1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Langaton verkko kaatuu, uuden tietokonen takia

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi weids 12.02.2014.

  1. weids

    weids Newbie

    Liittynyt:
    12.02.2014
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi!
    Ostin uuden kannettavan tietokoneen n. viikko sitten, Acer aspire V3. Aluksi en huomannut olevan mitään ongelmia, sittemmin huomasin, että modeemimme kotona alkoi kaatuilemaan yllättävän usein (ZyXeL p600HW-d1). Päätin sitten resetoida koko modeemin.

    Resetoinnin tuloksena, muilla laitteilla verkkoon liittyessä ei ongelmia. Verkko pelittää ja pysyy toiminnassa, mutta uudella tietokoneellani verkkoon liittyessäni koko modeemi päättää bootata itse itsensä ja jatkaa itsensä boottaamista kunnes otan uudesta tietokoneestani verkkoon liittymisen pois päältä. Tämän jälkeen verkko nousee ja pysyy kivasti pystyssä. Verkon tarjoaja meillä on Elisa.

    Mikä voisi olla ongelman syy? Koittanut googlailla ja etsiä youtubesta, mutta en oikein vastaavaan ole törmännyt.

    HELP!
     
  2.  
  3. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Kuinka monta laitetta sinulla on yhtä aikaa kiinni modeemissa langattomasti. Joidenkin modeemien langaton verkko on herkkä kaatuilemaan, jos laitteita on paljon ja kaikille pitäisi saada jaettua kaistaa sopivasti. Lisäksi joidenkin modeemien signaalitaso jää usein varsin vaatimattomaksi, varsinkin jos laitteessa ei ole ulkoista antennia tai useampia antenneja. Kaiken lisäksi ruuhkainen kanava voi vielä olla syynä ongelmille, varsinkin jos naapurin modeemi sattuu samalle kanavalle ja siellä on paljon liikeneettä.

    Kannattaa tarkistaa boottaako modeemi ihan oikeasti kokonaan(virrat pois, virrat päälle), vai onko kyseessä se että modeemin langaton verkko kaatuilee ruuhkan vuoksi, tai modeemi ei saa aikaiseksi riittävän luotettavaa signaalia koska kuormaa on liikaa (koneen langattoman verkon asetuksissa olevassa signaalimittarissa voi olla vaikka viisi tolppaa koko ajan, mutta jos yhteys pätkii yhtä soittoa signaalin vahvuudesta riippumatta, niin silloin kyseessä on luotettavuusongelma).
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,836
    Kiitokset:
    783
    Pisteet:
    193
    Tarkista yhteysasetuksista, onko tuon uuden koneen langattoman verkon suojaustyyppi WPA2-Personal ja salaustyyppi AES.
     

Jaa tämä sivu