1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pieni opas: Kuinka tehdä Razer Deathadderin rullasta portaattomampi

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Jarska92 13.01.2011.

  1. Jarska92

    Jarska92 Regular member

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    1,132
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Terve,

    Kirjoitan tässä lyhkäsen oppaan; kuinka tehdä Razer Deathadder -hiiren rullasta portaattomampi. En avannut hiirtäni ihan huvikseen tätä tarkoitusta varten, vaan minulla oli toisen sivunäppäimen kanssa ongelmia ja halusin katsoa mitä voin asialle tehdä.

    Ennenkuin aloitan, niin sanon muutaman asian.

    Ensinnäkin: avaamalla hiiresi menetät takuun siitä, joten mieti, onko tämä sen arvoista.

    Toiseksi: En ota mitään vastuuta jos hajoitat hiiresi, vika on tällöin sinun. Ohjeita täysin noudattamalla ja sähläämättä tulos on toimiva.

    Kolmanneksi: Mieti tarkkaan, ennenkuin teet kyseisen pikku modin, että haluatko todellakin hiiresi rullasta portaattomamman. Rulla toki on lähes äänetön ja sulavampi pyörittää tämän jälkeen, mutta tunne ei ole enää sama. Tietenkin voit silti avata hiiresi uudelleen ja säätää takaisin enemmän portaistetuksi, jos portaattomuus ei miellytäkkään sinua, mutta hiiren uudelleen avaaminen on vaiva...:effort:. - Olen neuvonut tämän vaiheen myöhemmässä vaiheessa tätä ohjetta.

    Noniin, let's get started, shall we? Ja muuten, kuvia klikkaamalla saat ison kuvan auki.

    Ensinnäkin: Älä ole tyhmä ja avaa hiirtä kun se on kiinni koneessa, vaan ota se irti. Noniin, sinulla siis on kädessäsi hiiri, luonnollisestikin, ellei se pyöri jaloissasi... no kuitenkin. Hiiren takana on kolme ruuvia, jotka sinun täytyy avata päästäksesi käsiksi hiiren sikuksiin: kaksi ylimmäisten tassujen alla ja yksi alhaalla olevan tarran alla. Ruuvit ovat pieniä ristipään mallisia ruuveja.

    [​IMG]

    Avaamalla nämä ruuvit pääset käsiksi hiiren sisuksiin, jossa on vielä kaksi samankantaista ristipääruuvia, jotka täytyy avata, ennenkuin pääset käsiksi hiiren rullaan.

    [​IMG]


    Seuraavaksi voitkin sitten laskea hiiren normaalisti pöydällesi ja alkaa väkertää rullan kanssa. Suosittelen tähän hommaan vaikka jotain puukkoa, tai sitten veistä tai jotain vastaavaa.

    Nimittäin ollaan työskentelemässä näinkin pienen osan kanssa. Tuosta suunnittelusta huomaa hyvin myös, miten tuo hiiren portaistettu rullaaminen on toteutettu. Ja samallahan tuosta myös tajuaa, että miten tehdä siitä portaattomampi.

    [​IMG]

    Elikkä tuossa on pieni metalliklipsu, jonka päätä ollaan korotettu hieman, sitten sitä vastassa on tuo pieni vihreähkö/sinertävä pyöreä rulla, jonka kyljessä on pieniä loveja. Noitten lovien välillä tuo metalliklipsukin sitten liikkuu, tämän vuoksi hiiren rulla toimii portaistettuna.

    [​IMG]

    Tähän juuri tarvitset jotain terävää esinettä, itse käytin puukkoa, ja neuvon tässä ohjeessakin sen mukaan. Okei, elikkä työnnä puukon teräosa varovasti tuon rullan ja metalliklipsun väliin ja paina hieman lyttyyn tuota metalliklipsun korotettua osaa.

    Kuten aikaisemmin sanoin, niin tuo korotettu osa juuri vaikuttaa siihen, miksi hiiren rulla toimii portaistettuna, sitä lyttyyn laittamalla se ei ota enää niin paljoa kiinni vastapuolella olevan rullan loveihin, joka johtaa portaattomampaan rullaamiseen.

    Mitä enemmän painat tuota korotettua osaa lyttyyn, sitä portaattomammaksi hiiren rullan toiminta tulee, joten suosittelen kokeilemaan vähitellen mikä on sinulle sopivin asteikko, haluatko muuttaa vain hieman portaattomammaksi, vaiko jopa täysin.

    Muista, että aina voit vääntää tuota metalliklipsua takaisin korotetummaksi, jos olet mielestäsi tehnytkin hiirestäsi liian portaattoman, joten tämä ei ole mikään palauttamaton tai hankalasti muutettavissa oleva muutos.

    Nyt vain ruuvit takaisin kiinni vastakkaisessa järjestyksessä siitä, mitä teit kun avasit hiiren, eihän ollutkaan vaikeaa?

    Kysymyksiä ja palautetta saa laittaa :)

    PS: Itseni mielestä hiiren rulla on vakiona jo sopivan portaistettu, kunhan vain halusin kokeilla tätä kun huomasin miten tuo kaikki on toteutettu. Joten suosittelen pitämään sellaisenaan hiiren, tai sitten muuttamaan vain vähän, täysin portaattomanakaan rulla ei kyllä hyvä ole :D
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2011
  2.  

Jaa tämä sivu