1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti ei toimi. Asetukset sekaisin?

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi jvmh 19.11.2011.

  1. jvmh

    jvmh Member

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Resetoin eilen modeemin koska netti yhteys katkesi (modeemista sammui dsl ja internet valo). Näin on käynyt ennenkin, olen melko varma että johtuu johdoista. Yhteys on ennen palautunut pienen odottelun jälkeen mutta eilen menin resetoimaan modeemin jonka jälkeen internet valo ei enään modeemissa syty eikä netti pelaa. Dsl valo kumminkin palaa, eli modeemiin tulisi yhteys? Vian määritys sanoo että dsl palvelin ei vastaa. Kävin modeemin asetuksia katsomassa. Se oli routing tilassa, muutin sen siltaavaksi koska käytössä soneran netti. Muista asetuksista ei mitään hajua miten pitäisi olla, modemin ohjekirjakin hukassa. Mitähän seuraavaksi kannattaa tarkistaa? Luulen että vika on asetuksissa koska tuon resetoinnin jälkeen netti ei ole pelannut. Modeemi on zyxel p-660h-d1
     
  2.  
  3. Genetti

    Genetti Regular member

    Liittynyt:
    27.10.2011
    Viestejä:
    167
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Soneran yhteysmuoto on bridged (siltaava), mutta se ei tarkoita että modeemi pitäisi olla siltaavassa tilassa eli voit käyttää modeemia reitittävässä (routing) tilassa.

    Tarkista modeemista onko siinä Soneran VPI/VCI asetukset ja muuta ne jos eivät ole oikein.

    VPI: 0
    VCI: 33

    http://www5.sonera.fi/ohjeet/ADSL-modeemin_asetukset
     
  4. jvmh

    jvmh Member

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuo vci arvo ei ollut oikein. Se oli 100, vaihdoin 33 ja siltaavan takaisin reitittäväksi niin modeemiin syttyi tuo internet valo. Nyt palaa kaikki valot mitkä pitääkin. Mutta edelleen valittaa että dns palvelin ei vastaa, lisäksi sanoo että kohteella lähiverkkoyhteys ei ole kelvollista ip-määritystä. Modemin wan asetuksissa ip osoitteen kohdalla on vain 0.0.0.0. Kokeilin komentokehotteella ipconfig ja se sanoo että tunnelisovitin isatap(paljon numeroita ja kirjaimia): laitteen tila ei kytketty. Tunnelisovitin teredo tunneling pseudo-interface: laitteen tila ei kytketty. Enkä löydä kohtaa joihin noita soneran antamia asetuksia voisi rukata.
     
  5. jvmh

    jvmh Member

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    35
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt pelaa. Encapsulation kohtaan oli muuttunut rtf 1483 kun käytin siltaavassa tilassa, vaihdoin siihen enet encap. Ei hajuakaan mitä tarkoittavat mutta pääasia että pelaa.
     

Jaa tämä sivu