1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HTC vai ei? Eli kaipaan yleistietoa HTC älypuhelimista

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Gassault 06.12.2011.

  1. Gassault

    Gassault Member

    Liittynyt:
    27.11.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei, olen ostamassa alkuvuodesta uutta puhelinta, olen suunnitellut HTC sensationia, Olisiko tuo HTC incredible S kannattavampi ostos? Sensation on kuitenkin 100 ? kalliimpi, ja ei siinä mielestäni ole hirveää eroa... Siinä on myös 0,2 GhZ nopeampi suoritin, ja myöskin erilainen, uudempi. Siinä missä Incredible S on Android 2.2 (froyo), on Sensationssa Android 2.3 (Gingerbread) Meinaako tuo ero sitten mitään, en tiedä, (haluaisin että joku selventäisi asiaa), Hirveästi muuta eroa niillä ei sitten olekkaan paitsi se 100? hinnan eroa. Onko tuo 0,2 GhZ muka niin paljon että melkein pelkästään siitä kannattaisi maksaa 100? enemmän?

    Sitten, entä onko nuo HTC puhelimet suomen kielisiä? Siis lukeeko siinä menu vai valikko jne. Sitten, mistä niihin on kaikista järkevintä ladata/ostaa sovelluksia? Näitä haluaisin tietää, Kiitos jo etukäteen.
     
  2.  
  3. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Noilla Android versioilla on muutamia eroja. Versiossa 2.2 on tietoturva ongelmia, joten sen käyttö ei ole suositeltavaa. ( Uutisissa on ollut aika paljon näitä). Sovellukseia saat ainakin kaikista järkevimmin asennettua Android marketista.
     
  4. Jarissimo

    Jarissimo Member

    Liittynyt:
    22.11.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kahden HTC:n omistajana suosittelisin tällähetkelä Samsungia:)

    Esimerkiksi HTC ei ole vielä käsittääkseni luvannut kummallekaan noista puhelimista ICS (4.0)päivitystä, mikä on todella suuri päivitys kaikilta osin. Samsung taas on luvannut päivityksen esimerkiksi SGS2:lle.

    Minulla on siis Legend, joka oli juuri huollossa 2vk, kun sammui, eikä lähtenyt käyntiin (Ei vikaa, asensivat vain softan uudelleen)
    Lisäksi minulla on Desire Z, joka on rakenteeltaan todella väljä ja väljemmäksi muuttuu. Tämä on HTC:n mukaan ominaisuus. Lisäksi tämä puhelin oli pakko rootata, että sai ääkköset toimimaan (ihan on siis suomiversio). Ääkkös ongelmana on siis suuret ääkköset, eli fyysisistä näppäimistä tulee ääkköset aian suurina kirjaimina.

    HTC käyttää käyttöliittymänään Senseä, mikä on mielestäni jäänyt Samsungin Touchwizistä jälkeen pahasti. Lisäksi tuo ÄÖ ongelma on Sensestä johtuva, koska roottausken jälkeen asensin puhelimeen CM rommin, joka ei käytä Senseä ja ongelma poistui. Kokeilin myös muita Sense pohjaisia rommeja ja kaikissa tuli tuo sama ongelma takaisin.

    Itselläkin on puhelimien vaihto edessä ensivuoden puolella ja kyllä olen aika varma, ettei seuraavat luurit ole HTC:n malleja. Toki jos julkaisevat jotakin superia niin sitten asia erikseen, mutta näiden kahden mallin perusteella etsin jotakin muuta.

    HTC:n luurit ovat myös suomeksi, eli se ei ole ongelma. Ja nämä minulla olevat luurithan eivät ole ihan uusimpia, joten uudet saattavat toimia paremmin, en tiedä. Legend noin vuoden vanha ja desire z samoin, eli eivät ne nyt oikeasti niin vanhoja olekaan..:)
     
  5. Omistan HTC:n suosittelen Samsungia. Vaikka Samsung galaxy 2
     
  6. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Tai jos haluat miettiä tulevaisuutta, niin kannattaa odottaa Samsung Galaxy S2 LTE (4G) mallia... Ainakin Elisan 4G verkko laajenee kokoajan...
     
  7. Gassault

    Gassault Member

    Liittynyt:
    27.11.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyllä tuo Samsung galaxy s 2 houkuttelisi mutta hintaa on ehkä hieman liikaa, ei siinä ole tuohon desire s:ään kuin vähän yli 50 hinnan eroa mutta silti... Tietäisikö joku jonkun melkein yhtä hyvän/tehokkaan älypuhelimen, hieman edullisempaan hintaan?
     
  8. Jarissimo

    Jarissimo Member

    Liittynyt:
    22.11.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ensivuoden alkuun saataa tulla vielä uusiakin malleja, eli ala ja laitteet kehittyvät todella nopeasti.
    Motorolalta on myös erittäin mielenkiintoinen Razr malli, joka on jo myynnissä ja siihen on myös luvattu uusi 4.0 päivitys, jonka pitäisi ssaapua jo alkuvuodesta 2012.
     
  9. Gassault

    Gassault Member

    Liittynyt:
    27.11.2011
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Katsoin tuota Razria mutta kyselin vain hieman halvempaa mallia, tuon hinta on jo reilusti yli 500 ?, Saisiko esim. Samsungilta jonkun alle 350? maksavan? Mielellään sellainen jolla tekisi jotain (=
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2011
  10. Jarissimo

    Jarissimo Member

    Liittynyt:
    22.11.2008
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kannattaa ehkä odotella joulun yli niin saat samalla rahall paljon enemmän:)
     
  11. puheenjohtaja

    puheenjohtaja Member

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    HTC:n entisenä omistajana suosittelen HTC:n puhelimia, jos vain speksit kelpaa. Tuossa ainakin pari käyttäjää suositteli Samsungia HTC:n sijaan. Itse en suosittelisi ja muutama syy miksi näin:

    HTC:t on järjestäin jämäkämmin rakennettu, painoa tulee muutama kymmenen grammaa lisää mutta sen kyllä hyväksyy kun ei tarvitse sietää natisevia muovikuoria. Arvostan HTC Sense-käyttöliittymän paremmaksi kuin Samsungin touchwizin. Myös uudet android-versiot ovat tulleet nopeammin HTC:lle kuin Samsungille, tosin tulevaisuudesta ei tiedä.

    Se missä HTC ei tällä hetkellä pärjää Samsungille on raudan ominaisuudet: Itse odottelin malttamattomana Desire HD:n seuraajaa tuosta HTC Vigorista (myydään jenkeissä nimellä HTC Rezound) mutta yllättäin htc:ni sai kunnon pesukonekäsittelyn ja tuli tarve saada heti korvaava joten jouduin vaihtamaan ennen kuin tuo malli saapuu suomeen (ensivuonna) joten lähdin Samsungin valmistamaan galaxy nexuseen, joka taitaa olla tällä hetkellä se kukkulan kuningas speksien osalta (icecream 4.0, 720p näyttö, NFC), mutta muovinen runko on kyllä vähän rimpula desire HD:n jälkeen.

    Ottaisin mieluummin HTC:n rungolla vastaavat speksit, mutta koska sellaista ei vielä ole saatavissa niin jos Samsungiin sorrut niin ota sitten edes galaxy nexus.


     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2011
  12. ep_

    ep_ Regular member

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En sanoisi tuota miksikään pahaksi ongelmaksi tuota Desire Z:n ÄÄkkös ongelmaa. Katsos häviää sulkemalla ja avaamalla näppis. Rasittava se tietenkin on.

    --

    HTC:t on ainakin jämäkkiä rakenteeltaan. HTC:n Sense-käyttöliittymä on taas loistava mielestäni. Ja HTC:t ovat täysin suomenkielisiä. Tuo Jarissimon mainitsema ÄÄkkösongelma on vain Desire Z:ssa. Niin ja siitä Android-versiosta. Saat päivitettyä sen 2.2 (froyon) 2.3:seen eli järjestelmän versio ei ole ongelma.

    Siinä ei lue mitään. Siinä on sellainen ruudukkologo (Android 2.3) (tai ylöspäin nuoli 2.2:ssa).

    Android-marketista. Suurin osa on ilmaisia. Andoid market on androidiin kuuluva sovellus jonka avulla voit selata ja asentaa android marketin sisältöä. Voit myös selata ja asentaa ohjelmia puhelimeesi tietokoneella osoitteessa http://market.android.com/ . Siis kun olet liittänyt puhelimesi Google-tiliisi voit vain mennä tuonne ja painaa "asenna" niin ohjelma asentuu puhelimeen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2011
  13. kbc_

    kbc_ Regular member

    Liittynyt:
    11.11.2010
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miksi koko aika kuulee valituksia natisevista muovikuorista? Itellä on SGS2 eikä siinä mikään natise. Onko se sitte joku ajan tuoma juttu?[/quote]

    Mahtava idea ehdottaa n.600e puhelinta kun haussa 300-350e puhelin.

    Ite ehdottaisin Samsung Galaxy S Plus:saa. Itelle harkitsin tota, mutta kun budjetti kasvoi, niin ostin S2. Todella tyytyväinen olen Samsungiin. HTC:stä olen tutuilta kuullut toistaiseksi vain huonoa. Huoltoon on pitänyt lähettää useampaan kertaan ym ym.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2011
  14. ep_

    ep_ Regular member

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eipä ole kyllä mulla ainakaan HTC:istä mitään pahaa sanottavaa. Kertaakaan en myöskään laitettani huoltoon ole joutunut viemään.
     
  15. Arakorni

    Arakorni Regular member

    Liittynyt:
    10.08.2005
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    htc:ssä ei ole ongelmia kuin tietyissä vanhoissa malleissa, eikä niistäkään kaikki ole krapulapäivänä koottuja. htc sensen vahva puoli on se, että se näyttää pirun hyvältä, eli ei tarvitse asentaa heti ensimmäisenä jotain rommia/launcheria. en itse ainakaan uskaltaisi laittaa farkun taskuun galaxy s2:sta, koska se on niin iso ja ohut. galaxyt on myös aika elottoman näköisiä. mitä suorituskykyyn tulee, en ymmärrä mihin matkapuhelimessa tarvitsee tuplaydintä tai yli 1ghz suoritinta... puhumattakaan liian isosta näytöstä(yli 4")?!
     
  16. kbc_

    kbc_ Regular member

    Liittynyt:
    11.11.2010
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No ei se kyllä farkun taskusta ainakaan tipu, jos sitä meinaat.

    Kenties sovelluksien ja pelien sujuvaan pyörittämiseen?

    Esim. elokuvia kivempi katsoa. Ja kyllä se niin on et ite pidin tota aluksi aika isona näyttönä, mut nyt sais jo olla vähän lisää. Suuruudenhulluus iski tai jotain.
     
  17. puheenjohtaja

    puheenjohtaja Member

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sen takia tulee valituksia koska Samsungin puhelimet OVAT rakenteeltaan natisevia muovikuoria, viimeisimpänä itsellä tämä Samsung galaxy nexus ja kyllä pitää sanoa että on kyllä varsin paska rakenne hännänhuippuna takakannen muoviliru.

    Mieluummin ottaisin sen HTC:n alumiinirungon ja oikeastaan sitä jo odottaisi että tämän hintatason puhelimelta. Mutta ei, samanlainen paske tämä on kuin vaikka Samsung galaxy S2 ja muut samsungin tekeleet (Xcoveria en ole ehtinyt testaamaan). Kyllähän tämä mekaaninen rakenne on keskiajalta verrattuna edelliseen HTC Desire HD:n. Muuta valittamista ei sitten löydykään rauta kotelon sisällä on OK ja softa tietenkin huippuluokkaa "puhdas" Android 4.0.2 (Ice Cream Sandwich).

    Minulla on ollut useampi HTC eikä ole huollossa tarvinut koskaan käyttää. Viimeinen Desire HD:n hajosi omasta tyhmyydestä - kävi kahden tunnin pesuohjelman läpi. Samsungin käyttäjiltä sen sijaan olen kuullut kauhutarinoita. Ehkäpä erot tässä johtuvat tuttavapiirien erilaisuudesta, mistä tietää?

    Galaxy Nexusta ehdotin sen puolesta että se nyt on ainoa puhelin Samsungilta mitä ylipäätään pystyn suosittelemaan varauksin, halvemmissa hintaluokissa jossa raudan ja softan vaatimukset ovat pienemmät (ei uusinta uutta hardwarea ja androidia) kääntyisin kyllä muiden valmistajien suuntaan, niiden jämäkämmän rakenteen takia. Samsungia suosisin vain jos haluaa uusinta rautaa puhelimeensa.

    Olisin itsekin pysynyt HTC:n käyttäjänä, jos ei vaatimuslistallani olisi ollut 720p näyttö, NFC, tuplaydinprosessori ja Android 4.0.x. Nyt joutuu kärsimään huonosta muovirunkoisesta, jotta ylläolevat speksit täytyivät. Ei voi käsittää miksi Samsung ei saa näihin premium-luokan luureihin jotain parempaa aikaiseksi vaan samanlaista muovirimpulaa laitetaan tulemaan.
     
  18. Arakorni

    Arakorni Regular member

    Liittynyt:
    10.08.2005
    Viestejä:
    194
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Liian iso ei mahdu sinne farkun taskuun ilman, että se näkyy sieltä tyhmästi/on hankala ottaa sieltä pois. Ja edelleen, ei sitä montaa elokuvaa katsota, jos yhtäkään, ennen kuin on akku loppu.

    EDIT: Tulipas tyhmästi nuo muut vastaukset tuonne lainauksen väliin, mutta olkoot. :D
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2011
  19. kbc_

    kbc_ Regular member

    Liittynyt:
    11.11.2010
    Viestejä:
    123
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No osta vaikka alumiininen suojakuori jos se muka niin ärsyttävä on, että jouduit "alentumaan" samsungiin. Itellä S2 tuntuu kädessä ihan hyvältä. Takakuori on myönnettävästi ohut muovinpalanen, mutta ei se mitenkään käytössä haittaa.

    On se kyllä kivempi jos kaikki löytyy samasta paketista. Akku asia on ihan totta, mutta jos pelkkään tavoittamiseen puhelinta käytät, niin ethän sä sillon älypuhelinta tartte.

    Kyllä katsot helposti 2 täysmittaista elokuvaa. Sen jälkeen saa kyllä olla laturi kiinni. Testattu on.
     

Jaa tämä sivu