1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sovellukset eivät pysy auki taustalla. Apua?

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Kuvaputki 16.05.2013.

  1. Kuvaputki

    Kuvaputki Member

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    71
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Osaako kukaan auttaa tällaisessa tilanteessa? Eli haluaisin jollain keinolla pakottaa sovellukset pysymään auki taustalla. Puhelimena HTC Desire Z vakio rommilla. Tietääkö kukaan sovellusta jolla voi pakottaa ohjelmat pysymään auki taustalla. Tämä olisi aika tärkee ominaisuus mulle, jos ajatellaan että kuunnellaan musiikkia ja ollaan samaan aikaan vaikka Opera-selaimella netissä, sitten tulee esim. facebook sovellukseen viesti, käyn vastaamassa (sama juttu, jos käyn vaihtamassa biisiä), ja kun palaan Operaan, huomaan että Opera käynnistyy uudelleen, eli ei ole pysynyt taustalla auki ja joudun aina avaamaan kaikki sivut uudelleen. Tämä on erittäin ärsyttävää. Myös HTC Sense käyttöliittymä ei pysy muistissa, sovelluksesta poistuessa joudun aina odottamaan kun työpöydät latautuu uudelleen.

    Miksi siis Android sulkee omin luvin ohjelmia taustalta? Täytyy sanoa et moniajo on erittäin naurettavan surkeeta. Jos suljen tehtävienhallinnasta kaikki ohjelmat joita näen olevan auki, niin miksi RAM-muistia on silti lähes 200MB käytetty!? Puhelimen uudelleen käynnistys helpottaa hetkeksi, muttei pysyvästi. Olisi kiva jos sellainen ohjelma olisi olemassa jolla ohjelmien automaattinen sulkeminen voisi estää. Oon monta Task Manageria testannut, aivan olemattomia kaikki, vastaavat puhelimen omaa tehtävienhallintaa. Sitä kysyn vielä, että miksi RAM-muistia on noin säälittävät 368MB:tä, vaikka kyseisessä puhelimessa pitäisi olla 512MB:tä??
     
  2.  
  3. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    järjestelmä vie aina sitä keskusmuistia, jotta saa perus "palvelut" pidettyä auki. androidin muistinhallinta toimii siten että sulkee muita ohjelmia jos meinaa loppua kesken, ainut tapa puuttua tähän on rootata ja muuttaa muistinhallinnan asetuksia.
     
  4. Kuvaputki

    Kuvaputki Member

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    71
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ok. Kiitti tiedosta. Mutta osaatko sanoo miks se sulkee silti niit vaikka välillä olis vielä vajaa 100MB vapaana? Harmi ku just parhaimpiin juttuihi tarttee rootata, monia roottaus ohjeita tullu selattua mut kaikki on monimutkasii eikä kaikista asennus vaiheista ymmärrä.
     
  5. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    luultavasti se on määritetty vapauttamaan muistia siinä vaiheessa kun ~100mb jäljellä.
     
  6. immolatus

    immolatus Member

    Liittynyt:
    28.02.2012
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Keskusmuistista osa varataan kantataajuusprosessorille (siis sille, joka pitää yhteyttä puhelinverkkoon). Jos laitteessa on 512 MB RAM, siitä jää application processorille yleensä jotain 400 MB pintaan. Tuo 368 kuulostaa vielä ihan normaalille. RAM-muistin käyttöasteesta on hyvin vaikeaa vetää mitään johtopäätöksiä, sillä viimekädessä se toimii cachena flash-muistille. Tyhjällä RAM:lla ei tee mitään.

    Android sulkee ohjelmia taustalla tarpeen mukaan (ja ohjelma voi tehdä state-saven ennen sitä). Eli käyttäjän ei tarvitse manuaalisesti sulkea yhtään ohjelmaa, ne lähtee mäkeen silloin kun järjestelmä tarpeelliseksi näkee. Tämä tapa eroaa pöytäkoneista, mutta on tarpeen sillä Android ei käytä swappia. Syy swapin puuttumiseen on se, että mobiililaitteiden io-suorituskyky on edelleen huono, jolloin swappaaminen saisi koko laitteen freezaamaan useiksi minuuteiksi, kun io-wait nousee. State-save mahdollistaa pienemmän datamäärän tallentamisen ja siten paremman suorituskyvyn.

    Jos selain ei muista auki olleita sivuja palatessaan taustalta, ohjelma on joko kaatunut tai sen koodi on buginen. Se voi kyllä joutua lataamaan sivujen sisältöjä uudelleen (state-saveen ei ole tarkoituksenmukaista tallentaa koko sivua).
     
  7. Kuvaputki

    Kuvaputki Member

    Liittynyt:
    12.11.2011
    Viestejä:
    71
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ok. Kiitti tiedosta. Se on ainakin mun mielestä tyhmää et Android sulkee sovelluksia itse, esim. musiikkia kuunnellessa ärsyttää, kun jätän Operan auki taustalle musiikin vaihtoa varten, niin palatessani oon huomannu sen lataavan kaikki uudelleen, eli se ei oo pysyny välimuistissa. Tämä ilmenee kaikissa sovelluksissa, itsellä ei kovin moni pysy taustalla auki. Tämän takia Android puhelin ei ole ollut enää pitkään aikaan viihdelaitteena, välillä vain netin selaamisessa ja soittamiseen oon käyttäny sitä.
     

Jaa tämä sivu