Irtonainen mikki?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Yliluonnollinen 28.05.2014.

  1. Yliluonnollinen

    Yliluonnollinen Regular member

    Liittynyt:
    28.03.2013
    Viestejä:
    268
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,106
    Kiitokset:
    1,209
    Pisteet:
    243
    Mikrofonivalmistajilla on joskus tapana antaa tuotetietoja sikäli harhaanjohtavasti, että ei ilmoiteta, missä rajoissa taajuusvaste vaihtelee ilmoitettujen arvojen välillä. Tuon laitteen kohdallakaan vaihteluväliä ei ole ilmoitettu, mutta huomiota kiinnittää, että ilmoitettu taajuusvaste on silti varsin vaatimaton nimenomaan bassopäässä. On ilmeistä, että kyseinen mikrofoni nappaa erittäin huonosti matalia taajuuksia.

    100 Hz on siis huono alarajataajuus, varsinkin kun ei ole ilmoitettu, kuinka suuresti taajuusvaste vaihtelee tuolla 100-16000 Hz välillä. Vertaa esimerkiksi tähän: http://www.visualpro.fi/tuote/295/deltaco-headset-mikrofoni-ja-aanensaato-kaapeli-2m-valkoinen
    Tosin tuossakaan ei ole kerrottu, miten taajuusvaste vaihtelee tuolla 30-16000 Hz alueella.

    Tässä taas on kerrottu, että mikrofonin herkkyys vaihtelee ± 3 dB rajoissa: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...top-Microphone-3-5mm-jack#product-description
    Siitä ei ehkä voine varmasti päätellä, että taajuusvasteenkin vaihteluväli pysyy noissa rajoissa ilmoitetulla 50-16000 Hz alueella, mutta kyllä se suuntaa antava tieto on.

    Pelkästään ilmoitettujen teknisten tietojen perusteella näyttäisi, että kysymäsi mikrofoni on suorituskyvyltään vaatimattomampi kuin esimerkiksi linkkaamani headsetin mikrofoni tai toinen erillinen mikrofoni. Toisaalta täytyy todeta, että huono bassotoisto voi jossakin häiriöllisessä ympäristössä johtaa parempaan lopputulokseen, kun hurinat ja muut matalataajuiset häiriöt eivät toistu. Toki näiden häiriöiden mukana vaimenee myös hyötyäänen taajuusalue.
     

Jaa tämä sivu