1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti pätkii

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi kviikka 27.06.2011.

  1. kviikka

    kviikka Member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    83
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hankimme Saunalahdelta Mobiililaajakaista Nopsan. Se toimii muuten ihan hyvin, nopeus on 2-7 megaa sekunnissa jne. mutta ainoa ongelma on, että usein, kun jää lukemaan jotain sivua hetkeksi, ja sitten painaa jotain toista linkkiä, niin kestää yli 10 sekuntia, ennen kuin seuraava sivu aukeaa. Firefox sanoo, että muodostetaan yhteyttä, ja sitten tulee "Yhteyden aikakatkaisu", ja täytyy painaa yritä uudelleen, ennen kuin seuraava sivu aukeaa. Mistäköhän tällainen ongelma johtuu? Nettitikkua käytetään pöytäkoneessa haja-asutusalueella, joten pätkiminen ei voi johtua liikkumisesta eikä verkon ruuhkasta. Mobiililaajakaista-ohjelman mukaan yhteys ei ole katkennut silloin, kun netti hidastelee.
     
  2.  
  3. Joensuu

    Joensuu Active member

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    2,545
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Jos se tikku on lattialla koneessa kiinni, netistä löytyy aikapaljon juttua siitä että jos laittaa usb jatkon ja nostaa tuossa tapauksessa Nopsan metrin pari korkeammalle yhteydet on pelannut paremmin mene ja tiedä??
     
  4. kviikka

    kviikka Member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    83
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritin kokeilla, mutta tikkupa ei yhdistänyt ollenkaan nettiin, kun se oli johdon päässä. Se sanoi vain, että yhteysritys epäonnistui, eikä uudelleenyritykset auttaneet. Kokeilin kerran aikaisemmin laittaa tikun johdon päähän, ja se toimi hyvin. Nyt se toimii vain työpöydän kolossa olevan tietokoneen takapaneelissa :(
     
  5. zuux_31

    zuux_31 Member

    Liittynyt:
    09.12.2010
    Viestejä:
    74
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Olen itsekkin tapellut pätkimisen kanssa. Kuitenkin ongelmaa ihmeteltyäni löysin yhden mahdollisuuden. Mokkulan ping (viive jonka jälkeen koneestasi lähtee pyyntö mokkulasta eteenpäin) on suurempi kuin hakemasi sivun maksimi hakuaika ennen yhteysyrityksen lopettamista. Tämän takia haettu palvelin (verkkosivusto) ilmoittaa: "yhteyden aikakatkaisu". Tämä kokemasi ongelma toistuu harvemmin, kun klikkailet jatkuvasti, sillä mokkula lähettää pyyntöjä huomattavasti useammin, kuin "paikoillaan" ollessasi. Eli näin ping on pienempi ja tieto lähtee nopeammin. Teknisestä tuesta voi olla apua sillä heillä pitäisi olla työkaluja yhteyden laadun parantamiseksi. Jos ei tekninen tuki toimi, asialle ei oikeastaan voi mitään.

    Tässä voi olla yksi syy. Niitä on mahdollisesti muitakin, mutta tämä tuli ekana mieleen. :)
     

Jaa tämä sivu