*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Printterihuijaus??

Tässä viestiketjussa on 21 viestiä.

#1
Onko joku törmännyt tällaiseen tapaukseen vai onko huijaus??

Esimerkiksi tulostimet: eurooppalaisena yhteistuotantona tehty tv-dokumentti Hehkulamppuhuijaus väittää, että printtereihin on asennettu laskuri, joka laskee tulostettujen sivujen määrää. Kun tietty määrä tulosteita on otettu, laitteet on ohjelmoitu hajoamaan, vaikka ne olisivatkin vielä käyttökunnossa.

http://www.iltalehti.fi/koti/2011112314809929_kt.shtml


▼▼ Tässä viestiketjussa on 20 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Olen kuullut tarinoita noista.
Omalle kohdalleni ei ole osunut moista laitetta, vaan hajoamisille on löytynyt järkevä selitys.

Oudoimmissa tarinoissa tulostimen koneista on kadonnut, ei kannata kaikkea uskoa.

Uskon tuollaisia laitteita olevan tai on ainakin joskus ollut.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.1.2012 @ 19:12

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones
#3
Tarinoita olen minäkin kuullut, mutta en ole ikinä suoranaisesti törmännyt moiseen ominaisuuteen.
Todetaan kuitenkin että ainakin omassa HP:n värilaserissa (C1515n) on systeemi, että siinä vaiheessa kun kasetit ovat tulostimen mielestä lähes tyhjiä, se lopettaa tulostimen, mutta tämän ominaisuuden saa onneksi ihan valikosta ohitettua.
#4
Joitakin vuosia sitten joissakin Epsonin mustesuihkutulostimissa kusetettiin ihan urakalla.
Väriä oli säiliöissä vaikka muille jakaa,niin tulostin pyysi vaihtamaan värikasetin,
tai tulostus loppui siihen paikkaan.
Itselläni oli Epson RX 425 en sen jälkeen ole kyseiseen merkkiin käsiäni pa*****t.

Ei mikään ihme,kaikessahan pyritään kusettamaan ja tekemään kamat mahdollisimman halvalla,
että ne kestää korkeintaan sen takuuajan ja laukee korjauskelvottomiksi.
#5
Noita laitteita ei ole ohjelmoitu hajoamaan, vaan tuossa dokumentissa kerrottiin että kun tuo laskuri täyttyy laite alkaa ilmoittamaan että laite ei toimi. Tuossa dokumentissa tuo laskuri nollattiin ohjelmallisesti ja laite aloitti toimimisen välittömästi.
#6
Ite nähnyt joskus ohjelman jossa tyyppi latasi koneellensa ohjelman, jolla pystyi nollaamaan noissa patruunoissa olevan mittarin. Kokeili sitä ja taas lähti pelittämään. Latasin itsekkin, mutta siinä ei ollut omalle Epsonille sopivaa mallia. Ja se ohjelma toimi vain Epsonin tulostimissa.

Löysinkin sen ohjelman: http://www.ssclg.com/epsone.shtml

X6 960T - 8GB - MATRIX HD7970P - XFX 550W
#7
Ainakin tuo mustekasettien / mustesäiliöitten pakkomyynti on asia, mihin kuluttajansuojaviranomaiset voisivat puuttua.

Jo ympäristönsuojelumielessä on huipputyperää, että ensiasennuskasetit ovat niin vajaatäyttöisiä, ettei niillä tulosta kuin yhden vuoden testisivut. Heitä sitten roskiin ja osta uudet kasetit, vai? Tuo kartelli olisi murrettava.

Printterivalmistajat yrittävät aina myydä täydellisiä uusia kasetteja, vaikka kasetit voisi vallan hyvin tehdä uudelleentäyttöä ajatellen. Siis niin helppoa uudelleentäyttöä, että sen voisi kotona tehdä kuka vain. onneksi nykyään on edes liikkeitä, joista saa uudelleentäytettyjäkin kasetteja hieman huokeammalla.

Yksi esimerkki käytännön elämästä.

Ostin joskus vajaa vuosi sitten mustesuihkutulostimen, erästä yleisintä merkkiä, joka alkaa C:llä. Olen silloin tällöin tulostanut tekstisivun, yhden ainoan kerran monivärikuvan. Tekstisivut eivät ole olleet täyteen kirjoitettuja, vaan esim näytönohjaimen konfiguraatiotietojen yhteenvetoon verrattavia. Vajaan vuoden aikana olen tulostanut yhteensä n. 20 sivua.

Nyt printteri ilmoittaa, että musta väri on loppumassa, ja ehdottaa hyppäämään valmistajan nettisivulle tilaamaan mustetta.


Eikö tuo ole jo aika härskiä markkinointia. Maailma hukkuu muutenkin roskaan.

HifiTollo, ikuinen ihmettelijä
Motto: Tästä voi mennä vain ylöspäin
#8
Lasereiden omistajille pieni vinkki.

Suurimmassa osassa lasereiden värijauhekaseteissa jauheen määrän mittaa optiikka, eli kasetin päädyissä on ikkuna/linssi.
Kun jauheen taso on ikkunan alapuolella, alkaa tulostin kiukuttelemaan loppuvasta värijauheesta.

Pala teippiä tai mustaa tussia ikkunaan niin loppuu kiukuttelu ja kasetista riippuen saa melko roimasti lisäikää värikasetille.

Esimerkkitapaus oli edellisessä työpaikassani, kun tulostin alkoi 2 vuoden jälkeen huutamaan uutta värikasettia.
Tussasin kasetin ikkunan ja kuinka ollakkaan, kasetti oli tyhjä vasta vuoden kuluttua.
Kyseisellä tulostimella tuostettiin päivittäin 2-10 arkkia.
#9
Laitetaan nyt tämä tänne.
Hintaeroja samoissa tulostinväreissä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2013 @ 14:28
#10
Itse ostin pk-yritykselle tarkoitetun HP:n värilaserin käytettynä ja metsästin siihen täydet kasetit puoleen hintaan. Laite kasetteineen varmaan lähtee hautaan minun kanssa tulostumäärieni kanssa. HP:lla on vielä toimiva kierrätyssysteemi, niin ei tarvi heittää tyhjiä roskiin vaan saa palauttaa HP:lle heidän laskuun. Toki sehän näkyy sitten uusien kasettien hinnassa.

Sen takia tarvikekasetit on halvempia, kun niille ei ole järjestetty kierrätystä valmistajan toimesta. Tämä on sitten käyttäjän valinta ja tietenkään yksikään firma ei tee hyväntekeväisyydestään mitään.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.
#11
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Tarinoita olen minäkin kuullut, mutta en ole ikinä suoranaisesti törmännyt moiseen ominaisuuteen.
Todetaan kuitenkin että ainakin omassa HP:n värilaserissa (C1515n) on systeemi, että siinä vaiheessa kun kasetit ovat tulostimen mielestä lähes tyhjiä, se lopettaa tulostimen, mutta tämän ominaisuuden saa onneksi ihan valikosta ohitettua.
Sama tulostin meillä ja voin sanoa että HP kusettaa täysillä tyhmiä ihmisiä väittämällä että väri on loppu eikä anna enää tulostaa mitään jos kyseistä väriä ei vaihdeta uuteen.

Huomasin myös että värit kuluu vaikka tulostaisit pelkkää mustaa, tulosta siis 1000 sivua joissa pelkästään mustaa niin C, M & Y kasetit on yllättäen tyhjiä.

No on HP sentään rehellisempi kuin moni muu valmistaja joissa joudut teippailemaan tai suorittamaan äärimmäisen vaativia valikko kikkailuja ja yhdistelmäpainalluksia, eli valikossa on suoraan ohita valinta ja kasetit saa ajettua loppuun.

Ostin tulostimen vuonna 2008 ja viime kuussa meni niin huonoon kuntoon että pystyy tulostamaan vain yhden sivun kerralla, eli nyt metsästän uutta värilaseria.
#12
Threadi on vanha, mutta liittyy aiheeseen niin nostetaan. Kuten tosiaan totesin, ainakin HP:n Colorlaserjet CP1515n lopettaa tulostamisen, kun kasetit on sen mielestä tyhjiä. Tulostimen valikosta saa kuitenkin laitettua ohituksen päälle ja tulostaminen saattaa jatkua. Itse kotikäytössä tulostelin "tyhjillä" kaseteilla noin kolme vuotta, ennen kuin värikasetit alkoi oikeasti olla niin tyhjiä, ettei tulosteista enää tullut oikean näköisiä. Eli HP ainakin kusee asiakastaan silmään todella törkeästi. Nuokin kasetit oli niitä vajaita ensiasennuskasetteja ja menivät siis "tyhjäksi" noin vuoden käytön jälkeen, mutta ohitusvalinnalla pystyi tuon jälkeen tulostamaan vielä sen kolme vuotta.
#13
Tässä vähän mutu-juttua omista kokemuksista. Viime vuosituhannen lopulla oli Epson ja 2000-luvulla rinnalle tuki Canon. Epson lakkasi tulostamasta, kun jompi kumpi kasetti tyhjeni. Monivärikasettia se ei pitänyt tyhjänä, vaikka joku väri olisi loppunutkin. Tulosteet vain tulivat kummallisen väriseksi, jos joku väri puuttui. Mutta kun värikasetti tyhjeni, mustalla värillä ei yksin pystynyt tulostamaan edes mustaa tekstiä.

Nykyinen Canon ilmoittaa etukäteen mustan tai värikasetin loppumisesta, mutta tulostus jatkuu niin kauan kuin väriä on jäljelle. Vasta kun väriä ei enää tule tai tekstin tulostus lakkaa, pitää kasetti vaihtaa.

Uusissa Canonin (ja ehkä muidenkin) kaseteissa on sellainen siru, joka ohjelmallisesti kertoo, että uusi kasetti on asennettu. Jos kyseessä on uudelleen täytetty kasetti, saattaa siru (tai puuttuva siru) ilmaista, että muste on lopussa, vaikka näin ei ole. Tämän toiminnon voi ohjelmallisesti ohittaa, jolloin tulostusta voi jatkaa niin kauan kuin mustetta riittää.

Itse olen muistini mukaan voinut aina jatkaa tulostusta kunnes väri tulosteesta on totaalisesti loppunut. Eli tulostus ei ole päättynyt ohjelmalliseen ilmoitukseen värin loppumisesta muutoin kuin tarvike- tai uudelleen täytetyllä kasetilla tuon sirun takia, ja silloinkin sen on voinut ohittaa.

Lisäksi kannattaa muistaa, että säännöllisesti käytetyn laitteen tulostuspäät pysyvät avoimena. Kun laite käynnistetään tauon jälkeen, suorittaa se aluksi tulostuspäiden puhdistustoiminnon, joka kuluttaa mustetta. Jos tauko on ollut pitkä, voi kulua paljonkin aikaa ja mustetta ennen kuin se taas toimii. Tuollaisessa käytössä on väärin vertailla musteen riittämistä siihen, kuinka vähän on tulostettu.

Siitä olen samaa mieltä, että väripatruunat ovat aivan käsittämättömän kalliita. Se johtuu laitevalmistajien strategisesta valinnasta: Myydän laite houkuttelevan halvalla ja tehdään tulosta väripatruunoiden myynnillä.
#14
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tepsu9:
Onko joku törmännyt tällaiseen tapaukseen vai onko huijaus??

Esimerkiksi tulostimet: eurooppalaisena yhteistuotantona tehty tv-dokumentti Hehkulamppuhuijaus väittää, että printtereihin on asennettu laskuri, joka laskee tulostettujen sivujen määrää. Kun tietty määrä tulosteita on otettu, laitteet on ohjelmoitu hajoamaan, vaikka ne olisivatkin vielä käyttökunnossa.

http://www.iltalehti.fi/koti/2011112314809929_kt.shtml
#15
Siis tarkoitit tuota pätkää http://vimeo.com/21241331. Toisaalta jos kaikki kestäis ikuisuuden ei keksittäs niin paljon uusia parempia juttuja.
#16
Itseltä alkoi vanha mustavalkolaser (tuo aiemmin mainittu Colorlaserjet on porukoilla) sotkea aika pahasti, kun mustekasetista kului kuvarumpu tai rummun wiper blade loppuun. Mustejauhetta oli vielä jäljellä joten haalin käsiini toisen lasertulostimen, josta oli mustekasetti tyhjä, avasin molemmat mustekasetit ja kippasin tuosta rikkinäisestä kasetista musteet ehjään, tyhjään kasettiin ja hyvin tulostaa.

Jos tuon mustejauhon kanssa säätää jotain, niin se kannattaa sitten tehdä ulkona, parvekkeella tai vähintään pesuhuoneessa. Tuo jauhe on niin hienojakoista, että se pöllähtää helpolla ja sotkee paikat, mutta lähtee kyllä vedellä ja pyyhkimällä pois.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2013 @ 20:20
#17
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kepa:
Toisaalta jos kaikki kestäis ikuisuuden ei keksittäs niin paljon uusia parempia juttuja.
Logiikkasi vähän ontuu. Minusta jos kaikki kestäisi ikuisuuden valmistajat eivät voisi myydä sitä samaa vanhaa roinaa koko ajan uudelleen, vaan joutuisivat keksimään enemmän uusia ja parempia juttuja.
#18
Eikös nokialla ollut parikin iskunkestävää luuria, jotka olivat "liian kestäviä" valmistus lopetettiin hyvissä ajoin.. Muutenkin kyl vanhat nokialaiset ol kestäviä. Tvtkin tuntuu olevan samanlaisia. On mennyt kuvaputkee ja virtalähettä rikki...
#19
Kroos Suljettu käyttäjän pyynnöstä
Ostin Canon LBP5050 laser tulostimen sen lievästi edullisempaan kustannusvertailuun perustuen. Vertailussa oli kysymys tulosteiden hinnasta. Mutta ei kannata luottaa laitteiden esitteissä mainittuihin ominaisuuksiin, ainakaan Canonin kohdalla. Minulla on käytössä myös HP:n laser, jonka kasetit ovat tulostaneet jopa enemmän kuin luvattu. Tosin laite on 5 vuotta vanhempi kuin Canon. 14 kuukauden ja 166 sivun tulostuksen jälkeen kasetin käyttöikä päättyi. Ohessa huollon kanssa käymäni sp-keskustelu.

Lopputuloksena - osta uudet kaseetit, jotka ovat kalliimmat kuin laite. Tai lähetä laite huoltoon ja osta kuitenkin uudet kaseetit ja maksa rahti ja tarkastuskulut.

Näin meitä lypsetään!
---------------------------------------------------------------------------------------
Miten on mahdollista, että tulee tällainen ilmoitus: "Värikasetin Syaani käyttöikä on päättynyt. Avaa etukansi ja vaihda värikasetti." Tulostusmäärä on vasta 166 sivua! Nettisivujenne mukaan: "Värikasetti 716 C Syaanin kasetin 716 riitto on noin 1500 sivua (ISO 19798)."
---------------------------------------------------------------------------------------
Canon:
"Värikasetin Syaani käyttöikä on päättynyt. Avaa etukansi ja vaihda värikasetti." on vain käännösvirhe ja tarkoittaa, että se on loppunut. Jos teillä on alkuperäiset paketista suoraan olevat värit, niin ne ei vastaa lähellekkään uutena ostettuja värejä.
Virheilmoitus voi myös tarkoittaa että kasetin rumpu on loppu.
Väriaineen riitto mittaa, kuinka monta sivua yhdellä värikasetilla voi tulostaa. Useiden lasertulostimissa käytettävien Canonin tulostusyksiköiden väriaineen riitto on mitattu tarkkojen ISO (International Organization for Standardization) -menetelmien mukaisesti. Testisivussa, jolla mitataan väriaineen riitto, väri peittää 5% sivusta joten jos tulostaa tiedostoja jossa väri peittää enemmän kuin 5%, esim. kuvia, niin sivumäärä vähenee.
Värikasettien väriaineen riitto on mitattu tarkkaan määritellyissä olosuhteissa eli kotikäyttö useimmiten ei vastaa mittauksia.
Joka kerta kun laitat tulostimen päälle niin se suorittaa kalibroinnin joka kuluttavat värikasetin rumpua. Jos tulostat joka päivä niin kannattaa antaa tulostimen olla päällä koko päivän ja katkaista siitä vasta virran illalla.
Noin 160 sivua aloituskaseteilla on ihan normaalia, vähän riippuen siitä miten tulostinta on käytetty tietysti.
Riitto riippuu ihan siitä mitä tulostaa, jos laitteesta katkaistaan virta usein ja kuinka usein sillä tulostetaan. Jos laite seisoo päällä kauemman aikaa niin se suorittaa kalibroinnin ennen ensimmäistä tulostusta.
Jos käyttää tulostinta harvoin niin useimmiten rumpu loppuu ennen väriä.
-------------------------------------------------------------------------------------
Kiitos vastauksestanne.

Vastaus on hienosti laadittu sekoittamaan tällaisen tavallisen ihmisen ajatukset. Uskotteko itsekkään siihen?
Jos ei olekkaan kysymys todellisesta värin loppumisesta, pitäisi kohta tulla ilmoitus kaikkien kasettin värin loppumisesta, koska nuo puhdistus ym. toimenpiteet tapahtuvat kaikille niille. Tällöin on myös kysymys vakanvanlaatuisesta laatuvirheestä kasettien rummuissa. Koska poikkeama on niin suuri, se mahdu minkäänlaatuisten virhemarginaalien sisään. Rummunhan pitäisi kestää moninkertaisesti värin määrään.
Ymmärsinkö oiken, että kysymys ei olekkaan värin tai rummun loppumisesta, vaan kaseteissa on jonkinlainen laskurijärjestelmä joka toimii tässä tapauksessa vain olettaa virheen.
Haluaisin myös selityksen sille, että minulle on myyty laite, jolla voi tulostaa 800 sivua ensiasennuskaseteilla ja myyntitilanteessa luvattu toiminta ei toteudukkaan.
Tutustu tähän sivuun:
http://www.canon.fi/For_Home/Product_Fi...SENSYS_LBP5050/
Tämä tarkoittanee se myös sitä, että jos nyt ostan uudet värikaseetit ja niille ilmoitetaan 1500 sivun tulostusmääriä, niillä pystyy tulostamaan vain n.320 sivua? Tämä haiskahtaa jo petokselta?
------------------------------------------------------------------------------------------------
Canon:
Syyanin rumpu voi loppua ennen muita jos syaania on käytetty enemmän kuin muita väriä. Ei siinä mitään kummallista.
Jos olet sitä mieltä että joko tulostimessasi tai värikasetissasi on jotakin vikaa niin suositamme että toimitat laitteesi huoltoon tarkastettavaksi. Voit toimittaa sen joko itse tai jälleenmyyjäsi kautta. Muuta ratkaisua tähän ei valitettavasti löydy.
Takuuaikana lähetys on maksuton kun tuote toimitetaan huoltoon
sopimushuoltojemme ohjeiden mukaan.
Jos sopimushuolto havaitsee tuotteessasi vian joka ei ole takuun tai virhevastuun alainen, niin heillä on oikeus veloittaa sinulta laitteen tutkimiseen käytetystä ajasta kustannusarviomaksu.
---------------------------------------------------------------------------------------
#20
Onhan tuota vaikea uskoa, että kaikki on niin kuin pitääkin, kun esitteessä kerrotaan, että aloituskaseteilla voi tulostaa noin 800 sivua ja sähköpostiviestissä todetaan, että noin 160 sivua aloituskaseteilla on ihan normaalia.
#21
Vajaa vuosi sitten korjasin avopuolison Samsung ML-1665 laser tulostimen. Tulostin käytännössä lopetti toimintansa, ilmoittaen useista virheistä mm. muste loppu ja paperin syöttö tukossa. Korjasin laitteen netistä löydetyillä ohjeilla joissa tulostimen ohjelmisto päivitettiin hieman muokattuun epäviralliseen versioon. Päivityksen kuvauksessa sanottiin että päivitys poistaa tulostusmäärän laskurin käytöstä jolloin mustekasetin pystyy käyttämään loppuun saakka. Tulostin toimii yhä päivityksen jälkeen, edes mustekasettia ei ole tarvinnut vaihtaa vaikka sillä on tulostettu muutamia satoja sivuja korjauksen jälkeen.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.