1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Elisa Viihde- ongelmia

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Jaksi123 16.03.2014.

  1. Jaksi123

    Jaksi123 Regular member

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Terveisiä Okinawalta!

    Elikka ohjekirjan mukaan mentiin ja laitettiin kaikki kiinni ja hyvin toimii. Nyt kumminkin useiden viikkojen ajan olen huomannut että videopelejä pelatessa silloin tällöin (useita kertoja päivässä) viive saattaa pomppia aika julmasti. Sen verran että pelaamista häiritsee.

    Kun tuo Kotiboksi A2100N iskettiin kiinni Telewellin tilalle niin kummallisesti ongelmia alkoi satelemaan, tuo on vain yksi niistä.

    Tuli tossa mieleen että joku saattaisi käyttää nettiyhteyttämme, mutta logeissa ei näy yhtikäs mitään.

    Elisalle pistin yhteyttä (toisen kerran) ja näin he vastasivat:

    Koodi:
    Hei,
    
    kiitos yhteydenotostasi.
    
    Mittasin linjaa ja yritin paikantaa vikaa, mutta virheilyt on aikalailla nollissa ja linja-arvot tällä hetkellä vakaat. Tuosta suoraan en osaa sanoa mistä viive nousu johtuu.
    Ensimmäisenä tulee mieleen että Internet-yhteydellä tulee rinnakkaiskäyttöä esim digiboksin kautta. Kaista kättelee 12M johtuen kaapelimatkasta, ja jos tallenteen pistää esim. pyörimään, varaa se noin 6-8Mbps kaistasta.
    Kaistaahan jää kyllä vielä vapaaksi, mutta joskus varsinkin nettipelit huomaavat heti vasteajoissa rinnakkaiskäytön.
    Vähän riippuen pelistä ja missä palvelin. Viihteessä kuitenkin on Interleaving ominaisuus joka voi pari millisekuntia nostaa pysyvästi vasteaikoja pakettikorjauksen takia IPTV:lle. Tuo Interleaving on myös osa nykypäivän normi ADSL-yhteyksiäkin ja taitaa aikalailla joka operaattorilla olla käytössä.
    Uploadin(paluusuunnan) liikenne kannattaa myös huomioida. Jos jokin laite yrittää siirtää tavaraa maailmalle päin, heijastuu tuo yleensä heti kaikkeen verkkoliikenteeseen johtuen 1Mbps paluusuunnan kaistan leveydestä. Ilman ns. rajoittimia tietokoneella, varaa toimenpide yleensä koko kaistan käyttöönsä.
    Päätin antaa asian olla hetken, kunnes taas hermostuin. Sitten tuli mieleen että jos vaikka käyttäisi tuota telewellin hirmua. Onhan se paljonkin laadukkaampi kuin moinen p*ska...

    Sitten sitä iskettiin vanha ystävä kiinni seinään ja kappas kummaa kun ei enään digiboxin viihde palvelu. Ilmoittaa että internet yhteys on muodostettu mutta ei siltikään päästä sisälle. Ethernet portteja on muita kokeiltu (1-4, joita tossa on nyt vapaana), mutta ei.

    Kävi mielessä että jos noita portteja availisi tuossa Telewellissä että kukin toimisi, mutta sinne asti en ole vielä kerkinyt.

    Telewellin moodemissa on kaikki ominaisuudet joita Elisa Viihde palvelu toimii (esim IPTV- tuki), joten siitä ei pitäisi olla kiinni.

    Olen tässä vähän äimänkäkenä että mitä pitäisi tehdä. Onko kellään ollu moista ongelmaa?
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2014
  2.  
  3. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Interleaving yleensä nostaa sitä pingiä aika paljon ja saattaa myös aiheuttaa yhteyden epävakaata toimintaa joissain tapauksissa. Jos vaan toimii ilman, niin suosittelen ottamaan pysyvästi pois käytöstä. Pitää soittaa Elisalle että ottavat pois päältä, eli sitä ei itse voi tehdä.

    Telewelliin kannattaa pistää uusin firmware sisään ja sen jälkeen IPTV-asetukset löytyvät piilotetulta asetussivulta http://192.168.1.1/iptv.asp

    Korvaa 192.168.1.1 modeemin IP-osoitteella. Vendor ID:tä vaihtamalla pitäisi IPTV:n eli sen elisan purkin lähteä toimimaan. Saattaa joutua käyttämään ihan töpseliä irti asetusten muuttamisen jälkeen (E: siis elisan viihde lootan töpseliä, ei modeemin). Noise marginiin sen verran, että mitä pienempi db lukema, sitä pienempi ping ja nopeampi yhteys, mutta yhteys on epävakaampi. Varsinkin alle 20mbps yhteyksissä lienee järkevintä käyttää joko stablea tai balancedia.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2014
  4. Jaksi123

    Jaksi123 Regular member

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    266
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Modeemin oma ip näyttäisi olevan 192.168.0.254, joten siihen ei ilmeisesti tarvitse koskea.

    .asp tiedostossa aukeaa seuraavat valinnat:

    [​IMG]

    Kuten sanoit että alle 20mb yhteyksille suosittelit joko vakaata tai epävakaata, joten olkoot hän tuossa.

    Miten etenen?
     
  5. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Näyttää olevan muutama ylimääräinen valinta tuolla listalla ja vendor-valintaa ei lainkaan. Itse lähtisin kokeilemaan noita IPTV vaihtoehtoja.
     

Jaa tämä sivu