1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

LA Digital CA-moduuli hukkaa kanavat?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi VKJ 07.09.2010.

  1. VKJ

    VKJ Member

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ongelma on seuraava: kun LA Digital CA-moduulin tökkää television CI-korttipaikkaan niin kaikki kanavat katoavat. Televisio tunnistaa moduulin ja siinä olevan kortin, mutta ei löydä enää kanavia. Odottaminen ei auta. Kun moduulin ottaa pois, kanavat löytyvät taas normaalisti.

    Moduuli on siis LA Digital ja televisio Samsung LE32A46C2W. Elisan kaapeli-TV-verkko. Kortti on Elisan Plus TV -kortti, joka näkyy digiboksin kautta normaalisti talouden toisessa telkkarissa. Kortissakaan ei siis pitäisi olla vikaa.

    Moduulin myyneessä liikkeessä väitetään kivenkovaan, että moduulin pitäisi sopia Samsungin telkkareihin. Vaihtoivat kortin jo kerran uuteen, mutta sama juttu.
     
  2.  
  3. nspecial

    nspecial Member

    Liittynyt:
    11.09.2010
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hmm... Oletko kokeillut ennen kortinlukijan asennusoperaatiota ensin katkaista TV:stäsi
    päävirran (yleensä sellainen pieni keinukatkaisija TV:n sivulla tai takana, jollei ole niin virtajohdon voi ainakin irroittaa)?
    Meillä on 32 tuumainen LG, tyyppiä LH 3200. Ainakin sen ohjeissa valmistaja kieltää kortinlukijan asentaminen, ellei TV:n päävirtakytkin ole OFF-asennossa. Päävirran katkaistuani asensin aluksi telkkariin kortinlukijan ilman maksukorttia ja laitoin virrat päälle ja käynnistin TV:n. Ainakin LG:n Menu-valikosta löytyi kohta CI-tiedot ja sitä klikattuani TV löysi asentamani kortinlukijan. Sammutin uudelleen (TV-valmistajan ohjeiden mukaan) TV:n ja päävirran ja laitoin maksukortin (kaapeliTV-kortti) kortinlukijaan ja työnsin kortinlukijan paikalleen. Virran laitettuani ja TV:n käynnistettyäni myös maksukanavat näkyivät telkkarista.

    HUOM! Jos olen valinnut kanavan, joka ei maksukortillani näy, niin silloin TV jää ikävästi jumittamaan pimeää ruutua salatulle kanavalle ja näyttää herjaa "pääsy evätty". Tästä jumittavasta herjasta ei pääse eroon muutoin, kuin valitsemalla jonkin vapaasti näkyvän TV-kanavan, esim. YLE 1.
     

Jaa tämä sivu