*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Samsung Galaxy Gio akun kesto / taustapalvelut

Tässä viestiketjussa on 6 viestiä.

#1
Eli käytössä ollut Samsung Galaxy Gio GT-S5660 parin viikon ajan ja alkanut mietityttämään tuo akun kesto. "Peruskäytössä" (puhelut/viestit, ei internettiä tms) akku kestää reilu 2 päivää. Onko esim. taustapalveluissa jotain ylimääräistä mikä syö akkua, vai millä tavoin voisin akkua säästellä?

Käynnissä olevat palvelut:
*DRM-sisältö
-OmaDrmConfigService
*Ohjelmistopäivitys
-DMService
*WiMP
-WidgetProvider4x2$Upd
-BackgroundService
*Googlen Palvelut
-NetworkLocationService
-Google Messaging Service
*Google Play -myymälä
-PendingNotificationService
*SNS
-SnsService
*Samsung-näppäimistö
-AxT9IME

Ainakin Googlet ja WiMPin olen raksinut pois.
Bluetooth/Gps pois päältä. Näytön kirkkautta myös hieman vähentänyt.

Toinen asia mikä mietityttää, niin näytön yläreunassa oleva H-symboli, mikä välillä ilmaantuu 3G:n tilalle. Meinaako se että jostain syystä dataa liikkuu eestaas vaikkei pitäisi.. esim päivityksiä?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 5 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Taustapalvelut kannattaa pitää päällä sillä Android itse automaattisesti sulkee niitä, mikäli keskusmuisti tulee liian täyteen.

Näytön yläreunassa oleva H kirjain tarkoittaa että puhelin on yhteydessä 3G verkon HSDPA tekniikkaan. Mikäli sen alla on kaksi väkästä, niin silloin datayhteys on päällä.
#3
Kyllähän se android sulkee niitä taustapalveluita automaattisesti, mutta ei säästääkseen akkua.
Akunkäytölle suuri vaikutus on sillä onko data päällä vai ei, ja myöskin sillä onko käytössä 3G vai pelkkä 2G, eli jos viesteillä tarkoitat pelkkiä tekstiviestejä etkä käytä mitään päivittyä uutis/sää widgettejä voit normaalisti pitää datan kokonaan päältä, mutta jos käytät noita widgettejä tai haluat ilmoitukset saapuvista sähköposteista, niin voit pakottaa päälle pelkän 2G:n joka kuluttaa akkua huomattavasti vähemmän kuin 3G, itselläni kotinäytöllä pikakuvake widget jolla saa datan pois päältä yhdellä painalluksella, ja toisella painalluksella taas tarvittaessa päälle.
#4
Omalla Galaxy Minillä, kaikki herkut (GPS, Wifi, 3G yms.) pois päältä, idlenä pöydällä makuuttamalla kestää jotakuinkin 10 päivää parhaimmillaan. 2G-data on päällä koko ajan mutta dataa ei jatkuvasti virtaa, joten akunkeston se ei juuri vaikuta. Kannattaa kokeilla puhelimen pakottamista 2G-tilaan niin akunkesto varmasti paranee.

Samsung NP370R5E-S08SE | Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz | Intel HM76 | 8GB DDR3 1600MHz | Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB 5400 RPM | ATI AMD Radeon HD 8750M 1024MB/Intel HD Graphics 4000 @ 1366x768x32 | Windows 8 64-bit
#5
Ok. kiitoksia infoista :) täytyypä kokeilla tuota 2G:tä.

Mikä ero muuten 2G ja 3G välillä on käytännön tasolla?
#6
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Freek99:
Ok. kiitoksia infoista :) täytyypä kokeilla tuota 2G:tä.

Mikä ero muuten 2G ja 3G välillä on käytännön tasolla?
2G on yli 10-kertaa hitaampi kuin 3G. Eli 3g yhteyttä kannattaa käyttää netin selailuun. Muuten on liian hidasta.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.