*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Ongelma elokuvien 5.1 äänien kanssa

#1
Elikkäs päätin hommata koneeseen Optisen TOSLINK audiokaapelin jotta sais vihdoinkin leffat katottua suoraan PC:ltä 5.1 äänillä.

Tuo Optinen kaapeli menee nyt emolevystä (Asus P8P67 B3) suoraan LG kotiteatterivahvarin sisääntuloon.
Windowsin ääniasetuksista toistolaitteeksi on valittu Realtek Digital Output(optical) ja kun ominaisuuksista tekee äänitestin Dolby Digitalilla ja DTS:llä äänet kuuluvat hienosti kaikista kaiuttimista niinkuin kuuluukin.
Mutta kun yritän katsoa leffoja VLC:llä, BSPlayerillä tai KMPlayerillä, tulee äänet vain stereona. Eniten olen yrittänyt saada ääniä toimimaan KMPlayerillä käyttäen AC3 Filteriä. SPDIF on ruksattu ja output 5.1.

Vahvariin ei kuitenkaan edes syty DTS tai DD valoa.

Windows Media Centerin kautta sain toimimaan 5.1 äänet m2ts ja Avi muodossa olevissa elokuvissa, mutta mkv:t toistui stereona.

Windows on 64-bittinen 7 Ultimate.

Kenelläkään mitään hajua mikä vois olla vialla? Ite en hirveesti ymmärrä näistä ääni jutuista.

EDIT:
Sain kaikki videot toimimaan 5.1 äänillä Windows Media Centerin kautta lataamalla Shark007 kodekki paketin ja poistamalla muut paketit. Muilla playereillä ei toimi vieläkään, mutta WMC kelvannee ihan hyvin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.12.2012 @ 19:19
▼▼ Tässä viestiketjussa on 0 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.