*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Digitaalisen kuvan pelastaminen

Tässä viestiketjussa on 5 viestiä.

#1
Tein tuossa jokin aika sitten data recoveryn vanhalle kiintolevylleni, joka oli vioittunut sen verran, että käsiksi sinne ei olisi päässyt ilman formatointia ja tiedostomuoto levyllä oli raw. Sain ihan kiitettävän paljon kamaa talteen tuolta levyltä, mutta kansio joka on täynnä kuvia, on saanut suuren määrän damagea osakseen, eli jotkut kuvat ovat kunnossa, mutta suurin osa kuvista ei näy. Winukan kuvienkatseluohjelma sanoo, että "Esikatselu ei ole käytettävissä." Nämä kuvat eivät myöskään aukea millään muulla ohjelmalla, joka tukee JPEG -muotoa.

Nyt kysynkin, onko mahdollista saada jotenkin näkymään tai palautumaan näitä kuvia? Stellar Phoenixia ja JPEG Recovery Pro:ta jo koitin, mutta eipä niistä apua oikeastaan ollut. Pitääkö vain todeta, että paska munkki ja jatkaa elämää eteenpäin, vaiko kentieskö saisinko kuvista rapsittua edes jotain näkyviin?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 4 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Recuva on toimivaksi tunnettu ohjelma tiedostojen palauttamiseen. Asenna se ja kokeile, mitä se kyseiseltä ongelmalevyltä löytää. Kun kyse on pelkästään kuvista, voit nopeuttaa toimintaa valitsemalla palautusasetuksista vain kuvatiedostot. Ohjelma kertoo heti, mitkä tiedostot ovat kokonaan palautettavissa ja mitkä osittain tuhoutuneet.
#3
Recuvassa mahdollista valita, minkä tyypin tiedostoja etsii. Ettei ekana tarvitse kaikkia kaivaa.

Keskustelualueen säännöt - Myyntialueen säännöt
Otsikon tulee kuvata tarkasti ja selkeästi ongelmaasi.
Tehdessäsi kysymystä, älä tee sitä itsellesi, vaan AD:n lukijoille. Mahdollisimman selkesti ongelmaan liittyvä kuvaus ja kaikki siihen liittyvät osat ja asiat kannattaa ilmoittaa myös. Selkeä hyvin ymmärrettävä kysymys tuo selkeitä ratkaisuehdotuksia ongelmaan.
#4
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IlmoPJ:
Recuvassa mahdollista valita, minkä tyypin tiedostoja etsii. Ettei ekana tarvitse kaikkia kaivaa.
Niinpä. Siksi kirjoitinkin:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:
Kun kyse on pelkästään kuvista, voit nopeuttaa toimintaa valitsemalla palautusasetuksista vain kuvatiedostot.
:)
#5
Noiden recovery-juttujen apu on hieman kyseenalaista, johtuen ihan tavasta jolla se tiedosto kiintolevylle kirjoitetaan. Ongelma on se, että tieto se kirjoitetaan palasina (eli blockeina, yleensä 4096 tavun paloina): jos tiedosto on 4096 kilotavua (4 megaa), niin se tiedosto on kirjaimellisesti "tuhansissa palasissa".

Recovery voi auttaa auttaa ehkä siihen, että kuvatiedosto saadaan muotoon jotta sen voi avata (kun tiedoston 1. ja kenties viimeinen blokki on kunnossa) MUTTA jos kiintolevyn vikaantuminen on sekoittanut joitain muita noista em. blokeista niin kuvatiedoston kohdalla se tarkoittaa yleensä sitä, että kuvassa on karuja värivääristymiä tai muita juttuja, jotka muuten sitten pilaavat sen kuvan. Recoveryn "Onnistuminen" on melkoista tuurinpeliä, mutta toivotaan kuitenkin, että saat jotain takaisin.

Samanlaisesta vahingosta aikoinani viisastuneena nappailen silloin tällöin varmuuskopioita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2013 @ 11:53

It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.