1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Acer sammuilee varoittamatta

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Wigner 09.02.2014.

  1. Wigner

    Wigner Member

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koitin etsiä vastaavia vikoja näistä ketjuista, mutta ei tullut vastaan sellaista, josta olisi apua.

    On siis 3v. vanha Acer 5741 läppäri, joka rupesi sammuilemaan hetken käytön jälkeen..saattoi mennä muutama minuutti tai parhaimmillaan melkein puoli tuntia, kunnes kone sammuis varoittamatta ja mitään tallentamatta. Sain neuvoa, että pitää sellaista ääntä kuin kovalevy hajoamaisillaan. Ostin uuden kovalevyn, mutta sama vika jatkuu edelleen. Olen myös imuroinut/painepuhaltanut koneen jos olisi kuumentumista. Tuuletin toimii ja pyörii.
    En ole ekspertti noita korjailemaan...varmaan saisi edes auki koko takakantta, mutta onko tuollaista edes järkeä korjata vai mistä kyse? Tuo ollut jo takuuhuollossa sekoilun takia ja silloin tuli takkiin kun väittivät ettei ole vikaa (näytön valaistus vilkkuu ja väriskaala joskus todella räikeä), mutta toimisi päättötyötä tehdessä ihan riittävästi.

    Koitin myös vaihtaa vanhaan FS amiloon tuota kovalevyä, mutta eihän se aukaise sitä...tulee vain sininen ruutu ja error jotain vilahtaa, kunnes käynnistää uusiksi ja sama toistuu. Ei auta käynnistyksen korjaukset tms. Sama myös jos laitan uuden kovalevyni, johon olen tehnyt acerin alkup. kovalevystä kopion. Onko ne jotenkin suojattu, ettei voi siirtää toiseen koneeseen?

    Ratkaisuehdotuksia otettaisiin mielellään vastaan, jotta saisi väliaikaisesti jonkun koneen toimimaan. Uutta hankintaan, kun kerää ensin pääoman kasaan.

    Kiitos vastaajille jo etukäteen!
     
  2.  
  3. mcmopo

    mcmopo Active member

    Liittynyt:
    01.07.2003
    Viestejä:
    1,507
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    68
    Pölyt eivät välttämättä lähde paineilmalla. Kokeile jollain ohjelmalla tarkkailla hieman lämpötiloja. Jos ne on korkealla suosittelisin avaamaan koneen ja putsaamaan pölyt kunnolla. Samalla suosittelen vaihtamaan tahnat.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    9,093
    Kiitokset:
    1,207
    Pisteet:
    243
    Jollekin koneelle asennettu Windows ei toimi toisessa kokoonpanossa, jos kovalevyn siirtää toiseen koneeseen.

    Tuleeko tuohon Aceriinkin sininen ruutu ennen sammumista? Äkillinen selittämätön sammuminen voi johtua emolevyn viasta. Asenna ohjelma, jolla voit selvittää lämmöt, kuten edellä neuvottiin. Jos lämmöt eivät ole huomattavan korkealla, ja kone sammuilee ilman virheilmoitusta, veikkaan vikaa emolevyssä.
     
  5. Nahkapallo

    Nahkapallo Newbie

    Liittynyt:
    06.02.2014
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Crystaldiskinfo antaa varoitusta kovalevystä

    CPUID HWMonitor taas kertoo aika tarkasti erikseen näytönohjaimen prosessorin jne.
    lämpötilat.

    Memtest86 testaa muistit loistavasti

    putsaamiseen suosittelen paineilmaa kunnon kompurasta että on bareja ja rohkeesti vaan pohjasta ruuvit auki ei se rikki mene ja kerta takuuta ei enää ole niin ei ole mitään
    menetettävää.
     
  6. Wigner

    Wigner Member

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Acerissa kovalevy toimii, se on siinä alkuperäisesti ollut. Jos taas siirtää toiseen koneeseen niin ei suostu toimimaan.

    Sain nuo ohjelmat ladattua ja käynnistettyäkin ne..en ehtinyt ottamaan kuvakaappausta tuloksista ennen kuin kone sammui....ei myöskään pysynyt päällä memtestin ajan.

    Kotona käytössä vain imuri ja paineilmaa pullossa eli pitänee ottaa kone mukaan kompuran luokse....koitan nettiohjeistuksen mukaan purkaa tuota, että saisi paremmin putsattua. Mitä tahnaa suosittelette ostamaan, jos niiden vaihtoon päätyy?

    Edittiä...Eli avasin nyt koneen ja putsasin siten miten nyt imurin ja paineilmapullon avulla onnistui (ei siellä niin hirveästi pölyä näkynyt..) Sain jopa koottua takaisin ja koneen päälle...nyt on pyörinyt jo lähes tunnin. Pitää edelleen sellaista rätisevää tuuletusääntä, mutta ei ole vielä sammunut.

    Kuva noiden ohjelmien antamista arvoista (eihän nuo lämmöt hirveät nyt ole?) Memtestin laitan pyörimään kohta.

    Edit:
    Memtest pyöritetty ja virheitä ei löytynyt...CPU Temp nousi korkeimmillaan vissiin 87asteeseen. Lämmöt lähti heti laskemaan 70astetta kohti, kun nostin koneen kirjan päälle (muutoin siis pöytää vasten). Oiskohan sellainen jäähdytysteline toimiva vaihtoehto? Muutoin kone ollut nyt päällä useamman tunnin ja Crystaldiskinfo päällä, se näyttää kunto Hyvä ja lämpö 26astetta.

    Oisko tuo koneen avaus ja jonkin sortin putsaus nyt sitten auttanut, kun ei ole enää sammunut? Vai onko tämä jotain väliaikaista. Oisko emolevy kuitenkin kunnossa?
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2014
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    193
    Voipi olla että on auttanu. Ootko kokeillu heilutella virtajohtoa koko matkalta ettei mitään kosketushäikkä ole? Itellä nimittäin on ja kone voi vetää tilttiin ihan millon vaan. Toinen mitä voit koittaa on se että otat akun irti jos kone on johdonpäässä. Mulla oli joku läpyskä joka ei tykänny yhtään että akku oli kiinni sillon kun kone oli roikan nokassa.
     
  8. Tumpelo666

    Tumpelo666 Regular member

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    1,265
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    48
    Lämmöistä johtunee tuo kuoleminen. Hanki vaan sellanen teline ja ota akku irti, jos ei tarvi siirrellä. Pysyy viileämpänä.
     
  9. Wigner

    Wigner Member

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    62
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo, otin akun irti koneen ollessa johdon päässä. Samoin otin johdon pois kun käytin akulla, mutta eipä mitään ihmeellistä tapahtunut. Muutoinkin oli lyhyt ilo tuo toimiminen yhden päivän, sillä tänään ei pysynyt varttia pidempään päällä, uudelleen käynnistettäessä enää pari minuuttia (en ehtinyt niitä lämpötilaohjelmia edes avata).

    Taitaa olla minun taidoilla entinen...ei tuommoista ketään taida ees varaosiksi tai muuksi proggikseksi ostaa halvalla? Jäi se uus kovalevykin vaan lompakon tappioksi, kun on avattu paketista ja testattu koneessa.
     

Jaa tämä sivu