1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kotiteatteri hajosi, ehjät kajarit jäivät. Mikä neuvoksi?

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi m1ksu 21.12.2010.

  1. m1ksu

    m1ksu Member

    Liittynyt:
    21.12.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ihan ensiksi haluan pahoitella, mikäli tämä aihe on turha tai tällainen aihe on jo olemassa. En ainakaan nopealla vilkaisulla löytäyt vastausta mistään ongelmaani.

    Ongelmani on siis seuraavanlainen:

    Omistin Philipsin MX5100VR kotiteatterisarjan, kunnes soitin päätti hajota ja käteen jäi vain ehjät kajarit kyseisestä soittimesta. Ajattelin että ostaisin uuden DVD-soittimen ja kytkisin vanhat kajarit tähän uuteen soittimeen. Ongelma on, että en ymmärrä näitten teknisten vempaimien päälle tuontaivaallista. Koska haluan kytkeä omat kajarini uuteen DVD-soittimeeni, tulisi uudessa soittimessani olla siis oikeanlaiset liitännät. Philipsin MX100VR- soittimessa kaiuttimet kytkettiin soittimeen tällaisella liitännällä --> http://www.tme.eu/fi/katalog/kaiutinliittimet_100376/#id_category=100376& (sivun ensimmäinen tuote), eli tulevassa DVD-soittimessa pitäisi laitteen takaosasta löytyä moiset "herkut" jotta kajareiden kytkeminen olisi mahdollista. Onko tälle kyseiselle liitäntätavalle mitään virallista nimeä? Jos yrität kahtella netistä DVD-soitinta, mainitaanko soittimen teknisissä tiedoissa näitä liitäntäjuttuja? Millä termillä ne mainitaan, jos mainitaan? Katselin tuossa DVD-laitteiden teknisiä tietoja, mutta en ymmärtänyt niistä paljoakaan.

    Lyhyesti sanottuna voidaan todeta, että haluan ostaa uutena kotiteatterisarjan ilman kajareita. =) Ihan jokaiseen DVD-soittimesta ei taida löytyä tällaisia kajareiden liitäntäominaisuuksia.

    Tässä hieman suomenkielistä tietoa laitteesta, josta nämä kajarini ovat peräisin http://www.p4c.philips.com/files/m/mx5100vr_00/mx5100vr_00_pss_fin.pdf. Kuvassa näkyvät kajarit pitäisi siis pystyä kytkemään tulevaan DVD-soittimeeni. Toivoisin että viitsisitte ja osaisitte auttaa. =) Kiitos etukäteen!
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2010
  2.  
  3. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,410
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Tuo kaiutinliitäntä ei suuri ongelma,taitaa vaan dvd soitin vahvistimella olla aika harvassa ?
    Eipä ole tullut ajateltuakaan, mutta tuossa linkissä.
    https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=106162
    Varmaan laite joka kävisi, josko hinta sopiva.
     
  4. Pihlis12

    Pihlis12 Active member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1,312
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kyseessä on siis kaiutinliitäntä.

    Itse en suosittaisi lähteä hankkimaan mitään vahvistinta noihin purkkeihin. Kuitenkin kyseessä on aika huonot kaiuttimet. Oma ehdotukseni on että kannattaisi kysyä korjaamolta mitä tuon kotiteatterin korjaus maksaisi. Mikäli kyseessä on alle 3v vanha paketti suosittaisin ottamaan yhteyttä valmistajaan ja kysellä korjauksen perään. Kuitenkin kuluttajasuojalain mukaan hinnakkaampi(300€ tms.) elektroniikka tulisi kestää yli +2 vuotta.

    Toinen vaihtoehto on että ostat käytettynä vastaavaavan sarjan tms. ja hukkaat nuo vanhat pois. Muista myös että joulun jälkeen on taas aika kovat alennukset että sieltäkin korvaava setti voisi löytyä kohtuu hintaan.

    Muista myös että jos haluat nyt alkaa hankkimaaan tuohon korvaavaa vahvistinta/soitinta tulee sinun varmistaa että kaiuttimesi sopivat yksiin vahvistimen kanssa. Lopputulos pahimmassa tapauksessa saattaa olla se että rikot jotain.

    Tämä on juuri se syy miksi en suosita näitä valmispaketteja kellekkään. Jää älytön määrä roskaa kun yksi osta tuosta sarjasta hajoaa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2010
  5. m1ksu

    m1ksu Member

    Liittynyt:
    21.12.2010
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vain vinkeistä. Kyseistä laitetta on yritetty korjauttaa jo jollakin korjaamolla, mutta laite oli niin toivoton tapaus, että siitä ei enään peliä saatu. Ärsyttävintä tässä kaikessa on se, että laite alkoi asteettain hajota juuri sen jälkeen kun takuuaika oli jo ummessa. Asteettain hajoamisella tarkoitan sitä, että aluksi laite alkoi rutata kelatessa VHS-kasetteja pilalle, sitten hajosi VHS puoli kokonaan. Lopulta hajosi myösi DVD puoli ja laite ohjasi ääniä aivan miten sattuu. Kun takuuaika oli kerran ummessa, niin annoimme vaan asian olla.
    Uutta kotiteatterisarjaa ei välttämättä tarvitse olohuoneeseen saada, kunhan sinne saisi edes sen uuden DVD-soittimen. Mutta koska tuollaiset kajarit ovat ylimääräisenä, niin elättelen toiveita että ne pystyisi kytkemään tulevaan DVD-soittimeen tai että nille löytyisi muuta järkevää käyttöä. Vaikeaa se ilmeisesti on, mutta minkäs teet. Vinkkejä saa edelleen pistää tulemaan. Kiitos kuitenkin näistä!
     
    Viimeksi muokattu: 22.12.2010
  6. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Helpoimmalla ainakin pääsisi kun pelkän vahvistimen hankkisi. Kaiuttimet voivat olla huonot, mutta silti toimivat ja uudet kajarit voivat olla hinnakkaita eikä halvalla saa hyviä -> rahaa palaisi aika paljon. Tämän lisäksi tietty erillinen DVD-soitin, tai miksei suoraan ihan Blu-Ray -soitin.
    Aika utopistinen skenaario. Kajarit ainakin ohjekirjan mukaan näyttävät olevan ihan normaaleja kajareita jotka käyvät kaikkiin vahvistimiin.

    EDIT: Suoraan sanottuna ainoa asia mikä tuossa voi mitenkään hajota, on ne kajarit jos hankkii todella huonon vahvistimen.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2010
  7. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    tai sitten jos hankkii vahvarin missä liikaa potkua ja laittaa volaa liikaa, eli eiköhän ihan mikä vain vahvari mihin kaiuttimet käy liitännältään ole sopiva tarkoitukseen.
    ja eiköhän tämä VOI hajota ole turhaa jos:sittelua.

    pihlis varmaan tarkoitti ohmeja tuolla yhteensopivuus jutulla?
    eipä ne kajarit siihen hajoa jos tehot on ilmoitettu ero ohmeissa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2010
  8. Pihlis12

    Pihlis12 Active member

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1,312
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Siis joo ihan perustin tuon varoituksen ihan luettuun tekstiin, en siis kokemukseen/satavarmaan tietoon. Mieluummin ohjeistan varoen kuin takki auki puhumalla asioista tietona niinkuin joskus foorumeilla tuppaa tapahtumaan. Ja koska itse olen aikoinaan myynyt kodin elektroniikkaa voin kokemuksesta sanoa että kaikki eivät todellakaan tiedä mitä tarvitsevat tai ovat hankkimassa.

    xbkrypt0n nuo kaiuttimet ovat kyllä aika onnettomat ja siksi en todellakaan suosita mitään investointeja erillisiin vahvistimiin johon nuo sitten kytkisi.
     
  9. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Vaihtoehdoksi jäisi toisen setin ostaminen jossa olisi lähes samanlaiset onnettomat kaiuttimet. Itse suosisin tässä tapauksessa sitä vahvistinta ja erillistä DVD/tms. soitinta, jotka kun on ostanut, niin voi sitten tarvittaessa korvata noita vanhoja kajareita paremmilla.

    En oikein näe logiikkaa siinä, että ostaa jonkun toisen pilipalisetin vanhan tilalle ja on sitten parin vuoden päästä tasan samassa tilanteessa todennäköisesti vielä tällä samalla foorumilla kysymässä samaa asiaa, mutta eri tuotekoodilla :)
     
  10. jjabi

    jjabi Regular member

    Liittynyt:
    25.09.2010
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Noh miksei voisi ostaa erillistä viritinvahvaria, ja sitten kun aika kajareista jättää niin hommaa vaan ne uusiksi, jos sinulla ei erillistä DVD soitintakaan ole (eivät kyllä paljoa nykyään maksa) niin suhteellisen halpa viritinvahvari ja siihen päälle joku DVD soitin, miksei? Jos joskus kajarit haluat vaihtoon niin sitten vain uudet kajarit ja vahvistin onkin jo valmiina.

    Huutonetistä selaillessani löysin tuollaisen Sony AVD-S10 kotiteatterivahvistimen, jossa oli sisäänrakennettuna DVD soitin, taisi olla suljettu kohde mutta varmasti löytäisit samanveroisia muualtakin, hintakin taisi olla vain 20-30e.
     
  11. Bluejack

    Bluejack Regular member

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    377
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En tohtisi lähettää tuota settiä edes kehitysmaa keräykseen.
     
  12. jjabi

    jjabi Regular member

    Liittynyt:
    25.09.2010
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nojoo huono esimerkki... Kuitenkin pääpointti tuli varmaan selväksi.
     
  13. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,410
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Noh tulipa muistutusta tästäkin keskustelusta, elikkä noihin impedanssehin "ohmeihin" muutama lainaus tuolta perustasta.

    Kiitokset: Tomi Engdahl

    Jos kiinnostusta lueskella, lisää löytyy tuolta perusasioihin.
    http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/kaiuttimet.html
    http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/vahvistin.html
    http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harrastus.audio+video/index.html

    Ja ettei mene liian vakavaksi viellä yksi lainaus ja pilkettä silmäkulmaan.
     

Jaa tämä sivu