1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kuva hdmi.llä, ääni y-kaapelilla tms?

Viestiketju HD-kanavat -osiossa. Ketjun avasi juizziko 24.04.2013.

  1. juizziko

    juizziko Member

    Liittynyt:
    02.07.2004
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Eli onnistuuko laittaa koneesta telkkariin/videotykkiin kuva hdmi:llä ja ääni sitten koneesta y-kaapelilla esim. kotiteatterin kautta?
     
  2.  
  3. HifiTollo

    HifiTollo Member

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    AV-tekniikan ihmemaassa törmäsin sellaiseen ongelmaan, että Topfieldin HDD digiboksista siirtyi kyllä kuva Yamahan:n AV-vahvistimen kautta Sonyn 50" TV:lleni, muttei ääni. Välillä vain poksahteli.

    Kytkin sitten digitaalisen äänen Topfield DVB-T:n optisesta lähdöstä Toslink -johdolla Yamppuun, hyvin kulki. Ihme juttu. Luulisi, että bitit ovat bittejä niin optisina valokaapelissa kuin sähköpulsseina HDMI-johdossa.

    Nettikeskustelujen mukaan maailmalla useammalla on esiintynyt yhteensopivuusongelmia yhdistelmillä Topfield DVB-T + Yamaha AV tai Topfield DVB-T + Samsung TV.

    Sittemmin konfiguraatio muuttui ja kytkin samaisen Topparin toiseen Sony TV:hen, sinne kulki HDMI-kuva sekä ääni ongelmitta.
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Pitäisi onnistua. Näyttöasetuksista näytön kloonaus tai jakaminen tarpeen mukaan (siis jos koneessa on tykin lisäksi joku muu näyttö) ja äänilaitteista oletuslaitteeksi haluttu, eli varmaan koneen oman äänikortin lähtö (vai mitä tarkoitat y-kaapelilla?).
     
  5. HifiTollo

    HifiTollo Member

    Liittynyt:
    08.04.2009
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16

    Jos käytettävissä vain on kotiteatterivahvistin, kannattaa aina ehdottomasti tuoda sille ääni PC:stä digitaalisella signaalilla. Joko HDMI:llä, optisella TOS-Link- valokuidulla tai digitaalisella SPDIF -koaksiaalilla. Ne PC:n 3.5mm kuulokeliittimien analogiasignaalit ovat yleensä täysin rupisia: hurisevat, kohisevat ja äänen laatu surkea.

    Kaupasta saa jo <20 eur ulkoisia äänikortteja USB-tikun muodossa, mistä saa optisen lähdön. Itse ostin esim muistaakseni Artec merkkisen Cruz:ilta. Häiriötön ääni, eikä maadoitussilmukka hurinoita, kuten omassa PC:ni integroidussa äänipiirissä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2013
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Ehdottomasti kannattaakin, jos se on mahdollista. Luin kysyjän viestin rivien välistä, ettei kotiteatterikäytössä oleva vahvari tukisi digitaalista tuloa, mutta jos tukee, niin ilman muuta se on parempi.
     

Jaa tämä sivu