1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Miksi 3d leffan kiinnipoltettu (?) tekstitys ei näy televisiossa?

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi atsium 05.12.2012.

  1. atsium

    atsium Member

    Liittynyt:
    05.12.2012
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Niin, miksi ei näy? Tietokoneella näkyy vlc playerillä tekstit molemmissa vierekkäisissä kuvissa, mutta televisiossa ei. Mitään erillistä .srt tai sub tiedostoakaan ei löydy elokuvan kansiosta. Siksi päättelin, että tekstit on poltettu kiinni suoraan elokuvaan. En vaan voi ymmärtää miten televisio taikoo ne pois näkyvistä :( Leffa on ulkoisella kiintolevyllä, jonka siis kytken televisioon usb;n kautta. Voisiko kuva jotenkin zoomantua television reunojen yli ja teksti ei siksi näy? Mielestäni kuva on kylläkin ihan oikean kokoinen.. Niin ja Vlc -playerissä tekstin voi kylläkin kytkeä pois päältä! En edelleenkään ymmärrä miten, jos kerta teksti ei ole erillisellä tiedostolla? Piilotiedostojenkin näkyminen pitäisi olla päällä. Tietäisikö joku missä hitossa nuo tekstit piileksii ja miten ne saisi vielä näkymään televisiossakin?
     
  2.  
  3. Noranti

    Noranti Regular member

    Liittynyt:
    29.03.2006
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eihän se teksti ole kiinni poltettu eli kiinteä osa kuvaa kun ei kerran siinä näy. Tiedosto ei lie avi.muotoinen vaan esim vob tai rec jolloin erillistä sub- tai srt teksitystiedostoa ei kuulukaan olla.
    Yritä saada tesktitys tulemaan samalla telkan kaukosäätimen napilla jolla telkkaohjelmissa valitaan haluttu tekstitys (tai pois päältä). Jollei onnistu niin sitten ei auta kuin katsoa tietskan avulla eli vlc:llä käyttäen telkkaa monitorina.
     
  4. atsium

    atsium Member

    Liittynyt:
    05.12.2012
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Leffa näyttäisi olevan muotoa mkv. Luinkin juuri, että tähän tiedostomuotoon voisi tallentaa tekstinkin..? Television tekstitysnapista ei tapahdu mitään. Voisiko ja millä ohjelmalla teksti kannattaisi polttaa kuvaan kiinteäksi? Tietsikassani ei taida olla sopivaa lähtöä, jotta telkkaria voisi käyttää näyttönä 3D elokuviin.
     
  5. vinikka

    vinikka Regular member

    Liittynyt:
    04.05.2008
    Viestejä:
    313
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Todennnäköisesti televisiosi ei tue tuota 3D:n tekstien muotoa yksinkertaisesti.
     

Jaa tämä sivu