1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelien savet talteen, siirto toiselle kovolle.

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi nudedude 10.08.2012.

  1. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Piti asentaa w7 uudelleen ja pelit olleet eri kovolla kuin käyttis, nyt sain uuden kovon vielä lisäksi (240G SSD) jolle aattelin siirtää pelit ja origin sekä steamin. Steam hakee näköjään uudelleen asennettuna pelien tallenteet, mutta mitäs ne kansiot on steam/origin/pelit (kuten max payne 3) jotka pitää ottaa talteen kun asentaa uudelleen kaikki? Skyrimiäkään ei huvittaisi aloittaa alusta niin täytyy varmistella mitä tekee :)

    Steamin kansiossa joku tietty kansio missä kaikki savet? Entäs pelit jotka ei käytä steamia? Ilmeisesti riittää kun kopio kansion ja liittää/ korvaa sen uudelleen asennuksen jälkeen?
     
  2.  
  3. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Suurinosa tallennustiedostoista löytyy kun painat "Käynnistä" nappia ja menet "Tiedostot" kansioon. Sieltä pitäisi löytyä monen pelin kansiot ja sitten vielä "My Games" niminen kansio jonka sisältä löytyy vielä lisää pelejä. Eli ne ainakin kannattaa napata mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2012
  4. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jotain löytyi sile´ltä , ja "pelit" kansiossa jotain sekalaista sälää. Max Payne 3 "save" kansiota ei tullut vastaan ja sitä ei viitti kyllä alusta alkaa jatkuvan välidemoilun takia, siirretään myöhemmin...
     
  5. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pieni palaaminen aiheeseen.... Kun tuli laitettua W7 toiselle kovolle, osa peleistä on edelleen HDD asemalla mutta ei enää lähde skulaamaan. Eniten harmittaa tuo max payne 3. Ei käynnisty enää, missäs vika vois olla? Asensin sen myös uudelleen SDD mutta tallennukset tietty toisaalla.

    Steamin pelit toimii hyvin kun ovat pilveen tallennetut ( paitsi mw3) , eli asensikn orogin ja steamin uudelleen. Mutta originissa olevan syndicate taas ei ollut pilvitalllennusta tukeva näemmä ja halusi että aloitako koko roskan muka alusta.

    Eli ei löydy mitään järkevää kansiota josta poimia noita tallennustietoja max payneen ja syndicateen, osaako joku sanoa mitä filuja pitäis copypasteilla että pääsis jatkamaan? tai mikä auttais W7 asennuksen jälkeen että max payne starttais?

    ....kaikki pelit pitäis saada steamiin niin voi poistaa/imuroida takas halutessa ja tilanteet tallessa vaikka levyt vaihtuisi...
     
  6. Jouko?

    Jouko? Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.07.2004
    Viestejä:
    3,858
    Kiitokset:
    32
    Pisteet:
    78
    Viimeksi muokattu: 04.09.2012
  7. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Kun winukan asentaa uusikis niin järjestelmärekisteristä katoaa tideot asennetuista ohjelmista. Vain pienempi osa ohjelmista toimii ilman rekisteritietoja = "portable asennus", kun vaan kopioi ohjelman kansion.
    Pelit nyt eteenkin on ohjelmia, joissa laittomien kopioiden takia "sarjanumero" on kryptisessä muodossa kryptis-nimisessä avaimessa. Vaikea löytää, kun kaikki ohjelman avamet/haarat ei sisällä ohjelman nimeä.
    Nettihän on pullollaan reg-tiedostoja joilla rekisteröidään monet kokeiluversiot täysverisiksi. En tiedä onko ohjelmille 'Siirä toiseen koneeseen' tiedostoja.

    Eikö sulla ole pelin asennus cd/dvd:tä?

    save-gamet on pelin kansiossa, tilin alla olevassa kansiossa, joista osa on xp:ssä piiloitetussa 'Application Data' kansiossa.

    Etsi... toiminolla kovosta hakuun max tai payne. Usein save-game kansiolla on pelin nimen mukainen nimi.
    Monessa pelissä niiden tiedostojen nimet on save ja numero, esim save003
    Eli Etsi... save voi auttaa löytämään.
    Ja haku päivämäärän mukaan kun viimeksi pelasit peliä ja tallensit tilanteen.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2012
  8. nudedude

    nudedude Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2011
    Viestejä:
    382
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kumma kyllä nyt peli käynnistyi ilman herjaa E-asemalta (asensin myös C-asemalle), ja muistaa logatessa statukset jne mutta kampanja pitää aloittaa alusta. Linkissä oli osoite saveille..."C:\Users\username\Documents\Max payne 3 Savegames" mutta kun tuo kovo tosiaan vaihtui jossa käyttis joten tais mennä sinne tallennuskansio. muutenkin kaikki pelikansiot sikin sokin E-asemalla keskenään. joku savekansio on max tallessa , joista peli käynnistyy, siltin aloitettava alusta. ehkä toi kansio kuuluu jonnekin alakansioon kopsata tms.

    ...onneks on steamin pilvitallenne

    peleille on kyllä alkup DVD:t olemassa mutta se nyt ei auta vanhoihin tallenteisiin, save haulla tai max, payne näyttää pvä mukaan viimeksi uudelleen asennetun version näköjään.

    Syndicateen ei löyty mitään järkevää haulla ja tietenkään siihen ei toi originin pilvitallennus ole toiminut.
     
  9. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Winukan uudelleen asennuksessa format c:, kun pelit ovat asennettu toiseen osioon, voi ensin kokeilla toimiiko peli "portable". Jos ei se on asennettava uusiksi.
    Monessa pelissä uninstall kysyy 'Poistetaanko myös savegamet?'. (Eli uninstall vanhassa winukassa, winukka uusiksi toiseen kovoon ja peli uusiksi vanhaan kovoon muuttaen asemakirjain oikeaksi asennuksessa.)
    Mutta kun osa peleistä työntää savegamet käyttäjätilin alle niin format c: winukan uusiksi asennus syö ne. On siis etsittävä savegamet yms. talteen ensin.
    Vaikea sanoa mihin on vanhan asennuksen savet hävinnyt, jos haku kerran löytää vain uuden asennuksen pelisessioita.

    Sulla itse pelin vanha asennus toimii koska rekisterissä on serial key tieto pelistä, vaikka rekisterissä on uuden asennuksen kansio-osoite eri. Sattumoisin hyvä noin.
    Vaikea sanoa miksi e-asemalla pelikansiot on sikin sokin.
    Onko siellä muuten koko pelin vanha asennus, josta käynnistyy exe-tiedostosta, vai jotain muuta "start.bat" tiedostoa, jonka käynnistyskomennot winukka ohjaa uuteen asennukseen?
    Onko sulla identtiset profiilit vanhassa ja uudessa maxissa? Vai tarkoittaako 'muistaa logatessa statukset jne' että nimen omaan vanhan pelin jutut näkyy, mutta save tilanteet on hävinnyt?
    Onko winukassa tili josta nyt pelaat sama nimi ku entisessä winukassa? (Peleissä savet voi olla tilikohtaisia tallennuksia = talletetaan Käyttäjätilin alle.)
     

Jaa tämä sivu