1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Medion MDC 4400 PVR - PC

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi COBHC 06.08.2005.

  1. micromat

    micromat Member

    Liittynyt:
    01.04.2005
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    oletkos katsonut tämän viestketjun alkupään sivuja jossa neuvoin ensinnäkin lataamaan sen elecardin codecin tämän jälkeen mpg tiedostot näkyvät useimmilla playreillä ei kuitenkaan kaikilla

    mää olen käyttänyt tämän jäkeen uudelleen rippaukseen cucusoftin softaa sain tämän ladattua yli vuosi sitten normaalisti joltakin saitilta en muista mistä piti olla beta versio mutta se olikin proversio no.6.29 tämä on toiminut täysin ilmaiseksi en ole edes yrittänyt päivittää tätä uudempaan koska sieltä saa ilmaiseksi vain trailversion käyttöön, tämän uudelleen kryptauksen jälkeen mpg tiedostot näkyvät millä tahansa playrillä oikein, tällä cucusoftin softalla voit myös yhdistää tiedostot sekä muuntaa suoraan dvd muotoon. Tämä tekee sulle TS-video kansion jossa leffasi on vob-tiedostona tämän jälkeen voit polttaa koko höskän nerolla dvd-r tai dvd-rw levylle ja sulla on täysin toimiva dvd-levy ja tämä toimii missä tahansa dvd-soittimessa voit myös cucusoftan softalla muuntaa mpg2-muotoon jokaisen leffaan kuuluvan osan ja tämän jälkeen voit käsitellä nämä osat ilmaisella powerdirector3 ohjelmalla tämä softa tulee melkein kaikkien näytönohjain korttien kylkiäisenä tällä on melko helppoa yhdistää mpg2-filet yhdeksi isoksi mpg2-tiedostoksi tällä softalla voi myös luoda suoraan dvd-leffan ja jopa polttaa sen levylle suoraan. Saman tempun pystyy tekemään myös studio9 tai 10:llä vielä helpommin. jos lähetät yksityisviestin niin neuvon tarkemmin ,miten ne codecit ja muut kannattaa asentaa.

    ps. mulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia poltaa tiedostot levylle jos olen hallunnut tämän tehdä, useimmin olen kylläkin jättänyt polttamatta tiedostot levylle vaan ne voi kyllä katsella koneelta millätähansa playrilla ilman katkoja. Tietysti jos haluat katsoa levvat dvd-soittimella sinun tulee polttaa ne levylle joko oikeiksi vob-tiedostoiksi, muuntaa aviksi, tai antaa olla mpg2-muodossa useimmat dvd-soittimet kyllä soittavat em.tiedostot.

    T.micromat
     
  2.  
  3. Hobbymat

    Hobbymat Member

    Liittynyt:
    10.03.2006
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tästä Medionin 4400 -boksista näyttää olevan useampi viestiketju, mutta kenties tämä kysymys sopii tähän ketjuun parhaiten.

    Onko joku onnistunut siirtämään raakamuodossa olevia tallenteita Medionista tietokoneelle ja sieltä muokkaamattomina takaisin digiboksille niin, että niitä pystyy vielä katsomaan?

    Olin ollut siinä lapsenomaisessa uskossa, että boksista olisi voinut ottaa "vielä katsomattomia" elokuvia talteen tietokoneelle ja vaikka polttaa levylle, ja palauttaa sitten joskus myöhemmin raakamuodossa normaalia katselua varten USB Explorerin avulla. Tämähän olisi sangen kätevää, kun kiintolevyn täyttyessä ylimääräiset tallenteet voisi siirtää välivarastoon vaikka DVD:lle. Silloin boksiin ei ihan välttämättä tarvitsisi hankkia sitä 400+ gigatavun kiintolevyä :)

    Alle 2 gigan kokoisten tiedostojen edestakainen siirto kyllä onnistuu, mutta käytyään tietokoneella tiedosto ei enää ole aivan tarkoin alkuperäisen kokoinen, eikä Medion osaa enää näyttää sitä tallenteiden listassa. USB Explorer ilmeisesti muokkaa (=rikkoo) tallenteita hieman siirron aikana muutenkin kuin katkaisemalla pitkät tiedostot enintään kahden gigatavun kokoisiin osiin...

    Tällä hetkellä Medioniini on koeluontoisesti siirretty tietokoneelta kaksi pienehköä raakatallennetta, mikä lisäksi kiintolevyllä on 14 koskematonta tallennetta. Tämä tuntuu sekoittavan boksin tiedostojärjestelmän täysin. Siirretyt tallenteet eivät näy tallenteiden listalla, mutta listan kaksi ensimmäistä normaalia tallennetta näkyvät duplikaatteina myös tallennelistan lopussa käänteisessä järjestyksessä, molemmat järjestysnumerolla 6553!

    Esimerkiksi:
    01 Kymmenen uutise
    02 Kiviset ja Sora
    03 TV1
    ...
    14 MTV3
    6553 Kiviset ja Sora
    6553 Kymmenen uutise

    On tainnut Medionin/Opentechin koodareilta jäädä tämäkin "idioottitesti" tekemättä, sillä kukapa nyt olisi niin kahjo että haluaisi siirtää tallenteita takaisin digiboksille, vaikka kaksisuuntainen USB-liitäntä sen teoriassa mahdollistaakin!

    Lisäys: Yhden erittäin lyhyen koetallenteen olen lopulta onnistunut siirtämään takaisin boksille niin, että sen nimi näytetään (myöskin järjestysnumerolla 6553), mutta se näyttää katsellessa samalta kuin raakatallenteen katselu PC:llä, eli on osin pelkkää pikselimössöä ja äänikin pätkii pahasti.

    Kommentteja?
     
  4. mursunet

    mursunet Member

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hobbymat:

    Tuo on toiminto mikä varmasti useammallakin valmistajalla lienee jäänyt kokonaan huomiotta, ei odoteta käyttäjän haluavan siirtää tallenteita enää takaisin.
    Ainoa mitä Medion antaa siirtää ovat tietenkin kuvat ja musiikki.

    Olet oikeassa että USBexploder muokkaa filuja. Se luultavasti poistaa muutamia headereita mitkä sisältävät mm.järjestysnumeron esityslistalla.
    Tällöin järjestysnumeron speksaava 16bit muuttuja ei päivity ja on ilmeisesti oletusarvolla, eli 65535, josta kone näyttää vain alkuosan koska ei odoteta että laitteessa voisi olla kymmentätuhatta tallennetta enempää kerralla.

    Videopätkät saa kyllä periaatteessa takaisin alkuperäiseen formaattiin, mutta sitä varten pitäisi olla oma konvertteri mikä palauttaa puuttuvat tiedot ja modifioi tiedostot takaisin sopiviksi.

    Eli helpompaa on kun tallentelet tiedostot DVD levyille ja katsot ne DVD soittimella...

    -Mursunet
     
  5. easy_ac

    easy_ac Member

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Morjens, eilen tuli kaupasta hankittua tuo medion mdc 4400 pvr hintaan 299€ ! Markantalo tiputti hintaa reilusti, gigantissa 499€

    Luonnollisesti heti pitää kokeilla kaikkea ja itsellä sellainen ongelma, että kun siirrän usbllä nauhoituksia pc:lle, jonka jälkeen projectX:llä erotan audio ja video raidan niin sen jälkeen kuva hiukan pätkii ja pikselimössöä näkyy kuvassa Onko jotain toista ohjelmaa tähän hommaan tai auttaako asiaan laitteen päivittäminen. Laita siirtää melkohitaasti 2mb/s. Ja kun katsoo tuota log tiedostoa tuosta muuntamistapahtumasta niin aika paljon virheitä se sinne ilmoittaa.

    Muuten ihan tyytyväinen laitteeseen toistaiseksi toiminut moitteettomasti.

    Jos joku osaa auttaa/neuvoa olen erittäin tyytyväinen, vai auttaako mahdollisesti tuo kiintolevyn liittäminen tietokoneeseen mitään kun kuitenkin vaikuttaa hiukan siltä että kuva näyttää olevan pikselimössöä jo siinä projectx:n ruudussa kun sitä selailee.
     
  6. mikemagic

    mikemagic Member

    Liittynyt:
    31.07.2006
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jaa, ite ostin viime viikolla Medionin gigantista 299 hintaan. Ja vein seuraavana päivänä takaisin ja ostin Topfieldin tilalle. Ja kyllä muuten kannatti vaihtaa, loppui äheltäminen ja tuskailu samantien.

    Medionin ongelmasatoa uusimmalla firmwarella:
    * Kuva nykii tallenteissa paikoittain
    * Filen siirto PC:lle onnistuu, mutta sitä en saanut millään järkevästi PC:n kautta DVD:lle, Project X:ssä kuvassa pikselimössöä. Tekstitys jumittuu paikalleen muutaman rivin jälkeen.
    * Jos tallensin Canal+:lta ja yritin samalla katsoa toista Canal+ kanavaa tuli virheilmoitus keskelle ruutua (jotain että Ei käyttöoikeutta), vaikka kuva näkyi ilmoituksen alla ok...

    Topfieldissä ei toistaiseksi mitään ongelmia, kaikki toiminut hienosti ja helposti!
     
  7. easy_ac

    easy_ac Member

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    sanotaan nyt näin että tallentavaksi digiboksiksi tuohon hintaan olen tyytyväinen ja opiskelija budjetilla ei varaa noihin kalliimpiin vehkeisiin. Ja just sentakia tuli tämä ostettua kun hinta oli kutakuinkin kohdallaan.
     
  8. Hobbymat

    Hobbymat Member

    Liittynyt:
    10.03.2006
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    easy_ac:

    Käänsitkö tiedoston "katsottavaan" muotoon siirron jälkeen vielä sillä USB Explorerin punaisella T-nappulalla? Ilman tuota kääntöä kuva on tosiaan katsomiskelvoton.

    Sen olen muuten huomannut, että YLEn tekstit saa ProjectX:llä eroteltua talteen ilmeisesti vain tuosta kääntämättömästä raakatiedostosta. Kuvan ja äänen saa sitten eroteltua vain käännetystä tiedostosta... Helppoa, hauskaa ja mukavaa - eikö! :)
     
  9. easy_ac

    easy_ac Member

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jes! Hyvä ja kiitos, nyt näkyy kuva selvänä, ei pätki eikä mössöönny kun on muuntanu tiedoston sillä usbexplorerilla.

    Kuitenkin Vielä on tuon projectX:n kanssa ongelmia, vetää vaan älyttömän virhelistan siihen kun rupee sitä ajamaan. Sitten erottaa vaan vähän videoraitaa jokapätkiinykii ym. Asetukset oon pistäny niinkuin tuolla yhessä artikkelissa sanotaan.

    Onko muita vastaavia ohjelmia kun tuo projectX ?

    Nyt ollaankin askelta lähempänä sitä dvdlle tallentamista, kun vaan sais tuon projectX:n toimii.

     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2006
  10. sine

    sine Member

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minä olen käyttänyt VideoReDo Plus ohjelmaa ja aina varmuuden vuoksi "kääntänyt videon" "Tools => QuickStream Fix" korjauksella. Videon olen pakannut sitten VirtualDubMod.exe :llä. Profiilit on em. ohjelmaan tullut väsättyä kokeilun kautta, koska olen käyttänyt VirtualDubia vuosia. YLE:n ja mm. Discoveryn tekstitykset jäävät pois, mutta ei ole toistaiseksi haitannut. ProjectX:lläkö ne saisi jotenkin kikkailtua?

    Ihmettelin joskus, miksi äänessä on minulla räpsyjä. Syyksi paljastui oma syy/ffdshow:n virhe. Sen oma MP1 ja MP2-äänenpurku ei toimi täysin oikein. FfdShow:n asetuksiin piti tehdä pari säätöä eli se pois päältä äänenpurkamisessa (ffdshow => Audio decoder configuration => Codecs => MP1,MP2 disabled) ja äänen kun purkaa tuolta schneider-fin.fi sivulla olevalla decoderilla, niin ääni on hyvä ja ilman rutinoita.

    http://www.schneider-fin.fi/www/page.php?cat=4

    Näköjään uusi v.1.51 ohjelmistoversio on tullut Medioniin ja Finlux DVB-C 650:een (sama laite eri nimellä). Parin päivän kokeilun perusteella jotenkin tuntuu, että ainakin Medionissa kuva jämähtää herkästi kelauksissa jumiin. Finlux piti palauttaa tehdasasetuksille päivityksen jälkeen, kun YLE:n (taas yle ja yle...) tekstit eivät muuten lähteneet pelaamaan. Tämän jälkeen kokeilin huvikseni YLE Teemalta katsoa jotain ohjelmaa ja suureksi hämmästyksekseni tekstitys tuli juuri niin kuin pitikin ja täysin oikeaan aikaan. Jokohan tämä YLE:n tekstitys toimisi kuten pitääkin?

    Lisäksi huomasin, että USB Explorer v.0.5 tekee kuvamuunnoksen pienempään päin automaattisesti, jos kuvan resoluutio on liian iso. Telkkarin ruudulla kuva näytti suht hyvältä, mutta tietokoneella se on aika kauheaa katsottavaa: kohteen reunat sahalaidoilla ja punaiset värit ovat menneet vaaleiksi/pieleen ainakin niissä parissa netistä pikaisesti lataamissani 2005 Ford Mustang kuvissa (auto oli punainen), jotka kokeilin siirtää digiboxiin.

     
  11. Jarza_79

    Jarza_79 Guest

    Mistähän saisi ladattua uusimman usbexplorerin ja uusimman päivityksen purkkiin, kun noi maahantuojan linkit ei toimi?
     
  12. make55

    make55 Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2001
    Viestejä:
    414
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllä ne ainakin tänään toimivat, kun kävin siellä.
     
  13. Jarza_79

    Jarza_79 Guest

    No nyt tosiaankin toimi.
     
  14. _Jani_

    _Jani_ Member

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuota tuota, lueskelin tuossa MDC2220 PVR ominaisuuksia. Onko mahdollista saada tähän 4400 PVR:ään tuo "Tallenteiden editointimahdollisuus"?

    Kun tykkää tallentaa paljon elokuvia ja tv-sarjoja niin kaikkineen mainoskatkoineen vie aika rutkasti ylimääräistä tilaa digiboxin kovolta.
     
  15. sine

    sine Member

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Räpläsin joskus tuon MDC 2220 PVR 80 gb mallin valikoita ja ne olivat ihan erilaiset verrattuna MDC 4400 PVR:ään. Kyseessä lienee jonkun toisen pajan tuote, vaikka Medion nimellä laitetta myydäänkin.

    PS. Se editointi kyllä vaikutti jopa toimivalta.

     
  16. Ohramies

    Ohramies Member

    Liittynyt:
    28.08.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jaetaanpa nyt omia kokemuksia ProjectX-projektista.

    Medion-fileformaatille ei ole vieläkään tukea eli kökköä USBexplorer-konversiota joutuu käyttämään.

    Tämän jälkeen ProjectX:ssä pitää käydä ottamassa pois presettings->specials "get only enclosed PES/TS packets" -asetus. Tuon kanssa kuvanlaatu on kuraa, ilmeisesti USBexplorerin jälkeen se tiedosto ei vieläkään ole ihan standardikamaa.

    Samasta syystä prepare-ruudun "message->log missing startcodes" raksi pois. Kun mainokset on karsittu, niin viimeisenä silauksena emme demuxaa vaan laitetaan tiedostomuodoksi M2P. Annetaan palaa.

    Lopputuloksen pitäisi toimia ihan OK mediaplayerilla. MPG-tiedoston rykäisen Xvidiksi autogk-softalla, joka vaatii tosin että ne tiedostot pitää nimetä .mpg-muotoon.

    Eli yhteensä kolme konversiota tarvitaan että saadaan xboxin media centterille xvid-tiedostoja.. Oletettavasti DVD-author-softat suostuvat syömään suoraan M2P-tiedostoja.

    Afterdawnin ProjectX-opas ei muuten kerro että siinä mainostenkarsintaruudussa toimivat nuolinapit CTRL/SHIFT/ALT-lisäkkeillä..
     
  17. Ohramies

    Ohramies Member

    Liittynyt:
    28.08.2006
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No joo. Muuten hyvä prosessi mutta audiosync katoaa mpg->xvid konversiossa. Huoh.
     
  18. _Jani_

    _Jani_ Member

    Liittynyt:
    10.05.2006
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko kukaan vaihtanut suurempaa kovoa tämän 4400 160gb tilalle? Jos niin minkälaista ja onko toiminut hyvin?

    Kyselin tuosta tallenteiden editoinnista, miten muuten pystyykö siirtämään tallenteen pc:lle ja jollain ohjelmalla editoimaan noita tallenteita (esim. poistamaan mainoskatkot) jonka jälkeen siirtää taas digiboxin katselumuodossa takaisin digiboxiin?
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2006
  19. raizi

    raizi Member

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itselläni boksi ei aloittanut nauhoittamista jos se sattui olemaan valmiustilassa, joten laitoin huoltoon postia:

    Medion MDC4400 PVR kaapeliboxi ei näyttäisi aloittavan ajastettuja tallennuksia mikäli laite ei ole päällä. Valmiustilassa ollessaan laite käynnistyy kun ajastuksen olisi tarkoitus alkaa, mutta ei aloita nauhoitusta. Olisiko mahdollista korjata vika ohjelmistopäivityksellä?

    Vastaus:
    Hei,itse emme ole ko. ongelmaa laitteella havainneet. Suosittelen, että vian korjaamiseksi palautatte laitteeseen tehdasasetukset ja sen jälkeen irroitatte laitteen 10 min ajaksi verkkovirrasta. Tämän pitäisi korjata oireet.

    Alkaa hieman tuntua siltä että shneider ei taida pahemmin olla kiinnostunut ohjelmistonsa päivittämisestä edes siedettävälle tasolle.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2006
  20. mursunet

    mursunet Member

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Raizi:

    Muistelen hämärästi että tuo olisi ollut jonkin vanhan softaversion 'ominaisuus'. Paahdan omalla Medionillani jatkuvasti viikot putkeen ajastuksia ja laite on toiminut uusimmalla softaversiolla kuin tankki. Kone on joka päivä valmiustilassa osan päivää.

    Tarkkailinkin tätä yhdessä vaiheessa koska tätä viimeisintä edellinen softa pudotteli vuorokauden yli ja aamuöisin tehtyjä ajastuksia pois, jättäen ajastuslistaan vanhoja ajastuksia joita ei koskaan suoritettu.
    Uusin softa ei ole pudottanut yhtään ajastusta ja laite on kaikin puolin toiminut pätevästi, en ole törmännyt mihinkään ongelmaan tai merkittävään ärsyttäyyteen vaikka olen etsimällä etsinyt.

    Päättelen viestistäsi että koneessasi ei ole uusin ohjelmisto.
    Otahan päivitys ja uskon että pääset ongelmastasi heittämällä.

    Terv,
    Mursunet
     
  21. raizi

    raizi Member

    Liittynyt:
    14.09.2006
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Näköjään on delete nappi vienyt liikaa tavaraa sähköpostiviestistäni.

    Olen lukenut että vanhoilla softaversioilla on kyseinen vika. Boksissani kuitenkin on uusin softa, jonka vuoksi tämä hieman ihmetyttääkin. Päivityksen heitin sisään samana päivänä kun laitteen hankin.
     

Jaa tämä sivu