1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Läppäri Ubuntulle

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi pemimi 14.01.2014.

1. pemimi

pemimi Member

Liittynyt:
    14.01.2014
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

Olen etsiskelemässä itselleni uutta läppäriä. Pöytäkoneessa on hyrrännyt jo tovin Ubuntu, joten paluu Windows-leiriin ei todellakaan kiinnosta. Applet on turhan hintavia.

Haluaisin läppäriltä seuraavia ominaisuuksia:

-Sen verran potkua, että onnistuu peruskäytön lisäksi pienimuotoinen kuvien / videoiden editointi
    -laadukas runko. Mitään rimpulaa en halua enää tähän talouteen.
    -Pieni koko, näytön koko max 15 tuumaa
    -pitkä akunkesto

Plussat tulee pienestä koosta ja 3G-tuesta.

Mitä ehdotatte?

Petteri

2.
  3. lettas

lettas Moderator Ylläpitäjä

Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Osta lenovon x200/x201/220 käytettynä. Joudut ehkä hommaamaan uuden tehoakun, mutta saat kestävän 12-tuumaisen kannettavan 3g:llä halvalla. Runko maksanee 100-200e, akku 100e ja ssd 100-200e. Noissa on yleensä linux-tuki myös huippuluokkaa.

4. Ysf

Ysf Active member

Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    1,954
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    68
    Lettaksen mainitsemat lenovot on kovia, tai sitten hp:n 12.1" elitebookit.

Editointia varten harkitsisin myös telakkaa, jolla saa vekottimen kiinni tarvittaessa näyttöön (tai telluun) ja sitten voi ajatella langattonta hiiri+näppis -yhdistelmää.

runkoja voi saada yksityiseltä johonkin 100-200 egen hintaan.. käytettyjä laitteita kauppaa myös ihan muutama nettikauppakin: esim. ukauppa.fi -sivulta (uskonnen oy, trokaa käytettyjä kannettavia) voipi katsella sopivia. SielläLenovo X200 (2gb muistia, 3g-härpäke, telakka) irtoaa 260 egellä + postit. Itse tilasin tuolta yhden hp:n läppärin, niin 2gb lisämuisti maksoi muistaakseni 20 (tai 25) egeä.

80gb intelin 1.8" SSD maksaa 119egeä ja x200:n tehoakku on 122 egeä, jimmssistä.

Jaa tämä sivu