1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Full HD kameran videon toisto koneella.

Viestiketju Videokamera -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi DGFG__ 27.07.2011.

  1. DGFG__

    DGFG__ Member

    Liittynyt:
    13.04.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko full HD videoille jotain omia soittimia?

    Olen ladannu uuden bsplayerin, VLC:n, ja media player classicin, canonin oman playerin, suosituimpia codec paketteja asentanut ja kytkenyt koneen hdmi johdolla Full hd TV:seen, mutta silti kuvan laatu on kaukana siitä minkä saa aikaan kun kytkee kameran suoraan Hdmi johdolla TV:see ja pistää videot pyörii, silloin kuva on todella tarkka ja selvät värit.

    Tietokoneen välityksellä siis kuva on kaikissa kyseisissä ohjelmissa saman kaltainen, heikot värit/harmahtava ja laatu vaikuttaa joltain 600-720p. Bsplayer suoriutuu huonoiten sillä se tekee välillä aaltoja kuvaan.

    Läppäri siis kyseessä jossa on itsessääkin jo Full HD näyttö eli tuskin on koneesta kiinni?
     
  2.  
  3. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei Windows 7:ssa ainakaan tarvita mitään erillisiä ohjelmia vaan kyllä sen MediaPlayeri ja muutkin videota toistavat apuohjelmat toistavat varsin mainiosti oman Canon HF200:n jopa 24Mb/s AVCHD-kuvaukset. Tottakai näytönlaatu voi teoriassa vaikuttaa asiaan mutta jopa minun keskinkertaisella 1920x1080 FullHD-näytöllä kuva toistuu mielestäni varsin tyydyttävästi. Jos sitten haluan parasta laatua nähdä niin tietysti siirryn olohuoneen 40-tuumaiselle näytölle...;)

    Itse en mitään "suosittuja codepaketteja" ole asentanut enkä asenna koska niistä on usein vain haittaa ja saattavat jopa olla syy noihin sinun ongelmiisi?
     
  4. DGFG__

    DGFG__ Member

    Liittynyt:
    13.04.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Windows 7 juu minullaki ja kone ostettu viikko sitten. Samanlaista on kuva ilman codecpaketeja. Oletko siirtäny videot koneelle vai videot ovat yhä kamerassa? Minulla siis videot ovat siirretty koneelle. Täälä ei ainakaa muutu kuvanlaatu yhtää vaikka kytken 40 tuumaseen full hd TV:n läppäriin, kuva on vain luonnollisesti isompi, mutta ei yhtään tarkempi.

    Oletko verrannut kuvanlaatua kone/TV ja kamera/TV yhdistelmien välillä? Molemmat siis nimenomaan Hdmi johdolla kytketty. Omassa Canonissa on mini hdmi jota ei tullut mukana paketissa, olen siis ostanut erikseen, kuvan laatu siis huomattavasti parempaa hdmi johdolla kun sillä puna/valko/kelta johdolla. Puna/valko/kelta johdon laatu on suhteellisen lähellä tietokoneen kuvan laatua.
     
  5. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kyllä ja siirron olen tehnyt kameran mukana tulleella Pixela Imagemixer 3SE ohjelmalla siksi että se tekee automaattisesti kuvauksista kansiot päivämäärän mukaisesti.
    Olethan tarkistanut että sinulla kuvaukset ovat siirtyneet täydellä laadulla koneelle MTS-muodossa ja 1920x1080 ja että myös bittinopeus on sama monkä olet kamerassa käyttänyt kuvatessa. Kameran oletushan ei taida olla paras laatu muistaakseni? Eli Windowsissa jos tarkistat sen MTS-tiedoston ominaisuudet ja sieltä Tiedot niin Video otsikon alta löytyy tiedot. Itse kun kuvaan parhaalla laadulla 24MB/s siirtonopudella
    (MXP-tila) niin siellä lukee esim. "Kokonaissiirtonopeus 24096kbps".

    Oman kameran ohjekirjan mukaan oletusasetus on SP eli Standard Play joka on aika paljon heikompilaatuista, eli vain 7MBb/s joka tekee n. 7000kbps.

    Käytän pöytäkonetta joten en ole konetta kytkenyt telkkariin. Kameran kautta katselen silloin tällöin kuvauksia telkkarista HDMI-piuhalla jonka ostin eräästä nettikaupasta.
    Kuvanlaatu on silloin suorastaan häikäisevä kunhan en ole töpeksinyt kuvausvaiheessa.;)

    Sitä puna/valko/kelta johtoa ei HD-videon yhteydessä pidä käyttää koska sillä ei HD-laatuinen signaali siirry.

    Jos kuva on hyvä kamerasta katsellessa HDMI-piuhan välityksellä FullHD-telkkarista mutta tietokoneessa heikko niin joko siirto kamerasta koneelle on tapahtunut heikommalla laadulla, ennenvanhaan esim. Windowsin Movie Makerilla tuo oli hyvin yleistä, toki silloin ei HD-videosta ollut kyse. Tai sitten koneessa on jotain muuta häikkää johon en nyt keksi selitystä...
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2011
  6. DGFG__

    DGFG__ Member

    Liittynyt:
    13.04.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia ny vaivan näöstä :) En oikee saanu selville miten saan katsottua siitä MTS tiedostosta niitä tietoja, Saan näkyviin vaan koko Mt:nä ja muokkauspäivämäärän.
     
  7. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ihan normaalisti resurssinhallinnassa klikkaat MTS-tiedostoa aktiiviseksi ja hiiren oikean napin alta valitset sieltä alhaalta Ominaisuudet ja sieltä taas Tiedot. Eli tietokoneen käytön perusasioita...
     
  8. DGFG__

    DGFG__ Member

    Liittynyt:
    13.04.2008
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo elikkäs tietokoneella pätkät ovat 25 fps mutta kamerassa on päällä 50 fps??? Lataan videot koneelle ImageMixer 3 SE v 6.0.1 ohjelmalla. Mistäs tämä johtuu? varmasti vaikuttaa merkittävästi kuvaan?
     
  9. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    En jaksa pohtia tuota asiaa koska en kuvaa 50fps (suurin osa videokameroista Euroopassa kuvaa 25fps).
    Mutta koska 50fps yleistyy niin parhaiten taidat saada vastauksen www.digivideo.fi:n sivuilta. Afterdawnissa nämä keskustelufoorumien nimet hämää, ei täällä juuri kukaan tiedä itsekuvatusta videosta paljoakaan...;)
    http://www.digivideo.fi/phpbb2/
     

Jaa tämä sivu