1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3 (Slim) Blueray/DVD on hidastunut tajuttomasti

Viestiketju PS3 -osiossa. Ketjun avasi villeke 28.08.2012.

  1. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitä ihmettä meidän pleikkarilel olisi voinut käydä? Muutaman vuoden se on toiminut erinomaisesti ja nököttää olohuoneessa taulu-Tv:n vieressä kun sillä myös katsotaan Blueray leffoja. Ihan siis tavallisia kaupasta ostettavia ja kirjastosta lainattavia.

    Ja se PS3 onkin toiminut vallan mainiosti tässä videonkatsomisominaisuudessa. Sillä myös (MW3 etc.) teitenkin pelataan nettipelejä ja mitenkään ihmeellisiä tietomääriä ei kovolle ole talletettu (mutta en muista onko se nyt kovin täynnä) leffojen tai muun softan muodossa.

    ONGELMA ON SIIS TÄMÄ: PS3 on hidastunut Blueray tai DVD playerinä aivan hirveästi. Kestää 5 minuuttia että päästään edes leffamenuun, siinä välissä on pimeetä screeniä ja Sonyn sinistä aalto-screeniä ihan hermostumiseen saakka. Mistä tämä voisi johtua. Muuten kone toimii tietääkseni ihan hyvin. Jos saisi jonkun vikamahdollisuuslistauksen ja miten niitä poissulkisi niin voisi yrittää korjata. Muuten on hankittava Blueray soitin sillä tätä hiiiiiiiiiidaaaaastelua ei jaksa enää. Itse leffa ei pätki ja leffojen katselu toimiii ihan normaalisti.

    T Villeke
     
  2.  
  3. are1

    are1 Regular member

    Liittynyt:
    12.06.2012
    Viestejä:
    114
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    oletko katsonut ettei kiintolevy ole täynnä. mulla se lagas sen takia...
     
  4. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole vielä tsekannut että onko kiintolevy "täynnä". Voi olla että sen takia lagais , kolme muuta käyttäjää (=lapset) on voineet lataille sen täyteen mutta mikä on sitten "täynnä", se olisi kiva kuulla. Onko esim 20% tilaa vielä jäljellä "täynnä"?
     
  5. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,574
    Kiitokset:
    72
    Pisteet:
    78
    Alkaahan tuo olla jo täynnä jos 20% tilaa on vapaana. Kannattaa katella mitä sieltä vois poistella tai siirtää muualle säilöön.
     
  6. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No niin, tässä nyt katselen järjesetelmätietoja:
    127Gt/232Gt eli puolet vapaan HD tilasta.
    --> ei siis voi olla tämä "vika".

    Onko kenelläkään muita ideoita????
     
  7. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    käyttöjärejestelmän versio on 4.20 joten kaipa sekin on sitten päivitetty.
     
  8. arv1fin

    arv1fin Guest

    Itseasiassa 4.21 on viimeisin.
    Itse en käytä konetta muuhun kuin pelaamiseen ja leffojen katseluun, eikä konetta käytä muut kuin minä.
    Pari hajatelmaa tuli mieleen kun tutkailin joskus aloitusvalikoita mihin kaikkeen PS3 taipuu. Valokuvat ja omat videot vaativat varmasti omansa suorituskyvystä, nämä kun kuvakkeissa näkyvät ja varsinkin videot pyörivät ennen kuin niitä edes laitat isoon ruutuun näkyviin.
    Ja toinen on se mikä tulee tietokoneidenkin kanssa vastaan, eli lämpö. PS3:n tuuletin hurisee melkoisesti, ja vetää mennessään melkoisen määrän pölyä. Jotkut sijoittavatkin laitteen melun vuoksi kaappiin, jolloin lämpö nousee entisestään. Onko konetta avattu ja siivottu koskaan?
     
  9. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

    Hyviä huomioita tai tajunnanvirtaa :)
    Eli ei ole koskaan avattu konetta, se on ihan uutena hankittu ja se on päällisin puolin ihan kunnossa. Tsekkaan miten se edes avataan kun en tiedä.

    Mitä tulee sijaintiin niin ihan ideaalilla paikalla, ei paista aurinko eikä ole mitään fanien esteenä kun on TV tason sivutasolla ihan vapaasti, ei ole edes TV ihan vieressä lämmittämässä.
     
  10. villeke

    villeke Member

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No nyt sitten mentiin All the Way eli testasin kaikkea mahdollista... ja ei toi softan mainittu päivittäminenkään auttanut mitään. Joten viimeiseks tempuks jäi että otin kovalevyn irti ja tsekkailin sitä läppärissä. Irroitin perheen tarpeettoman läppärin kovalevyn (100Gb) ja kokeilin sillä josko siihen menisi PS3:ssa ihan normaalisti softa. No menihän se!!! Ainoa juttu oli että ensin piti ladata jollekin USB tikulle se viimeisin käyttis.Sehän onnistuu aika helposti.

    Tämän uuden vanhan kovalevyn kanssa (siis puolet pienempi kuin aiempi) PS3 toimi nopeasti ja normaalisti. Jopa kirjaston bluerayt toimi ihan pätkimättä ja pelit nyt ihan 100% toiminnallisia.

    Se pois otettu kovalevy... sitä yritin formatoida ja asettaa siihen vaikka Linux käyttis. Ei mennyt. Aina asennuksen tai formatoinnin vaiheessa tuli joku jumi ja siihen jäi.

    LOPPUTULOS = PS3 kovalevy (Hitachi mallia 250GB 5400rpm type TS5SAA250) sekosi/meni rikki ja siinä oli syy lopulta PS3 toimimattomuuteen joka aluksi ilmeni hidastuneisuutena ja nimenomaan Blueray levyjen hitaana latautumisena ja toimintana. Lopulta PS3 ei toiminut enää ollenkaan.

    Nyt vaan jää mietityttämään miten levyn voisi vielä saada toimintakuntoon (jos siis fyysisesti siinä ei ole vikaa, vaan kyseessä oli seonnut FAT tms.)??? Jos kenellä on jotain hyvää (ilmaista) tapaa testata saako sen vielä kuntoon... olisin kiitollinen! :-D

    Vielä yksi huomio. Alkuperäisen kovalevyn korvaaminen kaupasta on kinkkinen juttu: 250gb hardis Verkkokaupasta maksaa n60 egee, jos sellaisen saa.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/154c/SATA-2-5-kannettaviin?sort=price

    Samasta paikasta löytyy myös oikein PS3-sopiva kovalevy tässä kokoluokassa ja hinta on 66,90. Ei paha mutta...tavallaan siinä ottaa riskin että onko se vika VAIN kovossa vai muuallakin. Meillä oli helppoa kun löyty testattava "ilmainen" kovo ensin. Ja nyt pojat on sitä mieltä että tälläkin kovolla pärjää. Hämmästyttää kuitenkin että kovalevy ei kestäisi. Tämäkin yksilö ostettiin muutama vuosi ihan uutena kaupasta.
     
  11. tomyy

    tomyy Member

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    aika hyvä itse tehty analyysi. kyllä ne kovot aina välillä rikkoontuvat. Toiset merkit kestävät kauemmin, toiset vähemmän. Western digital kovalevyt ovat omasta mielestäni kaikkein laadukkaimpia. Pitääpä itsekin katsella ohjeita, miten kovalevy vaihdetaan ps3.seen. Eihän sitä tiedä minkämerkkinen omassa laitteessani on. Tuolla pienempitilaisella kovolla pärjää hyvin, ei välttämättä tartte uutta edes ostella.
     

Jaa tämä sivu