1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Puhe ääni jää musiikin meteliin? (uudet kuulokkeet)

Viestiketju Videon toisto -osiossa. Ketjun avasi _ont__ 03.04.2013.

  1. _ont__

    _ont__ Regular member

    Liittynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    184
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli ostin tässä uuden headsetin, tälläisen kuin asus vulcan amc ja videoiden kanssa pieniä ääni ongelmia. Peleissä ei äänissä ole valittamista. Eli ongelma on että en kuule videoissa puhetta juuri ollenkaan jos musiikki soi videolla samalla. Kuulen puhe äänet hieman paremmin eli äänten ero puheen ja musiikin/muun metelin välillä tasottuu, jos säädän headsetin johdosta volumea pienemmälle, mutta tällöin en kuule silti elokuvaa volumella jolla haluaisin kuunnella, elokuva kuuluu tällöin liian hiljaa. (HUOM kuulossani ei ole mitään vikaa!)

    Eli missä syy? Onko videoiden codeceissa jotain vikaa? Vai windowsin ääniasetuksista? Äänikortista en tiedä mutta peleissä äänet kuuluvat normaalisti joten tuskin siinä ainakaan vikaa. Vanhoilla sennheisereillä videot pystyy katsomaan järkevillä äänillä.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,080
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    Olisiko kuulokkeissa vaihevirhe? Vaihevirheen seurauksena stereoäänessä keskellä sijaitseva ääni vaimenee voimakkaasti ja kuuluu epämääräisestä suunnasta. Mahdollisen vaihevirheen voit todeta kytkemällä kuulokkeet johonkin monoäänilähteeseen. Jos ääni silloin häipyy lähes kuulumattomiin, on asia selvä. Vaihevirhe korjataan vaihtamalla toisen kuulokekapselin johtimet keskenään. Jos vaihevirhe on uusissa kuulokkeissa, niin takuuvaihto.
     
  4. _ont__

    _ont__ Regular member

    Liittynyt:
    11.09.2009
    Viestejä:
    184
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Voisi olla mahdollinen tuo vaihevirhe, kokeilen vielä tämän päivän jos saisin jollain konstilla toimimaan kuunnolla, jos en niin vien takaisin verkkokauppaan takuuvaihtoon. Puhe tuntuu kuuluvan vaimeasti vasemmalta ja musiikki taas enimmäkseen oikeesta korvakuulokkeesta.

    EDIT: Noh joudun häpeäkseni kertomaan että vika onkin itsessäni, olisi pitänyt olla aivot mukana ja ensin tutkia itse ongelmaa. Selvisi nimittäin että kuulokkeeseen menevä johto ei ollut kunnolla kiinni, vaan johdon pää piti työntää noin millimetrin, kaksi syvemmälle :D, johan alkoi kuuloke toimimaan ja elokuvien ja sarjojen katselu silkkaa nautintoa. Eli PROBLEM SOLVED! Kiitos kuitenkin 1pertille avusta!
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2013
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,080
    Kiitokset:
    1,201
    Pisteet:
    243
    No voihan sitä noinkin käydä. Onneksi asia selvisi ajoissa.
     

Jaa tämä sivu