1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tehoa alle 800e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi heebis 19.10.2011.

  1. heebis

    heebis Member

    Liittynyt:
    19.10.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen tovin harkinnut uuden koneen ostoa ja käynyt täällä lueskelemassa keskusteluja. Nyt se on sitten hommattava, sillä vanhasta koneesta levisi emo(kolmivuotias pakettikone). Viime aikoina koneella on ollut auki nettiselain, irc, videoita... useita melko kevyttä sovelluksia samanaikaisesti. Kuitenkin tekisi mieli jatkaa pelailua pienen tauon jälkeen ja kasailin osia siltä pohjalta. Tähän mennessä olen päätynyt seuraavaan:

    Prosessori: Intel Core i5 2500K
    Emolevy: Gigabyte GA-Z68XP-UD3
    Muistia: Hyper X Genesis 2x4GB, DDR3 1600MHz, CL9
    Kiintolevy: Samsung Spinpoint F3 1TB
    Kotelo: Xigmatek Pantheon
    Jimmsistä yhteensä 517e

    Vanhasta koneesta tulee elinsiirtoina 2 kovoa, DVD asema, näyttis (Asus EAH4870/2DI 1GB GDDR5) ja poweri (Chieftec GPS-500AB A).

    Emoon päädyin kattavien liitäntöjen takia. Kotelossa säväytti ominaisuuksien määrä suhteessa hintaan. Tässä vaiheessa en näe SSD:ta tarpeellisena, joten ajattelin nopeaa perinteistä kovoa. Näyttis vaihtuu myöhemmin ja käyttis pitäisi saada muuta kautta.

    Sitten kaipaisin fiksumpien kommentteja valinnoista ja mahdollisia parannusehdotuksia. Koneelle ehdoton hintakatto on 800e. Tuosta jää nyt rahaa talteen myöhempää näyttiksen ostoa varten, joka tulee varmaan eniten vaikuttamaan pelitehoihin.

    Lisäksi olisi pari kysymystäkin. Ensinnäkin kasaan konetta itse ensimmäistä kertaa ja haluaisin saada varmistuksen, että osat käyvät yhteen. Toisekseen kiinnostaisi kuinka kauan tuossa tulee riittämään puhti pelailuun (lukuunottamatta näyttistä)? Uusimmalla raudalla luonnollisesti on pidempi käyttöikä, mutta opiskelijana ei kauheasti ylimääräistä kehtaa maksaa. Tavoitteena olisi, että tuolla kokoonpanolla menisi nelisen vuotta kellottamalla ja näyttistä vaihtelemalla.

    Tulevaisuutta ajatellen mietitytti PCI-E 3.0:n tarpeellisuus, sekä kellotusmahdollisuudet. Jos joskus tulee kellotettua, prossun jäähy täytyy uusia, mutta riittääkö muu tuuletus ja poweri? Ja vielä yksi kysymys: pystyykö integroitu- ja erillinen näyttis pelaamaan yhteen/rinnakkain? Jos hommaisi telkkaria toiseksi näytöksi niin saisi äänet mukaan emon HDMI:n kautta.

    Kiitos jo ennakkoon vastauksista.
     
  2.  
  3. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kaikki SATA laitteita?

    Prossu kestää ainaki sen 4 vuotta. Näyttis ja kovo rajottaa ekana.

    Pci express 3.0 on turha ainaki 4 vuoden ajan. Jäähyjen ja powerin pitäis piisata.

    Integroitu ja erillinen ei pelaa yhteen siinä määrin et niitä kantsis käyttää. Minkä takia et vois käyttää näyttiksen HDMI liitäntää?
     
  4. heebis

    heebis Member

    Liittynyt:
    19.10.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jep, kovot ja DVD-asema.

    Nykyisessä näyttiksessä ei ole HDMI-liitäntää ja siksi kyselin. Jos kuvan vetää näyttikseltä telkkariin niin, kuinka äänet saa siirtymään käytännössä?
     
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Sit noi asemat kelpaa.

    HDMI vastaa kuvanlaadulta pitkälle DVI:ta, uudemmat versiot tosin parempia. Lisäks HDMI siirtää ääntä myös. Kyllähän Pci express näyttiksenki kautta pitäs saada ääni siirtyyn, jopa paremmin ku emon näyttiksen kautta.

    Edit: Tosiaan toi näyttis jäi huomaamatta. Tolla näyttiksellä pitäis onnistua HDMI:n kautta äänet, tarvittet vaan sopivat ajurit.

    Äänihän siirtyy Pci expressin kautta näyttikselle. Tosin joissain uudemmissa näyttiksissä on äänipiiri laitettu kortille, sillon voi olla vieläki helpompaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2011
  6. heebis

    heebis Member

    Liittynyt:
    19.10.2011
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Telkkarin kanssa kikkailu ei ole oikeastaan vielä ajankohtainen. Siinä samassa päivittynee myös näyttis.

    Onko kokemuksia Gigabyten emoista tai Xigmatekin koteloista?
     

Jaa tämä sivu