*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Nettisivujen teko

Tässä viestiketjussa on 7 viestiä.

#1
Eli hakusessa olisi ohjeet (mieluiten sopivan simppelit ja vaihe vaiheelta) ensimmäisten nettisivujen tekemiseen. Ajattelin tehdä ne ihan HTML:llä koodaamalla (vai kannattaako jotain muuta ohjelmointikieltä käyttää?) ja aikaisempaa kokemusta ei pahemmin ole, tosin koulussa olen tainnut jotain hyvin yksinkertaisia sivuja tehdä Javalla. Netistä on jotain ohjeita sattunut eteen, mutta suurin osa niistä on joltain kaisakeisarin ajalta.

Lisäksi kiinnostaisi tietää, että mitä ohjelmia suosittelisitte esim. tuohon koodaukseen ja sivujen siirtämiseen palvelimelle?

Onko suosituksia minne nettisivut kannattaisi sitten "uploadata" esim. freewebsiin,urli.net tms.? Ainakin näin aluksi joku ilmainen paikka olisi hyvä.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 6 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
lakeeja95 Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Abobe Dreamweaver Cs 4 on melko helppo käyttää... ei tarvii itse koodata.
Itse aloitin juuri tekemään omia sivustojani ja en ole koskaan tehnyt MITÄÄN sivuja ennen ja olen nyt jo saanut 2h uurastuksen jälkeen ihan normi sivun pystyyn mutta nettiin en ole ladannut vielä.
#3
Dreamweaver vaatii myös ymmärrystä koodista, vaikka sillä jotain sotkua saa aikaiseksi ymmärtämättäkin. XHTML ja CSS perusteet kannattaa opetella esim. W3C:n koulusta: http://www.w3schools.com/

Sitten kun noi on hallussa niin siirtyy Javascriptiin ja sitten johonkin PHP, Rails ym juttuihin.

Editorina voi käyttää esim. Crimson editoria: http://www.crimsoneditor.com/ tai ihan Windowsin notepadia. Macillä Smultron tai TextMate. Wordiä ei kannata käyttää.

Palvelimelle voi siirtää WinSCP:llä tai Macillä Fugu tai CyberDuck.

edit: Aluksi kannattaa tehdä sivuja vain "lokaalisti", eli avaat ne paikallisesti vain omalta koneeltasi. Sitten kun sivut näyttää hyviltä, niin siirrät ne johonkin serverille nettiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2010 @ 17:51
#4
Windowsille myös Notepad++ on erittäin kätevä ohjelma. DW myös aika kallis muiden kuin ammattilaisten käyttöön(jos siis laillisesti hankittu).

Edellä mainitut W3Schoolsin ohjeet myös meillä koulussa osittain käytössä. Etenkin XHTML osalta.

[Core i5-750][4Gb DDR3][P7P55D-E][HX650w][HD5850][Win7 Pro x64]
[G2400WD][Z-2300][Lachesis]
[MBP 13"][PS3 Slim]
[PowerMac G4 "Quicksilver 2002"]
#5
Tästä XHTML/CSS opas ja tästä CSS tiivistelmä. Noita olen itse käyttänyt ja ollut ihan tyytyväinen. Evrsoftin 1st page voi olla ihan hyödyllinen. Sitä olen käyttänyt jonkun verran, mutta lähti vähän lapasesta ja päädyin itse enimmäkseen koodaamaan.

E: Linkki poistettu
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2010 @ 21:54

Antec Sonata III | EarthWatts 500W | Asus P5Q | Intel Core 2 Quad Q9550 | Sapphire Radeon HD4890 Vapor-X 1Gt | WD Caviar 320Gt + Caviar 500Gt | 2x2Gt 800MHz Kingston HyperX | Windows 7 Pro x64
#6
Kiitos kaikille neuvoista! Pitää vilkaista noita sitten ajan kanssa.
#7
Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta n.10v Dreamweaveriä käyttäneenä voisin sanoa sen opiskelun olevan nykyään aika turhaa. Se on hyvä melko staattisten sivujen tekoon, mutta ei oikein tue uudempia tekniikoita. Usein siis käy niin, että mitä enemmän opit eri tekniikoita, niin sitä turhemmaksi ja rajoittuneemmaksi alat kokemaan sen. Itse käytän nykyään TextMatea ja Emacsia, vaikka Dreamweaver on edelleen koneella.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.