1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vinkkejä kannettavan hankintaan

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi deli 06.09.2011.

  1. deli

    deli Regular member

    Liittynyt:
    07.06.2003
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vanha kannettavani levisi ja pitäisi hankkia uusi tilalle. Pahasti olen jo pudonnut kehityksen kelkasta läppäreiden osalta, joten olisin kiitollinen, jos joku osaisi vinkata oikeaan suuntaan tai jopa antaa konkreettisia ehdotuksia.

    Budjettini on n. 1000€, mutta joustovaraa on mahdollisesti parin sadan verran. Kovimmat haasteet raudan osalta aiheuttaisi luultavasti kuvankäsittely Lightroomilla. Jonkin verran on tarkoitus myös pelailla, mutta se on vasta toissijainen käyttötarkoitus eikä valintaa tehdä sen ehdoilla. 17" näyttö on lähes välttämätön ihan jo kuvankäsittelyn sujuvuuden varmistamiseksi. Aiemmin tuli myös pyöritettyä elokuvia läppärin kautta, joten olisi mukava, että uusi kone ei menisi ihan heti kyykkyyn esim. bluray leffojen yhteydessä.

    Kovalevyksi riittää mainiosti jokunen sata gigatavua ja keskusmuistiksi riittää sen verran, että kuvankäsittely onnistuu suhteellisen jouhevasti. Prosessoreiden ja näytönohjainten eroista en tajua mitään ja erityisesti niiden osalta kaipailisin vinkkejä.

    Minkälaisia vaihtoehtoja asettamani linjaukset ja budjetti tarjoaa? Vai onko tilanne sellainen, että vaatimukset ovat liian kovat budjettiin nähden?

    Kiitoksia!
     
  2.  
  3. Anestic

    Anestic Regular member

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    432
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No vaatimukset ei ole liian kovat hintaan nähden. Tehot on tullu sen verran ylös viime vuosina. Mulla on vuoden vanha ostaessa alle 500 maksanu, ja illu ja photari pyörii nätisti, vaikka olisi isomminkin romua.

    Tuo näyttö oikeastaan ainoa hankaluus, kun noiden kannettavien näytöistä ei oikein ole kuvankäsittelyyn. Lähinnä sinne päin voi tehdä värien osalta. Myös resoluutio nykyään vähän vaatimatonta mitä tarjolla...

    core i5 tai 7, 4+gt nopeahkoa keskusmuistia ja nvidian näyttis ajanee asian nätisti. SSD-kovalevy nopeuttaa myös reippaasti käyttöä. Ja erityistä huomiota lämpötilaan ja tuuletukseen.
     
  4. Tomsuo

    Tomsuo Regular member

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  5. deli

    deli Regular member

    Liittynyt:
    07.06.2003
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitoksia vastauksista! Ymmärrän, että läppäreiden näytöt eivät ole kuvankäsittelijän unelmia, mutta ainahan on mahdollisuus myöhemmin ostaa erillinen näyttö tähän tarkoitukseen.

    Vielä täsmennystä noihin muisteihin eli esim. Tomsuon linkittämissä koneissa oleva DDR3 muisti lienee nopeaa? Entä kiintolevyn muisti? Vaikuttaako se tosiaan sovellusten toimintaan vai ilmeneekö tämä vasta tallennusvaiheessa?
     
  6. deli

    deli Regular member

    Liittynyt:
    07.06.2003
    Viestejä:
    106
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten esimerkiksi tämä vaihtoehto eroaa tuosta aiemmin linkitetystä kalliimmasta Asuksesta? Siinähän on hieman enemmän keskusmuistia, mutta eri näytönohjain. Onko noilla asioilla siis merkittäviä eroja?
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2011

Jaa tämä sivu