*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Strategia pelit aloitelialle

Tässä viestiketjussa on 12 viestiä.

#1
Moro ajatelin tossa joku päivä ostaa ihan ekan strategia pelin pclle.
Kyselisin sitä että mistä pelistä on hyvä aloittaa.
Ei ole pakko olla mikään kauheen uusi peli.
Olisi myös hyvä jos voisi pelata kaverini kanssa samaan aikaan.

Hinta luokka 0-45€
▼▼ Tässä viestiketjussa on 11 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Hyviä RTS-pelejä ovat ainakin Starcraft 2 (ykkönenkin on ihan jees, mutta nykygrafiikkaan tottuneelle se saattaa olla aikamoinen shokki), Age of empires 1 ja 2 ja omasta mielestäni Empire earth (tekemistä riittää, koska aikakausia on kivikaudesta tulevaisuuteen). Koita latailla jostain vaikka demoja noista, niin pääset kärryille millaisia pelejä ovat.

Krijinaten jräejsyts on ylairovsttetua - mutta välimerkkien, isojen alkukirjaimien ja välilyöntien oikea käyttö lisää halukkuutta vastata viestiin.
#3
Kyllä kai pitää noita demoja kokeilla.
Kiitoksia

Kuulin myös kaveriltani että civilization 4 olisi hyvä peli mutta en ole varma onko helppo aloitelijalle.
Olen myös lukenut civilization 5 arvosteluita, itselleni on jäänyt semmoinen perstuntuma että 4 olisi parempi. Jos katsomme siis videoita.
#4
Civilization 4 on hyvä, kunhan vuoroihin tottuu. Mulla oli aluksi vaikeuksia, kun olin tottunut pelaamaan reaaliaikaisia (Age Of Empires & Age Of Mythology jne.). Civ4:n oppiminen on suht helppoa, noin kymmenen pelin jälkeen perusidea on varmasti hanskassa. Netissä pelaaminen onnistuu helposti, itse en pelaa juuri lainkaan yksin. Pelien pituudetkin on ihan kohtuullisia normaalilla nopeudella, noin 4-8h.

Muita hyviä pelejä on noi em. Age Of .. sarjojen pelit, erityisesti AOM Titansia ja AOE 2 ja 3 on tullut pelattua todella paljon. Red Allert sarja on myös ihan varteenotettava. Näissä kaikissa, pl. Civ4, grafiikka on vähän vanhahtanutta, mutta pelit ovat mielestäni todella hyviä. Lisäksi kaikki pelit on sen verran vanhoja, että neljälläkympillä saat varmaan ne kaikki :)

If I download a movie in Jamaica
am I a pirate of the Caribbean?
Vastaan kysymyksen edellyttämällä tavalla, parhaat kysyjät saavat parhaat vastaukset.
#5
Itse suosittelisin kyllä Civilization 5:sta ennemmin kuin 4:sta.

Vitosesta kyllä puuttuu muutama aiemmissa ollut tärkeä ominaisuus, mutta niistä kaksi tärkeintä (uskonnot ja vakoilu) on tulossa kevään aikana, tosin luultavimmin maksullisena DLC:nä. Mutta ilman niitäkin Civ5 tarjoaa kyllä huomattavasti aiempia osia paremman pelikokemuksen, tärkeimpinä etuina heksapohjainen kartta sekä se, ettei yhdessä ruudussa voi olla kuin yksi sotilasyksikkö. Vaikeustasonsakin puolesta Civ5 voittaa, sillä sen vaikeustasot nousevat huomattavasti loivemmin ja antavat näin ollen aloittelijalle paremman pohjan kehittää taitojaan.

Mikäli olet valmis menemään reilusti ajassa taaksepäin, löytyy sellainen klassikko kuin UFO:Enemy Unknown/XCom UFO Defence. Äärimmäisen hyvä strategiapeli 90-luvun kultaisilta vuosilta. Tästähän on myös syksillä tulossa Firaxisin tekemä uusioversio, joka on allekirjoittaneen vuoden odotetuin peli.

RTS puolelta ei itsellä ole kauhean paljon kokemusta, mutta yllä mainitun Starcraftin lisäksi Warcraft 3 on jo klassikko, tosin grafiikat eivät luonnollisestikaan ole aivan nykypäivän tasoa.

Uudemmista RTS peleistä voisi mainita myös seuraavat:

World in conflict: Kevyehköä/helpohkoa nopeatempoista RTS naksuttelua. Nopeatempoisuudella tarkoitan lähinnä sitä, että tukikohdan rakentamista ei ole, vaan yksiköt tilataan suoraan taistelukentälle. Näin ollen kenttien alusta jää se rasittava rakennusvaihe pois.

Company of heroes: Perinteistä toisen maailmansodan naksuttelua. Viimeisen päälle suunniteltu ja toteutettu. Ikää pelillä on jo vuosia, mutta multiplayer puolelta löytyy vieläkin toimintaa enemmän kuin monesta uudemmasta pelistä.

Dawn of War 2 + lisärit: Hieman erilainen ote RTS genreen. Valtavien joukkolaumojen sijaan pelaajan komennettavana onkin vain 4 joukkuetta. Lisämausteen tuo joukkojen roolipelimäinen kehitys ja varustelu. Etenkin jos on mahdollisuus pelata kaverin kanssa coopissa, jolloin kumpikin ohjaa kahta ryhmää, on pelin aivan täyttä rautaa. Peruspelin kentät ovat pidemmän päälle hiukan tylsiä, mutta lisäosien kentät ovatkin taas monipuolisempia.

ANNO 2070: RTS joka keskittyy joukkojen hallinnan sijaan enemmänkin resurssienhallintaan. Perusajatuksena voisi sanoa 3 osaa simcityä ja 1 osa command & conqueria. Parhaimmat matsit saattavat venyä jopa kymmenien tuntien mittaisiksi.

Cities in Motion: Tämä täytyy mainita ihan vaan senkin takia, että on suomalaista tuotantoa. Pelin ideana on rakentaa valmiiseen kaupunkiin toimiva julkinen liikenne käyttäen busseja, ratikoita, metroja ja helikoptereita. Pelissä on omat puutteensa, mutta kokonaisuus kuitenkin vahvasti plussan puolella.

Siinäpä noita ensihätään, siitä vain valitsemaan itselle sopivaa.

|Intel Q6600 + Noctua NH-C12P, EVGA nForce 780i SLI, EVGA 8800 GTS 512mb (G92), 2Gb DDR2 800mhz cl-4, 3xSeagate Barracuda 500GB 32mb SATA2 Striped, Seagate Barracuda 300GB 16mb SATA2, NZXT Hush (Noctuan flektit), Samsung Syncmaster T220, BenQ FP222WH, Logitech Z-4 & G11 & G500 & G13|
#6
Kiitos tosi paljon näistä vinkeistä. Taitaa tulla pari peliä ostoo kunhan Kokeilen eka demoja.
#7
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Getari:
Moro ajatelin tossa joku päivä ostaa ihan ekan strategia pelin pclle.
Kyselisin sitä että mistä pelistä on hyvä aloittaa.
Ei ole pakko olla mikään kauheen uusi peli.
Olisi myös hyvä jos voisi pelata kaverini kanssa samaan aikaan.

Hinta luokka 0-45€
Command and Conquer: Generals. Lähiverkossa voi pelata kimpassa tekoälyä vastaan tai toinen toista vastaan. Tai kaikki kaikkia vastaan. Siinä on myös kampanja jokaiselle kolmelle "maalle". Sotaa käydään lähitulevaisuuden kalustolla, eli löytyy tankkia, jalkaväkeä, lentokoneita ja ydinohjusta.
Tai no, ylipäätään Command and Conquer -sarja. Uudempiin tai kokeilun arvoisiin lukeutuu ehdottomasti Command and Conquer: Red Alert 2 (ja lisäri nimeltä Yuri's Revenge) sekä Command and Conquer 3: Tiberium Wars.

Koko C&C sarjan näyttäisi saavan alle kuudella eurolla kokoelmapakettina täältä.


#8
Katoppa sellasta pelii ku The Settlers: Rise of an Empire. Se on aika helppo ja sopii hyvin aloittelijalle...

Kone:
Emolevy: M3N78D - Socket AM3 - Chipset 720D
Prosessori: AMD Athlon II X3 460
Näytönohjain: GeForce GT520
RAM: 4Gt DDR3-1333 (2kpl)
#9
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ColoRed:
Katoppa sellasta pelii ku The Settlers: Rise of an Empire. Se on aika helppo ja sopii hyvin aloittelijalle...
Heitänpä tänne vastaukseksi Total War-sarjan. Medieval II ja Shogun II total warit ovat loistavia pelejä, kunhan tottuu vuorosysteemiin.
Noiden kanssa saa kulutettua aikaa liiankin monta tuntia :) Ja ainakin Mediaval II löytyy jos jonkinmoista modia


#10
Ehkä vähän myöhässä, mutta The Battle for Middle-Earth 2 ja sen lisäosa ja WH40k:n Dawn of War sarja ovat aikas mainioita pelejä
#11
Age of empires sarjasta ainakin 2 ja 3 ovat tosi mukavia kavereiden kanssa pelattuna.


#12
Forge of empires on hyvä ilmainen selainpohjainen strategia peli. Taistelut on samanlaisia kuin civilicationissa rakentaminen on vain erittäin hidastempoista koska oikealla rahalla ostettavilla timanteilla sitä saa nopeutettua. Erittäin hyvä peli kunhan vaan saa pidettyä itsensä kurissa eikä mee ostelee timantteja, enemmän haastettakin ilman.

Ps.Allekirjoituksessa on linkki jolla pääsee mun kaveri listalle dineguun ja jos pelaat rautakaudelle asti saan palkkioksi 200 timanttia. Tervetuloa myös kiltaan "Midnight mafia" olis kiva saada lisää suomalaisia mukaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2012 @ 17:53

"Just because Im paranoid doesn´t mean they´re not out to get me."
"jos jokin voi mennä pieleen niin se menee"
http://en.forgeofempires.com/?invitor_i...r_invite_linkrl
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.