Television äänet pätkii

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Maikson 20.12.2010.

  1. Maikson

    Maikson Member

    Liittynyt:
    07.03.2006
    Viestejä:
    19
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyseessä reilu vuoden vanha LG 42LH7020 telkkari ja nyt äänet ovat alkaneet pätkimään televisiota katsellessa. Kokeilin television omilla kajareilla ja pc:n kajareilla, mutta äänet pätkii silti satunnaisesti kaikilla kanavilla. PS3:a pelatessa äänien kanssa ei ole esiintynyt minkäänlaisia ongelmia, joten voisiko vika olla antennijohdossa/signaalissa?
     
  2.  
  3. PcTommi

    PcTommi Regular member

    Liittynyt:
    07.09.2004
    Viestejä:
    306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vanha ketju, mutta jatketaan. Mulla sama ongelma, televisiona Samsung UE46C6715.

    Muutama kuukausi sitten ääni alkoi satunnaisesti pätkiä. Kuva toimii normaalisti, mutta ääni tökkii, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Toisella kanavalla käyttäminen poistaa häiriön. Tätä häikkää tapahtuu melko satunnaisesti. Joskus sama kanava saa pyöriä monta tuntia, eikä välttämättä silloinkaan tule, välillä alkaa tökkiä jo muutaman minuutin jälkeen.

    Päivitin pari viikkoa sitten firmiksen, joka viime kuussa julkaistu. Ei auttanut asiaan.

    Meneekö takuuhommiksi vai kannattaako vielä jotakin testata? Voiko mitenkään liittyä antennipiuhaan / talonyhtiön antenniin tms?

    PS3:n kautta leffoja katsellessa ääni toimii normaalisti.

    Tämä televisio on mulla lainassa ja tarkoitus olisi ostaa pois.
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Voihan se vika olla lähetyksessäkin. Signaali on sen verran heikentyny että vaikuttaa ääneen. Ei kuulosta minun korvaan ainakaan ihan heti laitevialta.
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2012
  5. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos kerros,tai rivitalossa asut,niin kannattaa kysellä naapureilta,onko heillä havaittu
    samoja häiriöitä.Voihan olla talon antennijärjestelmässä,katkoja / vuotoja.Oletko koittanut toisella antennijohdola,onko vaikutusta,entä oma antennirasia,onko huoneistossa useampi antennirasia paikka,voitko koittaa eri paikoissa.

    Jos ei omat keinot tuo muutosta,niin varmaankin yhtiössä on isännöitsijä joka tilaa antennihuoltomiehen paikalle.Kyllähän taloyhtiöillä on sopimukset huoltoliikkeen kanssa antennijärjestelmän kunnossapidosta.

    Jos leffojen katsomisen aikana ei häiriöitä ole,niin varmaankin vikaa on oltava joko piuhoissa,tai talon antennijärjestelmässä.
     
  6. PcTommi

    PcTommi Regular member

    Liittynyt:
    07.09.2004
    Viestejä:
    306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitokset vastauksista. Pitää testailla eri johdoilla ja eri antennirasioista.
     
  7. Marijo123

    Marijo123 Member

    Liittynyt:
    22.08.2012
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Meillä pätkii myös, epäilen lähetyksiä. Eipä ollut näitä ongelmia kun lähetykset oli analogisia. Olemme muuttaneet välillä kaapeliverkosta antennitaloon, vaihtaneet televisiota (molemmat olleet sopivia sekä antenniin että kaapeliin) ja viimeksi jouduttiin muuton takia hankkimaan uusi tallentava digiboksi (HDThunder). Eli laitteet eivät ole vanhoja. Piuhatkin uusia, eikä esim antennipiuhaa ole vedetty pitkää matkaa. Mutta kun pätkii niin pätkii.
    Samoin ongelmia tv-ohjelmien tallennuksessa eli liian usein puuttuu tekstitys nauhoituksesta tai esim Avalta nauhoittaessa näyttää jonkin aikaa tekstitystä englanniksi. Valinnoista ei ole kyse, suomenkielinen tekstitys valittu. En ole huomannut, että teksti puuttuisi kun katson ohjelman tv:stä.
    Nyt olemme tietoisesti rythyneet seuraamaan, että onko ongelma tiettyjä kanavia nauhoittaessa..pitänee testata myös katsoa ja nauhoittaa samaa ohjelmaa, että puuttuuko tekstit. Saa kai tässä tutkia vaikka loppuikänsä, mutta mikä on oikea taho ilmoittaa ongelmista?
     

Jaa tämä sivu