1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus Zenbook UX32A ominaisuudet

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi MsKaisa 12.10.2013.

  1. MsKaisa

    MsKaisa Newbie

    Liittynyt:
    12.10.2013
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,

    Voisiko joku auttaa "blondia" hädässä. Elikkäs en itse hirveästi tiedä koneista ja tällä hetkellä olisi uusi läppäri hakusessa vanhan tilalle. Olen näillä näkymin päätynyt tähän läppäriin (koon, näytön&kiintolevyn koon vuoksi): http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...B-500-GB-HDD-24-GB-SS#tab-product-description

    Konetta en käytä kuin surffailuun ja kouluhommiin, joten esimerkiksi mitään erikoisen hyvää prosessoria en koneessa kaipaa. Kaksi kysymystä:

    Vastaavan hintaluokan lähestulkoon kaikissa muissa koneissa oli verkko-ominaisuutena Gigabit Enthernet? Onko tuo tarpeellinen/mitä se käytännössä tarkoittaa? Voiko olla että tuo puute oikeasti haittaa käyttöä jossain vaiheessa?
    Toinen asia, jonka joku voisi valaista on saako kyseiseen koneeseen ethernet kaapelia kiinni? Yleensä langattomalla pärjään, mutta myös tuota nettiin suoraa kaapelilla yhdistämistä saatan tarvita....
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Yleensä jokaisessa läppärissä on nykyään jonkinlainen piuhallinenkin ethernet yhteys. Tuossa linkkaamassasi koneessa se on toteutettu erillisen USB-liitäntään tulevan adapterin kautta. Koska koneesi tulee lähinnä perussurffailuun ja kouluhommiin, eikä verkkoadapterilta vaadita kuin perustason stabiiliutta ja nopeutta, pärjäät varmasti ihan hyvin tuollakin.

    Gigabit Ethernet on nopein mahdollinen langallinen verkkotyyppi, jonka teoreettinen maksiminopeus on 1 gigabitti sekunnissa. Tähän nopeuteen harvemmin päästään kotioloissa millään laitteistolla. Sen puuttuminen koneesta ei haittaa peruskäytössä lainkaan, koska sen edut tulevat esiin vasta raskaassa tiedonsiirrossa, kun tietoa pitää siirtää mahdollisimman nopeasti suuria määriä.
     

Jaa tämä sivu