laatu on sitten vuodelta 1985-jotain.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2007
  13. ElefAntti

    ElefAntti Regular member

    Liittynyt:
    20.01.2004
    Viestejä:
    112
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    jiispa, osta pelikonsoli pelaamista varten =)

    Lyhyellä googlettamisella löytyi http://www.compusat.fi/tmp_compusat_site_0.asp?lang=1&s=465&sua=1 jossa on KAON-games.rar (2724,15 Kb). Näytti olevan mallille KAON KTSC-N550H2 PVR. Mahtaakohan toimia N620:ssa?

    Osoitteessa
    http://www.satellites.co.uk/satellite/archive/t-82006.html
    mainitaan että kaonissa (mikä malli?) voisi toimia MSX pelit. Lisäksi oli muutama linkki mistä niitä voisi löytää. Kuka uskaltaa kokeilla?

    Jaahas, arskaxx kerkesikin vastaamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2007
  14. jiispa

    jiispa Member

    Liittynyt:
    20.04.2006
    Viestejä:
    60
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    arskaxx:lle:
    Jep, kiitoksia linkeistä! Ainakin Kaonin sivuilla ja muutamien jälleenmyyjienkin sivuilla lukee 620-mallin esittelyssä että siihen voi ladata pelejä. Ajattelinpa vaan kokeilla ;).


    ElefAntille:
    Pleikkari 2 löytyy kyllä, niinkun myös mahtava (mukamas) 64 peliä sisältävä pieni pelikonsoli, josta löytyy SuperMarioiden lisäksi erittäin uusia ja laadukkaita tappelu-, yleisurheilu- ja autoilupelejä ;). Huvin vuoksi täytyy kanssa kokeilla näitä Kaonin pelejä, eri asia sitten riittääkö nämä "taidot" niiden siirtämiseen ja avaamiseen itse Kaonissa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2007
  15. matrix82

    matrix82 Regular member

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    567
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  16. jarry77

    jarry77 Member

    Liittynyt:
    27.09.2004
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    nyt olis kaapelille 01.01.34 ja antennille 01.01.35 päivitykset maahantuojan sivuilla. Ei tosin sanota, että mitä tuo päivitys parantaa, korjaa tai tuo uutta.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2007
  17. rontikain

    rontikain Member

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla palaa kohta kaulus! Hihat paloi jo aikoja sitten!!!

    Täytyy sanoa, että ihan uskomatonta vedätystä ja kesken eräisillä tuotteilla rahastusta. Tulee ihan Microsoftin touhu mieleen, kun annetaan käyttäjien kärsiä ja hoitaa tuotekehitys.

    Uskomattoman typerää touhua nyt ton ilmateitse tulevan päivityksen kanssa! Laite kun on Lahessa niin boxihan ei sitten osaa automaattisesti hakea päivitykseen vaadittua taajuutta, vaan se täytyy käsin syöttää. Oli jo ihan tarpeeksi haastavaa päivittää TM-testivoittaja sarjakaapelilla(vaikka mainostetaan että olisi ilmateitse/usb-portista mahdollista tehdä), että sai jo uutena vanhan ohjelmiston ja käsittämättömät bugit(mm. tallennus stan by -tilasta ei toiminut)päivitettyä. Millä perusteella TM jakaa noita tähtiä? Viisi tähteä -ja kattia kanssa! Päivitys korjasi ton tallenusongelman, mutta EPG muuttui niin, että kanava vaihtuu alla kun opasta selaa. Tää laite maksaa edelleen 499 € Prismassa!!!! Itse ostimme Diners palkintoluettelosta onneksi huomattavasti edullisemmin.

    Keskustelupalstat ovat täynnä tätä samaa tarinaa laitteiden huonosta toimivuudesta ja moninaisista vioista. Kaveripiirissä, kun keskustelee, niin merkistä riippumatta ongelmia on kaikissa laitteissa. Oma lukunsa on vielä YLEn tapa pilata sinänsä hyvän EPG-ohjelmaoppaan käyttö jäättämälölä käsittämättömiä aukkoja ohjelmien väliin ja eteenkin virheellisillä ohjelmatiedoilla: yritän tallentaan pojalleni Postimies Patea joka viikko ja joka kerta ohjelma opas väittää ohjelman kestävän 15 min, vaikka keasto on 25 min! Meni monta viikkoa ihmetellessä miksei tallennus toimi. Tämähän ei ole ainoa virheellinenohjelmatieto YLEllä. Myöskään ohjelmatietojen muutokset eivät päivity oppaaseen riittävän rivakasti. Vanhalla kunnon analogisella on pystynyt YLEn kanavilla sentään käyttämään PDS:ää, joka on tunnistanut ohjelman alun ja lopun jolloin ohjelmatietojen muutokset eivät ole haitanneet.

    Täytyykö uuteen järjestelmään siirryttäessä unohtaa kaikki vanhemman järjestelmän hyvät ominaisuudet ja keksiä ne uudelleen, kun ensin asiakkaat ovat riittävän kauan kärsineet?
     
  18. arskaxx

    arskaxx Active member

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    1,056
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    No ??? Toimiiko ne pelit, muitakin voisi kiinnostaa ;)
     
  19. MBman

    MBman Member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hankala tai et, mutta eipä tuo kaapeli päivitys toiminut verkkosivuilta. Minä olen koittanut sitä vetää mutta ei sieltä tule kuin joku hullu kt. Onko joku muu jo kokeillut ja erhehtynyt. Harava malliin päivitys toimii tieten tiedosto on ainakin oikea kokoinen.
     
  20. pVeli

    pVeli Guest

    Korjasiko päivitys tuon epg kanavanvaihto-ongelman? Kukaan ei ilmeisesti ole uskaltanut testata noita pelejä..
     
  21. jarry77

    jarry77 Member

    Liittynyt:
    27.09.2004
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mulla ainakin kaapelin asennustiedosto latautui ihan normaalisti, latas noin 2,5MB asennustiedoston

    Ei korjannut

    Summa summarum. Mun mielestä mikään ei muuttunut kuin se aiemmin mainitsemani SWAP tekstin muuttuminen TUNER tekstiksi.

    Ja ketuttaa kun ne ei sivuillansa mainitse päivityksen sisältöä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2007

Jaa tämä sivu