1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony Bravia TV:n ominaisuudet

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi any41 02.03.2010.

  1. any41

    any41 Member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Voiko olla niin, että uusien Sony Bravia televisioiden ohjelmistosuunnittelijat eivät enää ole noteeranneet 4:3 kuvasuhdetta tärkeäksi?
    Ongelma vasta hankitussa Sony KDL-40EX402 FullHD televisiossa on se, että vaikka olen valinnut kuvasuhteeksi "Autom.", niin kun ohjelma on 4:3 ei televisio osaa muuttaa kuvasuhdetta oikeaksi, vaan muuttaa sen joko "laaja" tai "smart" muotoon, jolloin ihmiset ovat litteitä ja leveitä. Eli jos haluaa katsoa 4:3 ohjelmaa oikean muotoisena (mustat palkit sivuilla) on aina valittava käsin kaukosäätimestä tuo kuvasuhde. Ja sen jälkeen kanavaa vaihtaessa kaikki näkyy edelleen 4:3 kuvasuhteella ennen kuin taas vaihtaa kaukosäätimestä asetukseksi "Autom.". Tämä tietää jatkuvaa kaukosäätimen kanssa räpellystä.

    Vertailun vuoksi 10 vuotta vanha 29" Sonyn Trinitron TV (4:3) vaihteli automaattisesti kuvasuhteen aina oikein olipa se mikä tahansa. Silloin puolestaan laajakuvaohjelmissa oli tietenkin mustat palkit ylä- ja alareunoissa. Tämä laiten meni vaihtoon yllä mainittuun, koska värit alkoivat kadota.
    Tunnetustihan Suomessa lähetään vielä paljon ohjelmia, jotka ovat vanhalla kuvasuhteella (4:3) tallennetut. Onko siis menty näinkin pienessä asiassa askel taaksepäin?

    P.S. Olen tiedustellut asiaa Sonyn asiakastuesta ja saanut vastaukseksi, että ajatuksena on aina näyttää kaikki ohjelmat koko ruudun levyisinä (ilman mustia palkkeja reunoissa) eli kyseessä on laitteen ominaisuus ei vika.
     
  2.  
  3. Ukki55

    Ukki55 Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tässä meikäläisen hiukka vanhemmassa Braviassa täytyy valita sieltä kuvasäädöistä Autom.kuvasuhteen lisäksi kohdasta 4:3-oletus = 4:3. Ei Smart tai Pois. Olettaen, että sellainen mahdollisuus siitä uudemmastakin mallista löytyy??
     
  4. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Itselläni Bravia KDL 40W 4000.
    Kuva-asetukset.
    Kuvasuhde -> laaja.
    Automaattinen kuvasuhde -> pois.
     
  5. Ukki55

    Ukki55 Member

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Näyttääkö se silloin 4:3 kuvan sivupalkkien kera vai kokoruudulle venytettynä?

    Omassa KDL 40 D3000 tv:ssä Kuvasäädöt ovat tällaiset:

    Tuloliitännät: Vain katsottavat
    Kuvasuhde: 4:3 tai 16:9 (vaihtuu lähteen mukaan)
    Autom. kuvasuhde: Päällä
    4:3-oletus: 4:3
    Näyttöalue: Normaali
    Vaakasiirto: -------
    Pystysiirto: -------
    Pystykoko: ---------

    Toki säädöt voivat olla erilaiset kyseisissä malleissa, mutta tällä vehkeellä mennään näin.
     
  6. any41

    any41 Member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vastauksista. Tilanne on ilmeisesti muuttunut. Mitään "pois" valintaa ei ole. Asetuksissa on vain suoraan valinnat autom., laaja, smart, 4:3, 14:9, zoom, tekstitys.
    Kun valitsee jonkin niistä, niin vastaava asetus pysyy sellaisena vaikka kuinka vaihtaisi kanavia, joissa kuvasuhde on jokin toinen. Ja autom. asetuksella TV ei osaa valita 4:3 kuvasuhdetta.

    Eli tilanne on niinkuin minulle asiakastuesta todettiin:
    Ajatuksena on aina näyttää kaikki ohjelmat koko ruudun levyisinä (ilman mustia palkkeja reunoissa) eli kyseessä on laitteen ominaisuus ei vika.

    Eipä auta jatkossa muuta kuin painella kaukosäädintä ja valita itse oikea kuvasuhde, jos haluaa katsella vanhoja ohjelmia oikein. 4:3 kuvasuhde tuntuu valmistajan kannalta olevan jo "menneen talven lumia" eikä siihen näköjään enää ole panostettu lisäämällä ominaisuus automaattivalintaan, jonka vaihtoehtoina on vain joko laaja tai smart.

    Siis: Autom. valittuna TV levittää kaikki 4:3 ohjelmat automaattisesti koko ruudun leveyteen eikä missään vaiheessa oikeaan kuvasuhteeseen (muutoin kuin käsin valitsemalla kaukosäätimestä)

    Mitään alla esitetyn kaltaisia asetuksia en ole löytänyt:
    Tuloliitännät: Vain katsottavat
    Kuvasuhde: 4:3 tai 16:9 (vaihtuu lähteen mukaan)
    Autom. kuvasuhde: Päällä
    4:3-oletus: 4:3
    Näyttöalue: Normaali
    Vaakasiirto: -------
    Pystysiirto: -------
    Pystykoko: ---------
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2010
  7. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46

    Noissa uutiskuvissa tulee usein pieniä pätkiä 4:3 kuvasuhteella ja niissä on
    mustat palkit sivuilla.Vaihtuu automaattisesti kuvalähteen mukaan.
     
  8. any41

    any41 Member

    Liittynyt:
    12.12.2006
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sain sähköposiini vastauksen Sonyn teknisestä tuesta. Vastaus on aivan toinen kuin puhelimitse saamani vastaus:

    Tein tehdasasetuksien palautuksen ts. tein TV:n uudelleen asetuksen aivan alusta saakka eikä tilanne muuttunut miksikään. TV ei edelleenkään osaa vaihtaa autom. asetuksella 4:3 kuvasuhteeseen. Mielestäni tässä on kyllä kyseessä selkeä ohjelmistovirhe.
    Kun kytken tallentavan digiboksin päälle, se kyllä hallitsee kuvasuhteen vaihdon kun kuva tulee sen oman digivirittimen kautta.

    Varmistin vielä tuon kuvasuhde ongelman soittamalla liikkeeseen, josta ostin TV:n. Siellä asiantuntevalta vaikuttanut myyjä oli samaa mieltä kuin Sonyn asiakastuki, eli - kuvasuhdeautomatiikka ei uudessa mallissa enää tunnista 4:3 kuvasuhdetta, vaan muokkaa kuvan smart-muotoon koko ruudun levyiseksi. Kaukosäätimestä voi sitten valita oikean kuvasuhteen, jos litteät naamat eivät miellytä.
    Pieni lisäys asiaan oli vielä se, että pelkästään Suomea (tekniikan takapajulaa) varten ei tehtaan kannata valmistaa omaa mallistoa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2010
  9. MoiMi21

    MoiMi21 Guest

    ite ostin just sony kdl 40ex402 telsun. pystyykö sielt ohjelma guidesta ajastamaan ollenkaan? 10 minuutin nappien hakkauksella ei ainakaan moista vaihtoehtoo löytynyt 8) pitääpä mennä sornyn sivuille kattelemaa laajempaa ohjekirjaa. ja sekunnin selauksen jälkeen tulin tulokseen ettei pysty. aika jännä et tollane toiminto o jätetty pois.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 08.03.2010
  10. alex80

    alex80 Member

    Liittynyt:
    10.04.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei täysin liity tähän, mutta television kuvaan kuitenkin. Ostin itse kyseisen Sony KDL-40ex402 laitteen tuossa viime viikolla, enkä ole oikein löytänyt kunnollisia näytön asetuksia. Onko teillä mitään vinkkejä tähän. Kuva on tällä hetkellä joko liian tumma tai kirkas. Millaiset säädöt siinä kannattaisi olla. Ehdotuksia?
     

Jaa tämä sivu