*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Yhteys Pohjois-Amerikkaan poikki?

Tässä viestiketjussa on 14 viestiä.

#1
Hei!

Olen tässä n.2v pelannut erästä tietokonepeliä aktiivisesti verkossa.. Eilen kuitenkin tuli stoppi tälle pelaamiselle, koska peli ei enää yhdistä ylläpitäjän ns. "serveri koneeseen" pohjois-amerikkaan. Kaikilla muilla hommat kuitenkin toimii kuten ennenkin(suomalaisillakin, ja jopa saman kaupungin kavereilla)... Mikähän tässä nyt on? Olen buutannut modeemia, konetta. Ottanut virustorjunnat yms palomuurit pois päältä mutta ei, ei toimi. Samoin olen myös ollut yhteydessä servu koneen ylläpitäjään ja hän katsoi myös kaikki mahdolliset koneestaan, mitään palomuureja ei hänellä edes ole koneessa.

Mitään ratkaisua tälle ei olla keksitty, myöskään hamachi ei yhdistä edes omaan verkkoonsa(senkin pääkallopaikka P-Amerikassa?) vaan sanoo että "Hamachi-palvelin on hylännyt kirjautumispyyntösi". Yleensä hommat toimii ihan perus ip:llä kun portit on auki mutta hätäratkaisuna tuo hamachi, mut nyt sekään ei toimi.

Ainut muutos jonka olen koneeseeni tehnyt viimeksi servukoneelle kirjautumisen ja eilen epäonnistuneen kirjautumisen välissä on MSN messengerin päivitys, messenger siispä pakotti päivittämään ittensä johonki MSN live 2011 tms versioon, se ei toiminut heti kättelyssä päivityksen jälkeen vaan herjasi jotain virhe koodia, siispä jouduin katselemaan googlesta vastaavia onkelmia. Sieltä löytyi joku ohje jossa kehoitettiin poistamaan regeditillä joku kansio. TÄmän jälkeen MSN alkoi toimimaan mutta onko tässä onkelma tähän pojoisamerikka onkelmaan?

Samaan peliin liittymiset muualle kuin tälle Pohjois-amerikan kaverille toimii moitteetta, eli porttivika/pelivika ei mielestäni tule kysymykseen. Virustorjuntana minulla avast, windowsin oma palomuuri ollut käytössä mutta ei yhdistä vaikka sen ottaa pois päältä.

Olenko jostain syystä joutunut jollekkin jenkkien nettipalvelun mustallelistalle ip-osoitteeni kanssa vai onko näillä mustillalistoilla edes mitään tekemistä tämmöisen yksittäisen P-Amerikkalaisen henkilön ylläpitämän nettipelin servukoneen kanssa? Mistään web-sivulle pääsystä ei siis ole kysynys..........
Kiitos!
▼▼ Tässä viestiketjussa on 13 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Soneralla ainakin ollut eilisestä lähtien ongelmia internet-yhteyksien kanssa.
#3
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:
Soneralla ainakin ollut eilisestä lähtien ongelmia internet-yhteyksien kanssa.
On Sonera mulla. Minkähänlaista onkelmaa? Netti siis muuten toimii onkelmitta mutta voiko soneralla tökkiä silläviissii että meikeläisen kone ei yhistä P-Amerikkaan? Kuullostas oudolta...
#4
Itsellä on esim. Xbox Live täysin tavoittamattomissa. TCP-yhteydet eivät muodostu, ne katkeavat tai sitten latenssit kasvavat välillä kymmeniin sekunteihin. Surffaamisessa tämä näkyy esim. siinä, että sivustojen avaaminen jäätyy eri vaiheissa tai loppuu kokonaan. Pelatessa menee välillä yhteys poikki.
#5
Ok, se tässä hiukan hämää että pingattua saan kuitenkin tämän servukoneen ip:n jollainlailla. Kuitenkaan peli ei sinne ole yhistänyt useista yrityksistä huolimatta kertaakaan tässä viimeisen 2päivän aikana. Tässä pingauksen tuloksia, näyttävätkö normaaleilta ja pitäisikö näiden perusteella yhteys saada muodostettua? Vai onko näillä pingi luvuilla edes mitään tekemistä asian kanssa.

Pinging 99.253.102.xx with 32 bytes of data:

Reply from 99.253.102.xx: bytes=32 time=193ms TTL=48
Reply from 99.253.102.xx: bytes=32 time=281ms TTL=46
Reply from 99.253.102.xx: bytes=32 time=297ms TTL=48
Request time out.

Ping statistics for 99.253.102.xx:
Pacekts: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 193ms, Maximum = 297ms, Average = 257ms


Se tässä outoa on että kaveri joka asuu n.50-100km päässä minusta saa muodostettua yhteyden Soneran liittymällä normaalisti tuonne.
#6
Pingi lähinnä kertoo sen, että on olemassa jokin reitti kohdekoneelle (ja että kohdekone vastaa ping-kyselyihin). Koska ping toimii ICMP-protokollalla, ei sen toiminnasta kannata vetää johtopäätöksiä muun liikenteen (esim. TCp tai UDP) toimivuuteen. Parempi tapa on seurata esim. Wiresharkilla tai vastaavalla työkalulla mitä sille liikenteelle käy.

Omat ongelmat ovat näkyvissä Päijät-Hämeessä.
#7
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:
Pingi lähinnä kertoo sen, että on olemassa jokin reitti kohdekoneelle (ja että kohdekone vastaa ping-kyselyihin). Koska ping toimii ICMP-protokollalla, ei sen toiminnasta kannata vetää johtopäätöksiä muun liikenteen (esim. TCp tai UDP) toimivuuteen. Parempi tapa on seurata esim. Wiresharkilla tai vastaavalla työkalulla mitä sille liikenteelle käy.

Omat ongelmat ovat näkyvissä Päijät-Hämeessä.
Ok, latasin ton wiresharkin ja löin päälle mutta mitäänhän en siitä ymmärrä. Tämmöistä se latoo wiresharkkiin pitkät rivit kun yritän yhdistää peliservulle joka siis ei kuitenkaan missäänvaiheessa tällähetkellä yhditä:

(Suttasin servukoneen ip:n loppuosan varmuuden varalta)#8
EDIT: Double post Soneran takia... voi poistaa jos haluaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.1.2011 @ 16:06
#9
Sonerasta tämä johtuu aivan selvästi, kaikki valittajat kun ovat myöntäneet käyttävänsä Soneran yhteyttä. Itselläni ja muutamalla tutulla on samat ongelmat, eli sivut timeouttaavat tai hidastelevat ja yhteys pätkii sekä imaget repeilevät (www.dustloop.com, www.leagueoflegends.com, 4chan, www.shoryuken.com). Myöskin pelit kuten Guild Wars tai League of Legends toimivat huonosti tai eivät ollenkaan.
Playstation network ja Xbox live -palveluiden käyttäjät valittelevat myös asiasta ( http://forums.xbox.com/2/35599857/ShowPost.aspx ja voin kertoa että tuokaan sivu ei itselläni kunnolla toimi), useimmat vielä ovat kokeilleet kaikkea korjatakseen vikaa, mutta tuloksetta.

Ongelmat ovat alkaneet perjantaina joskus 21 kieppeillä, itse en kiinnittänyt huomiota asiaan ennen kuin vasta lauantaina päivällä kun totesin hidasteluiden takia että jossain on häikkää. Sonera kiistää että ongelma johtuvat heistä ja missään ei ole mainittu asiasta suuremmin, mutta tuskin tämä yhteensattumaakaan enää on.
Ainoa asia minkä löysin oli Soneran häiriötiedote jossa kerrottiin Hosted Mail -palvelussa olevan päivitystöitä ( http://www.sonera.fi/asiakastuki/hairiotiedotteet ). Joko tällä on vaikutusta asiaan tai ei, mutta häiriöt alkoivat jo perjantaina eli ennen tuota päivitystyön ajankohtaa.

Koska on viikonloppu, niin Soneralla tuskin mitään asioita korjataan ja sitä joutunee odottelemaan maanantaihin asti. Asiakaspalveluun kannattaa varmaankin kaikkien asiakkaiden valitella, koska olisi ainakin itsestäni hyvin ärsyttävää jos Sonera pääsisi vähin äänin luistamaan tästä. Olettaen että ongelmaa korjataan vielä maanantainakaan.
Useimmat käyttäjät eivät tätä välttämättä ole huomanneet, joko siitä syystä etteivät pelaa mitään tai eivät käy amerikkalaisilla sivuilla.

Kuitenkin päätin vain ilmoittaa asiasta varmuuden vuoksi, koska tuota epätietoa näyttäisi olevan yleisesti.

Tämäkin sivusto toimii itselläni todella huonosti, joten joudun tappelemaan että saan edes laitettua tämän viestin tänne.
#10
Lainaus:
Ok, latasin ton wiresharkin ja löin päälle mutta mitäänhän en siitä ymmärrä.

Eli tuosta näkyy, että omat paketit koneelta kyllä lähtevät eteenpäin. Jos tuo palvelin ei kuitenkaan lähetä paketteja takaisinpäin (eli source-kohdassa ei näy palvelimen IP-osoitetta), tarkoittaa se että ne jäävät johonkin matkalle.
#11
Nyt näyttää ainakin itsellä toimivan Live.
#12
Yön aikana tosiaan alkoi yhteys toimimaan, siinä missä aikasemmin yhteydenotot timeouttaili, niin nyt ne enää vain hidastelevat hieman.
Oletan että asia korjaantuu täysin päivän mittaa.
On erittäin luultavaa että vika johtui tuosta Hosted Mail -päivityksestä, koska se ajoittuu melko tarkalleen sen ajankohtaan... kysymys kuuluukin: miksi se aiheuttaisi normaaleihin yhteyksiin ongelmia?

EDIT: Itselläni on nyt ollut Soneran kanssa häiriöitä ja pätkimisiä jonkin aikaa, joten tämä vähän niinkuin oli viimeinen pisara ja luultavasti tulen vaihtamaan palveluntarjoajaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2011 @ 09:48
#13
Lainaus:
On erittäin luultavaa että vika johtui tuosta Hosted Mail -päivityksestä, koska se ajoittuu melko tarkalleen sen ajankohtaan... kysymys kuuluukin: miksi se aiheuttaisi normaaleihin yhteyksiin ongelmia?

Luulen että kyseessä on ollut jokin muu vika. Eli rauta/ohjelmistovika jossain päin verkkoa.
#14
Jep, toimii myös täällä netti normaalisti nykyään.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.