1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TV:n näkyvyys ongelma?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Palko 28.04.2010.

  1. Palko

    Palko Member

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli tällainen ongelma:
    Kuva pikselöityy ja ääni katkeilee, välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta on kuitenkin pahentunut viime aikoina niin paljon ettei tv:n katselusta tule enää mitään.
    Uusi antenni on hankittu (antenniliikkeen paras, elektroniikkatiimi pori) ja antenni on nostettu ylemmäs n.6m maasta, olen jopa kokeilut kävellä antenni kädessä pitkin kattoa ja etsiä parasta signaalia. Antenniliikkeen mieskin( Elektroniikkatiimi Pori ) kävi suuntaamassa ja mittailemassa, ja hänenkin laittensa pätkivät. signaalit digibox:n mukaan ovat olleet koko ajan VOIMAKKUUS 60-70% LAATU 100%, mutta putoo häiriöden aikan yhtäkkiä 40-50 prosenttiin. Käytössäni on Humax:n ja Topfield:n tallentavat boxit temppuilee molemmilla. noin kolmekuukautta sitten ei ollut mitään ongelmia eikä myöskään viime kesänä,joten pakkanen ei ole vaikuttanut asiaan eikä myöskää säätilat. naapurilla samoja ongelmia myös. Antenniliike myös ihmeissään.
     
  2.  
  3. vinikka

    vinikka Regular member

    Liittynyt:
    04.05.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Kannattas varmaan sitten harkita satelliitti lautasta canalilla näkyy Suomen kanavat + muita kanavia. Ja jos sulla on avoin näkökenttä etelään kun lautanen pitää suunnata 1 aste länteen etelästä.

    Senhän Suomipaketin saa muistaaksi ilman jos on todistus jostakin Antenniliikkestä, ettei kanavat maanpäällisestä todellakaan näy.

    Itellä ollu satelliitti vehkeet vuodesta 2000 en ole edes kokeillu näkyskö maanpäällinen digitv vaikka canalilta tulevassa boxsissa on combo eli maanpäällinen + satelliitti viritin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2010
  4. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Jos asiantunteva antenniliike on jo asiaa tutkinut, en tiedä, osaako tuohon harrastelija enää mitään järkevää lisätä. Perusasiat tuntuvat kuitenkin olevan kunnossa, antenni on riittävän "tehokas", suunnattu oikein ja riittävän korkealla. Antennin tai antennijohdon vikakaan ei tunnu todennäköiseltä, jos kerran pätki myös asentajan laitteilla.

    Ongelmista kannattaisi mielestäni ilmoittaa Digitalle Häiriöilmoituslomakkeella:.
    http://www.digita.fi/WebForm.asp?path=1840;1922;9521;9522
    Ainakin meille sieltä tuli mittausauto tutkimaan tilannetta muutama viikko ilmoituksen jälkeen. Jos myös naapurisi ilmoittaa, niin voisi nopeuttaa asioita.
     
  5. Palko

    Palko Member

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo Canalin paketti on jo tilattu. Täytyykin ottaa selvää tosta ilmaisuus hommasta. Lautasenkin kanssa on vähän siinä ja siinä, mutta kävin äsken taas katolla tiirailemassa ja taitta se lautanen juuri näkyä. nyt koitin jo ottaa signaalia vastaan kolmella antennilla ympäri kattoa, ei mainittavaa eroa! Pätkii vaan välillä niin pirusti että... Mielenkiintoista tuossa on se että miksi pätkii vain ajoittain (85% katselu ajasta) ja välillä näkyy ihan hyvin? Tietääkseni täällä ei ole mitään amatööri toimintaakaan lähellä. Lyhyt aalto asema kyllä on, mutta siitäkään ei johdu (tutkittu juttu, antenni asentaja soitti jonnekkin ja olin itse vieressä kuulemassa.)
     

Jaa tämä sivu