1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Erittäin mystinen langaton hiiri/näppisongelma

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Nightroad 29.12.2013.

  1. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kysäsen nyt täältä apuja kun olen kaikkiin ongelmiin, mitä on ollut niin saanut hyviä neuvoja näiltä foorumeilta.

    Elikkä. Erittäin ihmeellinen ongelma on viimepäivien aikana ilmestynyt haittaamaan mun logitech wave langaton näppis/hiiriyhdistelmää. Vian huomaa parhaiten hiirellä, mutta kyllä tämä näppiskin jumittaa.

    Aina kun tietokone suorittaa jonkinsortin datan lataamista internetistä, oli se sitten youtuben video, speedtest.net testaus tai steamista jonkin pelin imutus. Hiiri vetää täysin jökeliin aina kun tämä lataus tapahtuu. Ei liiku kuin suuria loikkia ja joskus harvaseen. Muutenkin kun mitään lataamista ei tapahdu, niin hiiri selkeesti ottaa huonosti painalluksia, saattaa jäädä "pohjaan" vaikka klikkaisi vain kerran, tai sitten ei rekisteröi ollenkaan. Näppiksellä vähemmän on huomannut vikaa, kun tämänkin tekstin kirjotus sujuu ongelmitta.

    Olen seuraavat asiat kokeillut vian poistamiseksi:
    kokeillut kaikki USB portit koneessa läpi vastaanottimella, ilman Logitechin omaa jatko-USB piuhaa ja sen kanssa, ei vaikutusta.

    Ajureiden poistaminen ja uudelleenasennus, ei vaikutusta.

    Paristojen vaihto molempiin pömpeleihin ja useampi uudelleen yhdistäminen vastaanottimen kanssa, ei vaikutusta.

    Heitänkö roskiin ja haen uudet setit vai onko ongelma koneessa?
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,519
    Kiitokset:
    228
    Pisteet:
    93
    Onko verkkoyhteys langaton?
    Jos on, onko päivitelty ajureita tms.siihen?
    Jos on, niin käytettävää kanavaa voisi kokeilla vaihdella wlan-purkista...

    Onko pöpöjä -> Malwarebytes?

    T: Vesku
     
  4. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Verkkoyhteys on langallinen, se jäikin mainitsematta. Sen ymmärtäisin jos olisi langaton ja ottaisi häikkää. Meillä tosin on kyllä langatonkin täällä käytössä, mutta ei ole ollut alussa mitään ongelmaa.
     
  5. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Latasin myös ton malwarebytesin ja vedin täyden skannauksen, löyty jotain pientä ja sain poistettua ne mutta eipä vaikuta asiaan.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,087
    Kiitokset:
    1,202
    Pisteet:
    243
    Voisiko syy olla koneen muussa kuormittumisessa, joka vain ilmenee hiiren/näppäimistön takkuamisena? Jossakin virustorjuntaohjelmassa oli ainakin ennen valinta, jolla ohjelma tutki tarkasti kaiken netistä tulevan datan ennen sen tallennusta tai muuta käsittelyä, ja tämä hidasti konetta tuntuvasti.

    Entä oletko katsonut tehtävien hallinnasta, kuormittaako joku prosessi konetta tuntuvasti silloin, kun tuota takkuamista esiintyy?
     
  7. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Enpä ole katsonut vielä. Täytyy perehtyä tuohon kun töistä kotiin pääsee. Sen olen ainakin huomannut, kun Avast virustorjunta skannaa konetta niin koko kone hidastelee aika tuntuvasti, ei tosin hiiren liikkeisiin vaikuta, lähinnä ohjelmien avaamiseen yms.

    Laitoin eilen yöksi Checkdiskin pyörimään myös, kun eräs kaveri ehdotti jotain kovalevyyn liittyvää. Tosin se ei selittäisi sitä miksi joku Speedtest.net testaus jökittäisi konetta, eihän sillon kovalevyllä mitään tapahdu kun nettinopeuksia testataan?
     
  8. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei taas kaikki

    Tämä sama ongelma jatkuu ärsyttävästi. Nyt on ainakin todistettu, että tietokoneessa se vika EI ole, koska ostin juuri uuden koneen johon kyselin osat täällä.

    Eli vian on pakko joko olla näppishiiriyhdistelmässä/vastaanottimessa, tai sitten vaan yksinkertaisesti joku antaa häiriötä aina datan liikkumisen aikaan.

    Ainoat muutokset, mitä olen tehnyt toimimisen ja toimimattomuuden välillä, on ostanut gigasen zyxel kytkimen ja vaihtanut jatkojohtoa (voiko jatkojohdon liikakuormitus vaikuttaa?? Samassa johdossa on PS3,PS4,PC,LCD-tv,langaton subbari ja soundbar).

    Kokeilin ottaa kytkimen pois käytöstä, ja pistää nettipiuha suoraan verkkovirtamuuntimesta koneeseen, ei vaikutusta.

    Nyt kokeiltavaksi jää liittä jatko USB piuha vastaanottimen jatkojohtoon, ja siirtää vastaanotin todella kauaksi kaikista muista laitteista. Jos ei tämäkään auta niin pakko on hakea uudet vehkeet.

    Ideoita?
     
  9. HiTex1983

    HiTex1983 Regular member

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kuinka lähellä, tai kaukana se vastaanotin on noista hiirestä ja näppiksestä? Kaverilla oli aikoinaan kans vastaavia ongelmia ja ne johtu siitä et vastaanotin oli puolen metrin päässä ja 20 cm alapuolella hiirestä ja näppiksestä tietokoneen päällä :). Sitte ku vastaanotin siirrettiin samaan tasoon pöydälle, nii ongelmat katos. Noi langattomat laitteet on aika herkkiä joskus sen vastaanottimen sijoituksen kanssa.
     
  10. Nightroad

    Nightroad Member

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    79
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vastaanotin on ollut plusmiinus 2m etäisyydellä, koska istun nojatuolilla kauempana ja näyttönä toimii 42" lcd tv, samassa ps3 ja ps4. Sama setti on ollut jo vuosia eikä ole ollut ongelmia ennen lähettimen kanssa.

    Ongelma poistui lähes kokonaan kun testasin vetää vastaanottimen suoraan samalle tasolle missä hiirtä käytän. Nyt ainakin hiiri toimii ongelmitta mutta näppis edelleen jumittaa ajoittain tietyissä asennoissa kun pelaa jotain FPSää, niin voi jumittua liikkumisnappi pohjaan. EDIT: niin ja siis etäisyyttä nyt vastaanottimen ja näppiksen välillä on joku 10-20cm...

    Mysteeriksi jäi mikä sen häiriökentän sitten loppuviimeksi aiheutti.

    Hieman typerää vaan käyttää tuollai LANGATONTA, sama olisi sitten vain vetää langalliset näppis ja hiiri tietokoneelta pidemmälle.....
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2014

Jaa tämä sivu