*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Subtitlet MKV-tiedostosta pakattuun mp4-tiedostoon

Tässä viestiketjussa on 3 viestiä.

#1
Olen kokeillut useampaa ohjelmaa hd-tason mkv-tiedoston pakkaamisessa hd-tasoiseksi mp4-tiedoksi. Kaikissa ohjelmissa on omat puutteensa, mutta lähimmäksi toiveitani on päässyt avidemux 2.6.1. Sillä saa haluttua laatua ja halutun kokoisia (X.264) mp4-tiedostoja, jotka soivat myös Windowsin Mediaplayerilla. Tässä näyttää vain panttaavan vain yksi asia:
- tekstitiedostoja en saa mukaan, vaikka ohjelmiston kyllä pitäisi ottaa vastaan .ass subtitleja.

Etsimisestä huolimatta en ole keksinyt tapaa, jolla olemassaolevasta mkv-tiedostosta saisi nämä subtitlet .ass tiedostoksi. Webissä on aiheesta paljonkin epämääräisiä keskusteluja, jonka mukaan tämä olisi tehtävissä. Minun mkv-tiedostoissa on oma tekstiraita, ja sen saa erilleen .sup - tiedostoksi MKVExtractGUI2 - ohjelmalla, mutta .sup ei kelpaa Avidemuxille. Toimivaa .ass generoijaa en ole löytänyt. Vanhemmassa avidemuxissa oli enemmän filttereitä tekstitiedostoille, mutta se on muuten merkittävästi huonompi. Tietysti parasta olisi, jos ohjuelma osaisi suoraan hyödyntää kösittelemässään mkv-tiedostissa olevia tekstityksiä. Vanhemmassa ohjelmistoversiossa oli enemmän filttereitä tekstitiedostoja varten, mutta se on taas muissa asioissa merkittävästi huonompi.

Onko kenelläkään ideoita?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 2 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KalaJaakko:
mp4-tiedostoja, jotka soivat myös Windowsin Mediaplayerilla.
Onko koko operaation tarkoitus vain saada ko. videotiedostot toimimaan Windows Media Playerillä vai onko tässä jotain suurempaa ajatusta homman takana?
#3
Vastaanpahan yhteen osaan kysymyksestä. .sup-tiedoston muuttaminen ass-tiedostoksi on vähän mutkikkaampi juttu, sillä .sup-tiedosto on kuvatiedosto ja .ass-tiedosta taas vastaavasti on puhdas tekstitiedosto.

Eli tämä meinaa sitä. että tarvitset väliin jonkun sopivan kuvanlukuohjelman. Itse en tiedä, että millaisia ohjelmia nykyisin Windows puolella on käytössä, mutta ilmeisesti samat ohjelmat, jotka aikoinaan pystyivät muuntamaan sub/idx-tiedostoja (DVD levyllä oleva tekstitystiedosto) on muutettu myös tuolle .sup-tiedostolle sopivaksi.

Näiden ohjelmien käyttö vaan on sitten vähän työlästä, kun ainakin aluksi joutuu käsin antamaan jokaiselle kuvalle sen sen merkityksen kirjaimena. Ohjelma kylläkin yleensä muistaa samankaltaiset kuvat ja loppua kohden homma helpottuu. mutta teksteistä ei valitettavasti tule ikinä ihan täydellisiä ja niitä ehkä joutuu korjailemaan jälkikäteen hiukan. Tyypillinen virhe on esimerkiksi se, että monissa fonteissa I ja l ovat samanlaiset, joten niitä ei voi kuvatiedostosta luotettavasti eritellä. "-merkki on yleensä myös hankala.

Yksi vaihtoehto on muuntaa nuo .sup-tiedostot sub/idx muotoon jota avidemuxin osaa käsitellä. Tähän tarkoitukseenkin on tehty ohjelmia. Yksi tällainen on ainakin BDSup2Sub.

En sitten tiedä että on tossa toiminnassa muuten mitään järkeä, sillä avidemux ei liitä ikinä mukaan erillisiä tekstejä vaan teksti koodataan kiinteästi mukaan kuvaan, joten sitä ei voi koodauksen jälkeen enään estää näkymästä niin kuin irtotekstit voi.

Parempi vaihtoehto on käyttää MP4Muxeria, joka pystyy sisällyttämään irtotekstit mp4-tiedostoon. Windowsin Mediaplayeristä en tiedä, mutta ainakin itse MP4-tiedosto hyöksyy ainakin sub/idx-tiedostot suoraan sisäänsä (sup-tiedostosta en ole varma), joten tollain kai homma on kaikkein helpoin, jos vain se Mediaplayer ylipäätänsäkään hyöksyy mitään irtotekstitiedostoja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.1.2013 @ 00:57
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.