1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony HDR-HC1E mikrofoniongelma

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Seke88 19.03.2012.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. Seke88

    Seke88 Member

    Liittynyt:
    29.06.2011
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hankin hiljattain Sonyn HDR-HC1E videokameran. Kamera on juuri tarkoituksiini sopiva. Vanha videokamera lähti vaihtoon koska siihen ei saanut kytkettyä erillistä mikrofonia (melko harvinainen tuo liitäntä tuntuu tänkin päivänä olevan vaikka kaiken maailman HD, 3D, yms. videokameroita on kauppojen hyllyt vääränään.)

    Tämä sonyn kamera sen sijaan sisältää tuon varustekengän, erillisen mikkiliitännän sekä kuulokeliitännän joten parempi äänentallennus on vain mikrofonin hankinnan päässä.

    Päädyin Sonyn omaan ECM-HGZ1 "shotgun" mikkiin joka oli suhteellisen edullinen (100e) ja jonka saa kytkettyä kameraan ilman johtoja.

    No ei muuta kuin mikki kiinni kameraan ja kuulokkeet korville. Jotenkin heti ajattelin että tuntuupa ulkoinenkin mikki herkästi ottavan kameran ääniä nauhalle. Hetken asiaa ihmeteltyäni huomasin että kameran oma mikki on edelleenkin päällä vaikka tuo ulkoinen mikki on kytetty kameran päälle!

    Miten ihmeessä tuon kameran oman mikin saa nyt siis pois päältä??? Eihän siinä ole mitään järkeä että kamera tallentaa sekä omalla sisäisellä- että ulkoisella mikillä ääntä. Mikrofonissa on Zoom, Off sekä Gun asento mutta on aivan sama missä asennossa kytkin on. Kameran oma mikki on aina myös "päällä".
     
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu