*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kaiuttimet särisee kun koneen virtajohto pistorasiassa

Tässä viestiketjussa on 3 viestiä.

#1
Hei!

Heti alkuun pahoittelen, jos kysymykseni on väärällä alueella (yritin katsoa, että tänne sopisi parhaiten). Eli:

Ostin uuden läppärin, mistä vedin äänet perus 3.5mm piuhalla vahvistimeen, kuten aiemmassakin läppärissä oli. Äänet kuuluvat muuten ihan hyvin, mutta hiljaisissa kohdissa, tai jos ääntä ei ole ollenkaan mutta vahvistin on päällä ja sisääntulo oikea, kuuluu molemmista kaiuttimista vaimeaa rätinää/surinaa. Erikoiseksi(?) ongelman tekee se, että häiriöt äänessä loppuvat jos otan läppärin virtajohdon pois seinästä. Pistorasia on maadoitettu.

Suuret kiitokset jos joku osaa sanoa mistä voisi olla kyse.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 2 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Ongelma voi olla pistorasiassa tai muuntimessa, jos piuha on USB ja sulla on siihen vaihtoehtoinen muunnin, niin kokeile vaihtaa. Kaipa nää kaikki tehdään jo Kiinassa ja niissä on usein tälläsiä ongelmia. Niitä on kertynyt näiden kaikenmaailman härpäkkeiden mukana, joku särisee pikkumankassakin radiotaajuuksilla.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#3
Yleensä sirinä johtuu jonkin tason maadoitusongelmasta ja läppäreiden powereissa tuntuu olevan eroja maadoituksen toteutuksessa. Tuohon voisi auttaa ns. galvaaninen erotin äänijohtoon, eli (sopivasta liittimestä riippuen) esim. joku näistä:
http://www.discoland.fi/discokanta_disp...al4=0&val5=0&w=
http://www.discoland.fi/discokanta_disp...al4=0&val5=0&w=
http://www.discoland.fi/discokanta_disp...al4=0&val5=0&w=

Yleismittarilla voisi tietysti mitata jännite-eroa (AC-asennossa) läppärin liittimien rungon ja vahvarin rungon väliltä.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.