1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Saunalahden 4G-yhteydestä kokemuksia

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi T/D/F 20.02.2014.

  1. T/D/F

    T/D/F Regular member

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    319
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Asun paikkakunnalla, jossa on paikallisen puhelinyhtiön monopoli-ADSL. Soneralta saisi myös adsl-yhteyttä "keskustan alueelle", mutta keskustan aluetta ei ole sen tarkemmin rajattu. Noin kilometrin säteellä keskustasta Sonera toimisi, mutta kahden kilometrin päässä keskustasta Sonera ei enää ole vaihtoehto.

    Hankin ADSL:n tilalle Saunalahden 4G-yhteyden. Paikallinen operaattori, Etelä-Satakunnan Puhelin, tarjoaa 1/1 -liittymää 22 eurolla kuukaudessa. 2/1 kustantaisi 29 euroa / kk. Ainoa liittymätyyppi, jota heiltä on saatavilla, on ADSL. Eivät tarjoa kaapelimodeemia laisinkaan ja valokuituakin tarjotaan vain omakotitalossa asuville, kerros- ja rivitalot ovat jääneet valokuidun ulkopuolelle.

    Ensimmäinen 4G-testi reilu vuosi takaperin oli fiasko. Nettiyhteys pätki ja reititin ei suostunut useiden tuntienkaan säädön jälkeen laskemaan nettiin kuin yhden koneen kerrallaan. Sisäverkossa data kyllä liikkui, nettiin ei päässyt. Nopeutta kyllä riitti, mutta ping heitteli miten sattuu, ollen välillä 30 millisekuntia, välillä 400 millisekuntia. Yle Areenan katsomisesta ei tullut mitään.

    Taannoin päätin ottaa riskin ja tilasin Saunalahdelta 4G-yhteyden uudestaan testattavaksi. Tällä kertaa yhteys toimi oikein hienosti. Koneet yhdistyivät verkkoon ilman mitään ongelmia, sisäverkko toimii ja yhteys on nopea sekä sisään, että ulos.

    Päätelaitteena on Huawein B953 -reititin, jossa laitteet ovat kiinni suoraan kaapeleilla. Nyt yhteys on ollut parisen viikkoa käytössä ja ADSL on sanottu irti. Nopeudet ovat 25-35 megabittiä sisäänpäin ja 3-5 megaa ulospäin. Reitittimen mukaan signaali heittelee 2-3 palkin välillä. Tiedä sitten, auttaisiko lisäantenni paremman signaalin saamiseksi.

    Olen yhteyteen tyytyväinen. Nopeutta riittää ja hintakin on kohdallaan, 19,80 kuussa.

    Suosittelen ADSL-liittymää käyttäviä kokeilemaan 4G-yhteyttä, mikäli ADSL tuntuu hitaalta / kalliilta. Nyt alkaa tekniikka olemaan sen verran hyvällä mallilla, että yhteyttä voi pitää erittäin kovana kilpailijana kiinteälle kaapelille.

    Lisää kokemuksiani voi lukea täältä.

    http://musatekniikka.blogspot.fi/2014/02/kokeiltua-saunalahden-4g-yhteys.html
     
  2.  
  3. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Itselläni on Saunalahden 4G liittymä jonka nopeus on rajoitettu max 50 Mbit/s.

    Hyvin on pelannut ja wlan mokkulan kautta nopeus on yleensä siinä 15-41 mbit/s välillä ja tietokoneen kautta meni kerran jopa yli 50 mbit/s.

    Toki tämä riippuu täysin olinpaikasta ja ruuhkasta.
     
  4. HiTex1983

    HiTex1983 Regular member

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Eipä noita langattomia vielä voi kutsua edes kilpailijaksi kiinteille yhteyksille. Tämä on oma mielipiteeni. Nopeuden vaihteluväli aivan liian suuri, kuten myös pingi. Tosin toimii ne langattomatkin yhteydet, jos ei tee netissä surffailua ja sähköposteja kummempaa hommaa. Omassa käytössä on 100/10 -meganen kaapeliliittymä, joka toimii vakaasti tunnista ja päivästä toiseen, jota tarvin etenkin pelatessa FPS-pelejä.

    [EDIT] Vanhemmilleni hankin tuollaisen Saunalahden 4G:n rajoitettuna max. 50 Mbit/s -liittymän ja heidän käyttöön se sopii suht ok, sen jälkeen kun talon sisällä olevia langattomia laitteita siirreltiin lähemmäs mokkula-reititintä, sekä reititin piti siirtää ikkunan eteen et yhteys pysyy kunnossa ilman pahempia vaihteluita. Itse en sen käytöstä pidä johtuen niistä vaihtelevista latausnopeuksista.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2014
  5. nurmoosta

    nurmoosta Active member

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    2,365
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    4G/3G yms. eivät ole vaihtoehto tasalaatuiseen yhteyteen, jos tarjolla on kunnollisia valokuitu,kaapeli yms. mahdollisuuksia. Oma puhelinpiuha-adsl(24/1) kykeni parhaimmillaan 20/0,9 kättelynopeuksiin. Ja koneella tuo nopeus oli maksimissaan 17/0,7 pingit hyviä 20-30ms. Mahdollisuutta muuhun kiinteään yhteyteen ei ole. Ja lisäksi monopoli pitää hintaa korkeana.
    Vuodenvaihteessa hain sauniksen 4g LTE liittymän ja Huawei 593 boxin. Nopeudet vaihtelevat 25-50/5-30 ja pingit 30-100. Huawei jakaa netin langattomasti ja on huoneen nurkassa "pimennossa"(kolme viidestä paalusta). Häiriöitä ei ole ollut. Ja hintakin on lähes puolet edullisempi...
    [​IMG]
     

Jaa tämä sivu